Znam ja dobro okolinu i ko dolazi odakle za koliko jer sam i ja skoro pa živio u Tuzli više od 15 godina.tuzlak1987 je napisao/la:
Pa Juka je nas navijac, dolazio je na Tusanj u lozu kada smo igrali prosle sezone, dolazio je isto proslo ljeto u Mejdan kada smo igrali protiv Igokee
Problem je sa onima koji vise vole neki grad udaljen 200-300 km od Tuzle nego nasu okolinu i Tuzlu. E takvi se sa pravom pljuju.
A i Zivinice nisu kao ostali gradovi, to je prakticno spojeno sa Tuzlom. Busem za 15 minuta dodjes, tako da smo svi na jednom mjestu kada je radni dan ili izlazak.
Ovaj priča o nekome lokal patriotizmu a veliki broj Tuzlaka ne može očima smisliti ove što žive u Ši Selu ili Miladijama a ovdje pričamo o narodu iz Živinica. Još kad se sjetim tih finih Tuzlaka (čak i odraslih ljudi) kako daju poglede na dede i nene koji u opancima dodju iz Živinica na preglede u Tz povraća mi se... To je ta logika i lokal patriotizam većeg dijela "gradske" Tuzle... Čast i pojedincima koje boli neka stvar odakle je ko ali da su većina i nisu.