Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Bilo je i gorih na terenu od njega, po meni su Lallana i Stones odigrali jako dobro, ostali ništa labavo sve, najgore je što je Stones više išao naprijed povlačio loptu i gurao nego cijela sredina što je tužno, previše su statični kao i uvijek, Rose na kraju odradi onaj prodor ne zna ni on kako je progurao kraj dvojice, a Sturridge više uradio za ono vremena što je ušao nego Kane za cijelu tekmu haman, tanki su osim ako ih Big Sam ne izlema...
Mislis da bi Neymar bio sto je sad da je dosao u West Ham ?keno94 je napisao/la:Daleko. Zašto ne? Opet kažem, uz dobar skauting je itekako realno. Npr, Mane se mogao dovesti iz RB Salzburga prije dvije godine za £10mil, već tada je bio odličan igrač. Sjećam se i perioda kad je Griezmann prešao u Atletico, neki su ga priželjkivali ovdje na forumu, sad ga je skoro nemoguće dovesti. West Ham je mogao dovesti Neymara, iako je tad bio jako mlad i dosta slabiji nego sad, ali mogao je. Morata je takođe mogao doći, ali tada je po forumu bila priča da je on samo jedan prosječan igrač. Primjera je milion, cijena igrača ne treba biti jedini kriterij pri dovođenju. Sve što je skupo, ne mora biti i dobro. Čak nosi i veći rizik. Sjetimo se samo slučaja Carrol.
Mislis da se Tottenham moze boriti sa ostalim klubovima u ligi ? Posto su oni ti koji imaju takvu transfer politiku, dobar skauting i kupe te igrace koji su ispod radara najbogatijim klubovima.
Naravno da ne treba biti jedini kriterij, pogotovo za Liverpool, jer ne mozemo privuci neko ime koje podici klub na veci nivo, pa bacamo milione na polovnjake, a dok su ovi vlasnici tu, necemo ni moci, i meni je bilo drago kad su dosli, nisam se slagao sa onim sto su pisali @fera i @kumkalesic, mislio sam da mozemo postepeno nesto napraviti, ali sad vidim da su bili u pravu i da mi mozemo biti konkurenti samo ako dođe neki vlasnik, koji nece stediti lovu.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
To i jeste poenta rizo.
Bez puno para nema vrhunskih rezultata u današnjem fudbalu.
Prosto kao pasulj, što bi rekli.
Nadam se da je renoviranje stadiona u svrhu prodaje kluba, odnosno zbog rasta cijene.
I iskreno, lizabo me hoće li novi vlasnici biti Arapi, kinezi ili neki treći.
Samo neka imaju što više para.
Bez puno para nema vrhunskih rezultata u današnjem fudbalu.
Prosto kao pasulj, što bi rekli.
Nadam se da je renoviranje stadiona u svrhu prodaje kluba, odnosno zbog rasta cijene.
I iskreno, lizabo me hoće li novi vlasnici biti Arapi, kinezi ili neki treći.
Samo neka imaju što više para.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
Mane vjerovatno propusta Lester 

Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Sadio Mané and Ragnar Klavan fully fit but Emre Can faces a battle to prove his fitness. #lfc (Paul Joyce)
@YNWA, nije pitanje da li bi bio ono što je danas, to je nemoguće znati. Poenta je da ga je West Ham mogao dovesti, a ako je mogao West Ham, mogao je i Liverpool. Tu sva priča završava.
Tottenham nije tako poslovao do dolaska Pochettina, a ionako ti za takvo poslovanje treba i kvalitetan trener. Tim Shrerwood je daleko od toga, a vidimo i koliko je AVB pokazao svoj kvalitet. I dalje je u Zenitu i ni tu nije dominantan, a trebao bi biti. Vidjeli smo napredak Tottenhama prošle sezone, iako su na kraju izgubili ritam i završili treći. Tokom cijele sezone su bili rame uz rame s Leicesterom. Ne treba im umanjivati uspijeh to što je prošla sezona bila slaba ili su top timovi podbacili. Činjenica je da su imali i glavu i rep, dobar napad i odličnu odbranu, a vezni red je bio jedan od boljih u ligi. Vidjećemo koliko će ove sezone uraditi, mada su i sad vidljive neke promjene koje su uveli u odnosu na prošlu sezonu.
Evo navešću još jedan primjer, Kante je došao u Leicester prošlog ljeta za 8mil eura. Nema tog kluba u Engleskoj koji nije mogao platiti Kantea, a pokazao se kao jedan od najboljih veznih prošle godine. To je primjer dobrog skautinga.
Dalje ne bih ni komentarisao jer je to već ispričana priča.
@YNWA, nije pitanje da li bi bio ono što je danas, to je nemoguće znati. Poenta je da ga je West Ham mogao dovesti, a ako je mogao West Ham, mogao je i Liverpool. Tu sva priča završava.
Tottenham nije tako poslovao do dolaska Pochettina, a ionako ti za takvo poslovanje treba i kvalitetan trener. Tim Shrerwood je daleko od toga, a vidimo i koliko je AVB pokazao svoj kvalitet. I dalje je u Zenitu i ni tu nije dominantan, a trebao bi biti. Vidjeli smo napredak Tottenhama prošle sezone, iako su na kraju izgubili ritam i završili treći. Tokom cijele sezone su bili rame uz rame s Leicesterom. Ne treba im umanjivati uspijeh to što je prošla sezona bila slaba ili su top timovi podbacili. Činjenica je da su imali i glavu i rep, dobar napad i odličnu odbranu, a vezni red je bio jedan od boljih u ligi. Vidjećemo koliko će ove sezone uraditi, mada su i sad vidljive neke promjene koje su uveli u odnosu na prošlu sezonu.
Evo navešću još jedan primjer, Kante je došao u Leicester prošlog ljeta za 8mil eura. Nema tog kluba u Engleskoj koji nije mogao platiti Kantea, a pokazao se kao jedan od najboljih veznih prošle godine. To je primjer dobrog skautinga.
Dalje ne bih ni komentarisao jer je to već ispričana priča.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
- Feldmarschall
- Kontakt:
AVB više nije trener Zenita, a Tottenham je pod njegovim vodstvom završio sezonu sa najvećim bodovnim učinkom od nastanka Premiershipa. Samo su u sezoni 1984/85 ubilježili više bodova (pet) s tim da je tadašnja liga brojala 22 kluba.
Poche radi sjajan posao, sviđa mi se u kojem pravcu vodi klub, ali mora pokazati da je spreman iz sezone u sezonu napredovati. Prva od tih stavki je ovaj bodovni učinak.
Poche radi sjajan posao, sviđa mi se u kojem pravcu vodi klub, ali mora pokazati da je spreman iz sezone u sezonu napredovati. Prva od tih stavki je ovaj bodovni učinak.
Nisam znao da nije više u Zenitu, ali znam da je imao problema s navijačima. Ljudi nisu bili zadovoljni načinom igre. Valjda su očekivali dominaciju ligom jer imaju daleko najjači tim, a on je igrao dosta defanzivno. Ne znam detalje.
Sjećam se njegove sezone, međutim tada je tim bio previše ovisan o Baleu i sve se svodilo na njega. Čitav sistem je imao njega u fokusu i kad je otišao, Tottenham se raspao. Sjećam se utakmica koje je Bale prelomio udarcima s 20-tak metara. Takvih je bilo dosta. Ono što ga je najviše koštalo uspjeha je tvrdoglavost i jednodimenzionalnost. Čovjek je igrao varijaciju 4-3-3/4-2-3-1 i držao se nje do kraja. Forsirao visoku odbranu iako je imao Michaela Dawsona u odbrani, na kraju se ekipa potpuno raspala. Dobio je otkaz nakon što ga je Rodgers pregazio s 5 golova u mreži, a tome je najviše doprinijela baš visoko postavljena odbrana.
U suštini, on je trener koji je najavljivan kao novi Mourinho, a ispostavilo se da je daleko od toga i najvjerovatnije neće nikad ni biti kao Jose.
Sjećam se njegove sezone, međutim tada je tim bio previše ovisan o Baleu i sve se svodilo na njega. Čitav sistem je imao njega u fokusu i kad je otišao, Tottenham se raspao. Sjećam se utakmica koje je Bale prelomio udarcima s 20-tak metara. Takvih je bilo dosta. Ono što ga je najviše koštalo uspjeha je tvrdoglavost i jednodimenzionalnost. Čovjek je igrao varijaciju 4-3-3/4-2-3-1 i držao se nje do kraja. Forsirao visoku odbranu iako je imao Michaela Dawsona u odbrani, na kraju se ekipa potpuno raspala. Dobio je otkaz nakon što ga je Rodgers pregazio s 5 golova u mreži, a tome je najviše doprinijela baš visoko postavljena odbrana.
U suštini, on je trener koji je najavljivan kao novi Mourinho, a ispostavilo se da je daleko od toga i najvjerovatnije neće nikad ni biti kao Jose.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Nećemo se sad brinuti oko nebitne statistike ili bolje rečeno cjepidlačiti.gaston je napisao/la:Ima li gdje podatak koliko je lopti išlo prvom do sebe ?Hendo je napisao/la:Jordan Henderson je odigrao 258 pasova ove sezone, najvise od svih igraca u Premiershipu.

Kocka je bačena
- Feldmarschall
- Kontakt:
Lucescu sad vodi Zenit. Valjda mu je srce puklo kad je vidio urušen životni projekat (Donbas Arenu) i odlučio promijeniti sredinu u poznim godinama.keno94 je napisao/la:...
AVB je od Balea napravio igrača od onih stotinjak miliona koliko je RM platio za njega i po meni bio zadnji igrač u ligi koji odskače od konkurencije i bez dvoumljenja zaslužuje nagradu za igrača godine u ligi. To što je poslio profućkao pare od tog transfera u dubinu kadra od kojeg niko nije iskočio kao nositelj igre je njegov najveći promašaj koji ga je koštao karijere na Otoku. Sve ostalo što si rekao stoji. U Zenitu je bilo toplo-hladno i mislim da mu je istekao ugovor na kraju prošle sezone i odlučilu su da ne nastavljaju saradnju.
Suarez sezonu kasnije ?Feldmarschall je napisao/la:AVB je od Balea napravio igrača od onih stotinjak miliona koliko je RM platio za njega i po meni bio zadnji igrač u ligi koji odskače od konkurencije i bez dvoumljenja zaslužuje nagradu za igrača godine u ligi.keno94 je napisao/la:...

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
To što kažeš da je napravio od Balea igrača stoji. Iako je bio odličan prije njega, on mu je dao slobodu u igri i postavio ga na poziciju desetke. Bukvalno mu je ta sezona dogla cijenu na 100mil.
Sad za igrača godinr, mislim da bi Suarez uzeo nagradu te sezone da nije napravio onu glupost protiv Chelsea, mada ni to nije sigurno. Ipak je Bale s Otoka, ali nebitno sad. Sljedeće godine je Suarez definitivno bio daleko iznad ostalih iako je Aguero uzeo titulu, Suarez je te sezone bio nezaustavljiv.
U suštini, treneri žive od transfera. Na kraju, većinu ocjenjuju na osnovu dovedenih igrača, a on je tu kiksao. Prije nego što je prešao u Tottenham, bio je kandidat za trenera Liverpoola i nadao sam se da će doći. Činio se kao next big thing, sad mi je drago što nije. Imam osjećaj da čovjek ne voli taj posao. Mislim da mu je najveća greška odlazak u Zenit, sigurno je imao mjesta u nekom od timova iz liga petice. Čini mi se da je jednom izjavio kako bi uskoro mogao završiti trenersku karijeru, ali nisam siguran. Možda sam ga pomiješao s nekim.
Sad za igrača godinr, mislim da bi Suarez uzeo nagradu te sezone da nije napravio onu glupost protiv Chelsea, mada ni to nije sigurno. Ipak je Bale s Otoka, ali nebitno sad. Sljedeće godine je Suarez definitivno bio daleko iznad ostalih iako je Aguero uzeo titulu, Suarez je te sezone bio nezaustavljiv.
U suštini, treneri žive od transfera. Na kraju, većinu ocjenjuju na osnovu dovedenih igrača, a on je tu kiksao. Prije nego što je prešao u Tottenham, bio je kandidat za trenera Liverpoola i nadao sam se da će doći. Činio se kao next big thing, sad mi je drago što nije. Imam osjećaj da čovjek ne voli taj posao. Mislim da mu je najveća greška odlazak u Zenit, sigurno je imao mjesta u nekom od timova iz liga petice. Čini mi se da je jednom izjavio kako bi uskoro mogao završiti trenersku karijeru, ali nisam siguran. Možda sam ga pomiješao s nekim.
keno94 je napisao/la:To što kažeš da je napravio od Balea igrača stoji. Iako je bio odličan prije njega, on mu je dao slobodu u igri i postavio ga na poziciju desetke. Bukvalno mu je ta sezona dogla cijenu na 100mil.
Otkud ti Aguero ?Luis Suárez has been named the Professional Footballers' Association player of the year for 2013-14, becoming the first non-European to win the award.

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa Aguero mu je te sezone bio jedina konkurencija. Neki su čak i govorili da Aguero zaslužuje nagradu jer je osvojio titulu. Zato ga i pominjem, a ustvari nije nikad ni imao konkurencije.
- Feldmarschall
- Kontakt:
A jeste vidiš, njega sam smetnuo.gaston je napisao/la:Suarez sezonu kasnije ?Feldmarschall je napisao/la:AVB je od Balea napravio igrača od onih stotinjak miliona koliko je RM platio za njega i po meni bio zadnji igrač u ligi koji odskače od konkurencije i bez dvoumljenja zaslužuje nagradu za igrača godine u ligi.keno94 je napisao/la:...

- JackRaven7
- Kontakt:
Digne nije nekom za kime cemo zaliti. Kao neko ko ga je zelio prije odlaska u Romu, mogu reci da sam razocaran njegovom proslom sezonom u Italiji. Engleski ritam bi ga pojeo.
Nije mi jasno zasto nismo htjeli Seu, a Gini prije Pjanica mi je famozan izbor Klopp-a.
Nije mi jasno zasto nismo htjeli Seu, a Gini prije Pjanica mi je famozan izbor Klopp-a.
Koji je tu izbor postojao, pa Pjanic je bio apsolutno nerealan kada se Juve okrenuo njemu. Ovo potenciranje "zasto ovaj pre ovog" iako u dubini duse znamo da ovaj drugi verovatno nikad ne bi presao je zaista nekad preterivanje.
- JackRaven7
- Kontakt:
Zadrzavam pravo da zalim za propustenim prilikama 
Roma ga je prodavala hitno jer je morala nakon povrede Rudigera. Siguran sam da bi i klub i on bili sretniji sa transferom van cizme.
Poredjenje je islo zbog toga sto je cijena prakticno identicna, a razlika u kvalitetu (za poziciju osmice) evidentna.

Roma ga je prodavala hitno jer je morala nakon povrede Rudigera. Siguran sam da bi i klub i on bili sretniji sa transferom van cizme.
Poredjenje je islo zbog toga sto je cijena prakticno identicna, a razlika u kvalitetu (za poziciju osmice) evidentna.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Ma nema tu žaljena nikakvog nego pričam o pehu na toj poziciji gdje se nije ni zakrpilo ništa kamoli pojačalo ali prežvakana tema već tako je kako je jbg sad treba igrati boriti se s ovim što ima i što je tu trenutno, neka se usavršavaju sa Jurgenom mogu samo nešto naučiti i napredovati.
P.S. Meni je draže što je očistio ekipu od prosjeka, kiksera i beskorisnih ljenjivaca sa klupe koji su primali platu za ništa bukvalno, to su prva pojačanja za ekipu, kad je čist zrak lakše je raditi.
P.S. Meni je draže što je očistio ekipu od prosjeka, kiksera i beskorisnih ljenjivaca sa klupe koji su primali platu za ništa bukvalno, to su prva pojačanja za ekipu, kad je čist zrak lakše je raditi.

Ipak Letva je preživio i tu čistku. Kao što bi u Ko to tamo peva rekli: Ovaj čovek je neuništivAmsterdam1312 je napisao/la: P.S. Meni je draže što je očistio ekipu od prosjeka, kiksera i beskorisnih ljenjivaca sa klupe koji su primali platu za ništa bukvalno, to su prva pojačanja za ekipu, kad je čist zrak lakše je raditi.

- Amsterdam1312
- Kontakt:
Hahaha ko štakor, vidjet ćemo šta će biti u do sad neviđenoj čistki opet je ostao, vjerovatno Klopp ima razlog, pretpostavljam da će ga držati tu kao zakrpu zbog povreda itd. ali nekak mi je i drago što je ostao ( iako je znao napraviti kiks ko niko bez razloga ) jer je tu najduže već nekih 10-ak god. ako se ne varam, ako ništa zbog toga neka ga ajd, popunit će šta bude trebalo i kad bude trebalo.lfckop je napisao/la:Ipak Letva je preživio i tu čistku. Kao što bi u Ko to tamo peva rekli: Ovaj čovek je neuništivAmsterdam1312 je napisao/la: P.S. Meni je draže što je očistio ekipu od prosjeka, kiksera i beskorisnih ljenjivaca sa klupe koji su primali platu za ništa bukvalno, to su prva pojačanja za ekipu, kad je čist zrak lakše je raditi.
Trenutno korisnika/ca: SoloControTutti i 7 gostiju.