1/2 Njemacka - Spanija
Moderator/ica: admin
Re: 1/2 Njemacka - Spanija
pobjeda španaca zaslužena večeras...više su i prilika imali...al stekao se utisak i pored sve dominacije da su ih nijemci dobro držali udaljene od gola i da su španci dosta puta morali šutirati iz daljine....i pored zasluzene pobjede treba spomenut i čist faul na schweinsteigeru koji je trebao biti penal...odlicna prilika kroosa da je usla nijemci bi pobijedili, low je isao na to da zabije jedan pogodak i disciplinom nazad nijemci dodju do finala...ovaj put mu taktika nije uspjela...presudilo je i iskustvo...kada je prosjek ekipe 23 godine i stignete do polufinala i nabijete kompleks englezima i argentincima onda je to veliki uspjeh...spancima je ovo prva utakmica na mundijalu da uvjerljivo odigraju....del bosque je svakako i veliki trener...moram malo ove razocarat sto se nadaju da se sta promijenilo, ipak fudbal ostaje igra u kojoj uvijek pobjedjuju nijemci ili skoro uvijek...jer vidjelo se i po spancima i njihovom uspuhivanju na kraju utakmice da je respekt prema njemackoj veliki...sad su 2 uzastopne pobjede slavili protiv nijemaca, al ova njemacka repka je toliko mlada da ce harat narednih godina i derat opet spance ko u stara dobra vremena....da je veceras igrao muller vjerujem da je vrlo moguce da bi drugacije izgledalo sve,....al sta je tu je
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
KojeGenghis je napisao/la:Ajd oprastam ti ono za Harisa.EdinTM87 je napisao/la:Hobotnica dominira !

EDIT: Sad sam vidio

Zeljeznicar za zivot cijeli !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
Viva Espana,viva Paul
Pedro je mogo fino asistirat i donjet siguernu pobjedu ali sve u svemu zasluzeno za spance

Pedro je mogo fino asistirat i donjet siguernu pobjedu ali sve u svemu zasluzeno za spance
svoj ti pos'o !
pobjedjuju dok ne dodju do finala, ne pamtim kad su nesto osvojili, znaci samo do finala i onda poraz, bgm ako tako nastave mogli bi postati vjeciti gubitnicieffe_sa je napisao/la:.moram malo ove razocarat sto se nadaju da se sta promijenilo, ipak fudbal ostaje igra u kojoj uvijek pobjedjuju nijemci ili skoro uvijek...jer vidjelo se i po spancima i njihovom uspuhivanju na kraju utakmice da je respekt prema njemackoj veliki...sad su 2 uzastopne pobjede slavili protiv nijemaca, al ova njemacka repka je toliko mlada da ce harat narednih godina i derat opet spance ko u stara dobra vremena....da je veceras igrao muller vjerujem da je vrlo moguce da bi drugacije izgledalo sve,....al sta je tu je
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w
http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg
--------------TO BE CONTINUED--------------
DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD
“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou
http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg
--------------TO BE CONTINUED--------------
DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD
“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou
- Omerbavarac
- Kontakt:
Cast Spancima, ponos Nijemcima.
Spanija veceras bolja i zasluzeno ide u finale, dok Nijemcima ponovo ostaje borba za trece mjesto. Ne treba traziti alibi za poraz, ali evidentno je bilo da Muller mnogo nedostaje.
Ova generacija treba da bude ponosna na rezultat koji su napravili. Kao najmladja ekipa dogurati do polufinale i uz to izbaciti dvije svjetske velesile nije mala stvar. Mnogo ce se pricati o ovom SP-u naravno u pozitivnom smislu, jer je to jedino krasilo Nijemce. Otkrili su se novi talenti kao sto su Muller, Boateng, Kroos.... koji ce biti okosnica ovog tima na narednim velikim takmicenjima.
Svijet je ostao zadivljen igrom Njemacke.

Spanija veceras bolja i zasluzeno ide u finale, dok Nijemcima ponovo ostaje borba za trece mjesto. Ne treba traziti alibi za poraz, ali evidentno je bilo da Muller mnogo nedostaje.
Ova generacija treba da bude ponosna na rezultat koji su napravili. Kao najmladja ekipa dogurati do polufinale i uz to izbaciti dvije svjetske velesile nije mala stvar. Mnogo ce se pricati o ovom SP-u naravno u pozitivnom smislu, jer je to jedino krasilo Nijemce. Otkrili su se novi talenti kao sto su Muller, Boateng, Kroos.... koji ce biti okosnica ovog tima na narednim velikim takmicenjima.
Svijet je ostao zadivljen igrom Njemacke.

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Da je pokusao dodati Torresu ovaj bi gadjao ptice. Torresu treba koji mjesec da se vrati u formu.Grbavica moj zivot je napisao/la:Viva Espana,viva Paul![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Par minuta poslije je Torres pokusao dodati nekom i nije se igleda dobro najeo.
- nidjo_barca
- Kontakt:
Spanija je razbila Nijemce.Mislim,citavu utakmicu su Spanci bili bolji i potpuno zasluzeno idu u finale.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- JuveSissoko
- Kontakt:
sto nam se misljenja u zadnje vrijeme slazunidjo_barca je napisao/la:Spanija je razbila Nijemce.Mislim,citavu utakmicu su Spanci bili bolji i potpuno zasluzeno idu u finale.

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Ista prica kao i 2008. Spanija za klasu bolja. Ovo je prvenstvo doslo prerano za Njemacku, mozda nesto bude od njih na sljedecem EP-u, ali pored ovakve Spanije ostalim samo preostaje da se bore za mrvice.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
Ja ne znam koju si ti utakmicu gledaotax je napisao/la:molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- nidjo_barca
- Kontakt:
HAHAH,neka neka,samo nastavimo takoJuveSissoko je napisao/la:sto nam se misljenja u zadnje vrijeme slazunidjo_barca je napisao/la:Spanija je razbila Nijemce.Mislim,citavu utakmicu su Spanci bili bolji i potpuno zasluzeno idu u finale.

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
- JuveSissoko
- Kontakt:
cuvanjem lopte i na taj nacin onemogucavanje Ozila i Svajnstajegera da dodju do izrazaja,a koliko je to repki uspjelo?? samo Spanijatax je napisao/la:molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije

gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Koji lik. Villa sansa odma na pocetku, onda Puyol, pa kad je Iniesta ubacio a Villa nije stigo ispruzit nogu, udarci Xabia, Pedra, Inieste itd. Ljudi su Njemacku razbili u svakom pogledu, i Njemacka je najvise izgledala kao Grcka danas. A to sto ste se vi gastarbeiteri uzivili da ste svabe, je druga stvar.tax je napisao/la:molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Hocemo li redom ili da malo preskocimo,tax je napisao/la:molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije

Ubacivanje Ville u prvi plan na pocetku tekme Neuer u poslednji trenutak izbija loptu.
Ubacivanje mislim Inieste sa leve strane Villa za trenutak kasni na loptu
Xabi Alonso 2-3 veoma opasna suta sa 20-ak metara
Villa opasan sut iskosa sa desne strane Neuer brani.
Kontra 2 vs 2 kada se samo zahvaljujuci sebicnosti i neiskustvu Pedra nije zatresla jos jednom mreza
.
.
.
.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
predlazem ti da skines sa interneta snimak ove tekme, te da ponovo pogledas istu. posebno obrati paznju na dominaciju spanije do postignutom gola. nakon toga su pustili njemce da napadaju, a ovi nisu mogli osutat u gol. napravili su jednu sansu na cijeloj tekmi, svaka im cast.tax je napisao/la:molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije
- nidjo_barca
- Kontakt:
Tako jeJuveSissoko je napisao/la:cuvanjem lopte i na taj nacin onemogucavanje Ozila i Svajnstajegera da dodju do izrazaja,a koliko je to repki uspjelo?? samo Spanijatax je napisao/la:molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije

Ma ne treba se tu nista posebno pricat,jednostavno je Spanija mnogo mocnija,raznijeli su Nijemce,imaju ogroman kvalitet.
Blaugrana
Mes Que Un Club
Blaugrana
Mes Que Un Club
jednom rijeci oni su padavicarinidjo_barca je napisao/la:Tako jeJuveSissoko je napisao/la:cuvanjem lopte i na taj nacin onemogucavanje Ozila i Svajnstajegera da dodju do izrazaja,a koliko je to repki uspjelo?? samo Spanijatax je napisao/la:molim vas cime je spanija razbila njemacku?doavanjem 40 metara od gola ili sutevima sa 30metara,nisu imali sanse realno ni jedni ni drugi sem one kontre njemacke i spanije![]()
![]()
Ma ne treba se tu nista posebno pricat,jednostavno je Spanija mnogo mocnija,raznijeli su Nijemce,imaju ogroman kvalitet.
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
marsej mali tim
Bili smo fenomenalni, u obrani i napadu. Čestitao bih svim igračima, sretan je nakon pobjede Španjolske i ulaska u finale izbornik Vicente del Bosque.
- Bila je ovo naša posebno dobra predstava. Odigrali smo veliku utakmicu - rekao je odmah nakon utakmice Del Bosque nastavivši:
- Ova nizozemska momčad predstavlja klasični nizozemski stil nogometa na briljantan način. Nadajmo se da ćemo nametnuti našu igru, s loptom u posjedu. Pokušat ćemo igrati s osobnošću koja nas karakterizira već duže vrijeme.
- Kome posvećujem pobjedu? Svima koji su nam blizu, svim navijačima uopće. Ovo je velika radost za sve nas - zaključio je bivši trofejni trener Reala, dok je njegov bivši igrač, a danas suradnik u Španjolskome nogometnom savezu, Fernando Hierro, dodao:
- Zaslužili smo ovo nakon stotinu godina naše povijesti. Navijači su zaslužili, igrači i izbornik.
- Poraz od Švicarske u prvoj utakmici sada se za nas pokazao jako dobrim. Momčad je prošla proces od dna do vrha, zaigrala napokon sa samopouzdanjem i postigla izvrstan rezultat .
- Nizozemska? Rival protiv kojeg neće biti lagano. Bit će to izuzetno kompliciran finale. To je zadnja utakmica koju nitko ne želi izgubiti - zaključio je sportski direktor "furije".
- Bila je ovo naša posebno dobra predstava. Odigrali smo veliku utakmicu - rekao je odmah nakon utakmice Del Bosque nastavivši:
- Ova nizozemska momčad predstavlja klasični nizozemski stil nogometa na briljantan način. Nadajmo se da ćemo nametnuti našu igru, s loptom u posjedu. Pokušat ćemo igrati s osobnošću koja nas karakterizira već duže vrijeme.
- Kome posvećujem pobjedu? Svima koji su nam blizu, svim navijačima uopće. Ovo je velika radost za sve nas - zaključio je bivši trofejni trener Reala, dok je njegov bivši igrač, a danas suradnik u Španjolskome nogometnom savezu, Fernando Hierro, dodao:
- Zaslužili smo ovo nakon stotinu godina naše povijesti. Navijači su zaslužili, igrači i izbornik.
- Poraz od Švicarske u prvoj utakmici sada se za nas pokazao jako dobrim. Momčad je prošla proces od dna do vrha, zaigrala napokon sa samopouzdanjem i postigla izvrstan rezultat .
- Nizozemska? Rival protiv kojeg neće biti lagano. Bit će to izuzetno kompliciran finale. To je zadnja utakmica koju nitko ne želi izgubiti - zaključio je sportski direktor "furije".
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- Principatus
- Kontakt:
Spanija je danas zasluzeno pobijedila i za to im cestitam, mislim da se danas odlucilo ko ce biti prvak ovog SP-a. Iako ocekujem da ce Holandija igrati hrabrije, nego sto je to danas radila ova mlada njemacka reprezentacija.
Löw se odlucio za mnogo defenzivniju varijantu, sto se moze razumjeti i sto je ok, ali se morala ipak igra preuzeti u svoje ruke poslije osvajanja lopte i kontere pokrenuti, nazalost su se lopte gubile i dinamika nije nastajala, djelomicnu jer su Spanci dobro igrali, no vise jer su Nijemci bili suvise bojazljivi. Steta sto Kroos nije iskoristio svoju sansu, ali na ovom nivou su te sitnice koje odlucuju. Spanija jeste bila bolja, ali dominacija vise na optiku je djelomicno rezultat njihovog nacina igre i njemacke defenzivne taktike. Sve u svemu su veoma jaki, lopta seta i kontrolise se, Elf nije sastavio nekoliko lopti, tek pri onoj sansi Kroos-a. Müller je falio, Kroos je trebao igrati pred Trochowskim.
Njemacka U21+ koja je uigrana 2 mjeseca je danas izgubila od evropskog prvaka, koji je uigran vec 3 godine, nakon sto je slomila Englesku i Argentinu. Mozemo biti razocareni, ali sta ce onda Francuzi, Italijanci, i ove dvije navedene reprezentacije biti? Mislim da je to ok i vazan putokaz za dolazece EP i SP. Tuzan sam, ali i veoma, veoma optimistican za buduce igre ove reprezentacije, jer mislim da se na ovom SP-u nesto veoma mocno stvorilo, jedna nova, jaka generacija ELF-a.
Löw se odlucio za mnogo defenzivniju varijantu, sto se moze razumjeti i sto je ok, ali se morala ipak igra preuzeti u svoje ruke poslije osvajanja lopte i kontere pokrenuti, nazalost su se lopte gubile i dinamika nije nastajala, djelomicnu jer su Spanci dobro igrali, no vise jer su Nijemci bili suvise bojazljivi. Steta sto Kroos nije iskoristio svoju sansu, ali na ovom nivou su te sitnice koje odlucuju. Spanija jeste bila bolja, ali dominacija vise na optiku je djelomicno rezultat njihovog nacina igre i njemacke defenzivne taktike. Sve u svemu su veoma jaki, lopta seta i kontrolise se, Elf nije sastavio nekoliko lopti, tek pri onoj sansi Kroos-a. Müller je falio, Kroos je trebao igrati pred Trochowskim.
Njemacka U21+ koja je uigrana 2 mjeseca je danas izgubila od evropskog prvaka, koji je uigran vec 3 godine, nakon sto je slomila Englesku i Argentinu. Mozemo biti razocareni, ali sta ce onda Francuzi, Italijanci, i ove dvije navedene reprezentacije biti? Mislim da je to ok i vazan putokaz za dolazece EP i SP. Tuzan sam, ali i veoma, veoma optimistican za buduce igre ove reprezentacije, jer mislim da se na ovom SP-u nesto veoma mocno stvorilo, jedna nova, jaka generacija ELF-a.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.