BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Federer17

Re: BiH tenis

Post Postao/la Federer17 » 03 sep 2016, 21:20

Ma dajte ljudi ba sta se raspravljate dzaba. Ovi koji tenis i inace sport samo prate povremeno i to kroz igre nasih sportista, tu se nema sta puno pricati. Porediti Damira sa Bornom je apsurdno, gotovo kao i Hrvatsku sa nama. Ovaj imao sve moguce uslove, cak i vise od toga, pricao sam sa ljudima koji ga poznaju i inace kako to sve ide, a ovamo Damir ni optimum nije imao. Cinjenica je da Damir bruka samoga sebe ovim ispadima, ali vec ispricana prica po 100x dosad, nema potrebe da se ponovo o tome polemise..

Viking2502
Kontakt:

Post Postao/la Viking2502 » 03 sep 2016, 22:08

Opet omašen ceo fudbal. Nikakvu usporedbu ne radim, pročitati moj post sa razumjevanjem. Napisao sam nek se baci pogled po hr forumima kad Ćorić loše igra. Boli ikog k...c što je bio (po)najbolji junior svijeta i što je mega talent. Ako igra loše, biva popljuvan i tako je svugdje u normalnom svijetu. Ronalda kritiziraju kad loše igra, Messija, ma svakog. Ali nemoj ni u ludilu riječ lošu napisat o malom Damiru ili malom Amelu ili malom Edinu koliko god katastrofalno odigrali ili se nesportski ponijeli na terenu jer će se mali, podanički, već rođenjem naguženi Bošnjo uvrijediti...

A usput, yebalo vas više to vađenje na uslove, ne mislim sada samo na ovog krkančinu Džumhura nego općenito. Kmeee kmeee, nemamo uvjete pa ne možemo, buuuuu, kmeee kmeeee. To bi kao Džumhur bio čudo od tenisera da je imao uvjete? Bi, ali moj k...c. Evo ga sad, ima sve uvjete, trenira u Bg-u pa gdje je i što je??? Osvaja li išta, ulazi li u top 20? Pojedinci pišu o tim yebenim uvjetima kao da bi Džumhur bio Đoković ili Federer da je imao uvjete.

Ovo sljedeće ne govorim za tenis nego općenito - pojedini forumaši stvaraju mit o tome kako je u Bosni sve živo i neživo katastrofa za sport, dok je kod komšija to bolje nego u Švicarskoj ili Americi. Pa yebote, gledaj onu malu bacačicu koplja iz Hr, kakvi su njoj bili uvjeti, yebali vas više uvjeti i vađenje na iste. Znam da za tenis treba mnogo više, ali opet i tu se pretjeruje.

boss991
Kontakt:

Post Postao/la boss991 » 03 sep 2016, 22:08

Bilo bi najbolje da mi koji smo odgledali samo jedan ili eventualno 2 teniska meča u životu ne komentarišemo ništa, nema smisla. Ima ovdje ko da komentariše, od @shminke preko @remA1 itd. Oni su experti za tenis, oni znaju najbolje. :lol:
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Jablanica, riznica sportskih talenata

Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 sep 2016, 22:12

Krtitka je jedno a ismijavanje I sprdnja drugo .Damir sa svojih metar I zilet a jos odakle dolazi je napravio cudo sa ulaskom medju 100 najboljih tenisera na dunjaluku.
Zadnja izmjena: BosnaSTL, dana/u 03 sep 2016, 22:19, ukupno mijenjano 2 puta.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 22:16

Izudara Delpo mrežu, sramoti Argentinu i argentinski narod

znaju sad i u Argentini kako se mi osjećamo...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 sep 2016, 22:20

Viking2502 je napisao/la:Opet omašen ceo fudbal. Nikakvu usporedbu ne radim, pročitati moj post sa razumjevanjem. Napisao sam nek se baci pogled po hr forumima kad Ćorić loše igra. Boli ikog k...c što je bio (po)najbolji junior svijeta i što je mega talent. Ako igra loše, biva popljuvan i tako je svugdje u normalnom svijetu. Ronalda kritiziraju kad loše igra, Messija, ma svakog. Ali nemoj ni u ludilu riječ lošu napisat o malom Damiru ili malom Amelu ili malom Edinu koliko god katastrofalno odigrali ili se nesportski ponijeli na terenu jer će se mali, podanički, već rođenjem naguženi Bošnjo uvrijediti...

A usput, yebalo vas više to vađenje na uslove, ne mislim sada samo na ovog krkančinu Džumhura nego općenito. Kmeee kmeee, nemamo uvjete pa ne možemo, buuuuu, kmeee kmeeee. To bi kao Džumhur bio čudo od tenisera da je imao uvjete? Bi, ali moj k...c. Evo ga sad, ima sve uvjete, trenira u Bg-u pa gdje je i što je??? Osvaja li išta, ulazi li u top 20? Pojedinci pišu o tim yebenim uvjetima kao da bi Džumhur bio Đoković ili Federer da je imao uvjete.

Ovo sljedeće ne govorim za tenis nego općenito - pojedini forumaši stvaraju mit o tome kako je u Bosni sve živo i neživo katastrofa za sport, dok je kod komšija to bolje nego u Švicarskoj ili Americi. Pa yebote, gledaj onu malu bacačicu koplja iz Hr, kakvi su njoj bili uvjeti, yebali vas više uvjeti i vađenje na iste. Znam da za tenis treba mnogo više, ali opet i tu se pretjeruje.
Damir tek ove sezone ima trenere, stručni tim, koji nije velik ali opet ima nekog. Dok Borna ima(o) to sa 18 godina. Nije imao gdje trenirat u Borninim godinama o ćemu više da pričamo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 22:23

Tomo Brkić ima jako dobre uvjete za razvoj teniske karijere, trenira ga rukometaš

Treba Borni predložiti da u tim ubaci Ivano Balića, možda mu on može popraviti forhend
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 03 sep 2016, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 sep 2016, 22:25

Ma u nasoj drzavi nemas tri teniska terena a u naprednim zemljama u svakom parku mozes igrat tenis,fubdbal,basket, pecat ribu itd!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 03 sep 2016, 22:28

@viking svaki tvoj novi post me ubjeđuje da fakat tenis pratiš od 30.8. ove godine :D
Evo, mislim da ti je dovoljno: http://www.in.dex.hr/sport/clanak/dzumh ... 21807.aspx

A što se tiče tog što pišeš o Damirovom ponašanju. Gdje si bio i ti i svi ostali nakon meča protiv GGL-a u Winston Salemu, protiv Veića u Mersinu, pa u Hamburgu prošle godine na kvalama? Što tada ništa niste pisali? Možda zato što nijedan naš medij nije objavio šta se dešavalo na tim mečevima ili možda što je Damir bio manje poznat pa nikom nije smetao? A sada je neko napravio video kompilaciju Damirovog ponašanja na US Openu, svi naši mediji prenijeli vijest i eto vas svi pametnjakovići došli ovdje da se istresaju :D

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 sep 2016, 22:39

Sreća za Hrvatsku da Damir nije pristao na promjenu državljanstva, sad bi njih brukao. Oni uzimaju samo dobre momke tipa Ljubičić, Čilić...doduše sa Dodigom se baš i nisu proslavili, imao je i on ispada...ali eto...ispalatio se i on, donio je GSove u dublu...majstor :)

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 03 sep 2016, 22:42

Bilo je igraca na ATP tour koji bi slomili svaki reket pa su morali da predaju mec a nekoliko godina kasnije taj isti igrac je osvojio Wimledon .

boss991
Kontakt:

Post Postao/la boss991 » 03 sep 2016, 23:04

remA1 je napisao/la:@viking svaki tvoj novi post me ubjeđuje da fakat tenis pratiš od 30.8. ove godine :D
Evo, mislim da ti je dovoljno: http://www.in.dex.hr/sport/clanak/dzumh ... 21807.aspx

A što se tiče tog što pišeš o Damirovom ponašanju. Gdje si bio i ti i svi ostali nakon meča protiv GGL-a u Winston Salemu, protiv Veića u Mersinu, pa u Hamburgu prošle godine na kvalama? Što tada ništa niste pisali? Možda zato što nijedan naš medij nije objavio šta se dešavalo na tim mečevima ili možda što je Damir bio manje poznat pa nikom nije smetao? A sada je neko napravio video kompilaciju Damirovog ponašanja na US Openu, svi naši mediji prenijeli vijest i eto vas svi pametnjakovići došli ovdje da se istresaju :D
Protiv Veića ono blamiranje, psovanje mrtve majke i sl. Taj sam meč gledao, zgrozio se šta lik psuje.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

Jablanica, riznica sportskih talenata

Mirza Teletović***Hasan Salihamidžić***Senad Lulić***Vahid Halilhodžić***Jasmin Šćuk***Andrija Stipanović...

Viking2502
Kontakt:

Post Postao/la Viking2502 » 04 sep 2016, 00:16

Pa ljudi, niko ne spori da ti ipak trebaš napravit ohoho posla da bi se održavao u top100 kao što to radi Džumhur. Ali problem je što neki ne dozvoljavaju da se napiše bilo što loše o njemu u situacijama kad igra očajno i svojim ponašanjem više sliči na psihopatu nego na sportaša. Za svaki njegov uspjeh dosad mu skidam kapu (i skidat ću je i u budućnosti), ali ću ga istovremeno i popljuvati za svako seljaštvo i krkanluk koji pokaže kao i za katastrofalne predstave. Ako je to nekome nešto nenormalno, neka se liječi.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 04 sep 2016, 04:35

Viking2502 je napisao/la:Evo to su ti pseudoironični kretenoidni komentari - kažeš konstruktivnu kritiku protiv Džumhura, a javi ti se tupan koji stvari okreće na ličnu razinu (ne daj bože da mi sin bude kao on i slične debilane). Zato i jesmo katastrofalni u sportu - kritika je strogo zabranjena jer supertalent, čudo od djeteta (a već 24 godine u gu.zici) sjaji na supervisokom, za podaničke Bošnjake nebeskom, svemirskom 70 i nekom mjestu.
Pa čitate li vi komentare na npr hrvatskim forumima kada Ćorić odigra lošu partiju? A dečko je sa 18 godina bio na poziciji koju Džumhur nikad neće doseći. Ti komentari nisu zlonamjerni nego konstruktivni, ukazuje se na nedostatke u njegovoj igri.
A ovdje se umetiljalo par likova koji samo zbog dugogodišnjeg staža na ovoj temi misle da su pametniji od ostatka planete. Između njih i njihovog svršavanja na krkana Džumhura i Kvesića, predsjednika olimpijskog komiteta BiH i nema pretjerane razlike. Dotični je, naime, poznat po izjavi kako je zadovoljan nastupom BiH olimpijaca (!).
Onako usput, pitanje za Džumhurove dupelisce - koliko je ono osvojio ATP turnira? Dosad, sa svoje 24 godine? I dokad ćete biti, poput Kvesića, zadovoljni sa njegovim nastupima po turnirima u kojima prdekne već u prvom ili drugom kolu? I kad ćete napokon slaviti pravi rezultat (polufinale, finale ili osvajanje atp turnira), a prestati svršavati na prolaske u druga ili treća kola?
Pajdo svaka cast sto si ovako u brk sasuo glupom Bosnji koji nikad nece skontati neke stvari. Podanicki mentalitet to je njima glavno uvuci se negdje i niposto ne preispitivati misljenje i ne napredovati a niposto objektivno ne gledati. I kad se neko ovakav pojavi odmah drzavni neprijatelj. Trn u oku. Samo nastavi, zato sto se ne slusaju ti kako kazes konstruktivni kriticari i zato sto medimo nasim sportistima i ne damo na njih i kad se opijaju i rade sta hoce i debilno se ponasaju i amnestiramo ih zato se i desavaju ovakve stvari. Treba to sve hitno na kolac vaspitni. :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 04 sep 2016, 12:08

I tako ode Ilija u osminu

U St Remyu Bašića na Coppejansa, Šetkić na Bourguea

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 04 sep 2016, 12:44

Normalno da ce ici dalje Iljo, Nick povrijedjen, Iljo odradio tekme gdje je bio 50:50 i favorit i zasluzeno tu. A slusao sam intervju njegov nakon meca.
Prvo covjek se dostojanstveno ponio i kao gospodin i popricao sa Nickom, jer je svjestan da je ovaj bio na konopcima radi povrede, sto mu se vidilo i na grimasama jer je 3 set na silu de facto odigrao. Znaci nimalo tragova slavlja nekoga. A ne onako ko Damir, dobije Nadala kojeg je suncanica osinula i skace tamo ko maymun. Kakav je to levat da slavis kada ti je igrac povrijedjen. Samo govori koliko je sitna dusa i koliki je luzer kad slavi takve pobjede.

Eh zato drugovi je ilija tu gdje jeste, a gdje Damir ne moze jos dugo da bude. Zato sto je gospodin u dusi, i sto nije kokosar i pijacarskog ponasanja.
Stvarno je dobio mnogo respekta kod mene, samo se nadati da ce onaj nas luzer viditi i probati sta kopirati od nemalog broja igraca na touru koji se ponasaju primjereno. A u top 100 ima 95 igraca koji se tako ponasaju, a samo 2 ili 3 koja se gore od njega ponasaju. Pametnom dosta. Ocekujem sad @sminkera da dodje i izvrsi jedan rimjob sada za Damira kao i uvijek. A evo cinjenica, sve crno i bijelo. Ko je gledao vidio je!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

thelightblue
Kontakt:

Post Postao/la thelightblue » 04 sep 2016, 13:15

Effenberg je napisao/la:A ne onako ko Damir, dobije Nadala kojeg je suncanica osinula i skace tamo ko maymun. Kakav je to levat da slavis kada ti je igrac povrijedjen. Samo govori koliko je sitna dusa i koliki je luzer kad slavi takve pobjede.
Povrijedjen?! Razumjem da bi imao problem npr sa zglobom ili bi nogu slomio, ali jednostavno lose se osjecao u tim teskim uslovima, jedan ima bolji forehand a drugi bolje igra kad je vrijeme uzasno tesko. I onda sve to ukupno je tenis, znaci i udarci, i taktika, i fizicka i psihicka spremnost. Sa tvojom logikom kad Karlovic nekoga dobije onda neka ne skace kao majmun jer protivnik nije imao servisa 220km/h pa nije to fer borba bila?...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 sep 2016, 13:52

Marchenko koji tek u 28. godini dolazi do 4. kola treba da pokazuje nešto, koji ima 3. ch titule. A Damir je sa 22. došao do 3. kola i još jednom sa 23. Apsolutno je zasluženo Ilya tu gdje jeste ali ne može čovjek koji sa 28 godina dolazi tu gdje jeste da pokazuje igraču koji je 4-5 mlađi.

Ne znam koje slavljenje Damira nakon pobjede nad Nadalom? NIti je skako niti je pretjerano slavio, nećemo sad pretjerivat i svaka reakcija nakon bilo kakve pobjede nad Rafom je normalna. Pobjeda nad Rafom ili Nickom nije isto.

Elem nejse. Damir u 1. kolu turnira u Alphenu igra protiv Trinkera, 2. kolo Westerhof vs Ignatik; 1/4 finale Krstin ili P. Sousa, 1/2 finle Struff i finale Haase.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 04 sep 2016, 14:08

@effe je l' to onaj povrijeđeni Nadal koji je naredne dvije sedmice osvojio prvo Masters pa onda ATP 500? :D

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 04 sep 2016, 23:12

Vi dalje o Damirovom ponasanju :rol: Goran Ivanisevic je lomio rekete,svadjao se,psovao .. a zamisli raja ga gotivila. Vi mrzite Damira.. i djaba laprdate ovdje.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.