BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

nele-BHF
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la nele-BHF » 31 avg 2016, 01:28

SlevinKelevra je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Gasi mjesalicu motaj kablove, fin match fixing da se bace levatu prva 2 seta pa onda okrece, kao i juce sa Isnerom. Pod normalnim okolnostima 3:0 ali placeno Tomicu da odradi posao. Kakav Damir, ja se frapiro kad sam vidio da je uzeo prva 2 seta, a nije da nisam znao da ce ostatak meca ispusiti. Stari levat bez karaktera. :rol:
:urnebes: :oops: :facepalm:
Zbog ovoga mora i od mene dobiti jednu notifikaciju. :urnebes:

Da me nije sramota tačno bi stavio ovo u potpis, neka se forumaši smiju.

Match fixing. :urnebes: Kao on upućen u tu terminologiju. Konta ako zna koju stranu riječ da je pametan.

Ostani ti i dalje frapiran Džumijevom pobjedom, a mi smo frapirani tvojom glupošću. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 31 avg 2016, 01:34

Jel to napredovao psihološki?
Konačno neki iskorak kod njeg, samo da ne bude opet korak naprijed - nazad dva.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 31 avg 2016, 01:36

http://www.usopen.org/en_US/video/2016- ... tml?chip=4 - Tomic post match intervju

Pohvalio je Dzumhura da je odigrao sjajan mec i da je bio odlican protivnik.. :bih:
Al jesu retardirani ovi novinari,trebo ih je poslat u 3 pm sa ovim pitanjima
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 31 avg 2016, 01:45

Neutral je napisao/la:..
Eto love. :kafa:
"We need to suffer. And we need to fight."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 avg 2016, 01:52

Captain4 je napisao/la:
Ako je na markicu nema love :tralala:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 31 avg 2016, 01:57

Neutral je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:
Ako je na markicu nema love :tralala:
24 marke , not bad. :shhh:
"We need to suffer. And we need to fight."

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 31 avg 2016, 04:35

Brao za mec, napokon nije spusio kada su to svi očekivali. :clap: I neka mu ona zuja poradi na stajling, s onom seljackom trakom oko glave izgleda ko karate kid iz 88.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 31 avg 2016, 04:46

:tokralju: Ponos države. I pored toga što nema građu za ovog sporta radi i bori se kao lav. Sve to pod zastavom ove države. :tokralju:
Ne bit ****, ako ispadne od sljedećeg. :)
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 avg 2016, 06:19

nele-BHF je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Gasi mjesalicu motaj kablove, fin match fixing da se bace levatu prva 2 seta pa onda okrece, kao i juce sa Isnerom. Pod normalnim okolnostima 3:0 ali placeno Tomicu da odradi posao. Kakav Damir, ja se frapiro kad sam vidio da je uzeo prva 2 seta, a nije da nisam znao da ce ostatak meca ispusiti. Stari levat bez karaktera. :rol:
:urnebes: :oops: :facepalm:
Zbog ovoga mora i od mene dobiti jednu notifikaciju. :urnebes:

Da me nije sramota tačno bi stavio ovo u potpis, neka se forumaši smiju.

Match fixing. :urnebes: Kao on upućen u tu terminologiju. Konta ako zna koju stranu riječ da je pametan.

Ostani ti i dalje frapiran Džumijevom pobjedom, a mi smo frapirani tvojom glupošću. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Fascinantno je to da frajer ne odustaje, pokušaš mu sto puta objasniti, ali ne ide... samo kvote, namještaljke...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 31 avg 2016, 09:49

Bravo Dzumi cestitke na odlicnom mecu, ne zaboravimo da je Tomic dosao na US Open sa dobrim rezultatom na zadnjem Mastersu, sljedeci ipak Ilya Marchenko ,treba opet ozbiljno pristupiti jer koliko god i mi kontali sad ce lakse proc ovog tako se i Ilya raduje sto igra s Dzumijem a ne sa Tomicem i sigurno da se nada prolazu dalje i on :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2016, 10:23

slika

Igra na mreži brutalna. Mislio sam da će opet zijanit i prosuti još jedan meč kojeg skoro pa već dobio. Ali, srećom, nije. Odigrao je odlično. Nevjerovatno šta je par puta uspio stići i pogodit. Uništavao je s tim TomiKa. Ni servis nije bio loš. Jedina stvar koja mi se ne sviša je ta da je nakon 2:42 min pao u igri, pao fizički i počeli ga grčevi hvatat. To se dešavalo i dosta ranije u meču. Morat će još na fizičkom planu radit. Idemo Damire do 3. kola. I više ne skidaj tu traku. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 31 avg 2016, 10:36

Unofficialpage je napisao/la: Igra na mreži brutalna. Mislio sam da će opet zijanit i prosuti još jedan meč kojeg skoro pa već dobio. Ali, srećom, nije. Odigrao je odlično. Nevjerovatno šta je par puta uspio stići i pogodit. Uništavao je s tim TomiKa. Ni servis nije bio loš. Jedina stvar koja mi se ne sviša je ta da je nakon 2:42 min pao u igri, pao fizički i počeli ga grčevi hvatat. To se dešavalo i dosta ranije u meču. Morat će još na fizičkom planu radit. Idemo Damire do 3. kola. I više ne skidaj tu traku. :mrgreen:
Ja sam misljenja da je upravo to najveci uzrok njegovih poraza, u situacijama kada se vec misli da je mec dobiven, ili kada se nakon gubitka seta vrati, pa u oba slucaja na kraju izgubi. Ovdje se konstantno pricalo da je on fizicki itekako spreman, sto je mozda tacno ali za 2, eventualno 3 seta. Jednostavno nedostatkom snage, nema tako dobre i jake udarce, nije u stanju da stize loptice s ono lakocom kao u prvih sat vremena igre. Moguce da grijesim, ali to je po meni, uz njegovu psihu najveci uzrok poraza.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 31 avg 2016, 10:41

Pa niko na svijetu se ne osjeća svježije u 4. ili 5. setu u odnosu na početak meča, završio je meč u jakom ritmu sinoć, oscilirao je samo par gemova sa snagom, u trećem setu, što se osjetilo na forhendu :)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 avg 2016, 10:43

Federer17 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Igra na mreži brutalna. Mislio sam da će opet zijanit i prosuti još jedan meč kojeg skoro pa već dobio. Ali, srećom, nije. Odigrao je odlično. Nevjerovatno šta je par puta uspio stići i pogodit. Uništavao je s tim TomiKa. Ni servis nije bio loš. Jedina stvar koja mi se ne sviša je ta da je nakon 2:42 min pao u igri, pao fizički i počeli ga grčevi hvatat. To se dešavalo i dosta ranije u meču. Morat će još na fizičkom planu radit. Idemo Damire do 3. kola. I više ne skidaj tu traku. :mrgreen:
Ja sam misljenja da je upravo to najveci uzrok njegovih poraza, u situacijama kada se vec misli da je mec dobiven, ili kada se nakon gubitka seta vrati, pa u oba slucaja na kraju izgubi. Ovdje se konstantno pricalo da je on fizicki itekako spreman, sto je mozda tacno ali za 2, eventualno 3 seta. Jednostavno nedostatkom snage, nema tako dobre i jake udarce, nije u stanju da stize loptice s ono lakocom kao u prvih sat vremena igre. Moguce da grijesim, ali to je po meni, uz njegovu psihu najveci uzrok poraza.
Mislim da ta psiha nije toliki problem. Nije puno mečeva izgubio zbog toga već jednostavno nije imao snage da se broi dalje. Jasno je k'o dan koliko je Damiru bitno kretanje, i dok ima snage kreće se odlično i odlično igra. Desi se mali fizički pad i nema više onog kretanja i dešava se pad. To je uzrok njegovih poraza, mora još raditi dosta na fizičkoj spremi. On ima snage za sat ipo do dva sata vrhunske igre i sve preko toga on se ne može boriti više. Jednostavno tako je.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 31 avg 2016, 10:50

shminka je napisao/la:Pa niko na svijetu se ne osjeća svježije u 4. ili 5. setu u odnosu na početak meča, završio je meč u jakom ritmu sinoć, oscilirao je samo par gemova sa snagom, u trećem setu, što se osjetilo na forhendu :)
I ti previse bukvalno shvatas. Normalno je to, niko to i ne spori, samo se kod Damira u dosta meceva osjeti bas nagli pad u fizickom smislu i onda eto problema, pa se i iznervira bez razloga (moguce i zbog gubitka snage). Dodatni problem je i taj sto se on za svaki svoj servis gem mora itekako potruditi da ga osvoji, protiv ovih vrhunskih tenisera pogotovo. Nema tu puno poena iz serve, aseva ili servis vinera, ili nekih laganih poena u kojima je servis odradio 90% posla. Sto se jucerasnjeg meca tice, bio je stvarno na vrhunskom nivou glede fizicke spreme. To je ono sto mene ponajvise i raduje.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 31 avg 2016, 11:38

Mora neko biti i tipicnji bosnjo i pitat' ono sto je najbitnije: koliko je dobar od sinoc? :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 avg 2016, 12:03

Niko ne moze biti svjez i igrati kao u prvih sat vremena nakon 2 ili 3 sata meca(osim ako se ne zovete Rafael Nadal :mrgreen: ), to mora biti jasno. Eh sada teniseri koji svoju igru zasnivaju na mnogo borbe, truda i trcanja, poput Davida Ferrera i naseg Dzumhura moraju biti mnogo spremniji od ovih obicnih smrtnika koji imaju nesto ofanzivniji stil tenisa i koji mogu manje se trositi iz prostog razloga sto imaju mogucnost skracivanja poena i time akumuliraju energiju. Umor se najbrze efektuje kod losijeg kretanja, a uz losije kretanje ide i los tajming kod udaraca, noge ne odradjuju svoj posao, dolazi do mnogo zakasnjelih i kiks udaraca, sto je Damira sinoc u jednom momentu bilo stiglo kada je u par gemova izbacio gotovo sve u aute po 2 3 metra, to nije nista drugo nego manjak energije. S toga morace poraditi na svojoj fizickoj spremi koja mora biti 1 level iznad danasnje i uopste iznad 80% toura, drugim rijecima mora je dovesti na priblizan nivo Davida Ferrera, jer on nema lakih poena i za svaki mora krv propisati(to je taj ogromni nedostatak servisa koji ce nazalost kostati ga neke bolje karijere) ukoliko zeli ravnopravno se nositi sa top50 teniserima konstantno na GS i moci izdrzati 3-4 sata borbe bez velikih padova.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 31 avg 2016, 12:42

Mene samo zanima sta ce biti ako ispusi od Marchenka? Jer nije da nije tako levatio, dobije nekoga nominalno jaceg, pa onda pushagija od ravnopravnog ili slabijeg tenisera. Koliko god mu se lijepo otvarao zrijeb sada, toliko isto i njegovi protivnici u nadolazecem zrijebu trljaju ruke sto je on prosao a ne Tomic.

Apropo fizicke spreme, toga ne fali Damiru nikada, on nije osim vrlo rijetko kad bio da nije fit, njemu fali one prirodne konjske snage sto se manifestuje na jacini udaraca, ali ima tehniku zato malo bolju pa kompenzuje. Ali ne treba jucerasnji mec biti neko mjerilo kao za njegovu superiornu pokretljivost kad je igrao protiv lika koji je poznat po okretljivosti ko FAP i koji i ne voli bas potrcati. Imacemo jasniju sliku nakon Marchenka!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 31 avg 2016, 12:49

Svaka mu cast na pobjedi al ovdje se raja prebrzo nafura pa ako izgubi iduci mec bice vjesanja po forumu.

Meni je povadio zivce previse puta tako da ova jedna pobjeda ne moze sprati ona nerviranja nit sam uvjeren da ce iduci mec odigrati priblizno kvalitetno i pobijediti. Bez ikakvih zalijetanja kad je on u pitanju.

Uglavnom, nek mu je sretno i nek osvoji US Open :mrgreen:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 avg 2016, 13:29

Tesko da se moze dobiti laksi protivnik u 2. kolu jednog Grand Slama od Marchenka. Ovu sansu treba uzeti objerucke i ocitat lekciju i Iliji jer je Damir kvalitetniji igrac. O Iliji se nema sta puno reci, u poredjenju sa Tomicem, udara snaznije, ravnije i bolje se krece. Servis mu je slabiji, defanziva isto nije na zavidnom nivou. Kljuc Damirove pobjede ce biti njegova defanziva, jer ako njom uspije dovoljno izluditi Marchenka i odbijati njegove ravne udarce to ce biti dovoljno za pucanje ukrajinca i rutinsku pobjedu. Na betonu je ubjedljivo najbolji sto je i logicno glede stila koji gaji, igrali su ove godine na sljaci i Damir je to rutinski rijesio. Sada ce sigurno bit mnogo teze ali vjerujem ako Damir bude pravi da to ide u 4 seta najvise.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.