FC Internazionale Milano
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: FC Internazionale Milano
Sve zavisi kako ce se aklimatizovati na stil fudbala koji se igra tamo u Italiji. Da je macak u vreci, jeste. Mozda dobijes top3 igraca u buducnosti, mozda dobijes flopa.
Sve je to biznis. Malo rizik, malo profit.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Hocete da ko juventini otvorimo posebnu temu pa glasamo za igraca utakmice svako kolo?Mogu i ja zbrajat ako treba,ne treba nam anketa.Moze slicno njihovom sistemu,glasamo za prva tri...pobjeda Intera bodovi 5-3-1,iks 3-2-1.Zbrojimo za to kolo i dobijemo igrača utakmice,a prvoj trojici se bilježe bodovi za dalje da na kraju dobijemo najbolje kroz cijelu sezonu.U porazu opet dajemo glas trojici,ali samo jedan igrač (MoM) dobiva bodove za ukupan poredak (1 bod).
Može. 
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.
L'arbitro e l'alibi dei perdenti.
Pogledalo se i vidim da nam se malo razilaze misljenja oko nekih igraca 
Cak je iznenadjuce smisleno to izgledalo jucer.Kao sto je netko napisao vec vidi se neki smisao u igri,kod "svake" akcije,zna se sta se hoce napravit...A onda opet,ovo je Palermo i treba vidjeti u narednim utakmicama kako ce drugi protivnici odgovoriti na ovako nesto.Dosta se sansi stvorilo i stvarno ne bi bilo nimalo nezasluzeno da je ovo dobiveno i hendikepom.3-4 puta je lopta kraj same vratnice prozujala.Najvise me zanimalo kako ce Banega odigrat na ovoj poziciji i covjek je opet kroz cijelu utakmicu pokazivao klasu.Lopta jednostavno mora biti kod njega najveci dio utakmice (a ne kod Medela kao protiv Chieva) i jucer je bila.Ali opet mislim da ga je cak i steta ovako dublje u terenu koristit kad je blize golu jos opasniji.Moglo se to vidjeti kad se par puta prikljucio u samu zavrsnicu.Plus se jako dobro krece bez lopte,trazi prostor i to bi u zadnjoj trecini terena bilo jos korisnije.Samo,onda je problem tko ce u srce vezne linije jer ako igra Medel to previse usporava igru,a ne znam tko bi drugi mogao.Mario je takodjer korisniji sto je blize protivnickom golu.Tako da,za dobrobit ekipe,mislim da bi Banega najveci dio sezone morao odraditi kao regista.I da,prekidi
Tj.korneri najvise.Gadja covjek ko od sale.
E sad...Medel
Nakon prve utakmice sam pisao kako je slab bio i da ne vidim kako ce se s njim u prvom sastavu na onoj poziciji.Prije jucerasnje utakmice sam pak na FIFu ostavio komentar da mi je njegov ucinak u obrani precijenjen jer se toliko puta spominje kako mora igrat zbog neke sigurnosti u obrani,a frajer je rupa vec duze i zuji bezglavo po terenu sa nikakvim ucinkom.I onda me covjek odusevi sinoc i podsjeti zasto sam bio za njegov dolazak.Mozda nije bio odmah prvi do Banege po ucinku,ali morao sam ga sa 2b nagradit.Znaci covjek je ubio.Presing visoko na terenu,pass u pravo vrijeme na pravo mjesto bez nepotrebnog pimplanja,trcanje s jednog kraja terena na drugi da pomogne obrani,oduzete lopte...Cak se uspio i u par sansi pred golom nac,ali nazalost nije zabio.Ne znam jel to samo jedna utakmica ili bi stvarno mogao bolje izgledati u ovoj ulozi kao neki BTB.A ono sto mi je najbolje bilo je kako se odlicno otkrivao u napadu i trazio prostor,trazio loptu i onda je se brzo rjesavao gradeci akciju sa suigracima.U tom smislu gotovo zamijenio Banegin ucinak kad igra blize golu.Pored ovakvog Medela onaj beskrvni Brozovic nema sta trazit u prvom sastavu koliko god talentiraniji bio.Ne moze se nositi s ovakvim Medelom koji je lud ko siba.Nadam se da ovo nije samo jedna ovakva partija.
Ostali...nakon sto mi je bio najbolji u prvoj Kondogbia jedan od slabijih protiv Palerma.Nije toliko lose bilo,ali puno vise od njega prema naprijed ocekujem.Nazad je ok bio.Ali mora taj pass popravit,smirit...previse krivih predaja.Handa prakticki bez posla.Gol nes(p)retno primljen.Stoperi na razini kakva se i ocekuje,bez velikih gresaka.Poceli su i prema naprijed davat doprinos.Svaki po jednom bio u sansi glavom nakon kornera,oba puta je bilo blizu,ali nazalost pored.Santon bez pretjeranog ucinka,Danilo prilicno dobar i jos jednom pokazao da je prvi bek u ekipi.Koliko god to malo znacilo.Cak je i upotrebljivi centarsut imao.I vec dugo imam dojam da je covjek teza budaletina,ali igra sa srcem i strasno je borben na terenu u pozitivnom smislu (ne kao imbecil Melo).Senna Miangue...savrsenih 20ak minuta.Sve sto je preko njega islo je odlicno odradio i jedva cekam iduce utakmice da vidim koliko ce prilike dobiti.Imam neki osjecaj da cemo Belgijca ove sezone gledati vise nego je itko ocekivao.Mozda ga je izvadio (Santona) jer nije jos potpuno spreman,al mislim da FDB najvise pizdi na bekove.Sjetimo se situacije kod onog predaha.Sve je sad izrotirao i nek nam da vise Senne do povratka Ansaldija.
Perisic me opet nije impresionirao.Zasluzeno izvadjen (iako moguce da je zato sto nije spreman za 90).Eder pak po meni odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Inter.Konacno pokazao da moze bit koristan.On je kao neko radnicko krilo,nema neko umijece s loptom,ali ako radi za ekipu ko jucer moze biti koristan.Medju najboljima ovdje.Candreva klasa.Iskupio se malo za uzasnu prvu utakmicu.Samo da se spremi kako treba i bit ce to odlicno pojacanje.
Icardi donio remi golom,imao onu jednu odlicnu asistenciju za nekog iz prve u 16 i generalno solidan bio,ali ocekujem vise od njega.Malo me kao i Kondogbia razocarao.Djelovao mi je u pojedinim trenucima prelijeno i samo je trazio loptu u noge umjesto da se malo vise krece i otkriva.
Kao sto sam jucer napisao Inter se tek zahuktava.Mislim da nas ceka dobra sezona.Svakako zanimljiva i nisam ovako nestrpljivo iduce utakmice cekao od kada je Strama preuzeo klupu.
Zanima me arminzov komentar na utakmicu i Medela.Koliko ti treba da pogledas?
Tko ce sad Pescaru docekat...Ovdje dobro dodje pauza,ali meni je muka od ovih reprezentacija kao i svake godine u ovo vrijeme.
Cak je iznenadjuce smisleno to izgledalo jucer.Kao sto je netko napisao vec vidi se neki smisao u igri,kod "svake" akcije,zna se sta se hoce napravit...A onda opet,ovo je Palermo i treba vidjeti u narednim utakmicama kako ce drugi protivnici odgovoriti na ovako nesto.Dosta se sansi stvorilo i stvarno ne bi bilo nimalo nezasluzeno da je ovo dobiveno i hendikepom.3-4 puta je lopta kraj same vratnice prozujala.Najvise me zanimalo kako ce Banega odigrat na ovoj poziciji i covjek je opet kroz cijelu utakmicu pokazivao klasu.Lopta jednostavno mora biti kod njega najveci dio utakmice (a ne kod Medela kao protiv Chieva) i jucer je bila.Ali opet mislim da ga je cak i steta ovako dublje u terenu koristit kad je blize golu jos opasniji.Moglo se to vidjeti kad se par puta prikljucio u samu zavrsnicu.Plus se jako dobro krece bez lopte,trazi prostor i to bi u zadnjoj trecini terena bilo jos korisnije.Samo,onda je problem tko ce u srce vezne linije jer ako igra Medel to previse usporava igru,a ne znam tko bi drugi mogao.Mario je takodjer korisniji sto je blize protivnickom golu.Tako da,za dobrobit ekipe,mislim da bi Banega najveci dio sezone morao odraditi kao regista.I da,prekidi
E sad...Medel
Ostali...nakon sto mi je bio najbolji u prvoj Kondogbia jedan od slabijih protiv Palerma.Nije toliko lose bilo,ali puno vise od njega prema naprijed ocekujem.Nazad je ok bio.Ali mora taj pass popravit,smirit...previse krivih predaja.Handa prakticki bez posla.Gol nes(p)retno primljen.Stoperi na razini kakva se i ocekuje,bez velikih gresaka.Poceli su i prema naprijed davat doprinos.Svaki po jednom bio u sansi glavom nakon kornera,oba puta je bilo blizu,ali nazalost pored.Santon bez pretjeranog ucinka,Danilo prilicno dobar i jos jednom pokazao da je prvi bek u ekipi.Koliko god to malo znacilo.Cak je i upotrebljivi centarsut imao.I vec dugo imam dojam da je covjek teza budaletina,ali igra sa srcem i strasno je borben na terenu u pozitivnom smislu (ne kao imbecil Melo).Senna Miangue...savrsenih 20ak minuta.Sve sto je preko njega islo je odlicno odradio i jedva cekam iduce utakmice da vidim koliko ce prilike dobiti.Imam neki osjecaj da cemo Belgijca ove sezone gledati vise nego je itko ocekivao.Mozda ga je izvadio (Santona) jer nije jos potpuno spreman,al mislim da FDB najvise pizdi na bekove.Sjetimo se situacije kod onog predaha.Sve je sad izrotirao i nek nam da vise Senne do povratka Ansaldija.
Perisic me opet nije impresionirao.Zasluzeno izvadjen (iako moguce da je zato sto nije spreman za 90).Eder pak po meni odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Inter.Konacno pokazao da moze bit koristan.On je kao neko radnicko krilo,nema neko umijece s loptom,ali ako radi za ekipu ko jucer moze biti koristan.Medju najboljima ovdje.Candreva klasa.Iskupio se malo za uzasnu prvu utakmicu.Samo da se spremi kako treba i bit ce to odlicno pojacanje.
Icardi donio remi golom,imao onu jednu odlicnu asistenciju za nekog iz prve u 16 i generalno solidan bio,ali ocekujem vise od njega.Malo me kao i Kondogbia razocarao.Djelovao mi je u pojedinim trenucima prelijeno i samo je trazio loptu u noge umjesto da se malo vise krece i otkriva.
Kao sto sam jucer napisao Inter se tek zahuktava.Mislim da nas ceka dobra sezona.Svakako zanimljiva i nisam ovako nestrpljivo iduce utakmice cekao od kada je Strama preuzeo klupu.
Zanima me arminzov komentar na utakmicu i Medela.Koliko ti treba da pogledas?
Tko ce sad Pescaru docekat...Ovdje dobro dodje pauza,ali meni je muka od ovih reprezentacija kao i svake godine u ovo vrijeme.
Nadam se da cu stic veceras pogledat, napisem sta kad zavrsimSiamoNoi je napisao/la: Zanima me arminzov komentar na utakmicu i Medela.Koliko ti treba da pogledas?![]()
We all have a past. We have ours and we're proud of it.
Slazem se sa velikom vecinom napisanog ali misljenja nam se razilaze glede Perisica i Medela.SiamoNoi je napisao/la:.
Mislim da je mogao ostavit Ivana na krilu a Candrevu staviti na Medelovu poziciju u veznom redu i da bi to bilo dosta bolje pogotovo protiv onakvog bunkera.
A na stranu borbenost koje Medelu nikad nije nedostajalo, on je igrac koji nema ideju kad primi loptu, kad suigrac ima loptu on ostaje nazad te ne nudi mogucnost odigravanja pasa naprijed i tako jedno 10 puta je ostajao iza iako za to nema potrebe. Zatim par puta je trcao ususret Banegi te mu jednom cak oteo loptu iz nogu i pokusao da iskreira nesto. Banega dosta bolje igra onu poziciju od njega te mislim da bi najbolje rjesenje za nasu igru ako cemo igrat u ovoj formaciji bio Candreva na mjestu Medela iz zadnje tekme.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ
Protivnik u EL,Sparta,dovela Rosickog.
Valjda je problem što ja od Perišića očekujem opipljivi učinak.Ono što je Candreva jucer napravio cim je usao,a Perišić rijetko kada napravi.Pa čovjek od dolaska nema 5 znacajnih utakmica u Interu,a često se piše o njemu kao o jednom od najvaznijih igraca.U reprezentaciji da,ali u Interu ne.Ima on jasno kvalitetu i mora biti prvotimac u ovoj ekipi,ali premalo daje.Doveden je u najboljim godinama da odmah pokaze sto zna,a ne da ga se mora čekat jer je neki mladi talent.Iako,ni ne čudi me ovaj razvoj situacije jer sam pisao kad je dolazio da to nije igrač koji će sam moći nešto iz nicega napraviti i donijeti prevagu.Dobar timski igrac i to je to.Zato tada i nisam bio zadovoljan zamjenom Shaqiri-Perišić jer je ovaj prvi imao sve predispozicije da bude prevaga,a drugi nije mogao to donijeti.A Interu je trebalo ovo prvo i zahvaljujuci Manciniju to su odbacili (Shaqiri,Kovacic) pa je prošla sezona bila kakva je bila.A onda opet,mozda je upravo loše posložena ekipa prošle sezone bila razlog zasto Perisic nije bio na nivou.Kad De Boer sada to poslozi mora poceti pokazivati više.Poznato je odavno da ne volim nimalo glupavog Perišu,ali ako će dobro igrat priznat ću mu to kao što sam prošle sezone i Retardu,ali trenutno to po meni nije slucaj.Protiv Palerma me uspio naživcirat vec nakon 30ak minuta svojim glupavim odlukama na terenu.Bobadilla je napisao/la:Slazem se sa velikom vecinom napisanog ali misljenja nam se razilaze glede Perisica i Medela.SiamoNoi je napisao/la:.
FDB:
Vidim da se na nekim mjestima oko trece izmjene dosta prigovaralo:
FDB:
Osim sto je ovo kolo dobro odigrao i sto su Santon i Nagatomo malo ili nista pokazali treca (i cetvrta) stvar zasto bi mogao dobiti priliku je zato što mislim da će De Boer kad tad progurat nekog primaverca,a i covjek lako moguce govori flamanski pa mu je to još jedna prednost kod De Boera da prođe kao njegov covjek.A i cura mu je Nizozemka,dakle mora znat jezik.
FDB:
FDB:
Moram primjetiti kako su Farmerove presice 10 puta zanimljivije od Mancinijevih.Ne glumi,ne place i daje 10 puta konkretnije odgovore i objasnjenja.
I ne znam jel još tko primjetio...ja sam ovu utakmicu imao dojam da puno vise razmišljaju na terenu šta i kako napravit i pametnije igraju dok je ranije to sve zbrda zdola bilo.
Nego,misli li još netko da bi Barbosa mogao dobiti desetku?
OvoCandreva? He did very well and he showed that he could make a difference immediately.
Vidim da se na nekim mjestima oko trece izmjene dosta prigovaralo:
FDB:
Miangue:The third sub? We were playing well so I did not need to use it.
The coach gave me lots of advice, I was close to him and could hear him well, he helped me a lot. I thank him for this opportunity, I need to continue to do well. I did not expect my debut, it was a dream come true, I hope I’ll get to play even more, and maybe become a starter.
FDB:
Kao da sam ja odgovarao na pitanje na presiciWe are improving and will do week after week. If everything goes how I think it will, we will win a lot of games. Today we had total control of the match, and for this reason I ask the fans for patience: even I want immediate results, but you have to understand that it’s complicated. Inter is a great club and a point in two games is not adequate, but our fans need to support us even in these times
Eto ga.Niti jedan nije potpuno spreman i zato se još uvijek nije probalo s time da igraju zajedno.Rekao je da nije ni Eder,ali je opet ispred ove dvojice po spremnosti.The Dutchman then explained his thinking behind leaving Candreva out of the starting line up.
“He physically isn’t ready yet and we have other wingers. Today I chose Perisic, Candreva played in Verona”.
FDB:
FDB:“Brozovic is an important player who I like and think that he will be very important for us. Will we need other players? I’ll talk to the sporting director Ausilio”.
20-30.Ali dobro rečeno.We are not happy with the result, we wanted the three points. We didn’t do enough in the first 20 minutes then we started to control the game better
FDB:Miangue? Santon could not play the whole game, it was his first game after the injury and he was tired. Senna did very well, he was ready and he also trained very well, I’m happy to have given him the opportunity. If the conditions are good, other young could play.
Tada se negdje očekuje onaj presing koji je njegov Ajax prakticirao.Protiv Chieva nesto malo,sa Palermom vec dosta bolje,ali još ni priblizno kako bi trebalo i moglo.A i kao što je ranije rekao ne želi ih sad preforsirat da ne dođe do ozljeda.There is a long way to go anyway, even if we are not where we wanted to be, we are getting better week after week. We are getting better physically, we need 3/4 more weeks and we will start dominating the game how we want.”
Moram primjetiti kako su Farmerove presice 10 puta zanimljivije od Mancinijevih.Ne glumi,ne place i daje 10 puta konkretnije odgovore i objasnjenja.
I ne znam jel još tko primjetio...ja sam ovu utakmicu imao dojam da puno vise razmišljaju na terenu šta i kako napravit i pametnije igraju dok je ranije to sve zbrda zdola bilo.
Nego,misli li još netko da bi Barbosa mogao dobiti desetku?
Gledam malo klipove Gabriela Barbose, ne bi bilo lose da intenzivno poradi na sutu, vidi se da mu je to nedostatak.
Call the coroner!
Je, bas je ocito da momak ima neslan sut. Ali vjerujem da se moze raditi na tome, barem De Boer ulijeva neko povjerenje i djeluje kao da zna sta treba sa mladim igracima u odnosu na mancinia.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
- ASD
- Kontakt:
Top 3 cega?Puma je napisao/la:Sve zavisi kako ce se aklimatizovati na stil fudbala koji se igra tamo u Italiji. Da je macak u vreci, jeste. Mozda dobijes top3 igraca u buducnosti, mozda dobijes flopa.
Ako govorimo o top 3 Svijeta, za Neymara se to videlo u Brazilu da ce biti, ali za ove smijesne igrace se to ne vidi.
Jel istina da su za njeg dali 27 miliona eura.
-
neroazzurni
- Kontakt:
a cega je TOP 3 Neymar trenutno?
osim medijske pomame, frizurica, glume i prenemaganja na terenu
ono realno, jel stvarno pokazao na terenu tu neku top-mega klasu?
u pravu je Puma, svaki latinos je macak u vreci
osim medijske pomame, frizurica, glume i prenemaganja na terenu
ono realno, jel stvarno pokazao na terenu tu neku top-mega klasu?
u pravu je Puma, svaki latinos je macak u vreci
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Naravno da je Neymar top 3 igrac svijeta.Vec sama rasprava oko toga je ili nije je izrazito besmislena.Samo se ne slazem oko toga da se to vec vidjelo u Brazilu.Preveliki cirkusant je tada jos bio i bilo je pitanje kako ce proci u Europi.
- Interista02
- Kontakt:
Kucam post sat vremena, u među vremenu me odloguje, i dok sam se ulogovao ponovo, sve se obriše. Poserem se na ovaj forum...
Ugl braćo da znate da sam tu, pratim vas, čitam sve. Nemam vremena da šta pišem (fax i ostale obaveze), ali još uvijek se nerviraom oko Intera.
Od sezone očekujem da bude daleko uspješnija nego prošla, ali tek naredne idu prave stvari aBd. Pustiti De Boera da radi, i istrpiti ga neko vrijeme. Poslije dolaze rezultati.
Onaj post možda nekad otkucam ponovo, ako budem imao volje
ugl. ukratko
Očekivanje od lige 2-4 mjesto
kup: polufinale
Evropa: polufinale (ako ne naletimo ranije na nekoga ko će nas pomesti, npr MU)
P.S.
Nemojte više da kakite po kapitenu. Vidim mnogi su nezadovoljni, ali morate znati jednu stvar. On nije igrač koji će se povući do centra da dođe po loptu, niti je igrač koji će napraviti vrhunski dribling i zabiti gol na koji ćemo svi svršavati. Jednostavno na to zaboravite.
Njegov posao je da primi loptu u 16, i smjesti je u mrežu. A sada mi recite koliko je upotrebljivih lopti dobio u zadnje 2 tekme ???
Dobio jednu koju je pretvorio u gol
U ovom sistemu, sa vrhunskim krilima, i Banegom sa vanserijskim zadnjim pasom , ove sezone ide na 35+ u svim takmičenjima. Živi bili pa vidjeli
Ugl braćo da znate da sam tu, pratim vas, čitam sve. Nemam vremena da šta pišem (fax i ostale obaveze), ali još uvijek se nerviraom oko Intera.
Od sezone očekujem da bude daleko uspješnija nego prošla, ali tek naredne idu prave stvari aBd. Pustiti De Boera da radi, i istrpiti ga neko vrijeme. Poslije dolaze rezultati.
Onaj post možda nekad otkucam ponovo, ako budem imao volje
ugl. ukratko
Očekivanje od lige 2-4 mjesto
kup: polufinale
Evropa: polufinale (ako ne naletimo ranije na nekoga ko će nas pomesti, npr MU)
P.S.
Nemojte više da kakite po kapitenu. Vidim mnogi su nezadovoljni, ali morate znati jednu stvar. On nije igrač koji će se povući do centra da dođe po loptu, niti je igrač koji će napraviti vrhunski dribling i zabiti gol na koji ćemo svi svršavati. Jednostavno na to zaboravite.
Njegov posao je da primi loptu u 16, i smjesti je u mrežu. A sada mi recite koliko je upotrebljivih lopti dobio u zadnje 2 tekme ???
Dobio jednu koju je pretvorio u gol
U ovom sistemu, sa vrhunskim krilima, i Banegom sa vanserijskim zadnjim pasom , ove sezone ide na 35+ u svim takmičenjima. Živi bili pa vidjeli
Pa ljudi kazu da je Neymar uz Ronalda i Messija najbolji na planeti. Znaci nije moje misljenje nego ocjena fudbalskih radnika, novinara itd. A i za Robinha se govorilo da je novi Pele po onome sto je igrao u Brazilu, pa nista, uletio u pogresan sistem, igrao za instant timove usput uzimao ogroman novac, pio, drogirao se i eto ga.ASD je napisao/la:Top 3 cega?Puma je napisao/la:Sve zavisi kako ce se aklimatizovati na stil fudbala koji se igra tamo u Italiji. Da je macak u vreci, jeste. Mozda dobijes top3 igraca u buducnosti, mozda dobijes flopa.
Sve je to biznis. Malo rizik, malo profit.![]()
Ako govorimo o top 3 Svijeta, za Neymara se to videlo u Brazilu da ce biti, ali za ove smijesne igrace se to ne vidi.
Jel istina da su za njeg dali 27 miliona eura.
A ima i zanimljiviji primjer Suareza koji je dosao na mala vrata kroz Ajax, zapeo da uspije i radom mu se to isplatilo.
Znaci sa momkom od 20 godina nikad se ne zna.
Call the coroner!
- ASD
- Kontakt:
Neymar jeste top 3 igraca, individualno je puno kvalitetniji od Suareza i cim nema Mesija vidi se da je on u Barci glavni individualni pokretac, u Brazilu isto. Ne zavisi od drugih igraca za razliku od Suareza.SiamoNoi je napisao/la:Naravno da je Neymar top 3 igrac svijeta.Vec sama rasprava oko toga je ili nije je izrazito besmislena.Samo se ne slazem oko toga da se to vec vidjelo u Brazilu.Preveliki cirkusant je tada jos bio i bilo je pitanje kako ce proci u Europi.
Ne kazem da je dok je bio u Brazilu top 3 igrac, ali se vidjelo na osnovu individualnih kvaliteta da ce biti, ja licno smatram da kada bi ojacao da bi bio najbolji igrac Svijeta u buducnosti, naravno kada ne bude Mesija.
Gabriel nije ni blizu onome sto je Neymar pokazivao, nije ni blizu po talentu ni onom Felipeu Andersonu ili Gansu.
Radi se o izuzetno neinteligentnom igracu, vjerujte mi na rijec da je potencijal da za veoma kratko vrijeme postane najomrazeniji igrac u timu.
Vec sam pisao na temama o Brazileirau i na OI da ima dribling i tehniku ali je preglup da ih iskoristi.
Onaj Gabriel Jesus je suprotan tip igraca od njega, on nema ni tehniku ni dribling, panj je teski, njega se kupilo samo zbog fizickih predispozicija koje su vrhunske, a i solidno se krece, u City je otisao i za vece pare od ovog.
- ASD
- Kontakt:
Slazem se za Neymara da je top 3, ali se ne slazem da Gabriel moze postati top 3 igrac, ono nema sanse.Puma je napisao/la:
Pa ljudi kazu da je Neymar uz Ronalda i Messija najbolji na planeti. Znaci nije moje misljenje nego ocjena fudbalskih radnika, novinara itd. A i za Robinha se govorilo da je novi Pele po onome sto je igrao u Brazilu, pa nista, uletio u pogresan sistem, igrao za instant timove usput uzimao ogroman novac, pio, drogirao se i eto ga.
A ima i zanimljiviji primjer Suareza koji je dosao na mala vrata kroz Ajax, zapeo da uspije i radom mu se to isplatilo.
Znaci sa momkom od 20 godina nikad se ne zna.
Pa ljepota svega i jeste da ti igraci imaju prostora da se razviju, da isprave nedostatke, dodaju neki element u svojoj igri itd. Sve zavisi koliko je ko predan igri i ima volju i zelju za daljnim napretkom. A treba tu i dosta srece i ostale stvari da ti se poklope. Znam da se Quaresmi predvidjala jaca karijera nego C. Ronaldu.
U vezi tog top3, ja sam to vise figurativno spomenuo jer mozes dobiti buduceg nosioca igre ili flopa. Barbosa ne mora biti najbolji igrac na svijetu dovoljno je da opravda ocekivanja. A ne bih se bavio prognozama vrijeme je tu pa ce pokazati.
U vezi tog top3, ja sam to vise figurativno spomenuo jer mozes dobiti buduceg nosioca igre ili flopa. Barbosa ne mora biti najbolji igrac na svijetu dovoljno je da opravda ocekivanja. A ne bih se bavio prognozama vrijeme je tu pa ce pokazati.
Call the coroner!
Ni jednog ni drugog nisam gledao.Preko sat vremena sam citao materijale o Jesusu kad se cinilo da je blizu Intera dok sam za Barbosu nesto malo prosvrljao.Rezultat je dojam da je Jesus veci potencijal sto sam vec ranije pisao.A Barbosa da bude top 3 u Italiji,ja vise nego zadovoljan.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.