06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

JavierBosnia
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la JavierBosnia » 05 sep 2016, 20:22

SlevinKelevra je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:Neki zvanicni trening??? Sta nista nema, jesu oni stigli uopce u Zenicu?
Nemoj se samo ljutiti...

http://www.klix.ba/sport/nogomet/zmajev ... /160904037
Majsotre znas li sta je zvanicni trening? Trening na stadionu dan prije utakmice. I btw mislio sam na Estonce niko ne obavjestava da su stigli
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 sep 2016, 20:28

Po svemu sudeći ćemo igrati 4-4-2 formaciju
-------Džeko-Ibišević
Lulić-Medunjanin-Pjanić-Višča
Kolašinac-Spahić--XX--XX
---------Begović-----------

Znači ostade opet Cimirot bez nastupa, šteta.

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 05 sep 2016, 20:30

Chinaglia je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:da li se igdje pojavio potencijalni sastav koji ce se suprostavit Estoncima
interesuje me dal cemo igrat s dva napadaca, ako ne, hoce li sansu dobit Milicevic, Cimirot ili Vrancic
Negdje se nezvanicno pojavila informacija da pocinjemo u 442 formaciji Begovic,Vranjes,Zukanovic,Cocalic,Kolasinac,Lulic,Pjanic,Medunjanin,Visca,Dzeko,Ibisevic :kafa: Navodno Mesa na treninzima uigrava ovu ekipu , takodjer se fokus stavlja na visoki presing, dinamican fudbal, Pjanic igra dosta duboko...
nikada nisam bio fan klasicne 4-4-2 formacije, mislim da smo tako igrali i protiv Irske u Zenici
nismo dobro odigrali, a nesto i ne vjerujem da cemo imat uspjeha ove kvale ako to bude furao
sto se tice sastava, izbacio bih Cocalica, ubacio nekog drugog, ostalo je ok

neka fura 4-3-1-2, 4-2-3-1, 4-3-3, sve su bolji izbor od klasicne 4-4-2
A opet ja mislim da cemo bolje igrati u ovoj nego 4-2-3-1, s njom se ne mozemo odbranit ni od koga, ovako cemo bolje stojati. Biko je par repki na EP-u sto su igrale 4-4-2 pa su igrale odlicnu odbranu al opet tamo su se svj branili.
Umorio sam se od tih tvojih nabrojanih formacija, svi igraju 4-2-3-1, inter mi igra 4-3-3, daj makar malo promjene :D
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 05 sep 2016, 21:39

Begovic- vranjes zukanovic spahic kolasinac- Visca pjanic vrancic (medunjanin) lulic - dzeko ibisevic
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 05 sep 2016, 21:46

Oooj dragi Mehmede :facepalm:

Jos samo fali da na sredini pocnu Pjanic i Medunjanin/Vrancic/Cocalic, a sve su prilike da ce biti jedna od ovih opcija. Ne mogu da vjerujem da nismo naucili hebenu lekciju i da cemo igrati sa dva igraca u veznoj liniji, koja je ujedno i najsporija na dunjaluku, plus ce jos ostati ona klasicna sa dva krilna igraca i dva centarfora. :facepalm:
Nije mi samo jasno koga je planirao kao zamjenu za Besica u mecu sa Belgijancima, haman opet Medunjanin... :damn:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

siljevac
Kontakt:

Post Postao/la siljevac » 05 sep 2016, 21:53

:kafa: Pa Dubrovnik se budi , vidim da mi nesto nedostaje pa on da kao razjaren jarac nastupi i brani tina sto je ostao kuci . Joj mama mia koja sprdnja !!!!!!! Ebem te zivote ........

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 05 sep 2016, 22:48

kobe24 je napisao/la:Oooj dragi Mehmede :facepalm:

Jos samo fali da na sredini pocnu Pjanic i Medunjanin/Vrancic/Cocalic, a sve su prilike da ce biti jedna od ovih opcija. Ne mogu da vjerujem da nismo naucili hebenu lekciju i da cemo igrati sa dva igraca u veznoj liniji, koja je ujedno i najsporija na dunjaluku, plus ce jos ostati ona klasicna sa dva krilna igraca i dva centarfora. :facepalm:
Nije mi samo jasno koga je planirao kao zamjenu za Besica u mecu sa Belgijancima, haman opet Medunjanin... :damn:
Ako su protiv Danske i Japana mogli Vrancic-Medunjanin odigrati veoma dobro u paru u 442, onda mogu i Pjanic i Medunjanin/Vrancic, mislim da dzaba serete samo, hebo vas Cimirot vise, sta nam to Cimirot moze ofanzivno donjeti protiv Estonije koja ce igrati bunker :kafa:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 sep 2016, 22:57

DevilsAdvocate je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Oooj dragi Mehmede :facepalm:

Ako su protiv Danske i Japana mogli Vrancic-Medunjanin odigrati veoma dobro u paru u 442, onda mogu i Pjanic i Medunjanin/Vrancic, mislim da dzaba serete samo, hebo vas Cimirot vise, sta nam to Cimirot moze ofanzivno donjeti protiv Estonije koja ce igrati bunker :kafa:
Vjerovatno ništa ali treba nešto i odbraniti. Ovaj meč je Cimirot morao početi, bez zadnjeg veznog protiv Belgije nemamo šta tražit. Pjanić - Medo je presporo, ljudi će nas lagano prolazit.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 sep 2016, 22:59

Unofficialpage je napisao/la: Vjerovatno ništa ali treba nešto i odbraniti. Ovaj meč je Cimirot morao početi, bez zadnjeg veznog protiv Belgije nemamo šta tražit. Pjanić - Medo je presporo, ljudi će nas lagano prolazit.
Sutra koliko znam igramo protiv Estonije, a ne Belgije? Ako pocne sutra sa Medom-Pjanicem, ne znaci da ce isti princip biti protiv Belgije.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 05 sep 2016, 23:02

DevilsAdvocate je napisao/la:Ako su protiv Danske i Japana mogli Vrancic-Medunjanin odigrati veoma dobro u paru u 442, onda mogu i Pjanic i Medunjanin/Vrancic, mislim da dzaba serete samo, hebo vas Cimirot vise, sta nam to Cimirot moze ofanzivno donjeti protiv Estonije koja ce igrati bunker :kafa:
Pod broj 1, taj turnir nam nesmije biti nikakvo mjerilo za ove kvalifikacije osim, da smo vidjeli za par igraca ko moze a ko ne moze.
Pod broj 2, Cimirot nam moze donijeti u veznom redu sve sto jedan moderni defanzivni vezista treba, da ima danas. Dobro obavljanje defanzivnih zadataka, dobar tehnicar, fudbalska inteligencija i brez nepotrebne agresivnosti u pojedinim trenutcima.
Zamisli vezni red zajedno Besic(23) - Pjanic(26) - Cimirot(23).
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 05 sep 2016, 23:05

Ja ne kontam nikako što su se pojedinci toliko nafurali na Cimirota,u najmanju ruku rekao bi čovjek da je u rangu Lamparda ili Čabi Alonsa.OK,Estonija je idealna prilika da ga probamo i ja bi lično pokušao sa njim ,ali de brate malo pa nije tragedija i ako ne počne.Garant bi poslije 2-3 loša dodavanja bilo,Cimi ipak nije ono pravo šta nam treba i tako to.Protiv ovi tzv.slabijih repki treba početi sa i Pjanom i Medom,Cimiju bi prije dao šansu protiv Grčke pa i Belgije,gdje treba dosta trke i prljavog posla..
Zadnja izmjena: aqarius, dana/u 05 sep 2016, 23:08, ukupno mijenjano 2 puta.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 sep 2016, 23:05

Goalgetter je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Vjerovatno ništa ali treba nešto i odbraniti. Ovaj meč je Cimirot morao početi, bez zadnjeg veznog protiv Belgije nemamo šta tražit. Pjanić - Medo je presporo, ljudi će nas lagano prolazit.
Sutra koliko znam igramo protiv Estonije, a ne Belgije? Ako pocne sutra sa Medom-Pjanicem, ne znaci da ce isti princip biti protiv Belgije.
Jeste, ali uigranost igra veliku važnost. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 sep 2016, 23:06

ElCartel11 je napisao/la:
DevilsAdvocate je napisao/la:Ako su protiv Danske i Japana mogli Vrancic-Medunjanin odigrati veoma dobro u paru u 442, onda mogu i Pjanic i Medunjanin/Vrancic, mislim da dzaba serete samo, hebo vas Cimirot vise, sta nam to Cimirot moze ofanzivno donjeti protiv Estonije koja ce igrati bunker :kafa:
Pod broj 1, taj turnir nam nesmije biti nikakvo mjerilo za ove kvalifikacije osim, da smo vidjeli za par igraca ko moze a ko ne moze.
Pod broj 2, Cimirot nam moze donijeti u veznom redu sve sto jedan moderni defanzivni vezista treba, da ima danas. Dobro obavljanje defanzivnih zadataka, dobar tehnicar, fudbalska inteligencija i brez nepotrebne agresivnosti u pojedinim trenutcima.
Meni je smijesno da Cimirot jos uvijek na dva nastupa, realno je trebao imati najmanje desetak. Momak to zasluzuje. Doduse nije uvijek do selektora, imao je povrede i slicno. Nadam se ipak nekoj minutazi sutra.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 05 sep 2016, 23:14

ElCartel11 je napisao/la:
Stvar je u tome da Mesa nije Pape, niti je Estonija pak Cipar, puno se stvari promjenilo od tada i u sistemu i nacinu igre, cinjenica je da smo pocevsi od prve prijateljske poslije debakla nakon Irske, pa do ovih kvalifikacija, igrali odlicno u sistemu 442, i Medunjanin i Vranicic su pokazali da itekako mogu drzati sredu pogotovo ako im dodamo Pjanica, protiv Belgije naravno da ne, ali protiv Ekipe kao sto je Esotnija, sa 442 koju je uigravao i to veoma uspjesno kroz ove prijateljske mi smo predodredjeni da dominiramo. Iskreno i ja bih volio vidjeti Cimirota, veliki sam njegov fan, ali u ovoj utakmici ako Mesa odluci sa 2 tehnicki jaka igraca bez jednog iskljucivo defanzivnog, ja mu vjerujem, jer je u prijateljskim dokazao da zna sta radi. Bezveze dramite samo, protiv Belgije ce bit jedna totalno druga utakmica, sa totalno drugim stanjem na terenu i Cimiju minute ovdje nece nista drasticno donjeti, vise ce se uigrati na treningu nego protiv bunkera Estonije

@unofficialpage :bih:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 sep 2016, 23:17

Unofficialpage je napisao/la:
Jeste, ali uigranost igra veliku važnost. :D
Dobice on sutra minutazu, za to se ne sikiram. ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2016, 23:20

Ma samo ovaj stav i ne trebamo strepiti za rezultat:

Idemo ih rastaviti na proste faktore. Respekt njima ali kvalitetniji smo i to ćemo pokazati na terenu. Samo borbeno do kraja, tu ne bi trebalo biti problema kada imaš jednog Sea na terenu.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 05 sep 2016, 23:31

Medo je odigrao nedavno tako strasno dobru utakmicu u Splitu da stvarno ne mogu zamisliti nas vezni red bez njega.
Jedan drugi takodjer nas igrac se obrukao u toj utakmici pa mu se ni na klupi ne moze naci mjesto. Stvarno posteno da postenije ne moze biti.
Zamjena za Besica ce se traziti u Medunjaninu ili Vrancicu. Boga mi je ovo izjava legendarna kao i one Safetove iz najboljih dana.
Bravo Mesa udri mocnu Estoniju sa balonima. Ako slucajno zapne uvedi Djurica i deri se Milane. Zabit ce on koju sigurno. Za Belgiju nije vazno, iskemijat ces ti nesto.
Bojim se da ce skupa biti ona vaza sa Kirin kupa.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 05 sep 2016, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 05 sep 2016, 23:34

Ma navikli ljudi na Safeta i njegove logike i poteze. :kafa:

Licno bi vise volio da osvojimo 2 boda nego 3 u ove dvije naredne tekme. :kafa:
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 sep 2016, 23:41

Medikament je napisao/la:
Ma navikli ljudi na Safeta i njegove logike i poteze. :kafa:

Licno bi vise volio da osvojimo 2 boda nego 3 u ove dvije naredne tekme. :kafa:
Mecha zagonetan: Volio bih da nas Estonija napadne.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 05 sep 2016, 23:44

Mesa je mislio zamjenu za Besica u ovoj utakmici, ne za kvalifikacije, u cemu je problem, jel mora pocet zadnji vezni tipa Cimirota u utakmici u kojoj napadamo bunker ?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 40 gostiju.