1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

harishp
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la harishp » 07 jul 2010, 16:49

Pola Hrvatske repka a bogami masala i Srbijanske repke kao naprimjer i Slovenija ima tone Bosanaca u repci.
Bilo da su rodjeni bilo da su porijeklom.Sta cemo onda sa tim :roll:
Cak i BIH repka je 40,50%igraca rodjenih u drugim drzavama.
Da neko ne poznaje igrace,ljudi bi kontali da je Francuska u Africi ili da sunce dobro dere tamo.Pa potamnili.
Zato ne razglabajte bez veze,kad je i ispod naseg tepiha prasine do balcaka.
A mi nasli upirati prstom na druge.Glupa politika. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 16:49

ja tipujem na holandiju svakako, al ovo mi se ne sviđa nikako šta njemci rade, pa svjetsko će za 20 godina biti isto liga prvaka kupuju se najbolji igrači iako nisu iz te zemlje, stvarno nema smisla, nekad im igrali augentaler veler mateus klinsman bajn ton i sl. a sad ovomojela asamoa, boateng trohovski i sl. baš mi je to bezveze budi zadnji al sa svojim ljudima
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 07 jul 2010, 16:50

geronimo je napisao/la:
tm84 je napisao/la:bice ludo veceras!!! :D

jedva cekam!!!

da ne budem sujevjeran, evo malo jos o brojevima:

ocigledno je da je na ovom SP kod nijemaca sve u broju 4

4 put traze titulu i novu zvjezdicu na grbu
4 puta su igrali polufinale, 4 puta izgubili finale a 3 puta bili prvaci, znaci logicno da nedostaje samo nova titula
po 4. puta imaju sansu da zabiju 4 gola na ovom prvenstvu
po 4. put se sastaju sa spancima na SP (tri puta se do sada sastali)
po 4. put nijemci ganjaju pobjedu nad spancima na svjetskim ili evropskim prvenstvima (trenutno imaju 3 pobjede)

sve po cetiri!!! naprijed nijemci!!! ;)

Ihr, Wir = Number 4!

Sve nešto govori u korist Espane, te ono čudovište, te opet ista ekipa na okupu, smjele prognoze, ista ponavljanja...
Jogi, ne zaboravi plavu vestu i udri svim silama, kao i do sada.
Holandija je izmislila totalni fudbal a Njemačka ga usavršila. :D

Njemacka usavrsila totalni fudbal???

A sta onda spanija igra vec 3 god??
Da totalni fudbal mozda nije igra Barcelone??
Znas li imaju li njemci stalno loptu u svom posjedu i napadaju li ili cekaju kontre?
Napadat' mogu Australiju ili Ghanu ...a sto se tice Argentine prvi su dali iz prekida...ostale na kontru tako da..
Njemackoj svaka cast najbolji su ovo SP ...ali vidjet cemo ...ako pobijede Spaniju zasluzili su naslov.
Cinjenica je da su njemci uvijek pri vrhu polufinale-treci-finale-osvajaju..ali je isto tako cinjenica da njemci nikad nisu igrali totalni nogomet , ali nikad !!!!
U prijevodu totalni nogomet = napad najbolja odbrana,drzanje lopte i kontre ...a zar stvarno mislis da ce njemci igrati taj tvoj totalni nogomet protiv Spanije? Hoce li to biti samoubojstvo?? Nije trener lud da napadne Spaniju to je kao da napada Barcelonu a znamo sta se Realu desilo na bernabeu kad je napao :D. Prije da ce njemci igrat' zatvoreno i vrsiti pritisak na Bousqetsa i Xavija i cekat' kontru..u svakom slucaju ..zabije li Spanija prva gol gotovo je ! :D
Sjecas se mozda hajdukovog nogometa?? Da li je to totalni nogomet?? Ajde malo razmisli :D
27.10.2020

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:53

guber90 je napisao/la: Djaba njima lave sto oni igraju za Nazzi zemlju ali njima NE TECE SVAPSKA KRV!
Sta sad, kad nestane argumenata svabe su nacisti uredu je ;).[/quote]
Slaba lave, to sam samo rekao onako instikivno "nazzi".

I opet ponavljam:

Marinom, Kedirom, Podolskim i ostalima ne tece Svapska krv!

slika
slika
Zadnja izmjena: Chologol, dana/u 07 jul 2010, 16:54, ukupno mijenjano 1 put.
Rey de la furia española...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 16:54

Chologol je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Budesliga se igra tek od 1963, tako da se fudbal i nije shvatao previše ozbiljnou Njemačkoj u kamenom dobu kada je Real dominirao.....I smiješno je čovječe porediti LP koji se igra savke godine i jedno veliko natjecanje kakvo je SP koje je Njemačka osvojila 3 puta, a Španija 0 puta (Njemačka je 12. put u polufinalu, Španiji je drugo ako računamo '50. kada je bila grupa u finalnoj fazi) ili EP koje je Njemačka osvojila 3 puta a Španija 2 puta...Onda fino pomnoži ove titule sa velikih natjecanja brojem 4 pa ćeš dobiti realan odnos stanja, a da ne govorimo o konstantnim uspjesima Njemačke repke na velikim natjecanjima....Malo objektivnosti ti ne bi škodilo, jer stvarno pretjeruješ sa ovim subjektivnim glupostima...
Bundesliga osnovana 63-ce, a Frankfurt bio u finalu LP 57-me :roll:

Sto se tice poredjenja SP-a i LP, ja to nisam poredio nego samo rekao da Njemacka nije nista "fudbalskija" nacija od Spanije.
tony-mortale je napisao/la:kakve veze ima mjesto rođenja ako je neko turčin, znači sad naši reprezentativci rođeni vani nisu bosanci-niđe veze, pola igrača njemačke nisu njemci i tačka, al ljudi imaju državljanstvo i njemačke i odlučili se da igraju za njemačku i nema problema, ali ne znači imati njemačko državljanstvo biti njemac, ni blizu toga
Bravo, pogodio si bit onoga o cemu cijelo vrijeme pricam.
Evo ti koja informacija http://en.wikipedia.org/wiki/Bundesliga_(football)..

Tada nije bilo jedinstvene lige na području države, igrale su se regionalne lige pa su se najbolji kvalifikovali u doigravnja, što automatski znači da je kvalitet tgo tipa natjecanja bio mnogo niži u odnosu na jedinstven ligaški sistem koji je danas primjenjen u svim zemljama....

Nije Njemačka ništa ''fudbalskija'' nacija od Španije ali jeste trofejnija
Der Mann für die entscheidenden Tore.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 16:54

Hare_BvB je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:kakve veze ima mjesto rođenja ako je neko turčin, znači sad naši reprezentativci rođeni vani nisu bosanci-niđe veze, pola igrača njemačke nisu njemci i tačka, al ljudi imaju državljanstvo i njemačke i odlučili se da igraju za njemačku i nema problema, ali ne znači imati njemačko državljanstvo biti njemac, ni blizu toga
Ako si rođen u Njemačkoj, imaš pasoš te države, zarađuješ hljeb u istoj, mislim da si nijemac koliko si i turčin odakle ti roditelji vuku korijene...
ma nisi ti njemac, imaš pasoš imaš pravo igrati za tu zemlju glasati u njoj i sl, ali ti si etnički turčin(npr. ozil) i njemac nemože biti. znači mjesto rođenja nema nikakve veze s tim niti državljanstvo koje je samo običan papir kojih možeš teoretski imati i 10 različitih država. u hrvatskoj i srpskoj reprezentaciji ne igraju bosanci jer taj narod ne postoji(ustav poznaje bošnjake srbe hrvate), a to što su porjeklom iz bih ili su rođeni u bih ne znači da oni nisu srbi ili hrvati, al ovo su teške političke teme i nisu za ovog foruma, al morao sam napisati ovima što tvrde da je piotr trohovski njemac i sl

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 16:56

Hare_BvB je napisao/la: Evo ti koja informacija http://en.wikipedia.org/wiki/Bundesliga_(football)..

Tada nije bilo jedinstvene lige na području države, igrale su se regionalne lige pa su se najbolji kvalifikovali u doigravnja, što automatski znači da je kvalitet tgo tipa natjecanja bio mnogo niži u odnosu na jedinstven ligaški sistem koji je danas primjenjen u svim zemljama....

Na reprezentativnom nivou :roll:

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 07 jul 2010, 16:56

Chologol je napisao/la:
guber90 je napisao/la:
Chologol je napisao/la: Djaba njima lave sto oni igraju za Nazzi zemlju ali njima NE TECE SVAPSKA KRV!
Sta sad, kad nestane argumenata svabe su nacisti uredu je ;).
Slaba lave, to sam samo rekao onako instikivno "nazzi".

I opet ponavljam:

Marinom, Kedirom, Podolskim i ostalima ne tece Svapska krv!
Ova rasprava ocito nece nigdje odvesti ti imas svoj stav koji neces promjeniti, a isto tako i ja, pa evo ruka i sto se mene tice ja se necu raspravljat ja sam svoje reko u predhodnih par postova :).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 16:59

tm84 je napisao/la:
Vuk pojeo slaninu je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Nije isto kad gledas LP i Reprezentaciju. U klubovima ima dosta igraca drugih nacija. Ali kad bolje pogledaš i Njemačku reprezentaciju vise ima Poljaka, Bosanaca, Turaka, Ganaca.... nego "pravih" Njemaca :mrgreen:
Gde ti Bosanac igra za Nemačku? Mnogi nemački igrači stranog porekla imaju jednog roditelja Nemca, tako da je to ok što igraju za Nemačku. Klose je poreklom Nemac, ne znam za Podolskog. Ne znam za Turčina Ozila i Tunižanina Hediru, jesu li polutani ili klasični imigranti.
pa covjek misli na marina, koji je rodjen u bos.gradisci, i on je doduse klasicni emigrant...

klose, boateng imaju barem jednog roditelja nijemca

ozil i khedira su rodjeni u njemackoj ali njihovi roditelji su dosli u njemacku

podolski je manje vise jedini pravi stranac u prvih 11... poljak po oba roditelja rodjen u poljskoj ali odgojen u njemackoj, preselio se tamo kad je lukas imao 2 godine...
Nebitno je gde je neko rođen i gde je odgojen, jer nacija se ne može menjati. Marin je etnički Srbin, Hedira verovatno Arapin iz Severne Afrike, Ozil Turčin, Podolski Poljak i to je nepromenjivo, za koga god da igraju. A to ako se odluče i za Grenland, nemam ništa protiv. Momci su odlučili da obuku nemački dres i to se poštuje, to je njihov izbor. Ne treba ih proklinjati. To je samo sport.
Na primer otac Gonzala Iguaina je igrao fudbal u Francuskoj, gde mu se u gradu Brestu rodio sin, današnji argentinski reprezentativac. I sada je Gonzalo Francuz? Samo zato što mu je otac potpisao ugovor za francuski klub? Po čemu je recimo Tevez veći i čistiji Argentinac od Iguaina? Ni po čemu. Samo zato što Tevezov tata nije bio poznati argentinski fudbaler, a Iguainov jeste, pa je mali Gonzalo rođen van Argentine? Ono si što si i tu nema izmene, a za koga ćeš igrati fudbal, tvoja stvar.
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 17:00

guber90 je napisao/la: Ova rasprava ocito nece nigdje odvesti ti imas svoj stav koji neces promjeniti, a isto tako i ja, pa evo ruka i sto se mene tice ja se necu raspravljat ja sam svoje reko u predhodnih par postova :).
Pametno ;)

slika
slika

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 17:01

tony-mortale je napisao/la:ja tipujem na holandiju svakako, al ovo mi se ne sviđa nikako šta njemci rade, pa svjetsko će za 20 godina biti isto liga prvaka kupuju se najbolji igrači iako nisu iz te zemlje, stvarno nema smisla, nekad im igrali augentaler veler mateus klinsman bajn ton i sl. a sad ovomojela asamoa, boateng trohovski i sl. baš mi je to bezveze budi zadnji al sa svojim ljudima
Fašizam, rasizam i nacionalizam primjeniti i da samo plavooki i plavokosi momčići blijede puti nose njemački dres!!!!
Odlična ideja, pa da krenemo redom, fudbalsku repku SAD-a čine BIK KOJI PUŠI, BIK KOJI PIJE, BIK KOJI JEDE ETC...
tamnoputi napolje iz svih europskih (Engleske, Francuske..) i južnoamerčkih ekipa koje će sačinjavati plemena iz prašuma Amazonije, argentiskih pampi, Inke, Azteci i sl,a bijelci nazad u španjolske, portugalske, talijanske, njemačke dresove...Odličan način razmišljanja, za svaku pohvalu :shock:

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 07 jul 2010, 17:03

Hare_BvB je napisao/la: Fašizam, rasizam i nacionalizam primjeniti i da samo plavooki i plavokosi momčići blijede puti nose njemački dres!!!!
Odlična ideja, pa da krenemo redom, fudbalsku repku SAD-a čine BIK KOJI PUŠI, BIK KOJI PIJE, BIK KOJI JEDE ETC...
tamnoputi napolje iz svih europskih (Engleske, Francuske..) i južnoamerčkih ekipa koje će sačinjavati plemena iz prašuma Amazonije, argentiskih pampi, Inke, Azteci i sl,a bijelci nazad u španjolske, portugalske, talijanske, njemačke dresove...Odličan način razmišljanja, za svaku pohvalu :shock:
Nisi u pravu, ali oplakah zbog ovih poglavica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 17:04

Chologol je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Evo ti koja informacija http://en.wikipedia.org/wiki/Bundesliga_(football)..

Na reprezentativnom nivou :roll:
Mislim da je tema usko vezana za reprezentativni fudbal :ugeek:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 17:04

Hare_BvB je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:ja tipujem na holandiju svakako, al ovo mi se ne sviđa nikako šta njemci rade, pa svjetsko će za 20 godina biti isto liga prvaka kupuju se najbolji igrači iako nisu iz te zemlje, stvarno nema smisla, nekad im igrali augentaler veler mateus klinsman bajn ton i sl. a sad ovomojela asamoa, boateng trohovski i sl. baš mi je to bezveze budi zadnji al sa svojim ljudima
Fašizam, rasizam i nacionalizam primjeniti i da samo plavooki i plavokosi momčići blijede puti nose njemački dres!!!!
ti ne čitaš ili se praviš lud, kad sam ja rekao da ne trebaju kedire i cacaui igrati za njemačku, neka igraju, samo sam napisao onom dečku da oni nisu njemci i ništa drugo, a neka igraju brate za koga god hoće

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jul 2010, 17:05

joj oko cega se vi prepirete da Bog sacuva :cry: zgadicete mi jedne i druge odjednom pola foruma navija za Spaniju :roll: aj malo oladite ;)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 17:06

Ajd dobro je, ne treba o tome vise razbijati glavu, i kada se sve sabere i oduzme dosli smo do zakljucka da za Njemacku igraju Njemci kojima ne tece Njemacka krv.

slika

Al su zato ova dvojica cistokrvni Spanjolci 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jul 2010, 17:08

Daj ebo vas razglabanje u prazno. :roll:
Hocu fudbala,golova ''krvi do koljena''.
licno me zaboli ko ima putovnicu,domovnicu,proputovnicu,pasos,vizu, na crno,bjela i crna krvna zrnca i tako te gluposti.
P.S ja licno navijam za dobar fudbal i golove,ocekujem ih veceras.A nek pobjedi bolji,bez guzenja sudija. 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 17:10

neznam jel neko stavio već pošto nisam pratio al evo sa jednog drugog foruma

slika

:lol:

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 07 jul 2010, 17:10

To Harke...podvikni ti njima, neka znaju šta pošten narod misli :mrgreen:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 17:10

[youtube][/youtube]
Da se ne zaboravi, nadam se reprizi. 8-)

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.