06.09.2016. / BiH - Estonija

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

BiH - Estonija

Pobjeda
150
87%
Neriješeno
11
6%
Poraz
11
6%

Ukupno glasova: 172

AndreWilliams
Kontakt:

Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la AndreWilliams » 06 sep 2016, 04:28

Bas me interesuje taj visoki presing sa Vedom i Dzekom. Prije Milicevic ili Hodzic u tandemu sa Dzekom mogu odgovoriti tom zadatku, ali mu onda dzoker nije Djuric, vec Vedo po stazu i odredjenim privilegijama. Zato, ako ne zabijemo u prvih 15 minuta ocekuje nas grcevita borba do kraja, pa mozda i tri centrafora u zadnjih pola sata i samo Pjanic od veznih u igri.
Nemam nista protiv 4-4-2, ali sa sidrasem i jednim manjim, brzim i tehnicki potkovanijim igracem (citaj:Milicevic). Kako god, pobjeda ili otkaz!

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 06 sep 2016, 06:08

AndreWilliams je napisao/la:Bas me interesuje taj visoki presing sa Vedom i Dzekom. Prije Milicevic ili Hodzic u tandemu sa Dzekom mogu odgovoriti tom zadatku, ali mu onda dzoker nije Djuric, vec Vedo po stazu i odredjenim privilegijama. Zato, ako ne zabijemo u prvih 15 minuta ocekuje nas grcevita borba do kraja, pa mozda i tri centrafora u zadnjih pola sata i samo Pjanic od veznih u igri.
Nemam nista protiv 4-4-2, ali sa sidrasem i jednim manjim, brzim i tehnicki potkovanijim igracem (citaj:Milicevic). Kako god, pobjeda ili otkaz!
Po cemu Milicevic ili Hodzic koji nije igro mjesec dana moze bolje odgovorit toj poziciji od Vede ? To Vedo ne trci, ne ganja odbranu kao ova dva ? Dzaba ti nizi tehnicki potkovaniji igrac kad se svejedno svaka lopta igra na Dzeku i kad se kapiten spusta po loptu.
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 06 sep 2016, 07:47

Bobadilla je napisao/la: Po cemu Milicevic ili Hodzic koji nije igro mjesec dana moze bolje odgovorit toj poziciji od Vede ? To Vedo ne trci, ne ganja odbranu kao ova dva ? Dzaba ti nizi tehnicki potkovaniji igrac kad se svejedno svaka lopta igra na Dzeku i kad se kapiten spusta po loptu.
Njih dvojica nisu u stanju odigrati kvalitetan presing na zadnju liniju. Mozda samo prvih 10-15 minuta, poslije padaju. Ovu dvojicu sam naveo kao primjer napadaca koji bi unio ravnotezu u postavci 4-4-2, a jasno je da je Hodzic daleko od prvih 11, dok je Milicevic enigma i ova utakmica mi izgleda kao idealna za otklanjanje iste. Sa Dzekom, Vedom, Pjanom i Medom fali agresivnosti, nece to toliko lose izgledati kad smo u posjedu, ali bez Besica smo **** kad branimo kontru. Zato treba ne dozvoliti njihovoj zadnjoj liniji da posalje ista upotrebljivo prema naprijed.
Naravno, lako je meni kakiti za tastaturom i ocekivati od drugih da trce i igraju presing :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 sep 2016, 08:29

BiH - Estonija 3:1 [Dzeko, Ibisevic, Visca]

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 06 sep 2016, 09:00

Danas tesko,nemilosrdno,brutalno demonstriranje sile nad Estonskom nejaci :kafa: :mrgreen:
Otrcana fraza kada opravdavas kurcobolju i nemoc na terenu "danas svako igra fudbal".
Gledam Kosovare sinoc oru teren u 90-toj.
Neko ce reci historijska utakmica za njih blabla ali cinjenica je da mi onu borbenost (izuzev dva tri blica )nikada nismo imali....
Uvjek smo imali strasnu ekipu,da je bilo mozga i volje danas bi bili supersila,objektivno to i jesmo ali J**+ nas mentalitet.
Salihamidzic,Konjic,Hibic, Bolic,Baljic,Barbarez,Kodro.....sramota propustenih generacija i vremena.Zato ovakve utakmice nesmiju igrati opusteno jer bas u ovakvim utakmicama nogometne sile prave razliku izmedju sebe,i ostatka svijeta...
Treba ih trpati dok ne pocnu povracati fudbal im ogaditi.
Slusam Dzeku eto bitan je tri boda.....znate...
Pa postavi sebi cilj yebem te demotivisana ili okaci kopacke,reci uvaliti cu im tri komada bem i njih i Romu i spaletija.
Samo nas taj pickasti mentalitet yebe a kvaliteta imamo za najvece domete...
Begovic, Kolasinac,Pjanic,Zukanovic,Dzeko,Ibisevic,Lulic, ....prepisajte ovo veceras.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 06 sep 2016, 09:42

Zato, ako ne zabijemo u prvih 15 minuta ocekuje nas grcevita borba do kraja, pa mozda i tri centrafora u zadnjih pola sata i samo Pjanic od veznih u igri.
Decko, igramo protiv ebene Estonije, to grcevito ostavi za Belgiju i Grke.

Tehnicki smo level iznad a Pjana vec u Juventusu ozbiljno kuzi taktiku. :mrgreen:
A smooth sea never made a skilled sailor.

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 06 sep 2016, 10:16

Ova godina je sportski ocajna , mimo Japana gdje Bazdarevic pokazao Susicu kako se povecava bazen igraca , bez obzira jesu li imena ili ne , jedino oni nas jos mogu obradovat. Rukometasi ne mogu bolje a i ono je dobro kakav nam je Rukometni savez i liga. Kosarkasi sa onim selektorom ( koji u citavom prenosu nije spomenuo uigrano nesta i koji misli da smo igrali dobru odbranu uprkos pa recimo Svedi su pucali 44 trice , od toga barem pola neometano i skocili nam 40 puta) i onom kurcoboljom pojedinaca sumnjam da mogu dobit Ruse. E sad , Estonija je opasna , nije naivna repka . Ko li ce mu igrat uz Pjanica, vjerovatno Medunjanin , a ja bi volio da Cimi dobije sansu.Nadam se da ce zapeti odma i stisnuti ih.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 10:37

delinjo je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Medo je odigrao nedavno tako strasno dobru utakmicu u Splitu da stvarno ne mogu zamisliti nas vezni red bez njega.
Jedan drugi takodjer nas igrac se obrukao u toj utakmici pa mu se ni na klupi ne moze naci mjesto. Stvarno posteno da postenije ne moze biti.
Zamjena za Besica ce se traziti u Medunjaninu ili Vrancicu. Boga mi je ovo izjava legendarna kao i one Safetove iz najboljih dana.
Bravo Mesa udri mocnu Estoniju sa balonima. Ako slucajno zapne uvedi Djurica i deri se Milane. Zabit ce on koju sigurno. Za Belgiju nije vazno, iskemijat ces ti nesto.
Bojim se da ce skupa biti ona vaza sa Kirin kupa.
prije bi rekao da je Medo u splitu odigrao utakmicu prvom do sebe...nadji snimak i pogledaj 90 % pasova je bilo prvom do sebe :)
Prvom do sebe a cesce i prvom iza sebe. On je Maccabiu organizator igre i tako ih je usporio da to nije bilo normalno. Dao je sansu Hajduku da ih pobjedi. To se na kraju dogodilo a Izraelci su samo srecom prosli Hajduk.
Gledao sam utakmicu i vise nego jedan put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 sep 2016, 10:56

Ove slabije utakmice moraju služiti da uradimo neke korekcije u timu, neke sitne promjene. Cimirot mora dobiti određenu minutažu jer ne želim opet vidjeti Cocalića na DMF.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Mramic
Kontakt:

Post Postao/la Mramic » 06 sep 2016, 11:03

Nista mi nemam mrze , kad igramo protiv super sile Estonije i cujem "danas svako zna igrati nogomet " dodje mi da povratim. Jadni i luzerski mentalitet ne moze nas zaobici izgleda . Ove ekipe treba trpati sa 5 golova razlike , pa nek i kiksamo onda protiv i grcke i belgije , i onako prije svake velike utakmice izgubimo prije pocetnog zvizduka .. Ako necemo ove antitalente trpati , koga hocemo.. Danas sve ispod 3 gola razlike ce biti razocaranje za mene. Nabijem na krac "igru brisi bodove pisi " , ako ne budu ginuli svi danas na terenu , nek idu svi u maternu...
SN96

High

Post Postao/la High » 06 sep 2016, 11:06

Mramic je napisao/la:Nista mi nemam mrze , kad igramo protiv super sile Estonije i cujem "danas svako zna igrati nogomet " dodje mi da povratim. Jadni i luzerski mentalitet ne moze nas zaobici izgleda . Ove ekipe treba trpati sa 5 golova razlike , pa nek i kiksamo onda protiv i grcke i belgije , i onako prije svake velike utakmice izgubimo prije pocetnog zvizduka .. Ako necemo ove antitalente trpati , koga hocemo.. Danas sve ispod 3 gola razlike ce biti razocaranje za mene. Nabijem na krac "igru brisi bodove pisi " , ako ne budu ginuli svi danas na terenu , nek idu svi u maternu...
I Jedinstvo je bolje od Estonije. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Mramic
Kontakt:

Post Postao/la Mramic » 06 sep 2016, 11:14

High je napisao/la:
Mramic je napisao/la:Nista mi nemam mrze , kad igramo protiv super sile Estonije i cujem "danas svako zna igrati nogomet " dodje mi da povratim. Jadni i luzerski mentalitet ne moze nas zaobici izgleda . Ove ekipe treba trpati sa 5 golova razlike , pa nek i kiksamo onda protiv i grcke i belgije , i onako prije svake velike utakmice izgubimo prije pocetnog zvizduka .. Ako necemo ove antitalente trpati , koga hocemo.. Danas sve ispod 3 gola razlike ce biti razocaranje za mene. Nabijem na krac "igru brisi bodove pisi " , ako ne budu ginuli svi danas na terenu , nek idu svi u maternu...
I Jedinstvo je bolje od Estonije. :kafa:
Jedinstvo je trenutno bolje od Urugvaja , tako da nemoj mi ta smjesna poredjenja :salut:
SN96

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 06 sep 2016, 11:21

Unofficialpage je napisao/la:Ove slabije utakmice moraju služiti da uradimo neke korekcije u timu, neke sitne promjene. Cimirot mora dobiti određenu minutažu jer ne želim opet vidjeti Cocalića na DMF.
Tko zna kako ce Bazdarevic poceti i da li ce nas mozda i pozitivno iznenaditi. Niko od nas nije u to siguran.
Ja osobno nakon Irske pusem na hladno jer se bojim da onaj izbor igraca koji su pali protiv Iraca ne mogu donijeti bolju buducnost nasem nogometu i zelio sam makar mala osvjezenja. Strah me da nakon 3 kola ne pocnemo prisilno podmladjivati tim. Nadam se da ce se pokazati da sam ja nepopravljivi pesimista a Mesa pravi izbor za nas.
Ne bi volio da oni koji ga sada podrzavaju sutra pocnu da mu kace razne slike i izrugivaju se sa njim.
Neka stabilizira nasu sredinu i limitira ove amatere i sto se mene tice prosao je ispit. Broj golova nije uopce vazan ako im ne damo sanse da oni nama zabiju. Osobno bi bio sretniji sa 1:0 ili 2:0 nego sa 4:2. Moram reci da ipak ne sumnjam da je pobjeda nasa.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 06 sep 2016, 11:36

Zna li neko gdje se igra utakmica.protiv Belgije,koji grad ??

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 06 sep 2016, 11:37

Gdje je euforija ? Ko je sad ogadio reprezentaciju ?

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: 06.09.2016. / BiH - Estonija

Post Postao/la Goalgetter » 06 sep 2016, 11:38

bordobijeli je napisao/la:Gdje je euforija ? Ko je sad ogadio reprezentaciju ?
Ko kaze da je nema?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 11:43

bordobijeli je napisao/la:Gdje je euforija ? Ko je sad ogadio reprezentaciju ?
Susic
Nad tobom sunce najljepše sja

High

Post Postao/la High » 06 sep 2016, 11:47

Selektor Mehmed Baždarević ima još jednu dilemu kada je sastav u pitanju, a ona se odnosi na poziciju desnog beka, za koju konkurišu Ermin Bičakčić i Ognjen Vranješ. Ostatak tima, manje-više je poznat.

Baždarević je najavio je da će krenuti ofanzivno, sa dvojicom klasičnih napadača, a to će biti Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Međutim, neće samo oni biti prijetnja golu estonskog tima. Brzonogi Edin Višća na desnom i Senad Lulić na lijevom krilu bit će podrška ubojitom napadačkom dvojcu. U veznom redu će biti još i Miralem Pjanić, te Haris Medunjanin.

Pozicija golmana rezervisana je za Asmira Begovića, a stoperski dvojac činit će Emir Spahić i Ervin Zukanović. Na poziciji lijevog beka zaigrat će Sead Kolašinac.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 06 sep 2016, 11:47

Asteriks je napisao/la:
Zato, ako ne zabijemo u prvih 15 minuta ocekuje nas grcevita borba do kraja, pa mozda i tri centrafora u zadnjih pola sata i samo Pjanic od veznih u igri.
Decko, igramo protiv ebene Estonije, to grcevito ostavi za Belgiju i Grke.

Tehnicki smo level iznad a Pjana vec u Juventusu ozbiljno kuzi taktiku. :mrgreen:
U pravu si tebra!! Puca me nervoza. Nikako da prebolim prosle kvalifikacije, pa se sad i Estonije bojim. Znas, ko se jednom od Kipar opece...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 06 sep 2016, 11:49

dubrovnik je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Ove slabije utakmice moraju služiti da uradimo neke korekcije u timu, neke sitne promjene. Cimirot mora dobiti određenu minutažu jer ne želim opet vidjeti Cocalića na DMF.
Tko zna kako ce Bazdarevic poceti i da li ce nas mozda i pozitivno iznenaditi. Niko od nas nije u to siguran.
Ja osobno nakon Irske pusem na hladno jer se bojim da onaj izbor igraca koji su pali protiv Iraca ne mogu donijeti bolju buducnost nasem nogometu i zelio sam makar mala osvjezenja. Strah me da nakon 3 kola ne pocnemo prisilno podmladjivati tim. Nadam se da ce se pokazati da sam ja nepopravljivi pesimista a Mesa pravi izbor za nas.
Ne bi volio da oni koji ga sada podrzavaju sutra pocnu da mu kace razne slike i izrugivaju se sa njim.
Neka stabilizira nasu sredinu i limitira ove amatere i sto se mene tice prosao je ispit. Broj golova nije uopce vazan ako im ne damo sanse da oni nama zabiju. Osobno bi bio sretniji sa 1:0 ili 2:0 nego sa 4:2. Moram reci da ipak ne sumnjam da je pobjeda nasa.
Može ona ekipa donjeti dobar rezultat ali moraju se boriti. Protiv Irske je borba izostala a i magla nas je baš pomela.

Večeras pobjeđujemo to je sigurno ali moramo se spremiti i za Belgiju.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Tihi i 23 gosta.