Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

robben
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la robben » 30 avg 2016, 09:01

Ne znam zbog čega barcelonu toliko odvajate od drugih, mislim da su oni real i bayern u 5 deka sto se kaze pa svi ostali tek onda juve,pariz,borusia jer mislim da je atletiko dosegao vrh sa ova dva finala i teska situacija da ce to ponoviti jer su ih svi procitali sa igrom uključujući i ekipe kao leganes i alaves.
joj hamo vidi mu glave

SiamoNoi
Kontakt:

Re: RE: Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la SiamoNoi » 30 avg 2016, 16:21

Neutral je napisao/la:Ateltico će biti rastavljen na proste faktor već u grupnoj fazi od strane Bayerna. Gledao sam ih jučer u ligi, bez veze igraju. Nakon dva kola ostali su već bez titule u ligi.
Sreca pa ucinak nakon dva kola ima ogromne veze s formom u nastavku sezone.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 avg 2016, 16:35

Patetico će ili uzeti LP ove sezone ili ispasti u grupi ili naletiti na Madrid u KO fazi/finalu. :kafa:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

domy23
Kontakt:

Post Postao/la domy23 » 30 avg 2016, 16:39

Neutral je napisao/la:Ateltico će biti rastavljen na proste faktor već u grupnoj fazi od strane Bayerna. Gledao sam ih jučer u ligi, bez veze igraju. Nakon dva kola ostali su već bez titule u ligi.
Cenat je falio da ih PSV izbaci iz LP prosle sezone, a svi znamo sta se nakon tog dvomeca desilo.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2016, 17:43

Karlo je napisao/la:
Garfield je napisao/la:1. Barcelona, Real, Atletico, Bayern

5. Juventus

Niko drugi nema ni teoretske sanse :lol:

ma ovo bayern osvaja upamtite,u finalu sa mrtvim jubetom ;)

kaka barcelona 2015 je njihov zadnji trofej koji se osvojili i koji ce biti jedini evropski torfej u narednih nekoliko godina.

ne znam po cemu mrtvi patetiko .oni su budite sigurni svoje odsvirali sto s tice nekog uspjeha u LP .Favoriti kao i pred.sezona bayern ,prcelona,real sve ostalo ispod
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ocigledno je da ne volis Atletico i Barcelonu, ali malo objektivnosti nije na odmet. Barcelona konacno ima i sirinu tj klupu koja je sad bare-bare s Bayernovom tako da nemoj se sramotit. Tvrditi da MSN u sljedecih nekoliko godina nece osvojiti bar jos jednu LP je cisto neznanje i ludost.

Sto se tice Atletica, oni kao i svake godine mogu svakog proci. Npr i sad da igraju sa Bayernom, ja bi na njih pare stavio u dvije utakmice.

A kad smo kod Bayerna oni su uvijek favorit pa imaju samo jednu kantu u zadnjih 15 godina. Kad se uzme jos u obzir kakve ste trenere imali i kakve su sve generacije prosle kroz klub, lose , stvarno lose. Naravno za jedan takav klub kao sto je Bayern.
27.10.2020

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 30 avg 2016, 17:47

Nikad više LP u 20:45, od sezone 2018/19 igrat će se kao i EL u 19 i 21
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2016, 17:49

robben je napisao/la:Ne znam zbog čega barcelonu toliko odvajate od drugih, mislim da su oni real i bayern u 5 deka sto se kaze pa svi ostali tek onda juve,pariz,borusia jer mislim da je atletiko dosegao vrh sa ova dva finala i teska situacija da ce to ponoviti jer su ih svi procitali sa igrom uključujući i ekipe kao leganes i alaves.
Ovo je netacno ako pratis imalo igre Atletica. Da ih pratis znao bi da oni najbolje igraju protiv najjacih klubova gdje se trebaju braniti i igrati na kontre. Kada trebaju napadati i diktirati igru protiv manjih klubova, duplo slabije igraju. Takodjer ne moze se tvrditi nesto tako nakon 2 odigrana kola. I Barcelonu je prosle god npr na pocetku kad su bili van forme razbila Celta sa 4:1. Pa smo vidjeli u drugom dijelu sezone kako je ta ista Celta prosla na Campu i onaj famozni penal.
27.10.2020

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2016, 00:29

Atletico malo sporije počeo sezonu i odmah se priča o raspadu.A svi najvažniji igrači ostali, te doveli kvalitetna pojačanja + Simeone. Jači su nego lani barem 20% i to će sasvim sigurno opravdati u ligi kao i u LP-a.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 31 avg 2016, 01:35

Mokes je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
postujem, svako ima svoje

ja na LP gledam kao elitno takmicenje i zelim da u njemu gledam 32 najbolja kluba Evrope, Ludogorets i sl nisu to ;)
Liga PRVAKA, a ne liga NAJBOLJIH klubova ;) ;)
Da se nije pravilo ustupak velikim ligama, danas sigurno ne bi bio ovoliki jaz izmedu najjacih i ovih slabijih liga.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 31 avg 2016, 09:03

Pred Cholom je najteži ispit u trenerskoj karijeri - unaprijediti napadačku igru i dati timu prijeko potrebni impuls da pobjeđuju utakmice u kojima su apsolutni favoriti. Na tom ispitu su padali mnogi velikani igre, najsvježiji primjeri su Mourinho i Klopp koji su ''istrošili'' svoj reaktivni pristup i morali otići. Manji timovi su odlučili povući se pred svoj gol i čekati da ih probiju, bez adekvatnog odgovora uspjeli su na taj način otkidati bodove. Atleti će i dalje biti izuzetno tvrd orah u Ligi prvaka pogotovo u knock-out fazi i uvijek će bolje izgledati protiv Bayerna ili Reala, nego protiv PSV-a koji će ih dočekati sa istim defanzivnim pristupom.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 31 avg 2016, 09:41

Svabe pisu da nas u ovom novom sustavu cekaju novi termini utakmica, tj. igrat ce se utorko i srijedom u 19 i 21h kao sto je slucaj s EL.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 avg 2016, 09:57

Teško Atletico može ponoviti prošlu sezonu gdje su imali veliku dozu sreće kad su se provukli protiv PSV a kasnije i protiv Bayerna.
Glavna tri kandidata za titulu i dalje ostaju Barcelona,Bayern i Real dok bi u drugi koš stavio Atletico,BvB.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 31 avg 2016, 12:26

BvB ima izuzetno zanimljivu ekipu, talentovanu, ali puno je tu mladih igrača bez iskustva u LP-a. I ne bih rekao da su tu negdje sa Atleticom. Niko ne spori činjenicu da su Real, Barca i Bayern tri najveća favorita. To je tako već par sezona unazad.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 31 avg 2016, 14:47

Feldmarschall je napisao/la:Pred Cholom je najteži ispit u trenerskoj karijeri - unaprijediti napadačku igru i dati timu prijeko potrebni impuls da pobjeđuju utakmice u kojima su apsolutni favoriti. Na tom ispitu su padali mnogi velikani igre, najsvježiji primjeri su Mourinho i Klopp koji su ''istrošili'' svoj reaktivni pristup i morali otići. Manji timovi su odlučili povući se pred svoj gol i čekati da ih probiju, bez adekvatnog odgovora uspjeli su na taj način otkidati bodove. Atleti će i dalje biti izuzetno tvrd orah u Ligi prvaka pogotovo u knock-out fazi i uvijek će bolje izgledati protiv Bayerna ili Reala, nego protiv PSV-a koji će ih dočekati sa istim defanzivnim pristupom.
Imat će sada Atletico dodatnu širinu u napadu, došao je Gameiro a naravno ovisno o tome kakav će biti kroz sezonu, tj. hoće li se pokazati kao pravo pojačanje. Mislim da će klub u najmanju ruku ostati na svom prepoznatljivom nivou sa vrhunskom odbranom, a ukoliko Simeone izoštri napadačku igru, bit će svega.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 31 avg 2016, 14:57

Ne govorim o imenima, govorim o igri. Atletico ima premalo rješenja na postavljenu odbranu. Tačnije, otvaranje strane Juanfranu za centaršut i povratni pas u 16m i čekanje Griezmanna da podivlja. Ovo drugo čak i nije sistemsko rješenje. Ostalo stvaraju kontrapresingom, ali time već zavisiš od protivnika. To je za ekipu koju ide u red favorita za osvajanje trofeja baš premalo i tu su samo na račun nevjerovatno kvalitetne defanzive. Vjerovatno su najkvalitetnija defanzivna ekipa 21. stoljeća, ali moraju više rizikovati s loptom u nogama da bi uspješno rješavali manje prepreke. Čak ni kadrovski oni nemaju problem za tu prilagodbu. Imaju Felipea koji je jedan od najboljih napadačkih bekova trenutno, Koke i Saul su tehnički potkovani i mogu igrati u oba smjera, Griezmann, Carrasco, sad i Gaitan na krilima sposobni za igru 1 na 1, Gameiro je u Sevilli pokazao da je kvalitetan strijelac... Izgleda da se samo čeka uputa s klupe, jer već dva kola u ligi idu na novake u ligi ziheraški, Tiago/Fernandez i Gabi u sredini, Koke i Saul na krilima, kao da je Barca s druge strane. Ove s krila u sredinu, krila na krila, nećeš kontrolisati situaciju stoprocentno defanzivno, ali se makar imaš čemu nadati naprijed.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 31 avg 2016, 15:33

Shvatio sam te, samo sam napomenuo da je ekipa šira nego prošle sezone, dakle da sa tog aspekta nema prepreka za dobru igru, kako onu standardnu u odbrani tako i onu na protivničkoj polovini. Slažem se da Simeone ima novi, veliki zadatak da usavrši napadačku igru i što se mene tiče malo sam skeptičan ali svakako bih volio da me pozitivno iznenadi.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 31 avg 2016, 15:56

robben je napisao/la:Ne znam zbog čega barcelonu toliko odvajate od drugih
1. Messi
2. Najboljih prvih 11
3. Zadnjih 10 godina: Barcelona 4 LP, Real 2, Bayern 1.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 31 avg 2016, 16:58

United osvaja.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Re: RE: Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la SiamoNoi » 31 avg 2016, 17:27

Feldmarschall je napisao/la:Ne govorim o imenima, govorim o igri. Atletico ima premalo rješenja na postavljenu odbranu. Tačnije, otvaranje strane Juanfranu za centaršut i povratni pas u 16m i čekanje Griezmanna da podivlja. Ovo drugo čak i nije sistemsko rješenje. Ostalo stvaraju kontrapresingom, ali time već zavisiš od protivnika. To je za ekipu koju ide u red favorita za osvajanje trofeja baš premalo i tu su samo na račun nevjerovatno kvalitetne defanzive. Vjerovatno su najkvalitetnija defanzivna ekipa 21. stoljeća, ali moraju više rizikovati s loptom u nogama da bi uspješno rješavali manje prepreke. Čak ni kadrovski oni nemaju problem za tu prilagodbu. Imaju Felipea koji je jedan od najboljih napadačkih bekova trenutno, Koke i Saul su tehnički potkovani i mogu igrati u oba smjera, Griezmann, Carrasco, sad i Gaitan na krilima sposobni za igru 1 na 1, Gameiro je u Sevilli pokazao da je kvalitetan strijelac... Izgleda da se samo čeka uputa s klupe, jer već dva kola u ligi idu na novake u ligi ziheraški, Tiago/Fernandez i Gabi u sredini, Koke i Saul na krilima, kao da je Barca s druge strane. Ove s krila u sredinu, krila na krila, nećeš kontrolisati situaciju stoprocentno defanzivno, ali se makar imaš čemu nadati naprijed.
Ukratko,imaju jednu od najkompletnijih ekipa danasnjice,ali jos moraju naci rjesenja za ove manje ekipe.Tj.mozda ne toliko naci rjesenja koliko poceti preuzimati veci rizik.Sigurno da i Simeone vidi da tu steka,ali i da ima svoje razloge zasto cesto ide vise ziheraski.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 31 avg 2016, 17:43

Pogba je napisao/la:United osvaja.
I ti onda osvajas.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.