1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

Chologol
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:33

Evo svih onih koji nisu cistokrvni gluhonijemci a igraju za nazzi zemlju:

Jerome Boateng, Serdar Tasci, Dennis Aogo, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Mesut Ozil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Cacau.

Kratko receno, ovo je reprezentacija UN-a :roll:

A ne znam da je iko od ovih koji igraju za Spaniju nije cistokrvni Spanac.
Oni srcem igraju za svoju repku i dozivljavaju himnu (s obzirom da nema teksta :D) dok pola Svaba i ne pjeva himnu, a Podolski se nije htio radovat kad je zabio Poljskoj.
Rey de la furia española...

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:36

El_7 je napisao/la:
guber90 je napisao/la:
El_7 je napisao/la:Podolski, Klose,Trachowski---Poljska
Ozil--Turska
Marin---Srbin
Khadira-Moroko
Boateng-Gana
Cacao-Brazil
Gomez-Spanija

Cisto krvni Njemci :mrgreen: :mrgreen:
Imas nesto sto su ljudi podavno izumili http://www.google.com informisi se malo tamo pa navrati :).
ma ne samo da napomenem vas njemce 8-) 8-) ono igrate lijep fudbal jer vas guraju upravo stranci :lol: :lol: ..meni google netreba za takve info
Vidim da ti netreba jer ocito volis biti nenformisan i dijeliti dezinformacije, pa evo da te ja informisem ili barem one ljude koji nezele da budu neinformisani kao ti.

Ozil--Turska nije nego je --> Gelsenkirchen, West Germany
Marin---Srbin ti cak ni najosnovnije neznas --> Bosanska Gradiška, SFR Yugoslavia
Khadira-Moroko nije nego je -->Stuttgart, West Germany
Boateng-Gana nije nego--> Berlin, Germany
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 jul 2010, 16:36

Wolverine je napisao/la:sta je sa cacauom, trohovskim? a i kloseu su oba roditelja poljaci, neznam odakle vam da mu je jedan roditelj njemac. mozda mu je baka ili djed njemac.
jel ti ne citas komentare il se pravis lud(a)?!

OTAC MU JE NIJEMAC KOJI JE ZIVIO U POLJSKOJ PA SE ISELIO KASNIJE U SVOJU DOMOVINU!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 16:38

Chologol je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Defintivno je Španija veća fudbalska nacija od Njemačke :shock: , Real 9 titula, a čak 6 u starijem kamenom dobu....I ovde se čovjek načita svakakvih gluposti :(
A zasto Svabe nisu dizali LP u kamenom dobu? Imali su i oni prilike, cak je Frankfurt tad najebo od Reala popivsi 7 ljutih kasika od Di Stefana i kompanije.

Al nema veze, eo ako brojimo ove od 98-me, pa nadalje Spanjolci imaju LP koliko su Svabe osvojile za cijelu povijest LP-a.
Budesliga se igra tek od 1963, tako da se fudbal i nije shvatao previše ozbiljnou Njemačkoj u kamenom dobu kada je Real dominirao.....I smiješno je čovječe porediti LP koji se igra savke godine i jedno veliko natjecanje kakvo je SP koje je Njemačka osvojila 3 puta, a Španija 0 puta (Njemačka je 12. put u polufinalu, Španiji je drugo ako računamo '50. kada je bila grupa u finalnoj fazi) ili EP koje je Njemačka osvojila 3 puta a Španija 2 puta...Onda fino pomnoži ove titule sa velikih natjecanja brojem 4 pa ćeš dobiti realan odnos stanja, a da ne govorimo o konstantnim uspjesima Njemačke repke na velikim natjecanjima....Malo objektivnosti ti ne bi škodilo, jer stvarno pretjeruješ sa ovim subjektivnim glupostima...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:38

Chologol je napisao/la:Evo svih onih koji nisu cistokrvni gluhonijemci a igraju za nazzi zemlju:

Jerome Boateng, Serdar Tasci, Dennis Aogo, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Mesut Ozil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Cacau.

Kratko receno, ovo je reprezentacija UN-a :roll:

A ne znam da je iko od ovih koji igraju za Spaniju nije cistokrvni Spanac.
Oni srcem igraju za svoju repku i dozivljavaju himnu (s obzirom da nema teksta :D) dok pola Svaba i ne pjeva himnu, a Podolski se nije htio radovat kad je zabio Poljskoj.
Ti takodjer procitaj ovaj isti post koji je namjenjen za EL_7.
Samo tebi jos da dodam Dennis Aogo --> Karlsruhe, West Germany.
Uopste nije bitno odakle su mu mati i otac eto iskljucit cemo to nego samo prati mjesta rodjenja sto znaci da vi imate totalno pogresno misljenje i neinformisani ste.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 16:38

kakve veze ima mjesto rođenja ako je neko turčin, znači sad naši reprezentativci rođeni vani nisu bosanci-niđe veze, pola igrača njemačke nisu njemci i tačka, al ljudi imaju državljanstvo i njemačke i odlučili se da igraju za njemačku i nema problema, ali ne znači imati njemačko državljanstvo biti njemac, ni blizu toga
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:39

El_7 je napisao/la: Dobro sad ce se oni vaditi Puyol,Pigue,Xavi,Busquets,Valdez-katolonci,Javi Marzinez-Baskija :lol: :lol:
Ballack Bavaria (iako ne igra) zajedno sa jos par Bayernovaca, onda Ruhrovci i tako xD hahahha
Katalonija, Baskija, Navarra, Aragonija, Andaluzija, Castilla, sve je to sastavni dio Spanije.
guber90 je napisao/la: Vidim da ti netreba jer ocito volis biti nenformisan i dijeliti dezinformacije, pa evo da te ja informisem ili barem one ljude koji nezele da budu neinformisani kao ti.

Marin---Srbin ti cak ni najosnovnije neznas --> Bosanska Gradiška, SFR Yugoslavia
Znas ti dobro na sta je on mislio, djaba kad oni ne mogu igrati srcem za Njemacku, nego iskljucivo iz interesa = Pare.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jul 2010, 16:40

Budesliga se igra tek od 1963, tako da se fudbal i nije shvatao previše ozbiljnou Njemačkoj u kamenom dobu kada je Real dominirao.....I smiješno je čovječe porediti LP koji se igra savke godine i jedno veliko natjecanje kakvo je SP koje je Njemačka osvojila 3 puta, a Španija 0 puta (Njemačka je 12. put u polufinalu, Španiji je drugo ako računamo '50. kada je bila grupa u finalnoj fazi) ili EP koje je Njemačka osvojila 3 puta a Španija 2 puta...Onda fino pomnoži ove titule sa velikih natjecanja brojem 4 pa ćeš dobiti realan odnos stanja, a da ne govorimo o konstantnim uspjesima Njemačke repke na velikim natjecanjima....Malo objektivnosti ti ne bi škodilo, jer stvarno pretjeruješ sa ovim subjektivnim glupostima...
Liga prvaka je jaca od Svjetskog prvenstva za 5 klasa ;)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 07 jul 2010, 16:41

tm84 je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:sta je sa cacauom, trohovskim? a i kloseu su oba roditelja poljaci, neznam odakle vam da mu je jedan roditelj njemac. mozda mu je baka ili djed njemac.
jel ti ne citas komentare il se pravis lud(a)?!

OTAC MU JE NIJEMAC KOJI JE ZIVIO U POLJSKOJ PA SE ISELIO KASNIJE U SVOJU DOMOVINU!
Nije tacno nemoj da lazes ljudima, otac mu se nikada nije deklarisao kao Nijemac.

"Josef Klose does not want to be regarded as Polish nor German, declaring himself as Silesian and European" Inace je i rođen u Poljskoj.

UN DOMINIRA
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:41

tony-mortale je napisao/la:kakve veze ima mjesto rođenja ako je neko turčin, znači sad naši reprezentativci rođeni vani nisu bosanci-niđe veze, pola igrača njemačke nisu njemci i tačka, al ljudi imaju državljanstvo i njemačke i odlučili se da igraju za njemačku i nema problema, ali ne znači imati njemačko državljanstvo biti njemac, ni blizu toga
Izvini molim te nisam te prepozno.
Meni Marko Marin nije vise Bosanac iako je rodjen tu, odabrao je drugu zemlju i tu kraj svake price, a ta sta pricas to nema veze sa vezom cuj nema veze gdje je rodjen, pa kako mozes reci za nekog ko se rodi u njemackoj i zivi u njoj citav zivot, igra za tu reprezentaciju da nije njemac, jako si zanimljiv.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 07 jul 2010, 16:41

Ovi su barem igrali samo za jednu reprezentaciju, dok je Puškaš(pokoj mu duši) igrao za Španiju kada je shvatio da ne može ništa osvojiti sa mađarskom "lakom konjicom". Šta je sa Portugalom? Više Brazilaca negoli Portugalaca. Naravno, bitno je istaknuti da se isti jezik priča u ove dvije zemlje.
Što se tiče ovih reprezentativaca Njemačke, ne vidim tu nikakav problem i ne znam zašto su se pojedini uhvatili toga. Svi oni igraju u bundesligi i imaju državljanstvo ove zemlje dugo, nisu ga izganjali netom prije početka SP-a. Uostalom, Španija bi po imenima morala pregaziti NJemačku, no imena ne igraju, već tim.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 07 jul 2010, 16:42

Kako ce se ova prepotencija i arogancija odbiti od glavu švabama veceras.
Poštovao sam ih, mislio sam da ne ismijavaju druge,da su drugaciji od engleza i argentinaca, ali previše su poletili zato ce ateriranje biti bolno.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:42

Hare_BvB je napisao/la: Budesliga se igra tek od 1963, tako da se fudbal i nije shvatao previše ozbiljnou Njemačkoj u kamenom dobu kada je Real dominirao.....I smiješno je čovječe porediti LP koji se igra savke godine i jedno veliko natjecanje kakvo je SP koje je Njemačka osvojila 3 puta, a Španija 0 puta (Njemačka je 12. put u polufinalu, Španiji je drugo ako računamo '50. kada je bila grupa u finalnoj fazi) ili EP koje je Njemačka osvojila 3 puta a Španija 2 puta...Onda fino pomnoži ove titule sa velikih natjecanja brojem 4 pa ćeš dobiti realan odnos stanja, a da ne govorimo o konstantnim uspjesima Njemačke repke na velikim natjecanjima....Malo objektivnosti ti ne bi škodilo, jer stvarno pretjeruješ sa ovim subjektivnim glupostima...
Bundesliga osnovana 63-ce, a Frankfurt bio u finalu LP 57-me :roll:

Sto se tice poredjenja SP-a i LP, ja to nisam poredio nego samo rekao da Njemacka nije nista "fudbalskija" nacija od Spanije.
tony-mortale je napisao/la:kakve veze ima mjesto rođenja ako je neko turčin, znači sad naši reprezentativci rođeni vani nisu bosanci-niđe veze, pola igrača njemačke nisu njemci i tačka, al ljudi imaju državljanstvo i njemačke i odlučili se da igraju za njemačku i nema problema, ali ne znači imati njemačko državljanstvo biti njemac, ni blizu toga
Bravo, pogodio si bit onoga o cemu cijelo vrijeme pricam.

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 16:42

Wolverine je napisao/la:
Vuk pojeo slaninu je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Nije isto kad gledas LP i Reprezentaciju. U klubovima ima dosta igraca drugih nacija. Ali kad bolje pogledaš i Njemačku reprezentaciju vise ima Poljaka, Bosanaca, Turaka, Ganaca.... nego "pravih" Njemaca :mrgreen:
Gde ti Bosanac igra za Nemačku? Mnogi nemački igrači stranog porekla imaju jednog roditelja Nemca, tako da je to ok što igraju za Nemačku. Klose je poreklom Nemac, ne znam za Podolskog. Ne znam za Turčina Ozila i Tunižanina Hediru, jesu li polutani ili klasični imigranti.
klose nije porjeklom njemac, odkud ti to.

a marin je bosanac.
Dečko se izjašnjava Srbinom, a igra za Nemačku. I vaš Bajramović je rođen u Nemačkoj pa nije Nemac. Mislim da je i Spahić rođen u Dubrovniku, što ne znači automatski da je dečko Hrvat.
Si gledo gaf sa utakmice Nemačka - Srbija, kada su novinari ispričali priču koju im je Lane Jovanović ispričao. Lane pitao Marka šta su mu roditelji, Marin odgovorio, Srbi, kako može ne biti Srbin? Nije valjda Englez? U principu on je na kraju Nemac jer igra za Nemačku. Kao i Krkić Španac, Senderos Švajcarac, Majstorović Šveđanin, bez obzira što imaju svi poput Marina srpske korene.
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 16:43

guber90 je napisao/la:
Izvini molim te nisam te prepozno.
Meni Marko Marin nije vise Bosanac iako je rodjen tu, odabrao je drugu zemlju i tu kraj svake price, a ta sta pricas to nema veze sa vezom cuj nema veze gdje je rodjen, pa kako mozes reci za nekog ko se rodi u njemackoj i zivi u njoj citav zivot, igra za tu reprezentaciju da nije njemac, jako si zanimljiv.
nije tačno opet ti ponavljam on je državljanin njemačke i ok, al on je po nacionalnosti srbin i nikad ali baš nikad nemože biti njemac, to se nemože dobiti papirom nikakvim jel stvarno ima ljudi koji ne razlikuju pripadnost naciji od državljanstva,
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Ekipa
Kontakt:

Post Postao/la Ekipa » 07 jul 2010, 16:43

Tipujem na Dojčland.
Volim Velež makar vaki !!!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:45

Chologol je napisao/la:
El_7 je napisao/la: Dobro sad ce se oni vaditi Puyol,Pigue,Xavi,Busquets,Valdez-katolonci,Javi Marzinez-Baskija :lol: :lol:
Ballack Bavaria (iako ne igra) zajedno sa jos par Bayernovaca, onda Ruhrovci i tako xD hahahha
Katalonija, Baskija, Navarra, Aragonija, Andaluzija, Castilla, sve je to sastavni dio Spanije.
guber90 je napisao/la: Vidim da ti netreba jer ocito volis biti nenformisan i dijeliti dezinformacije, pa evo da te ja informisem ili barem one ljude koji nezele da budu neinformisani kao ti.

Znas ti dobro na sta je on mislio, djaba kad oni ne mogu igrati srcem za Njemacku, nego iskljucivo iz interesa = Pare.
Ja u tu diskusiju ulazit nemogu, iskreno moguce je da je tako, ali kako ti mozes znat jel jest ili nije, da li poznajes te ljude licno pa to znas, ja ih nepoznajem i necu tvrdit ni da jeste ni da nije. Ja sam samo pobio vase tvrdnje da u njemackoj igra vise stranaca nego njemaca.

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:47

guber90 je napisao/la: Ja u tu diskusiju ulazit nemogu, iskreno moguce je da je tako, ali kako ti mozes znat jel jest ili nije, da li poznajes te ljude licno pa to znas, ja ih nepoznajem i necu tvrdit ni da jeste ni da nije. Ja sam samo pobio vase tvrdnje da u njemackoj igra vise stranaca nego njemaca.
Kako da nisi :roll:
Djaba njima lave sto oni igraju za Nazzi zemlju ali njima NE TECE SVAPSKA KRV!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 16:47

Ako si rođen u Njemačkoj, imaš pasoš te države, zarađuješ hljeb u istoj, mislim da si nijemac koliko si i turčin odakle ti roditelji vuku korijene...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:48

Chologol je napisao/la:
guber90 je napisao/la: Ja u tu diskusiju ulazit nemogu, iskreno moguce je da je tako, ali kako ti mozes znat jel jest ili nije, da li poznajes te ljude licno pa to znas, ja ih nepoznajem i necu tvrdit ni da jeste ni da nije. Ja sam samo pobio vase tvrdnje da u njemackoj igra vise stranaca nego njemaca.
Kako da nisi :roll:
Djaba njima lave sto oni igraju za Nazzi zemlju ali njima NE TECE SVAPSKA KRV!
Sta sad, kad nestane argumenata svabe su nacisti uredu je ;).

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.