BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la SlevinKelevra » 02 sep 2016, 13:52

Normalno je da teniser mocne 'pucati' u trecem, cetvrtom setu, i da malo popusti ventil, nesto opsuje, razbije reket itd. To nije nista neobicno. Ali, onako nerviranje, i onaj potez kao da hoce da razbije reket u cetvrtom gemu prvog seta? :eh: Sam sebe odmah osudi na poraz. Svima je jasno da je to to...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 02 sep 2016, 14:04

E moj Damke, da imas u glavi sve poslozeno kako treba vec bi bio u top20 u to sam uvjeren. Ovako se bojim, da ces biti jedan od onih tenisera za koje ce se pricati: imao je ogroman talenat, ali ga nije najbolje iskoristio.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 sep 2016, 14:35

Neko mu treba javit da nije normalan
Nad tobom sunce najljepše sja

boss991
Kontakt:

Post Postao/la boss991 » 02 sep 2016, 14:39

:mrgreen:

Možete li zamisliti jednog Federera da se ovako ponaša? :facepalm:
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Jablanica, riznica sportskih talenata

Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 sep 2016, 14:45

Naravno da mozemo.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 02 sep 2016, 14:48

Bruka i sramota.

Ali ta prva situacija najbolja, dobiva poklon od marchenka duplom greskom a se nervira i nesto komentira

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 02 sep 2016, 14:56

Joj majke mi jesu mi jaki ovi što tenis gledaju po prvi put u životu a pišu ovdje na temi :lol:

Jednom smeta što je pokušao da razbije reket, drugom što priča sa starim i trenerom. Čuj ovog možete li zamislit Federera da se "ovako" ponaša. Ja ne vjerujem majke mi. Hiljadu klipova Federera kako divlja, još više Đokovića, pa onda Murray jedan od omraženijih tenisera na touru, što li Bože dragi? Fognini, Youzhny, Gulbis, Bagy, Dimitrov, Troicki, Ferrer, Nishikori. Ma ne postoji teniser koji nikada nije bacio reket, koji se ne "svađa" sam sa sobom...
Nemojte ba. Gori ste od ovih kladioničara. Ne pratim ni ja NFL pa ne idem na te teme, tako nemojte ni vi ovdje.. zbog sebe, zbog nas

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 02 sep 2016, 15:05

`Iz dana u dan sam očekivao mnogo na treninzima i u suštini me je to malo gurnulo ka negativi. Jednostavno, shvatio sam da ni najbolji teniseri ne igraju svakog dana izvanredno – ja sam očekivao da i na treninzima i na mečevima igram stalno fenomenalno, ali to je nemoguće, uvek neka sitnica neće štimati kako želiš. Onda dolazi do ljutnje i izgubi se gušt, al uspeo sam to da prođem i danas sam kompletniji i kao igrač i kao osoba`

Dio intervjua Čilića za B92, kroz isto prolazi Damir i trebat će mu vremena da prevazidje stanje u kojem se nalazi kada ide loše. Ovima što prave klipove sa nervoznim Damirom bi pametnije bilo da naprave neki klip odličnih poena protiv Tomića :)

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 02 sep 2016, 15:06

remA1 je napisao/la:Joj majke mi jesu mi jaki ovi što tenis gledaju po prvi put u životu a pišu ovdje na temi :lol:

Jednom smeta što je pokušao da razbije reket, drugom što priča sa starim i trenerom. Čuj ovog možete li zamislit Federera da se "ovako" ponaša. Ja ne vjerujem majke mi. Hiljadu klipova Federera kako divlja, još više Đokovića, pa onda Murray jedan od omraženijih tenisera na touru, što li Bože dragi? Fognini, Youzhny, Gulbis, Bagy, Dimitrov, Troicki, Ferrer, Nishikori. Ma ne postoji teniser koji nikada nije bacio reket, koji se ne "svađa" sam sa sobom...
Nemojte ba. Gori ste od ovih kladioničara. Ne pratim ni ja NFL pa ne idem na te teme, tako nemojte ni vi ovdje.. zbog sebe, zbog nas
Ali ne od prvog do zadnjeg poena u mecu!! Gdje je ova je..ena koncentracija na lopti !?!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 02 sep 2016, 15:09

Damir nikada nije slomio reket, barem ja nisam vidio, naučio je da ih čuva jer su bili skupi kad je počinjao xD

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 02 sep 2016, 15:56

Cuj od prvog do zadnjeg poena evo balanan primjer je pamtim to tolko ko izadje s manjkom motiva i ko je nervozan pocetkom godine gledao sam mahut protiv troickog mislim da je u becu bilo ako se ne varam dvorana uglavnom. Troicki je izgubio mec za 50 ak minuta bez trunke volje i htijenja i da pokusa pricao sam sa sobom od pocetka do kraja i izgubio mec u rekordnom vremenu. Pricate gluposti ne branim Damira jbg on ocito ima neke vece probleme ali nije nikakva iznimka u tenisu ... Inace ukoliko ne odbrani titulu sad na ovom CH boga mi bit ce upitan AO s obzirom da jos jednu brani do kraja sezone...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 02 sep 2016, 16:01

Neće, da ne osvoji boda do kraja godine, završit će u prvih 100 i ima siguran AO :P

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 02 sep 2016, 16:27

pinoglavi je napisao/la:Neko mu treba javit da nije normalan
Sta ce mu javljat, ko da on ne zna da je budala.
remA1 je napisao/la:Joj majke mi jesu mi jaki ovi što tenis gledaju po prvi put u životu a pišu ovdje na temi :lol:

Ma ne radi se ovdje o nekakvoj lomnjavi reketa, do koje nije ni doslo, neko gore pobroja sve igrace koji su budale, jeste ono, ali ti igraci su nesto i postigli, pa se zato frustriraju, sto izgube i ne igraju najbolje, ne frustriraju se nekim banalnim stvarima ko Damir, kao sto su reflektori ili to kako protivnik igra i servira, i kad se frustriraju to puno rjedje rade, a Damir nas, pa bukvalno se na prste jedne ruke mogu nabrojati mecevi ove sezone gdje se nije ispizdio oko nekih stvari, a najvise su to neke sitnice nebitne, i uglavnom nije ni u pravu kad se raspravlja.

Troicki bar kad se raspravlja sa sudijom, ubije ga sa argumentima i to bude interesantno i za publiku i dobije i podrsku dok za ovog naseg djikana mogu reci samo vidi budale. Pa onda i Pairea i Fogninija opet vise respektujem zato sto oni idu do kraja i otjeraju i sudiju u pizdu materinu braneci svoj stav, a Damir kad mu se Berankis i Mahut unesu u facu usere se ko picajzla, pa budi bar mudan pa ih zastekaj, recu da si bar budala sa stilom, ovako je samo picajzla. Pravi onaj balkanski sitni olos i krkancic. Jado.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 02 sep 2016, 18:11

Samo u BiH. Igrač koji nije prismrdio prvih 150 je pošten, normalan momak, najveći radnik, ljudina, a lik koji igra najbolju sezonu u historiji takozvanog bh tenisa je jado koji će spletom okolnosti godinu završiti medju prvih 70 tenisera svijeta. Bravo mi.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 02 sep 2016, 21:39

Tačno je počeo preseravati kad ga ne ide u meču. Ponekad me bude stid njegovog ponašanja, jer on ipak predstavlja BiH. U pojedinim trenucima izgleda poput prave seljačine koja je zalutala na teniske terene. Njemu ni 10 psihologa ne mogu pomoći, on mora psihijatru ići kako je krenuo. Ne mogu da vjerujem da svaki put kad ga uhvati nervoza, to se u 95% slučajeva negativno odrazi. Toliko je mentalno nestabilan, da je to prosto nevjerovatno, a da negativnu energiju prebaci u inat tj. u pozitivnu, to sam rijetko vidio. Budi gospodin i u pobjedi i u porazu, a Sela je izgleda bio u potpunosti upravu.
Mes Que Un Club

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 03 sep 2016, 00:47

Meni nisu jasni ovi likovi sto prate Damira,a Damir ih iritira igrom,ponasanjem itd.. vjerovatno to je neka furka na forumu hajde da sto vise pljujemo.. ocito neki nemaju pojma kako se tesko probiti medju najboljih 80 tenisera u svijetu,a pritom dolazis iz jedne drzave gdje ne vodi bas rauna o sportu i sportistima.. mi smo takva nacija da vrlo brzo nadjemo manu Dzeki,Pjanicu,Tuki,Nurkicu,Teletovicu gotovo svakom nasem vrhunskom sportasu.Damir je prvi nas teniser koji pokusava nesto da uradi na ATP touru.. do prije par godina samo smo sanjali da cemo nekog gledati na RG,US Openu,Monte Carlu .. momak daje sve od sebe da uspije ,da se probije u sam svjetski vrh..druga stvar je koliko su njegove mogucnosti..mozda za nekih 2-3 godine bude medju trideset igraca svijeta..zaboravljate da je ovo njegova prva godina gdje igra konstatno ATP turnire,ima tu jos poneki čelandzer.. Ja od Damira ocekujem najbolji tenis za 2-3 godine. Ne vidim razlog da ga vrijedjate jer je on nas jedini tenise sto nas predstavlja na velikim turnirima..cast Mirzi i Aldinu,al oni su trenutno daleko od ozbiljnih tenisera.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 03 sep 2016, 01:09

Neprimjerenih i pretjeranih "kritika" je uvijek bilo za svakog poznatijeg sportistu i uvijek ce biti. A sto se tice normalnih kritika kojih ima dosta ovdje, one su tu zato sto nam je stalo do njegove igre i zelimo da igra onako kako moze bez nepotrebnih ispada, neozbiljnog pristupa dosta puta i da kazem seljackog ponasanja ponekad.

Da je nekome svejedno ne bi nista ni pisao nit gubio vrijeme na nekoga nebitnog, ovo je bas suprotan primjer.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 01:21

Malo je 20 ATP pobjeda u prvoj ATP sezoni, malo je dobiti u prvoj ATP sezoni Nadala, Berdiha, Tomića, biti na par poena od pobjeda protiv Raonića, imati u šaci Dimitrova, Goffina. Premalo. Premalo u odnosu na ono što je u njega uloženo. Sramota da nije napravio iskorak.

Sramota otići na more sa djevojkom, sramota uslikat se na SFFu, sramota ne biti muslimam, sramota žalit se na očigledne sudijske greške, sramota baciti reket, ko to još radi. Sramoti nas na svakom koraku. Neradnik. Bolesnik. Psihopata. Seljačina.

Mjesto mu je u bolnici, a ne na tenis terenu. Realno.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 sep 2016, 02:41

shminka je napisao/la:Samo u BiH. Igrač koji nije prismrdio prvih 150 je pošten, normalan momak, najveći radnik, ljudina, a lik koji igra najbolju sezonu u historiji takozvanog bh tenisa je jado koji će spletom okolnosti godinu završiti medju prvih 70 tenisera svijeta. Bravo mi.
Po ponasanju je i gori nego jado. Smetljar. Pitanje je vremena kad ce ga neki protivnik nalomiti ko cackalicu.
Ja sam reko i opet cu reci, da osvoji 2017 CYGS a ne popravi ponasanje, ja ostajem pri tom stavu. Sportista treba da je uzor mladima, a ne da se ponasa ko klosar.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 02:53

Da to sam zaboravio u prethodnom postu, naravno da je i smetljar. Smetljarčina, preciznije.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.