Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 avg 2016, 22:11

Mi smo se nadali da cemo biti neka sila kada dodju neki igraci, a isti nam kvalitet igre. Nesto smo kao Gruzija, Nurkic ko Pachulia. Samo sto je Pachulia bolji igrac mozda zbog iskustva i jer bolje stiti reket.

Kada nadodje Musa, oprostiti ce se Teletovic.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2016, 22:42

Zaza je za Jusuga KAREEM ABDUL JABBAR na kvadrat, da se ne lažemo Jokić je O'Neil za ovog trenutnog Jusufa koji nema ni k od konstantnosti u igri. Pratim ga od Zadra, pisao sam ovdje kada nije bilo par forumaša gdje sam, kao i ti forumaši vidio ogroman potencijal. Od toga potencijala je iskorišteno možda 20-tak %. U odbrani je napredovao, u napadu skoro nikako, leđem prema košu katastrofalan.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 avg 2016, 22:47

ko je ovaj neutralni?

lik ce se objesit ako se plasiramo :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2016, 22:51

Neutralni je lik koji prati cijeli život košarku i koji u mjeseca dana pogleda više košarkaških utakmica nego što ti u cijelom svom životu :kafa:

Kakav Jazvin??? Vidim imaš problema sa čitanjem, čitaj malo bolje :thumbup:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 30 avg 2016, 22:52

baglama je napisao/la:zaza jabbar :urnebes:

jazvin >> juka

:urnebes:
De mi reci koga ti imas na forumu ovdje pa za tebe banovi vrijede 2-3 dana, plus dosad si barem jedan trajni trebao pokupit? :P
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 30 avg 2016, 22:55, ukupno mijenjano 1 put.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 30 avg 2016, 22:55

Ma daj ba, realno on takve ko Zazu jede za dorucak. Jusuf ima potencijal da napravi nesto veliko u nba ligi i da ostavi znacajniji trag, a Paculija je igrac zadatka koji se jedva primijeti u ekipi. Nurkiceva napadacka igra jeste jos uvijek losa, ali je Zazina bez obzira sto gotovo moze roditi Jusufa jos i gora. On je isto tako solidan u odbrani i na skoku, ali reci da je Dzabar za Juku je presmijesno. :D
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 avg 2016, 22:57

Neutral je napisao/la:Neutralni je lik koji prati cijeli život košarku i koji u mjeseca dana pogleda više košarkaških utakmica nego što ti u cijelom svom životu :kafa:

nikad te nisam vidio na pdf-u kosarka

a koliko poznajes kosarku vidi se iz blebetanja

bolan tebi je svak bolji od juke...bilo da se zove zaza ili jazvin ili luka zoric..... juka slusa cecu i baju, a to je neoprostivo

ti si kataloski primjer mahalasa (osim sto si licni jukin hejter) popt ovih novinara koji znaju i sta se pilo i koliko se pislo i kada su legli....sve na osnovu klipa od 50 sec :clap: i jos nam podvalise da je ovo bilo dan-dva pred odlazak u rusiju
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 30 avg 2016, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2016, 22:59

Pa ima potencijal, ali taj potencijal mi vidimo u par utakmica i onda nestane, tj. napravi par brzih faulova i klupa što je problem od vremena u Zadru bio.

@baglama

Tako je, u pravi si :thumbup:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 30 avg 2016, 23:00

Partijaneri se dogovorili da ne daju izjave za nase medije, niti da se vise oglasavaju na drustvenim mrezama.
Zele pricati sutra na parketu :kafa:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 avg 2016, 23:02

Neutral je napisao/la:Pa ima potencijal, ali taj potencijal mi vidimo u par utakmica i onda nestane, tj. napravi par brzih faulova i klupa što je problem od vremena u Zadru bio.

@baglama

Tako je, u pravi si :thumbup:
de nam bolan pisi o zazi jabbaru.... mozda naucimo sta novo :beba:

moze kakav klip napadckih poteza zaze?

pretpostavljam da si ga intezivno gledao dok pises da je dosegao jabbarov nivo :angel:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2016, 23:03

baglama je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Neutralni je lik koji prati cijeli život košarku i koji u mjeseca dana pogleda više košarkaških utakmica nego što ti u cijelom svom životu :kafa:

bolan tebi je svak bolji od juke...bilo da se zove zaza ili jazvin ili luka zoric..... juka slusa cecu i baju, a to je neoprostivo

ti si kataloski primjer mahalasa (osim sto si licni jukin hejter) popt ovih novinara koji znaju i sta se pilo i koliko se pislo i kada su legli....sve na osnovu klipa od 50 sec :clap: i jos nam podvalise da je ovo bilo dan-dva pred odlazak u rusiju

PostPostao/la Neutral » 05 dec 2013, 13:49

Nema od toga ništa. Ljudi ulaze u NBA sa 19 - 20 godina i opet uspiju u karijeri. Sami odlazak u tu ligu i na draft bio bio veliki korak u daljoj karijere Jusufa. On je već vrlo dobar centar, a tako je mlad. Može igrati u skoro svim klubovima u Evropi. Mislio sam da je bolje za njega da ostane još u Evropi 2 - 3 godine ali dovoljno će biti još jedna (sljedeća sezona) i onda i trebao uslijediti nba draft gdje bi sigurno bio izabran u prvoj rundi (aBd i Bože zdravlja).

Jusuf je možda najveći talenat kojeg je BiH ikad imala (od vremena jedinstvene države, nije se košarka igrala u srednjem vijeku) :)

;)

Prije tri godine napisano i gle čuda, šta se ono desilo sa karijerom Jusufa Nurkića :kafa:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 30 avg 2016, 23:04

JohnCleese je napisao/la:Partijaneri se dogovorili da ne daju izjave za nase medije, niti da se vise oglasavaju na drustvenim mrezama.
Zele pricati sutra na parketu :kafa:
Nek' zapjevaju
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 avg 2016, 23:06

Federer17 je napisao/la:
baglama je napisao/la:zaza jabbar :urnebes:

jazvin >> juka

:urnebes:
De mi reci koga ti imas na forumu ovdje pa za tebe banovi vrijede 2-3 dana, plus dosad si barem jedan trajni trebao pokupit? :P
valjda procjenjuju da sam koristan jer generisem polemike....a to znaci dosta klikova :opaopa:

j.ebe mi s eza ban,pa i trajni

ali nikad nisma vidio ovakvu poplavu hejtera koja kao da jedva ceka neko rasulo pa da se krene sa guranjem momaka u katran i perje
nikad ove likove nisma vidio

sreca pa su ih pinoglavi i jos neki momci koji su me prijatno iznenadili, racionalno isamarali :kralj:
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 30 avg 2016, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2016, 23:09

@baglama

Što se bolan ušuti???

Postao/la Neutral » 23 feb 2014, 01:49
Davno sam rekao da je Nurkić NBA potencijal, a u ovom trenutku možemo slobodno reći da bez problema može igrati za bilo koji tim u NBA.

Neki kažu da je prerano da ide u najjaču ligu na svijetu, ali bolje je raditi sa takvim kadrom koji posjeduju NBA timovi nego igrati za Cedevitu. Ako jedan ruku na srce, limitirani Ognjen Kuzmić može igrati za Warriors-e onda to može i Jusuf, s tim da je on već sada bolji centar od Ognjena.

Ima dvije slabosti. Prva slabost je besmisleno pravljenje faulova kada u jednoj minuti napravi dva faula. Druga slabost je njegov karakter u pojedinim situacijama kada naprosto želi da uđe u duele samo radi nekog dokazivanja. Vruće glave ne donosi najbolje odluke i tako i dolazi do nekog forsiranja koje rezultira promašajem ili ofanzivnim faulom nakon tog promašaja. Pratim Nurkića već neko vrijeme, odavno nisam gledao evropskog centra sa takvim potencijalom. U njegovim godinama Marc Gasol je bio slabiji igrač od Zimića.

Samo da ga povrede zaobiđi i biće to u redu ako Bog da.

PostPostao/la Neutral » 24 feb 2014, 14:12
Idealan trenutak ako postoji mogućnost da izađe na taj draft. Nadam se picku Bobcats-a i da će ga moji Bulls-i izabrati.

19-year old Jusuf Nurkic is one of the biggest surprises of the early season in Europe, currently ranking as the most productive player in the Adriatic League on a per-minute basis.

U odbrani je uvijek dobar bio, s tim da je napadački enormno napredovao. Bolje mu je godinu dana dobivati mizernu minutažu, a šta znaš, možda dobije i preko 20 minuta, nego igrati u Evropi, a da to nije Real ili Barcelona. Svaka čast ostalim klubovima, grčkim, pa i ruskom CSKA-u, te probuđenih Turaka, ali Jusuf je kalibar za ekipe koji igraju napadačku, a uz to i brzu košarku.

Pisao sam prije godinu dana da je NBA potencijal, svi smo to pisali, a i vrijeme je da donese pravu odluku. Jedan Edin Bavčić se nakon NBA kampova vraćao preporođen, a zamislite šta bi značilo jednom mladom igraču raditi sa najboljim trenerskim osobljem na svijetu. On je bolja verzija Thiago Spilitter-a koji ima ugovor od 10 miliona dolara.

Postao/la Neutral » 24 feb 2014, 14:25

Jesu veliki klubovi u to nema sumnje. Ovdje isključivo mislim na stil igranja koji ovi timovi preferiraju. Maccabi bi mu možda i odgovarao, ali Grci nikako. Nurkić voli brzu košarku i eksplodirao bi u Španiji igrajući za Barcu ili Real. Opet kažem, bolje mu je otići u NBA i raditi još na ofanzivnoj igri koja je već sada prilično dobra nego gubiti još jednu godinu (sljedeća sezona) u Cedeviti. Ono što će mu biti teško u NBA, ako se bude odlučio na taj korak su teški centri, ali upravo radi toga ima prednost u svojoj brzini, brzim rukama, te jakoj pokretljivosti koju malo koji centar u Evropi ima.
Izvini se ako si čovjek, ako nisi ko te šljivi

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 avg 2016, 23:09

Neutral je napisao/la:
baglama je napisao/la:

PostPostao/la Neutral » 05 dec 2013, 13:49

Nema od toga ništa. Ljudi ulaze u NBA sa 19 - 20 godina i opet uspiju u karijeri. Sami odlazak u tu ligu i na draft bio bio veliki korak u daljoj karijere Jusufa. On je već vrlo dobar centar, a tako je mlad. Može igrati u skoro svim klubovima u Evropi. Mislio sam da je bolje za njega da ostane još u Evropi 2 - 3 godine ali dovoljno će biti još jedna (sljedeća sezona) i onda i trebao uslijediti nba draft gdje bi sigurno bio izabran u prvoj rundi (aBd i Bože zdravlja).

Jusuf je možda najveći talenat kojeg je BiH ikad imala (od vremena jedinstvene države, nije se košarka igrala u srednjem vijeku) :)

;)

Prije tri godine napisano i gle čuda, šta se ono desilo sa karijerom Jusufa Nurkića :kafa:
napisao si jedan post u tri godine. bravo, imas legitimno pravo da ga pljujes :lol:

desila se operacija koljena i pauza od 9 mjeseci kao i druge povrede, koje se u tvom harunovskom rijecniku zovu "nece da igra euro" :guz:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 avg 2016, 23:12

tuzlak1987 je napisao/la:Mi smo se nadali da cemo biti neka sila kada dodju neki igraci, a isti nam kvalitet igre. Nesto smo kao Gruzija, Nurkic ko Pachulia. Samo sto je Pachulia bolji igrac mozda zbog iskustva i jer bolje stiti reket.

Kada nadodje Musa, oprostiti ce se Teletovic.
Pa vi ste se nadali jer ste svaki dan pisali o timu sa Djedovicem, Renfroe-om, Stipanom, Aticem u full formi. A u sustini bez ovih igraca smo qita obicna koja ce se oslanjati na invidualne kvalitete sto sam vec i pisao samo ste se vi podigli na nivo gdje mozemo dobiti svaku reprezentaciju u Europi. Jos da dodam da nas vodi neiskusan i nedokazan trener ali s obzirom da smo vidjeli limit pojedinih igraca na proslom EB gdje ih je vodio vrhunski trener ja mu ne bi imao sta prigovoriti ako ne budemo imali puno igre. Radije bi gledao Mirzu kako siluje sut nego neke akcije za Vrabca da bi on promasio otvoren sut sa poludistance.

i pozdrav za @baglamu, drago mi je da ima jos istomisljenika, onu noc sam pomislio da sam jedini u BiH koji ih brani :lol:
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 30 avg 2016, 23:14, ukupno mijenjano 2 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 30 avg 2016, 23:12

@baglama

Da, napisao sam jedan post, čitaj malo od početka temu Jusuf Nurkić, možda i naučiš nešto. Gore sam ti stavio još tri posta, sve pogođeno u srž, nešto slično su kolege pisali koji su tu od prvih profesionalnih dana Nurkića.

A sada adio :wave:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 avg 2016, 23:16

Neutral je napisao/la:Da, napisao sam jedan post, čitaj malo od početka temu Jusuf Nurkić, možda i naučiš nešto. Gore sam ti stavio još tri posta, sve pogođeno u srž, nešto slično su kolege pisali koji su tu od prvih profesionalnih dana Nurkića.

Živio, nemam namjeru da ti više repliciram jer si neko očigledno na nekim dobrim stvarima.
ma sta kazes...cak cetri posta?!!

golemo :urnebes:

vjerovatno nisi ni znao da je odsustvo 9 mjeseci, a i realno to t****** poput tebe svakako ne igra ulogu, ti imas svoju agendu

ovdje si da se izaseres i nastavis dalje

Zaza Jabbar :kralj:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 30 avg 2016, 23:26

navodno mirza trenira triput dnevno u skenderiji, vjerovatno su i njega pogodili neki komentari

to nudi malo nade...ali samo ako ce "upucat" trojku...lahko za fizicku spremu

na kraju krajeva, moze nam zavrsit s kiriljenkom pobjedu u tuzli...ili stimat kos-razliku kako nam pasalo
sta ce biti ako svedjani uzmu jednu pobjedu nad rusima, ne zelim ni pomislit...oni ce sigurno biti blizu pobjede negdje, uz sutersku rapsodiju
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 30 avg 2016, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.