Ja nisam ni tvrdila sa sigurnošću da Meša nema autoritet, i kako su ove situacije prepostavke, tako je i ta tvrdnja da ga nema moja pretpostavka, ali je također pretpostavka i da ga ima. Ja se naprimjer trenutno ne mogu sjetiti niti jedne situacije u kojoj je dokazano da ga ima, osim možda ovoga što non-stop mijenja spiskove i što je neke igrače prestao pozivati. Osim toga, kao što su neki već i naveli, javna je tajna da su glavne vedete naviknute na mnogo slobode i da se to teško može iskorijeniti bez velikih posljedica, pa se i on vjerovatno drži toga. Na kraju krajeva, kažem već, to nije toliko ni bitno, sve dok su zadovoljavajući rezultati tu. Neka mu skaču po glavi, što se mene tiče, ako neće doći dan kada će se sve to odraziti na terenu.pinoglavi je napisao/la:@dragongirl pa i jedno i drugo ti je u rangu pretpostavke. Možeš reći da Meša nema autoritet ali ne znam koliko ima smisla navoditi te situacije.
06.09.2016. / BiH - Estonija
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- DragonGirl
- Kontakt:
Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
- JavierBosnia
- Kontakt:
DragonGirl je napisao/la:Ja nisam ni tvrdila sa sigurnošću da Meša nema autoritet, i kako su ove situacije prepostavke, tako je i ta tvrdnja da ga nema moja pretpostavka, ali je također pretpostavka i da ga ima. Ja se naprimjer trenutno ne mogu sjetiti niti jedne situacije u kojoj je dokazano da ga ima, osim možda ovoga što non-stop mijenja spiskove i što je neke igrače prestao pozivati. Osim toga, kao što su neki već i naveli, javna je tajna da su glavne vedete naviknute na mnogo slobode i da se to teško može iskorijeniti bez velikih posljedica, pa se i on vjerovatno drži toga. Na kraju krajeva, kažem već, to nije toliko ni bitno, sve dok su zadovoljavajući rezultati tu. Neka mu skaču po glavi, što se mene tiče, ako neće doći dan kada će se sve to odraziti na terenu.pinoglavi je napisao/la:@dragongirl pa i jedno i drugo ti je u rangu pretpostavke. Možeš reći da Meša nema autoritet ali ne znam koliko ima smisla navoditi te situacije.
A gdje bi to trebao pokazati taj autoritet?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Dakle, trebao bi nam smanjiti kvalitet ekipe za 70% kako bi pokazao ko je gazda?Lakoste je napisao/la:Mesa nema nikakav autoritet. Generalno, tesko ga je sad i izgraditi a da ne trpe rezultati. Kad bi se odstranili ti sto krse disciplinu mi bi igrali bez 4 od 5 najboljih igraca. Poznato je da su glavne baje Dzeko, Pjanic, Spaha i da mogu sta hoce.
- DragonGirl
- Kontakt:
Samo primjer: Ako se svi trebaju nacrtati u bazi priprema do određene satnice, onda za svako neopravdano kašnjenje slijede sankcije. Ali kad smo to doživjeli? Ja se iskreno ne sjećam, a razumljivo je i zašto. Zato što se to veže za naše najbolje igrače, što bi izazvalo velike posljedice po samu reprezentaciju. To je u neku ruku pogubno za buduće generacije, koje će slijediti primjer Spahića, Džeke i kompanije po tom pitanju, kada se oni jedan dan oproste od tima, ali šta je tu je.JavierBosnia je napisao/la:DragonGirl je napisao/la:Ja nisam ni tvrdila sa sigurnošću da Meša nema autoritet, i kako su ove situacije prepostavke, tako je i ta tvrdnja da ga nema moja pretpostavka, ali je također pretpostavka i da ga ima. Ja se naprimjer trenutno ne mogu sjetiti niti jedne situacije u kojoj je dokazano da ga ima, osim možda ovoga što non-stop mijenja spiskove i što je neke igrače prestao pozivati. Osim toga, kao što su neki već i naveli, javna je tajna da su glavne vedete naviknute na mnogo slobode i da se to teško može iskorijeniti bez velikih posljedica, pa se i on vjerovatno drži toga. Na kraju krajeva, kažem već, to nije toliko ni bitno, sve dok su zadovoljavajući rezultati tu. Neka mu skaču po glavi, što se mene tiče, ako neće doći dan kada će se sve to odraziti na terenu.pinoglavi je napisao/la:@dragongirl pa i jedno i drugo ti je u rangu pretpostavke. Možeš reći da Meša nema autoritet ali ne znam koliko ima smisla navoditi te situacije.
A gdje bi to trebao pokazati taj autoritet?
Što se tiče tog autoriteta, tu je selektor u nezavidnoj poziciji. Igrači koji nemaju zamjene, kao npr Spahić kasne na pripreme u većini slučajeva ali to se ne sankcioniše. Oni sami znaju da nema alternative za njih, tako da sankcija neće biti. Selektor i da ih kazni, stavi na klupu ili ne pozove na naredno okupljanje bilo bi drvlje i kamenje po selektoru. Tako da, dok ne budemo imali na svakoj poziciji barem dostojne zamjene, koje su blizu kvaliteta prvotimaca, bit će ovako kako je.
Re: RE: Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
Nisam to rekao. Autoritet se gradi postepeno, mislim da je prelaz i pauza od eura bila odlicna situacija da se izgradi autoritet.SlevinKelevra je napisao/la:Dakle, trebao bi nam smanjiti kvalitet ekipe za 70% kako bi pokazao ko je gazda?Lakoste je napisao/la:Mesa nema nikakav autoritet. Generalno, tesko ga je sad i izgraditi a da ne trpe rezultati. Kad bi se odstranili ti sto krse disciplinu mi bi igrali bez 4 od 5 najboljih igraca. Poznato je da su glavne baje Dzeko, Pjanic, Spaha i da mogu sta hoce.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: RE: Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
Ne znam odakle to da Mesa nema autoritet.Lakoste je napisao/la: Nisam to rekao. Autoritet se gradi postepeno, mislim da je prelaz i pauza od eura bila odlicna situacija da se izgradi autoritet.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ma svi opravdano kasne, il imaju obaveze u klubu, utakmica il nesto. Ili su to privatne obaveze za koje je selektor upucen i odobrava ih.
Kolasinac je pred Japan trazio postedu al je Mesa rekao da ne moze i poslao ga u Japan..
Kolasinac je pred Japan trazio postedu al je Mesa rekao da ne moze i poslao ga u Japan..
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Tipicno bosanski.Mi znamo ko je trebao ici u Japan, ko nije, ko i zbog cega kasni, a Mesa nema trun autoriteta nad igracima? Covjek je dvije sedmice prije Japana znao ko ide a ko ostaje, druga stvar je sto nasi novinari kao i mi sami uostalom, znaju bolje sta se desava u svlacionici nego i Mesa i igraci zajedno.Spaha kasnio, Dzeko kasnio, ovaj kasnio, mi znamo zbog cega (da dokazu da su oni Bog i batina u reprezentaciji i da su oni privilegovani u odnosu na ostale ) nikakvi opravdani razlozi ne dolaze u obzir.Dajte ljudi, ohanite malo, naucili da se vazda neki skandali protezu , kao ovi sa kosarkasima, pa i kad nema nista, mi napravimo da ima.Tema je Estonije-BIH a ne tetovaze, autoritet,privilegovani igraci -to je barem ovdje prezvakano milion puta.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
- Goalgetter
- Kontakt:
edoo3 je napisao/la:Tipicno bosanski.Mi znamo ko je trebao ici u Japan, ko nije, ko i zbog cega kasni, a Mesa nema trun autoriteta nad igracima? Covjek je dvije sedmice prije Japana znao ko ide a ko ostaje, druga stvar je sto nasi novinari kao i mi sami uostalom, znaju bolje sta se desava u svlacionici nego i Mesa i igraci zajedno.Spaha kasnio, Dzeko kasnio, ovaj kasnio, mi znamo zbog cega (da dokazu da su oni Bog i batina u reprezentaciji i da su oni privilegovani u odnosu na ostale ) nikakvi opravdani razlozi ne dolaze u obzir.Dajte ljudi, ohanite malo, naucili da se vazda neki skandali protezu , kao ovi sa kosarkasima, pa i kad nema nista, mi napravimo da ima.Tema je Estonije-BIH a ne tetovaze, autoritet,privilegovani igraci -to je barem ovdje prezvakano milion puta.
- DragonGirl
- Kontakt:
I jedno i drugo su, normalno, samo pretpostavke, odnosno naši dojmovi jer mi ne možemo sa sigurnošću tvrditi niti jedno niti drugo. Ko misli da sve ide kao po loju i da igrači npr. opravdano kasne svaki put, OK, njegovo pravo, ko ne misli tako, opet njegovo pravo. Ponavljam opet, to je nebitno dok barem naizgled, sve funkcioniše kako treba.
Ma nek je samo veselo. Juka bi im pozavidio
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: AW: RE: Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
Komentari su odron vidim po FB, kao da su se iskupili u kafani pa locali i zapjevali. Eh sto ti je nas narodsoccerfan je napisao/la:Ma nek je samo veselo. Juka bi im pozavidio![]()
![]()
Ovo je za Jusufa i Gegu

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
poslije ovoga, 0-2 za Estoniju
kosarkasi su bar dernecili pet-sest dana prije tekme, ovi dva dana pred tekmu
kosarkasi su bar dernecili pet-sest dana prije tekme, ovi dva dana pred tekmu
Re: AW: RE: Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija
Nasem narodu nikad niko za vijeke vijekova nece ugoditi.Goalgetter je napisao/la:Komentari su odron vidim po FB, kao da su se iskupili u kafani pa locali i zapjevali. Eh sto ti je nas narodsoccerfan je napisao/la:Ma nek je samo veselo. Juka bi im pozavidio![]()
![]()
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ne vidim rostilj nigdje. Neozbiljan pristup. 
Niko ne pokusava izvesti dab, kakva je ovo sramota kuknjava
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Pa kaze ti volis njuuuuu, a tebe jaaaa
nisu kosarkasima ni do koljena 
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
- Goalgetter
- Kontakt:
Nadam se da je Sasa Popovic gledao video. Dragan Peric u ZG 
Trenutno korisnika/ca: 231983, Lekqqq1921, UtdBiH21 i 30 gostiju.