Memara je napisao/la:Akademija nam radi samo dvije godine a ne deset kao što to neki ovdje žele predstaviti. Svako ko zna Alagića zna da je jako dobar, školovan i pošten trener, a njegov dobar rad pokazuje i to da je nedavno priključen u stručni štab U-21 repke. Kadeti sa Dženom sigurno igraju najljepši fudbal u državi, i sve dok bude pravio dobre rezultate ja sam zadovoljan. Nova generacija kadeta nakon dva poraza u prva dva kola su trenutno drugi na tabeli, samo dva boda iza Slobode. Ne treba kritikovati rad akademije već trenere prvog tima zašto ih ne koriste. Kadušić i utakmice protiv Slavije i Veleža prošle sezone su dokaz da se može i mora pružiti šansa juniorima!
Djielim mišljenje za Alagića. Vjerujem da je stručniji i od Nestorovića u štabu u-21 reprezentacije. U tekmama juniora koje sam pratio prošle godine momci su bili izvrsni i među njima je vladala porodična atmosfera. To se najbolje vidjelo u finalu kupa protiv Zrinjskog. Ne treba zaboraviti da su bili drugi na tabeli sa samo 1 bodom zaostatka a razlog tome nisu loše igre već igranje na međunarodnim kupovima. I ove godine uspješno vodi juniore i ona generacija prošlosezonskih kadeta se odlično uklopila. Kad gledaš kako Veladžić, Tutundžić, Klarić, Hadžić i Sadiku igraju sve ti je jasno. U prvom timu nema tog ozračja niti kontinuiteta SŠ niti ikakvog plana davanja prilike mladićima pa i oni djeluju nespremni za prvi tim. Vazda i Herić su bili klase kod Alagića a u seniorima nisu dobili ni priliku a i zbog sistema koji tu vlada nemaju povjerenja od štaba i od navijača. Tako da se slažem s tobom i ovom drugom dijelu posta koji sam boldirao.
Dok se neki sistem ne ustanovi u prvom timu, nastupi i rezultati juniora će, kakvi god bili (individualno i kolektivno), biti u drugom planu. Nedostaje ta intersekcija između prvog tima i juniora. Lično mislim da su juniori u prvom timu izgubljeni, da je to skroz drugi svijet za njih. Nije to samo zbog pritiska navijača i javnosti koja je, prirodno, daleko više zainteresiranija za prvi tim već jednostavno nedostaje sistem, plan rada, metod - kakav recimo postoji između juniora i kadeta. Uprava, administracija, sportski segment... kako god je zvali, jednostavno to nije obezbjedila. Uzdam se u Janjoša i saradnike da tu naprave nešto, bar neki minimalni iskorak.