tu i tamo je napisao/la:Hajde ovako,samoposmatram je napisao/la:@tu i tamo nije problem dati upravi podrsku, jer nju i onako niko nemoze otjerati osim dug. Znaci nista losi rezultati i navijaci.
Dok god se moze izvuci para sto ima i na kredite, ova gamad ce biti u klubu. Znaci nema te grupe navijaca koja ih moze otjerati. Od kad se tjera Mamic iz Dinama, pa mu niko nemoze nista. Tako je i sa Zeljom. Problem je sto ova uprava nezna postignuti dobar rezultat kao Mamic. A onog dana kad se ova uprava odstrani iz kluba, pitanje je sta ce ostati od kluba i na kojem nivou ce biti.
Postoji li ijedna garnitura ljudi koji su bili Uprava u Zelji a da nisu bili "gamad"?
Nema! Svima se familija pominjala, a bili su iskusni lisci u tada smijesno organizovanoj ligi. Sam pogledaj omjer gostujucih pobjeda, cirkus.
Razliku je pravio u dva navrata Amar Osim u sportskom segmentu, tok novca niko nije znao, a racun kluba bio blokiran. Kako se poslovalo? Hehehe
Sada imas dosta neiskusnu upravu sa poprilicno autortiativnim covjekom u vrhu, tacnije nema nikoga ko bi mu se mogao suprostaviti(tipa Amar)... Pored toga los sportski segment. Ali evo sad imamo Slavku, znaci imamo odlicno pojacanje u sportskom segmentu... Uz malo bolju konsolidaciju uprave, ovo moze biti dobra prica.
Osim toga, da bi mi dokazao da nisi i ti samo jos jedan dusman iz licnih koristi...
Mozes li mi molim te napisti deset clanova uprave koji ce preuzeti Zelju nakon sto ove skinemo?
A da nisu "gamad" i da zele preuzeti funkciju...
Ili i ti samo zelis zlo klubu?
Mislim na bilo koga ko tjera jedne a nema alternativu pripremljenu, bolju od ovoga.
Gamad je teska rijec, mozda sam trebao koristiti nesto blaze. Nesposobnjakovici je najkorektnije ih nazvati.
Pricas o sportskom segmentu, a rijec je o fudbalskom klubu Zeljeznicar. Znaci sport ti je jedini segment. Jer neiznajmljuje se prostor ili prodaje paprike.
U vezi stadiona, on je jos uvijek sve samo ne ozbiljan stadion. Gredic nije zelio trositi pare na renoviranje stadiona, koji nije bio savremen za vrijeme izgradnje a kamoli sada i nadao se ulagacu, koji ce izgraditi novi stadion. Ulagalo se u omladinsku skolu i prvi tim. Poslovalo se odgovorno i on je ostavio klub u stabilnom stanju.
Sam je rekao da je ostavio klub onima koji misle da mogu bolje poslovati sa klubom, znaci oni koji se nisu slagali sa njegovom politikom. Mislim da on nije tek tako otisao iz kluba, i da je bila rijec o velikom pritisku. Njemu je isto sada tesko gledati sta se desava u klubu.
Odijelo ne cini gospodina. Ljudi se sprdaju kad vide skupstinu kluba, a ono sve neka odijela i sminka. Farbanje reflektora nepostoji kao pojam rekonstrukcije, vec obicno odrzavanje. Ali tome se dive neki navijaci i gledaju na to kao napredak.
Dok je fudbal bio glavna tema na Grbavici, postizali su se veliki rezultati, tada uprave nisu bile zanimljive. Sad su uprave hit, a fudbal jedan cisti shit.
Mozda dodje dan pa ova ekipa napravi uspjeh. Ja cu prvi priznati gresku, ali dok god cine anti-Zeljo poteze. To jeste necjene Zeljine vrijednosti, koje se nikad nisu gledale u parama, za mene su strano tkivo.