Nema na cemu! Text mi je bio u najmanju ruku interesantan i zanimljiv, pa sam odlucio da podijelim s vama...dubrovnik je napisao/la: Hvala sto si prenio ovu kolumnu!
Emir Spahić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Emir Spahić
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- Marsal
- Kontakt:
dubrovnik je napisao/la:Bravo za Marka!!!marconato je napisao/la:Kabadahija
http://www.moz.zartsport.com/vesti/prel ... ija/145442
Izbrisati tacku izmedju 2 z.
Nikad vise istine u jednoj kolumni, kao da je veliki Dezulovic osobno napisao.
Tocno onako kao sto je napisao, Emir je odraz u ogledalu svih nas iz bivse Jugoslavije.
U privatnom zivotu ce prici svakom i uspjeh ga nije ni milimetar promjenio dok pred svjetlima reflektora pocesto postane ono sto smu o sustini svi mi.
On je nase Hrabro srce i iako je nekad divlji i nepredvidiv kada digne sake u zrak onako znojan i mrk ne mozes biti
izoliran od osjecaja. Ili ga volis ili mrzis, sredine nema.
To je nas Emir i kako got bude falit ce mi kad jednom ode iz reprezentacije. Imamo mi dobrih stopera u najavi i to nekoliko ali nemamo svojih odraza u ogledalu a to je vazno kada se navijaci identificiraju sa svojom reprezentacijom.
Hvala sto si prenio ovu kolumnu!
I za kolumnu i za post.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Spahić je kako znam jedini reprezentativac država Balkana koji se potukao za obezbjedjenjem, ošamario protivnika u prijateljskoj i da ne nabrajam ciganluke koje je radio, ali ipak ''svi smo isti i svi bi bili takvi''. Nismo svi isti, otkud da Džeko ne šamara protivnike, što se Pjanić ne udara sa obezbjednjem u Juveu? Čak je na početku izgledalo i simpatično, poput onog šamaranja Marina u prijateljskoj, ali kad se podvuče crta sa svim incidentima u njegovoj karijeri ne dobijemo ništa drugo nego da je kabadahija, da ne koristim teže riječi.
Blago nama ako nam je takvo ponašanje ogledalo države i ako takvo ponašanje pravdamo sa ''svi bi mi tako''
Blago nama ako nam je takvo ponašanje ogledalo države i ako takvo ponašanje pravdamo sa ''svi bi mi tako''
Nad tobom sunce najljepše sja
- grad-na-rijeci-sani
- Kontakt:
Jadni smo mi ako nam je Spahic ogledalo drustva. Zato smo tu gdje i jesmo, jedna od najsiromasniji i nazadnijij drzava Evrope.
U isto vrijeme otkud da Emir u moje susjedstvo svako ljeto dovede tog istog Edina i izgledaju kao najbolji prijatelji. Dovodio je Emir i Rakitica, Perisica, Karabatica....pinoglavi je napisao/la:Spahić je kako znam jedini reprezentativac država Balkana koji se potukao za obezbjedjenjem, ošamario protivnika u prijateljskoj i da ne nabrajam ciganluke koje je radio, ali ipak ''svi smo isti i svi bi bili takvi''. Nismo svi isti, otkud da Džeko ne šamara protivnike, što se Pjanić ne udara sa obezbjednjem u Juveu? Čak je na početku izgledalo i simpatično, poput onog šamaranja Marina u prijateljskoj, ali kad se podvuče crta sa svim incidentima u njegovoj karijeri ne dobijemo ništa drugo nego da je kabadahija, da ne koristim teže riječi.
Uvijek je sa njima bio prisan i blizak kao brat.
Odakle takva "propalica" da bude primamljiva tim sportskim velicinama. U isto vrijeme uzme u krilo djete svakog bivseg prijatelja bez da iko to trazi od njega.
Sva cudesa ovog naseg brdovitog Balkana su se tako raskosno nastanila u tom momku i kolumnist je to stvarno dobro opisao.
Emir je bas mr. Bosna sa svim lijepim i ruznim sto to ime nosi u sebi.
Koliko got bio kontroverzan nedostajat ce mnogim koji Zmajeve osjecaju kao svoje. Pa i onim koji ga ne vole jer ce nestati objekt za razne razgovore.
Ili mozda i nece?
Novi Spaha je u najavi i ovaj put ga je dala Njemacka.
Nista manje lud od prethodnog, a nista manje zanimljiv na ovaj cudan nacin. Steta sto je cesto ozlijedjen sto je i sada slucaj. Vjerujem da si ga prepoznao u opisu.
Ne moze BiH bez takvog!
KABADAHIJE sa velikim slovima.
- Incognito87
- Kontakt:
Ma hoće i Džeko mlatnuti i nayebat' se majke protivnicima. Sjeti se prijateljske sa Austrijom, a o ostalim situacijama da ne pričamo. Svaki igrač ima takvih situacija, osim ovog sa obezbjeđenjem, ali opet ko bi od nas stajao i gledao dok mu brata napadaju. Ja znam da ne bih. Onaj ko bi, e za njega postoji jedno ime koje ga opisuje, a isto tako se zove i ženski polni organ.pinoglavi je napisao/la:Spahić je kako znam jedini reprezentativac država Balkana koji se potukao za obezbjedjenjem, ošamario protivnika u prijateljskoj i da ne nabrajam ciganluke koje je radio, ali ipak ''svi smo isti i svi bi bili takvi''. Nismo svi isti, otkud da Džeko ne šamara protivnike, što se Pjanić ne udara sa obezbjednjem u Juveu? Čak je na početku izgledalo i simpatično, poput onog šamaranja Marina u prijateljskoj, ali kad se podvuče crta sa svim incidentima u njegovoj karijeri ne dobijemo ništa drugo nego da je kabadahija, da ne koristim teže riječi.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
Ne sporim ja kakav je on u privatnom životu, ti vjerovatno znaš ako jer si iz Dubrovnika, ali vala ne mogu predstavljati onakvo ponašanje kao nešto normalno, nije je to nešto čudno za nas, ali ne treba to biti razlog da se ne osudi.
A bit će čudno kad se oprosti, ipak je naš najbolji stoper ikada
@ Incognito87 uredu je nekad planuti, i Bešić je žvakom amatera gadjao, desi se ****
Već sam napisao da mi je bilo čak i simpatično kad je Marina u prijateljskoj s Njemačkom prevaspitao ali kad se sve u njegovoj karijeri sabere nije mi nimalo simpatično već odvratno. A to oko obezbjedjenja ne znam šta se dogodilo ali vala nešto ne vjerujem da je tek onako obezbjednje na Bayareni krenulo lemati brata od Emira pa da on mora uletiti.
@ Incognito87 uredu je nekad planuti, i Bešić je žvakom amatera gadjao, desi se ****
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 08 sep 2016, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.
Cuj gadjao zvakom to je sitnica ako u obzir uzmes da je trenera davio. Ili ovaj njega ne sjecam se vise.pinoglavi je napisao/la:Ne sporim ja kakav je on u privatnom životu, ti vjerovatno znaš ako jer si iz Dubrovnika, ali vala ne mogu predstavljati onakvo ponašanje kao nešto normalno, nije je to nešto čudno za nas, ali ne treba to biti razlog da se ne osudi.
@ Incognito87 uredu je nekad planuti, i Bešić je žvakom amatera gadjao, desi se ****Već sam napisao da mi je bilo čak i simpatično kad je Marina u prijateljskoj s Njemačkom prevaspitao ali kad se sve u njegovoj karijeri sabere nije mi nimalo simpatično već odvratno
S tim je vec prevazisao ucitelja a jos je dug period pred njim
Jos kad se sjetim kada su on i Kolasinac scepali Avdiju nakon gola Iranu. Mislim da jos od tog zagrljaja nije dosao sebi.
A jebga Bešić je mlad, desi se
Ako nastavi sa takvim ponasanjem kroz karijeru isto cu misljenje imati za njega kao i za Emira. A nije da nesto mrzim Spahica nego eto ne znam koliko ima logike traziti opravdanja u mnogim njegovim nedjelima
Ja mislim da treba teziti drugim stvarima u reprezentaciji, vec sam pisao kako mi je bilo drago sto smo na SP prosli u stilu, pricalo se o nama kao atraktivnoj reprezentaciji, igramo za gol vise i uz to pri vrhu u Europi na fairplay ljestvici, ako nismo cak prvi bili. Meni stvarno puno draze da takvu sliku saljemo u svijet nego samaranje protivnika, gadjanje zvakom i slicne stvari
Ja mislim da treba teziti drugim stvarima u reprezentaciji, vec sam pisao kako mi je bilo drago sto smo na SP prosli u stilu, pricalo se o nama kao atraktivnoj reprezentaciji, igramo za gol vise i uz to pri vrhu u Europi na fairplay ljestvici, ako nismo cak prvi bili. Meni stvarno puno draze da takvu sliku saljemo u svijet nego samaranje protivnika, gadjanje zvakom i slicne stvari
- Medikament
- Kontakt:
Nikom te ne damo Emire. 
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.
Igrači sa kratkim fitiljem su normalna pojava, ne samo igrači nego ljudi uopšte, ali Emir Spahić je davno prešao sve granice. Nije on to radio samo protivnicima, radio je on to saigračima, navijačima, tretirao ih kao smeće, to već prelazi granice dobrog ukusa. Koliko je samo puta konkretno Pjanića ponizio na utakmicama, prvo protiv Njemačke kad je bila frka sa Marinom, pa kad ga je otjerao da bi Misimović izveo slobodnjak... na stranu svi golovi za koje je direktan krivac...
Ovaj tekst je samo zabava za one koji vole patetiku, ništa više.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Medikament
- Kontakt:
Emir je kapiten i lider reprezentacije i kao takav ima pravo i duznost svakom igracu rec sta i kako treba. Pjanicu je to uradio par puta, i bio je potpuno u pravo. I opet ga taj isti Pjanic voli i grli ga protiv Estonije kad je dao golove. Cuj ponizio. Kakvo ponizenje da ti kapiten kaze par stvari. Steta sto Pjanic ranije nije igrao sa takvim autoritetima, nego u cirkus klubu Romi gdje je jedini lider skoro penzioner.
Tek ce sada vidjet sta su kapiteni i poruke kada Chiellini, Buffon i ostali pocnu naredjivat i dobacivat. To ce ga ucinit jacim i igracem koji ce redovno dominirat kao protiv Estonije, ali protiv mnogo jacih ekipa. Hvala ti Emire sto ucis nase mladje igrace kako se treba igrat i ginut za repku.
Tek ce sada vidjet sta su kapiteni i poruke kada Chiellini, Buffon i ostali pocnu naredjivat i dobacivat. To ce ga ucinit jacim i igracem koji ce redovno dominirat kao protiv Estonije, ali protiv mnogo jacih ekipa. Hvala ti Emire sto ucis nase mladje igrace kako se treba igrat i ginut za repku.
Zadnja izmjena: Medikament, dana/u 08 sep 2016, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
sloboda72 je napisao/la:
Da svaka ekipa ima lidera kao Emira fudbal bi licio na MMA
- Medikament
- Kontakt:
Vecina uspjesnih ekipa ima slicne karaktere koji su spremni ubit i poginut za pobjedu. Keane, Vieira, Chiellini, Puyol i tako dalje.pinoglavi je napisao/la:Da svaka ekipa ima lidera kao Emira fudbal bi licio na MMA
sloboda72 je napisao/la:
Lijepo je takvog imati u timu samo postoji neka granica. Jedno je biti borben i srcan a drugo pokazivati seljakljuk.
- Medikament
- Kontakt:
Posteno, ali takvi ispadi Emira u zvanicnim utakmicama u dresu repke su rijetki. Pretjeruje se. Lik vrlo dobro cita sudije i zna sakrit te poteze. Na primjer mnogi su ga kritikovali za Dublin. Ali on je znao da mu se moze igrat grubo, jer je sudija znao da je pogrijesio za penal pa nam je kompenzirao. I naravno nije ni dobio crveni. Osim one lakrdije protiv Madjarske ne mogu se ni sjetit da je dobio crveni u kvalifikacijama za repku.pinoglavi je napisao/la:Lijepo je takvog imati u timu samo postoji neka granica. Jedno je biti borben i srcan a drugo pokazivati seljakljuk.
Zadnja izmjena: Medikament, dana/u 08 sep 2016, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.
sloboda72 je napisao/la:
Kažu najgore je Salihamidžić prošao.Virtu4l je napisao/la:Igrači sa kratkim fitiljem su normalna pojava, ne samo igrači nego ljudi uopšte, ali Emir Spahić je davno prešao sve granice. Nije on to radio samo protivnicima, radio je on to saigračima, navijačima, tretirao ih kao smeće, to već prelazi granice dobrog ukusa. Koliko je samo puta konkretno Pjanića ponizio na utakmicama, prvo protiv Njemačke kad je bila frka sa Marinom, pa kad ga je otjerao da bi Misimović izveo slobodnjak... na stranu svi golovi za koje je direktan krivac...
Slazem se i ne ulazim ja uopste u te njegove crvene i kiksove, jbg stoper je bilo je toga i bit ce kod svakog stopera. Ali ipak previše puta pretjera na terenu i kad dodamo neke priče na treninzima i onu oko obezbjedjenja stvarno ne mogu imati lijepu sliku o njemu.Medikament je napisao/la:Posteno, ali takvi ispadi Emira u zvanicnim utakmicama u dresu repke su rijetki. Pretjeruje se. Lik vrlo dobro cita sudije i zna sakrit te poteze. Na primjer mnogi su ga kritikovali za Dublin. Ali on je znao da mu se moze igrat grubo, jer je sudija znao da je pogrijesio za penal pa nam je kompenzirao. I naravno nije ni dobio crveni. Osim one lakrdije protiv Madjarske ne mogu se ni sjetit da je dobio crveni u kvalifikacijama za repku.pinoglavi je napisao/la:Lijepo je takvog imati u timu samo postoji neka granica. Jedno je biti borben i srcan a drugo pokazivati seljakljuk.
Dan prije utakmice sa Španijom znam da je Seferović dobio nekakav baš retardiran crveni u prijateljskoj i ja govorim jaranu vidjeti ćeš da će sutra Spahić pokazati da je on veći Bošnjo i dodje sutra i Spaha šamara po terenu
Udri Emire boli te qrc.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Mislio sam da si pacifista.Rokoko87 je napisao/la:Udri Emire boli te qrc.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: dedo26, MostarNeretva i 27 gostiju.