1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

Hare_BvB
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 17:12

tony-mortale je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la:ja tipujem na holandiju svakako, al ovo mi se ne sviđa nikako šta njemci rade, pa svjetsko će za 20 godina biti isto liga prvaka kupuju se najbolji igrači iako nisu iz te zemlje, stvarno nema smisla, nekad im igrali augentaler veler mateus klinsman bajn ton i sl. a sad ovomojela asamoa, boateng trohovski i sl. baš mi je to bezveze budi zadnji al sa svojim ljudima
Fašizam, rasizam i nacionalizam primjeniti i da samo plavooki i plavokosi momčići blijede puti nose njemački dres!!!!
Odlična ideja, pa da krenemo redom, fudbalsku repku SAD-a čine BIK KOJI PUŠI, BIK KOJI PIJE, BIK KOJI JEDE ETC...
tamnoputi napolje iz svih europskih (Engleske, Francuske..) i južnoamerčkih ekipa koje će sačinjavati plemena iz prašuma Amazonije, argentiskih pampi, Inke, Azteci i sl,a bijelci nazad u španjolske, portugalske, talijanske, njemačke dresove...Odličan način razmišljanja, za svaku pohvalu :shock:
ti ne čitaš ili se praviš lud, kad sam ja rekao da ne trebaju kedire i cacaui igrati za njemačku, neka igraju, samo sam napisao onom dečku da oni nisu njemci i ništa drugo, a neka igraju brate za koga god hoće
Ma pročitao sam ja dobro, aludiraš na to da nijemci kupuju, ali nidje veze, nije mi jasno što se to sad potencira, nikom ne smetaju tamnoputi u Engleskoj i Francuskoj ekipi, a odjedanput su problem poljaci i tunižani (Khedira) koji nose njemački dres...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 07 jul 2010, 17:13

[youtube][/youtube]

spanija je favorit a neka ovako bude sto se mene tice... :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 jul 2010, 17:14

Chologol je napisao/la:Evo svih onih koji nisu cistokrvni gluhonijemci a igraju za nazzi zemlju:

Jerome Boateng, Serdar Tasci, Dennis Aogo, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Mesut Ozil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Cacau.

Kratko receno, ovo je reprezentacija UN-a :roll:

A ne znam da je iko od ovih koji igraju za Spaniju nije cistokrvni Spanac.
Oni srcem igraju za svoju repku i dozivljavaju himnu (s obzirom da nema teksta :D) dok pola Svaba i ne pjeva himnu, a Podolski se nije htio radovat kad je zabio Poljskoj.
A sta je onda po tvome Emir Spahic (Dubrovnik) Zvijezdan Misimovic (Munchen) Zlatan Bajramovic (Hamburg) Mirko Hrgovic (Sinj) Ivica Grlic (Munchen) Jasmin Mujdza i Mensur Mujdza (Zagreb) Ivan Radeljic (Imotski) Ninoslav Milenkovic (Subotica) Sanel Jahic (Strasbourg) ....

Kratko receno, ovo je reprezentacija (ti reci) :roll:

Morao sam odgovoriti na ove provokacije.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jul 2010, 17:14

_dreamer_ je napisao/la:Teska utakmica i za jedne i za druge... Njemci su trenutno na vrhuncu i, sto je jos bitnije, puni samopouzdanja. S druge strane im ne manjka ni arogancije trenutno. Njemacka po meni ni u cemu nije bolja od Spanije te je jedina njihova prednost to sto su tempirali formu u pravom momentu.

Spanija je, em kao tim, em gledajuci ih kao pojedince, bolja reprezentacija, no sukobljavaju se sa velikim pritiskom koji je na njima buduci da na SP Spanija nikad nista nije napravila. Iako su sve to iskusni igraci, mogli bi da podlegnu pritisku... S druge strane, Torres nije u formi i to se jako osjeti na njihovoj ubitacnosti u napadu. Uglavnom, vidjelo se i protiv Paragvaja da mnogo toga ne stima... No, ukoliko Spanija odigra onako kako moze, nema sumnje da je korak blize finalu...

Iskreno, radujem se i jednima i drugima i nadam se da ce bilo koja od te dvije reprezentacije uzeti u finalu Holandjane. No, ipak bi mi bilo mrvicu draze, da to bude Spanija...
zar iko moze kao tim biti bolji od nijemaca...timski duh je kod nijemaca izuzetno veliki uvijek, kao tim, tako sklopljeni su super jaki....a situacija se za kratak period i obrnula, cak ni igracki vise nisu spanci jaci, jer par igraca u njemackoj mladih je vec sad izraslo u igrace svjetske klase, nevjerovatne pomake prave....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 07 jul 2010, 17:15

Hajd dobro je više sa tim nacionalizmom...Kedira,Podolski i ostali su njemci (nose njemacki dres) i tu se završava sva prica...fakat peglate sa bespotrebnom pricom.
Što se tice tog Torresovog klipa iznad....pa bolje bi bilo za špance da Torres veceras ostane na klupi, imajuci u vidu u kakvoj je trenutno formi...del Bosque ga forsira na silu,a ne ide pa ne ide nikako.
Bolje ubaciti nekog drugog špica koje je možda lošiji igrac ali koji je barem u formi.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 17:16

FC BAYERN je napisao/la:
A sta je onda po tvome Emir Spahic (Dubrovnik) Zvijezdan Misimovic (Munchen) Zlatan Bajramovic (Hamburg) Mirko Hrgovic (Sinj) Ivica Grlic (Munchen) Jasmin Mujdza i Mensur Mujdza (Zagreb) Ivan Radeljic (Imotski) Ninoslav Milenkovic (Subotica) Sanel Jahic (Strasbourg) ....

Kakve bolan provokacije, pa i djeca od 10 godina znaju da Njemacku reprezentaciju sacinjavaju 30-40% stranci.

Sto se tice tih nasih, jeli njima tece Bosanska krv? De ti meni to reci, za razliku od Khedire koji ima gen Arapa.
Rey de la furia española...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 jul 2010, 17:16

Bosaancerosi vidi se po prezimenima osim Milenkovica Srbina koji je pristao da igra za nas ti iz Njemacke su rodjeni u toj zemlji ali prezimena govore sta su :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 jul 2010, 17:16

Hare_BvB je napisao/la:
Ma pročitao sam ja dobro, aludiraš na to da nijemci kupuju, ali nidje veze, nije mi jasno što se to sad potencira, nikom ne smetaju tamnoputi u Engleskoj i Francuskoj ekipi, a odjedanput su problem poljaci i tunižani (Khedira) koji nose njemački dres...
mene interesuju njemci jer su mi prije bili jedna od najdražih reprezentacija (englesku i francusku nemogu smisliti zato njih i ne spominjem) a u zadnje vrijeme me nervira to davanje državljanstva svim mogućim igračim, ok ima dosta stranaca koji žive u njemačkoj pa kad im se djeca rode naravno da mogu igrati za njih ali kako mogu dati jednom cacau da igra koji nema s njima ama baš nikakve veze osim što igra u njihovoj ligi.
smetalo mi je i kad je za bih igrao par utakmica onaj brazilac ni ime mu neznam, pa samo je uzeo mjesto nekom našem momku koji bi se možda pokazao i dokazao
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jul 2010, 17:17

drop je napisao/la:Hajd dobro je više sa tim nacionalizmom...Kedira,Podolski i ostali su njemci (nose njemacki dres) i tu se završava sva prica...fakat peglate sa bespotrebnom pricom.
Što se tice tog Torresovog klipa iznad....pa bolje bi bilo za špance da Torres veceras ostane na klupi, imajuci u vidu u kakvoj je trenutno formi...del Bosque ga forsira na silu,a ne ide pa ne ide nikako.
Bolje ubaciti nekog drugog špica koje je možda lošiji igrac ali koji je barem u formi.
''Dje'' im je Gui-c-a :lol: :mrgreen: Sad bi on to pozandarao. :mrgreen:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 07 jul 2010, 17:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 jul 2010, 17:17

Chologol je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:

Kakve bolan provokacije, pa i djeca od 10 godina znaju da Njemacku reprezentaciju sacinjavaju 30-40% stranci.

Sto se tice tih nasih, jeli njima tece Bosanska krv? De ti meni to reci, za razliku od Khedire koji ima gen Arapa.
Kad kod nas igraju u reprezentaciji tri naroda, sto onda nebi moglo u ostalim reprezentacijama?

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 17:20

Jerome Boateng, Serdar Tasci, Dennis Aogo, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Mesut Ozil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Cacau

Kao sto jednom rece Genghis, Njemacki mentalitet :mrgreen:
FC BAYERN je napisao/la: Kad kod nas igraju u reprezentaciji tri naroda, sto onda nebi moglo u ostalim reprezentacijama?
Ojjj koji idiot jbt (izvini), svi oni vuku BOSANSKE KORJENE zive na BOSANSKOM PROSTORU STOLJECIMA za razliku od Ezila ili Podolskog koji su se doselili u Njemacku prije 20 godina.
Uostalom ako ti zelis od reprezentacija pravit klubove, pici u Nyon, reci Platiniju, mozda i prihvati.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 jul 2010, 17:21

Chologol je napisao/la:Jerome Boateng, Serdar Tasci, Dennis Aogo, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Mesut Ozil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Cacau

FC BAYERN je napisao/la: Kad kod nas igraju u reprezentaciji tri naroda, sto onda nebi moglo u ostalim reprezentacijama?
Ojjj koji idiot jbt (izvini), svi oni vuku BOSANSKE KORJENE zive na BOSANSKOM PROSTORU STOLJECIMA za razliku od Ezila ili Podolskog koji su se doselili u Njemacku prije 20 godina.
Uostalom ako ti zelis od reprezentacija pravit klubove, pici u Nyon, reci Platiniju, mozda i prihvati.
I ovaj vuce nase korijene jel ?

[youtube][/youtube]

Pa jbt nisam znao da nas ima kao crnaca :D

Sad ce reci jos da je bosanski cigan :mrgreen:
Zadnja izmjena: FC BAYERN, dana/u 07 jul 2010, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 07 jul 2010, 17:22

Chologol je napisao/la:Jerome Boateng, Serdar Tasci, Dennis Aogo, Sami Khedira, Piotr Trochowski, Marko Marin, Mesut Ozil, Lukas Podolski, Miroslav Klose, Cacau

Dobro je ba buraz...**** tu pricu više...nek igraju ljudi gdje hoce i vozdra.
Šta nas boli neka stvar gdje igra Marin ili Klose...ljudi igraju za Njemacku i sad treba da nešto mi ovdje na SS. forumu palamudimo i morališemo oko toga.
Okrenimo se samoj temi i konkretnijim stvarima.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 17:23

Dajte bre, kog Nemca će večeras da boli tuki odakle su mu reprezentativci? Nijednog. Igraju za pancere, i oni su panceri, nisu reprezentacija Ujedninjenih Nacija, možda i takvu izmisle pa će ove rasprave imati smisla.
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 07 jul 2010, 17:28

FC BAYERN je napisao/la: I ovaj vuce nase korijene jel ?

[youtube][/youtube]

Hhahahhahahahaahahaha, kao prvo U-21, kao drugo ovaj ne igra za nas nacionalni tim (A). I Miske je igrao za U-21 SCG.

Pokretljivi Spanjolci (Xavi, Iniesta, Biskvit, Alonso, Torres, Villa, Ramos) protiv zida zvanog Mertesacker i Fridrih.

Svabe ce cekati samo nekakve kontrice ili prekide da pokusaju zaprijetit, a Spanjolci ce mirno gradit svoju igru, zabit jedan gol i onda cijelo vrijeme meljat loptu po terenu, sto ce isprovocirat glohunijemce na par zutih i eventualno jedan crveni karton.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 jul 2010, 17:30

tony-mortale je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:
mene interesuju njemci jer su mi prije bili jedna od najdražih reprezentacija (englesku i francusku nemogu smisliti zato njih i ne spominjem) a u zadnje vrijeme me nervira to davanje državljanstva svim mogućim igračim, ok ima dosta stranaca koji žive u njemačkoj pa kad im se djeca rode naravno da mogu igrati za njih ali kako mogu dati jednom cacau da igra koji nema s njima ama baš nikakve veze osim što igra u njihovoj ligi.
smetalo mi je i kad je za bih igrao par utakmica onaj brazilac ni ime mu neznam, pa samo je uzeo mjesto nekom našem momku koji bi se možda pokazao i dokazao
Ma meni lično ne smeta, igrao je i Senna (koji nikakve vze sa Španijom nema, 8 godina života je u njoj) za Španiju na prošlom EP-u, pa ovim španskim pristalicama nije smetalo, ali licemjerju nikad kraja...
A razlog zašto je ovoliko 'stranaca' u timu elfa je taj što se mnogo ljudi doseljava u Njemačku koja je postala prava utopija za radničku klasu, pa tamo i ostaju i zasnivaju porodice, a taj je trend u zadnje vrije u snažnom porastu...
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Vuk pojeo slaninu
Kontakt:

Post Postao/la Vuk pojeo slaninu » 07 jul 2010, 17:31

Chologol je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la: I ovaj vuce nase korijene jel ?

[youtube][/youtube]

Hhahahhahahahaahahaha, kao prvo U-21, kao drugo ovaj ne igra za nas nacionalni tim (A). I Miske je igrao za U-21 SCG.

Pokretljivi Spanjolci (Xavi, Iniesta, Biskvit, Alonso, Torres, Villa, Ramos) protiv zida zvanog Mertesacker i Fridrih.

Svabe ce cekati samo nekakve kontrice ili prekide da pokusaju zaprijetit, a Spanjolci ce mirno gradit svoju igru, zabit jedan gol i onda cijelo vrijeme meljat loptu po terenu, sto ce isprovocirat glohunijemce na par zutih i eventualno jedan crveni karton.
:lol: :lol: :lol: Genijalno
A gde vam igra sada ovaj kinta-kunta. Jeli dobar fudbaler? Kako je dospeo u vasu reprezentaciju?
Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 07 jul 2010, 17:32

Moj drug dzabe se ja raspravljam stobom on da ima kvaliteta igrao bi i za A tim, registrovo se prije dva mjeseca i napuco 400 postova kontas da si pokupio svu pamet svijeta.Aj vozdra pokusao sam ti neke stvari objasniti al' kad napunis 18 zrelije ces razmisljati pozz.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 07 jul 2010, 17:35

sanse su veceras 50% na prema 50%
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 07 jul 2010, 17:36

Joj ne mogu vise ovo trpiti, izvinjavam se al moram ovom odgovoriti. Petlja se tamo gdje je tanak, pa cu mu ja objasniti.
Hajmo redom:
Jerome Boateng rođen u Njemackoj, znaci nije doselio, i majka mu iz Njemacke, otac iz Gane
Serdar Tasci, rođen u Njemackoj, otac iz Turske majka iz Njemacke, nije doselio
Dennis Aogo, rođen u Njemackoj, otac iz Nigerije, majka iz Njemacke, nije doselio
Sami Khedira, rođen u Njemackoj, otac iz Tunisa, majka iz Njemacke, nije doselio
Ozil rođen u Njemackoj, on je vec treca generacija u Njemackoj, ja mislim da ni ne zna turski, mozda je 2-3 puta bio u Turskoj
Jedino su Cacauu i Marinu dali drzavljanstvo, i oni nemaju korijene iz Njemacke niti su rođeni u Njemackoj. Pricati da su ovi momci stranci moze samo ogranicen covjek. Valjda imaju pola njemackih gena, nije valjda da pokupe samo gene od oceva :roll:
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.