Po prikazanoj igri u samo poslednje dve utakmice na prvenstvu, dakle u polufinalima, Nemci su zalutali, to jest nemaju kvalitet za svetske prvake. Furija je ponovo apsolutno dominirala, i utisak je da kao i u Austriji, a i u JAR, Nemci do ujutru ne bi mogli dati gol Kasiljasu. Sve što su pokazali je defanziva, defanziva i defanziva, a tako se ne postaje svetski prvak. Španci su uništili letnju bajku, igrom rastavili Nemce na komade, kao što su Nemci isto uradili Englezima i Argentincima prethodno. Nemci nisu loši, ali nemaju kvalitet za najviše domete, što definitivno i holandski i španski fudbaleri imaju, i reprezentativno i klupski. Osim toga biće lepše posmatrati finale u kojem će igrati dve tehnički doterane ekipe, koje stalno traže put prema golu. Očekuje nas spektakularno finale, ne bude li previše taktiziranja. Vrlo je bitno da u prvom poluvremenu padne gol, to garantuje zanimljiv meč do kraja.
Nazad na Nemce. Izvukli su maksimum maksimuma na turniru, reklo bi se prevazišli sopstvene mogućnosti, ali se videlo da protiv tehnički jakih ekipa, koje igraju kompaktno u defanzivi (Srbija, Gana, Španija) imaju velikih problema. Nemci nemaju kvalitet ranijih decenija, tako da mislim da im je i polufinale puna kapa. Sreća im je bila i da Argentinu vodi trenerska neznalica, a u engleskoj reprezentaciji se ne zna koji čiju ženu bambusa i da sudije previde očevidan gol u momentu kada su Englezi u potpunosti kontrolisali igru i bili na najboljem putu da načine preokret. Pitanje je hoće li Lev ostati na klupi elfa, ali sam siguran da se neće lako kvalifikovati u Poljsku/Ukrajinu. Turci sa Hidinkom ne mogu dva puta ponoviti loše kvalifikacije, imaju potencijal, a Austrija i Belgija mogu da budu kost u grlu. Bajern i Nemačka su ove godine prijatno iznenadili, ali kontinuitet tek treba da potvrde. Prednost dajem drugima.
Za kraj statistika:
Era Lev:
2008. gubi od Hrvata i Španaca i to beše kraj
2010. gubi od Srba i Španaca i to beše kraj
Šire:
2004. Nemci biju Hrvate u prijateljskoj, 2008. na evropskom Hrvati bolji
2008. Nemci biju Srbe u prijateljskoj, 2010. Srbiju biju pancere kad je potrebnije
2010. Nemci biju Bosnu u prijateljskoj, 2012. dovrši sam...
Zbog ovih pronemačkih statističara i nemačkih okorelih fanova, voleo bih da im bosanski navijači opet zabibere supu, pa da opet ostanu bez reči
I da se ne zaboravi: Ne daj se Pavle! Ali poznavajući Nemce, platiće siroti Pavle
Nemaca nema u finalu, lepota

Ja navijam za reprezentaciju Senegambije! Senegal i Gambija se nakon dugogodišnjeg natezanja nisu ujedinili, ali 'emebliga opet navijam za Senegambiju (World of ilusion).