RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 06 sep 2016, 20:25

Neutral je napisao/la:Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Veleža Šemsudin Hasić najavili su dolazak boljih dana za "rođene".

Bešlić i Hasić sastali su se danas u utorak u Sportskom saveza Grada Mostara, gdje su razgovarali o budućnosti Veleža i uključivanju Grada Mostara u rješavanje nagomilanih problema.

Bešlić je najavio kako će se Grad angažirati na izgradnji spojne ceste od magistrale M-17 do Veleževog stadiona u Vrapčićima te će se uključiti u rješavanje imovinskih sporova na zemljištu gdje se gradi pomoći Veležov teren, kako bi radovi što prije bili okončani.

„Na pomoćnom stadionu trenirat će kompletan omladinski pogon Veleža, koji trenutno radi u nemogućim uvjetima u Sjevernom logoru. Očekujemo svečano otvaranje tog pomoćnog terena već 14. ovog mjesec“, kazao je Hasić.

Što se tiče financija, prvi čovjek Veleža dodao je kako je izmiren dio dugovanja prema Nogometnom savezu BiH te je dogovorena obročna otplata preostalog duga.

„Sada izmirujemo redovno sve naše obveze i ne pravimo nova dugovanja“, istaknuo je Hasić.

Po njegovim riječima, nova uprava, koja je klub preuzela prije manje od dva mjeseca, trenutno se fokusira na stabiliziranje financija i normalno funkcioniranje kluba, dok su sportski rezultati za sada u drugom planu.

„ Trenutno uopće ne razmišljamo o povratku u Premijer ligu BiH. Ali to će se vrlo brzo promijeniti“, poručio je Hasić.

Gradonačelnik Bešlić izrazio je zadovoljstvo razgovorom s čelnicima Veleža, istaknuvši da se radi o ljudima s poštenim namjerama.

„Poželio bih ovim ljudima da ustraju u svojim namjerama da izvedu Velež na pravi puta, da Velež ponovno bude ponos Mostara i ja sam uvjeren da će u tome uspjeti“, kazao je mostarski gradonačelnik.

Je l' se ovo Ljubo priprema za izbore :lol:
I ja sam mislio da je zbog izbora, ali u Mostaru nece biti izbora ni ove godine, jer se ne mogu dogovoriti. Kako god Velez polako se oporavlja.

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 07 sep 2016, 05:02

Kapetan je napisao/la:Ja mislim da vas koci ovaj trener ima puni gorih ekipa od vas. Ovi vasi igraci nisu losi, samo se ne trude, a to je do trenera.
Slazem se trener nam nije za ove lige i fali nam jedan Golman a imamo solidne igrace Samo treba discipline u igri I da se bolje pripreme tek nakon pet kola ko da su malo kondicije stekli iako nije Jos gdije treba da bude za fudbalera Ali ide nabolje Samo da nam je golmana da valja

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 07 sep 2016, 08:16

Rodeni je napisao/la:
Kapetan je napisao/la:Ja mislim da vas koci ovaj trener ima puni gorih ekipa od vas. Ovi vasi igraci nisu losi, samo se ne trude, a to je do trenera.
Slazem se trener nam nije za ove lige i fali nam jedan Golman a imamo solidne igraceSamo treba discipline u igri I da se bolje pripreme tek nakon pet kola ko da su malo kondicije stekli iako nije Jos gdije treba da bude za fudbalera Ali ide nabolje Samo da nam je golmana da valja
Brato sta ti je gdje ces ovo napisat. Nisu ni za klupe u Radobolji nego eto primorani smo igrati s njima. Kristalizirat ce se na polusezoni stanje mada sumnjam da ce ih mnogo ostat. Neka pišaju krv i iskašljavaju komade pluća ako misle nešto glavom
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Andrija
Kontakt:

Post Postao/la Andrija » 07 sep 2016, 13:25

Rodeni je napisao/la:
Slazem se trener nam nije za ove lige i fali nam jedan Golman a imamo solidne igrace Samo treba discipline u igri I da se bolje pripreme tek nakon pet kola ko da su malo kondicije stekli iako nije Jos gdije treba da bude za fudbalera Ali ide nabolje Samo da nam je golmana da valja
Jedino sto valja trenutno za federacije su Tatar,Ovcina i Papaz a ovo ostalo moze jedino u Blagaj.
Samo mi nije jasno sta se desilo sa Jazvinom i Lukomirakom koji su dobro odigrali proslu polusezonu al eto uprava je rekla da cemo se pojacati na zimu pa cemo vidjeti sta ce biti. :bih: :bih:

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 07 sep 2016, 15:09

Lukomirak nespreman I igra na lijevom beku gdije se bas nemoze nositi sa brzim I spremnim protivnicima bolje bi bilo da igra stopera tu je pruzo najbolje partije

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 sep 2016, 17:59

Seona vodi protiv vas 1:0

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 07 sep 2016, 18:06

Izjednačili ste...

Scout1921
Kontakt:

Post Postao/la Scout1921 » 07 sep 2016, 18:13

A sto ne bi Igora Remetica postavili za trenera?

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 07 sep 2016, 18:54

Trener Seone navija za Velež 40 godina a danas igra protiv njih Danas se igraju utakmice Kupa BiH, a jedan od najzanimljivih je onaj u Seoni kod Srebrenika gdje gostuje mostarski Velež. Hasan polje nadomak Srebrenika umiva se od kako se doznalo da Rođeni stižu podno Majevice. Tribine se grade, nisu još potpuno okončane, ali i ono što je izgrađeno bit će spremno da primi mnogobrojne gledaoce koji su najavili svoj dolazak. Seona je osvajač Kupa Tuzlanskog kantona i to im je obezbijedilo najveću utakmicu u njenoj historiji. Ono što je zanimljivo u ovome meču jeste to što na klupi domaćina sjedi Nermin Džanić, veliki navijač Veleža. - Za Rođene najvijam od 1974.godine. Dakle više od 40 godina. Praktično od kad znam za sebe i od kad pratim fudbal. Bile su to sjajne generacije sa Bajevićem, Marićem, Vladićem, Topićem, Primorcem, Ledićem, Hadžiabdiećem, kasnije Vahom Halilhodžićem, Bakom Slišković, Semirom Tuceom, Seadom Kajtazom...Znam svaki tim Veleža, kaže Džanić. No njemu nije prvi puta da igra protiv Veleža. - Kao trener Gradine što sa seniorima što sa juniorima igrao sam često puta s njima, ali ovo je za Seonu prvi puta da igra sa jednim tako velikim klubom sa dugom tradicijom. Oni su sada malo u krizi ali izronit će Stari za one što ga vole, kaže Džanić. ****

Pozdrav za Nermina Džanića našeg đavola i jednog od mnogobrojnih navijaca iz TK :salut: ziv i zdrav bio crveni tebra
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 07 sep 2016, 20:26

Mogli ste pustiti :mrgreen:

Svaka cast momcima koji su danas dosli u Seonu :thumbup:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 sep 2016, 20:34

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Trener Seone navija za Velež 40 godina a danas igra protiv njih Danas se igraju utakmice Kupa BiH, a jedan od najzanimljivih je onaj u Seoni kod Srebrenika gdje gostuje mostarski Velež. Hasan polje nadomak Srebrenika umiva se od kako se doznalo da Rođeni stižu podno Majevice. Tribine se grade, nisu još potpuno okončane, ali i ono što je izgrađeno bit će spremno da primi mnogobrojne gledaoce koji su najavili svoj dolazak. Seona je osvajač Kupa Tuzlanskog kantona i to im je obezbijedilo najveću utakmicu u njenoj historiji. Ono što je zanimljivo u ovome meču jeste to što na klupi domaćina sjedi Nermin Džanić, veliki navijač Veleža. - Za Rođene najvijam od 1974.godine. Dakle više od 40 godina. Praktično od kad znam za sebe i od kad pratim fudbal. Bile su to sjajne generacije sa Bajevićem, Marićem, Vladićem, Topićem, Primorcem, Ledićem, Hadžiabdiećem, kasnije Vahom Halilhodžićem, Bakom Slišković, Semirom Tuceom, Seadom Kajtazom...Znam svaki tim Veleža, kaže Džanić. No njemu nije prvi puta da igra protiv Veleža. - Kao trener Gradine što sa seniorima što sa juniorima igrao sam često puta s njima, ali ovo je za Seonu prvi puta da igra sa jednim tako velikim klubom sa dugom tradicijom. Oni su sada malo u krizi ali izronit će Stari za one što ga vole, kaže Džanić. ****

Pozdrav za Nermina Džanića našeg đavola i jednog od mnogobrojnih navijaca iz TK :salut: ziv i zdrav bio crveni tebra
Nevjerovatno je gdje ima naših Veležovaca. Čak i u Sandžaku postoji fini broj navijača koji navijaju za Velež, Goražde isto itd... :bih:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 07 sep 2016, 21:15

Poznajem Nereta (Nermin Dzanic) licno. Veliki je to poznavalac fudbalskih prilika, sportski radnik i povremeni komentator na utakmicama. Toliko puta smo zajedno radili utakmice i prenose, a nikad nisam znao da je i on jedan od nas :D.
Sad mi je jos drazi kao covjek...i kao komunista :D :D
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 sep 2016, 10:00

Seona-Velež
slika
slika
:tokralju:
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 09 sep 2016, 10:53

Zoom088 je napisao/la:Poznajem Nereta (Nermin Dzanic) licno. Veliki je to poznavalac fudbalskih prilika, sportski radnik i povremeni komentator na utakmicama. Toliko puta smo zajedno radili utakmice i prenose, a nikad nisam znao da je i on jedan od nas :D.
nemoj druze da te zbuni petokraka na grbu. nova uprava i to zadnje sto si rekao ne idu u istu recenicu

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 sep 2016, 11:57

hercegovina je napisao/la:
Zoom088 je napisao/la:Poznajem Nereta (Nermin Dzanic) licno. Veliki je to poznavalac fudbalskih prilika, sportski radnik i povremeni komentator na utakmicama. Toliko puta smo zajedno radili utakmice i prenose, a nikad nisam znao da je i on jedan od nas :D.
nemoj druze da te zbuni petokraka na grbu. nova uprava i to zadnje sto si rekao ne idu u istu recenicu
Jedino da nekako uradimo reinkarnaciju Jole Mose,Sule Rebca i Zeke Selimotica a usput zovnemo Jovu Pištala iz Beograda (on je živ) pa cemo moci staviti upravu u tu recenicu . Jao ti glupe price iako i sam znas da je ova uprava bez politickih predznaka. Samo biznismenski sa sportskim nadzornim odborom iza leđa u liku Duleta Mare i Čorbe. Biznismeni iz Švice,iz regiona,direktori naftnih terminala FBiH i uprava je ok ono po svima nama i svaka je prolazna ali ono sto nosimo na grbu i ideologiju zbog ponosne proslosti koju nosimo u srcu ostaje vječno
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Babatunde
Kontakt:

Post Postao/la Babatunde » 09 sep 2016, 12:20

"Koja god si liga!!"
Odlomak je pjesme koju smo zapjevali prije osam godina, pjesma kroz koju smo se zakleli na ljubav prema našem Veležu, zakleli da smo uz njega i kad je najgore!
Deset godina poslije povratka u "društvo najboljih" naš Velež je opet u drugom rangu takmičenja, prolazi najgore trenutke u svojoj historiji. Bilo mu je presuđeno da ga nema, da ode u arhivu!
Ali se začula pjesma koju smo počeli pjevati kao premijerligaši, kao da smo znali šta nas ponovo čeka, prvi dio te pjesme veoma jasno govori o našim emocijama"I znaj da ništa više nemam, ništa osim tebe u životu mom!!!". Išli smo na utakmice znajući da ćemo izgubiti, ali smo išli jer ne zbog rezultata već zbog našeg Veleža. Borili smo se na sve načine da ne dozvolimo da se ne ugasi naš voljeni klub. I nismo im dozvolili, Velež je tu i ne postoji ta sila koja će ga uništiti!!!
Danas kada smo prebrodili oluju, danas kada korak po korak stajemo opet na noge, niko nema opravdanja da nije uz svoj Velež. Biti uz Velež ne znači samo biti na utakmici 90 minuta, već i biti član istog, kupiti godišnju ulaznicu, biti član RA i UGMR, kroz sve to dati svoj maksimalan doprinos u jačanju našeg jednog i jedinog, jer naša borba nikad ne prestaje!!
Nek svi dobro upamte, da je borba za Velež, također borba i za Mostar i za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu!
Zato ako još nisi izvadio člansku kartu našeg kluba, požuri!!!
A svakako Brato, vidimo se sutra na tekmi!!!
SVE NAS ISTA LJUBAV SPAJA!!!
Samo igraj ti i ne predaj se, pjesmom cu te bodriti...
FORZA VELEŽ!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 09 sep 2016, 12:24

"KOJA GOD SI LIGA!!"
Odlomak je pjesme koju smo zapjevali prije osam godina, pjesma kroz koju smo se zakleli na ljubav prema našem Veležu, zakleli da smo uz njega i kad je najgore!
Deset godina poslije povratka u "društvo najboljih" naš Velež je opet u drugom rangu takmičenja, prolazi najgore trenutke u svojoj historiji. Bilo mu je presuđeno da ga nema, da ode u arhivu!
Ali se začula pjesma koju smo počeli pjevati kao premijerligaši, kao da smo znali šta nas ponovo čeka, prvi dio te pjesme veoma jasno govori o našim emocijama"I znaj da ništa više nemam, ništa osim tebe u životu mom!!!". Išli smo na utakmice znajući da ćemo izgubiti, ali smo išli jer ne zbog rezultata već zbog našeg Veleža. Borili smo se na sve načine da ne dozvolimo da se ne ugasi naš voljeni klub. I nismo im dozvolili, Velež je tu i ne postoji ta sila koja će ga uništiti!!!
Danas kada smo prebrodili oluju, danas kada korak po korak stajemo opet na noge, niko nema opravdanja da nije uz svoj Velež. Biti uz Velež ne znači samo biti na utakmici 90 minuta, već i biti član istog, kupiti godišnju ulaznicu, biti član RA i UGMR, kroz sve to dati svoj maksimalan doprinos u jačanju našeg jednog i jedinog, jer naša borba nikad ne prestaje!!
Nek svi dobro upamte, da je borba za Velež, također borba i za Mostar i za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu!
Zato ako još nisi izvadio člansku kartu našeg kluba, požuri!!!
A svakako Brato, vidimo se sutra na tekmi!!!
SVE NAS ISTA LJUBAV SPAJA!!!
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 09 sep 2016, 18:33

hercegovina je napisao/la:
Ne sekiraj se ti nista. Ja sam velezovac od rodjenja (i po rodjenju). Ovo je na fazon iz LZN: "razocarao si me k'o covjek i k'o komunista" :D
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

lovcen16
Kontakt:

Post Postao/la lovcen16 » 10 sep 2016, 21:24

Bravo Novo..koliko sam upratio ovo je vec drugi...

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 11 sep 2016, 12:38

Selam za mog bratu !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.