06.09.2016. / BiH - Estonija
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
Bit će grotlo. 
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
bice spaha nabije loptu dzeko skoci i tako pola utakmiceSlevinKelevra je napisao/la:Dobro je zbog terena i brze igre. Za tribine nije, yebigaGoalgetter je napisao/la:U utorak cijeli dan kisa. I nije bas idealno.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Sve dok se ne pojavi 'novi Miske', treba prihvatiti da ponekad nema drugog rjesenja. Uostalom, i tako se moze zabitizgembo89 je napisao/la: bice spaha nabije loptu dzeko skoci i tako pola utakmice
- JavierBosnia
- Kontakt:
20 450oo0 je napisao/la:U koliko sati je utakmica?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- DragonGirl
- Kontakt:
Meša, po svemu sudeći, jeste više posvećen i organizovanije radi od prethodnika, međutim sumnjam da mu je autoritet na mnogo zavidnijem nivou. Sjećam se jednih priprema s početka mandata kada je Spahić kasnio pa su pitali Mešu gdje je a on kao: "Ne znam, trebao je dosad stići..." I došao je, i kao da se ništa nije desilo. Do tada je to bilo normalno, a nastavilo je biti i od tada.Sarmelino je napisao/la:Sada pripreme izgledaju ozbiljnije,i izgledaju svi vise ujedinjeni nego kod Safeta,nadam se da ustvari i jest tako.
Pa onda ova afera sa tetovažom o kojoj mislim da ovdje nikad nisam iznosila mišljenje, jer prosto ne volim ulaziti u takav vid rasprava, ali evo da sam ja na Mešinom mjestu, ne bi bilo tih para da ponovo pozovem nekoga da igra za državu koja za njega očito ne postoji i ko se ponosi nečim tako bolnim kao što su granice RS-a, pa taman da je najbolji desni bek na svijetu, a nije, nije ni blizu. Također, sumnjam da nije bilo nereda u timu povodom toga, međutim, stvari su zataškane.
Pa zatim afera Kirin Kup i Japan gdje se pojedincima nije išlo, pa im je želja velikodušno ispunjena, iako su te utakmice bile sjajna prilika da se isprobaju i uigraju kombinacije za ove kvalifikacije. Ali ko će trpiti turbulencije do Japana, treba se odmoriti...
Kao što sam i napisala nedavno, mnogi igrači, zahvaljujući sigurnoj poziciji na terenu, previše olako shvataju ovaj dres i to je ono što je ružno za vidjeti. Kako god, nadam se da to u ovim kvalifikacijama neće biti slučaj i da će stvari biti znatno bolje.
Fazon je sto nemamo trenutno izbora koji ce biti neki aman zaman autoritet. Ciro vise ne moze, Vaha nece zajebancije, jer zna sta bi ga cekalo sa nasim savezom. Za strance nemamo para, tako da smo osudjeni na ove nase domace strucnjake poput Papeta, Mese, Sliskovica, Kodre, Muzurovica, Hadzibegica i slicnih koji ne mogu imati autoritet nazalost.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Nece u nas bit autoriteta dok ne dodje kakav stranac, ali sta je tu je.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Kome se nije išlo u Japan? Ja kako znam i jeste plan bio da ne idu najbolji u Japan kako bi se drugi isprobali. Ne treba priču okretati onako kako nekome odgovara.DragonGirl je napisao/la:Meša, po svemu sudeći, jeste više posvećen i organizovanije radi od prethodnika, međutim sumnjam da mu je autoritet na mnogo zavidnijem nivou. Sjećam se jednih priprema s početka mandata kada je Spahić kasnio pa su pitali Mešu gdje je a on kao: "Ne znam, trebao je dosad stići..." I došao je, i kao da se ništa nije desilo. Do tada je to bilo normalno, a nastavilo je biti i od tada.Sarmelino je napisao/la:Sada pripreme izgledaju ozbiljnije,i izgledaju svi vise ujedinjeni nego kod Safeta,nadam se da ustvari i jest tako.
Pa onda ova afera sa tetovažom o kojoj mislim da ovdje nikad nisam iznosila mišljenje, jer prosto ne volim ulaziti u takav vid rasprava, ali evo da sam ja na Mešinom mjestu, ne bi bilo tih para da ponovo pozovem nekoga da igra za državu koja za njega očito ne postoji i ko se ponosi nečim tako bolnim kao što su granice RS-a, pa taman da je najbolji desni bek na svijetu, a nije, nije ni blizu. Također, sumnjam da nije bilo nereda u timu povodom toga, međutim, stvari su zataškane.
Pa zatim afera Kirin Kup i Japan gdje se pojedincima nije išlo, pa im je želja velikodušno ispunjena, iako su te utakmice bile sjajna prilika da se isprobaju i uigraju kombinacije za ove kvalifikacije. Ali ko će trpiti turbulencije do Japana, treba se odmoriti...
Kao što sam i napisala nedavno, mnogi igrači, zahvaljujući sigurnoj poziciji na terenu, previše olako shvataju ovaj dres i to je ono što je ružno za vidjeti. Kako god, nadam se da to u ovim kvalifikacijama neće biti slučaj i da će stvari biti znatno bolje.
Nad tobom sunce najljepše sja
- Goalgetter
- Kontakt:
To su bila samo prazna nagadjanja medija da se igracima nije islo u Japan. Par sedmica prije je vec najavljeno da najbolji nece ici, tako je i bilo. To sto se pokusavala stvoriti totalno druga slika i unijeti nemir u ekipu, je druga stvar. A kako smo i vidjeli, Mesa je to odlicno izkontrolisao.
Ja mislim da generalno nije problem u autoritetu koliko je u nemoći selektora i stručnog štaba. Imamo dosta igrača koji su nezamjenjivi i njima se selektor jednostavno ne može zamjeriti. Prvo zbog rezultata jer zamjena za njih ne postoji, a onda zbog navijača koji to neće znati prepoznati. Nakon prvog lošeg rezultata bi selektor bio strijeljan jer je odstranio nekog igrača ili ga ostavio na klupi. Bešić nije pozivan zbog nediscipline, a znamo kako se Sušić prozivao zbog toga.
Godinama naši fudbaleri rade šta im je volja, od Džeke do Spahića, ali nema tu lijeka. Kako neko gore reče, sada su naučili da sve sakriju od javnosti, problemi ostaju u svlačionici i to jedinstvo ih drži zajedno, još samo da ga prenesu na teren. Ovo je generalna kritika, da se neko ne zakači za Džeku i slično, njega sam naveo jer je sigurno najveći autoritet trenutno, a svašta mu se prigovaralo u prošlosti.
Meša je sigurno autoritet, mnogo je temperamentan, prgav, ali sa njima mora biti mudar, drže se zajedno i nedodirljivi su.
Japan je zaista nebitan, to im nije trebala biti obaveza, godinama kukamo kako treba isprobati neke druge igrače, tzv. B tim i u Japanu se to i uradilo.
@Goalgetter, nije to Meša iskontrolisao, već rezultat. Da smo doživili debakl, vidio bi šta bi bilo.
Godinama naši fudbaleri rade šta im je volja, od Džeke do Spahića, ali nema tu lijeka. Kako neko gore reče, sada su naučili da sve sakriju od javnosti, problemi ostaju u svlačionici i to jedinstvo ih drži zajedno, još samo da ga prenesu na teren. Ovo je generalna kritika, da se neko ne zakači za Džeku i slično, njega sam naveo jer je sigurno najveći autoritet trenutno, a svašta mu se prigovaralo u prošlosti.
Meša je sigurno autoritet, mnogo je temperamentan, prgav, ali sa njima mora biti mudar, drže se zajedno i nedodirljivi su.
Japan je zaista nebitan, to im nije trebala biti obaveza, godinama kukamo kako treba isprobati neke druge igrače, tzv. B tim i u Japanu se to i uradilo.
@Goalgetter, nije to Meša iskontrolisao, već rezultat. Da smo doživili debakl, vidio bi šta bi bilo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
I slučaj oko tetovaže je odlično zataškao i možeš se ti slagati ili ne slagati sa Mešinom odlukom da nastavi pozivati Vranješa ali činjenica je da se ta afera nije osjetila na timu i to je najbitnije, tako da mu to ne možeš uzimati kao manjak autoriteta.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ko ima Pjanica na instagramu, neka vidi na stories kako Milicevic pred cijelom ekipom stoji na stolu i pjeva Sabana 
A i ovaj Peric je dobar.
A i ovaj Peric je dobar.
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
A sta je ovo Tomic pjevao? "Kad me varas, ti me varas najbolje "? [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]Goalgetter je napisao/la:Ko ima Pjanica na instagramu, neka vidi na stories kako Milicevic pred cijelom ekipom stoji na stolu i pjeva Sabana
A i ovaj Peric je dobar.
Zipa one budale u Skenderiji 
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
I meni baca na tu ali se ne cuje dobrobavarian_bk je napisao/la:A sta je ovo Tomic pjevao? "Kad me varas, ti me varas najbolje "? [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]Goalgetter je napisao/la:Ko ima Pjanica na instagramu, neka vidi na stories kako Milicevic pred cijelom ekipom stoji na stolu i pjeva Sabana
A i ovaj Peric je dobar.
@Head al zadaje momcina.
- DragonGirl
- Kontakt:
Ne znam , ali znam da se vrtila takva priča i znam da naši mediji prenose mnogo netačnih informacija, ali nekako mislim da u ovome nisu puno pogriješili i da je plan na samom početku zaista i bio da u Japan putuje najbolja ekipa, što bi bilo i logično s obzirom da su nam te utakmice itekako trebale radi uigravanja tima za kvalifikacije. Ali u svakom slučaju to je samo primjer, meni Mešin autoritet u globalu ne izgleda na nekom zavidnom nivou, što opet i ne treba ništa da znači, sve dok su rezultati koji štimaju tu.pinoglavi je napisao/la:Kome se nije išlo u Japan? Ja kako znam i jeste plan bio da ne idu najbolji u Japan kako bi se drugi isprobali. Ne treba priču okretati onako kako nekome odgovara.DragonGirl je napisao/la:Meša, po svemu sudeći, jeste više posvećen i organizovanije radi od prethodnika, međutim sumnjam da mu je autoritet na mnogo zavidnijem nivou. Sjećam se jednih priprema s početka mandata kada je Spahić kasnio pa su pitali Mešu gdje je a on kao: "Ne znam, trebao je dosad stići..." I došao je, i kao da se ništa nije desilo. Do tada je to bilo normalno, a nastavilo je biti i od tada.Sarmelino je napisao/la:Sada pripreme izgledaju ozbiljnije,i izgledaju svi vise ujedinjeni nego kod Safeta,nadam se da ustvari i jest tako.
Pa i kažem da je odlično zataškano, ali sad pitanje je da li je on odluku po pitanju Vranješa donio svojevoljno ili ne. U tom kontekstu sam spomenula autoritet.pinoglavi je napisao/la:I slučaj oko tetovaže je odlično zataškao i možeš se ti slagati ili ne slagati sa Mešinom odlukom da nastavi pozivati Vranješa ali činjenica je da se ta afera nije osjetila na timu i to je najbitnije, tako da mu to ne možeš uzimati kao manjak autoriteta.
Mesa nema nikakav autoritet. Generalno, tesko ga je sad i izgraditi a da ne trpe rezultati. Kad bi se odstranili ti sto krse disciplinu mi bi igrali bez 4 od 5 najboljih igraca. Poznato je da su glavne baje Dzeko, Pjanic, Spaha i da mogu sta hoce.
@dragongirl pa i jedno i drugo ti je u rangu pretpostavke. Možeš reći da Meša nema autoritet ali ne znam koliko ima smisla navoditi te situacije.
Nekad se znalo ispisati preko 100 stranica, sad ni 30.
Vidi se da smo sazrili kao navijači
Vidi se da smo sazrili kao navijači
Trenutno korisnika/ca: 231983, Bing [Bot], General505, MiranGlasnic, StevieG8 i 65 gostiju.