FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

pasica
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pasica » 08 sep 2016, 19:50

Ma ovi sad bi se u misije rupe sakrili svi. Steta samo sto on nije odradio pripreme sa ekipom.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 20:08

Cala potvrdio ono sto govorim citavo vrijeme.ovoj ekipi je samo potrebno vratiti samopouzdanje.
Glasajte http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=98&t=11583
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 sep 2016, 20:10

Memara je napisao/la:Akademija nam radi samo dvije godine a ne deset kao što to neki ovdje žele predstaviti. Svako ko zna Alagića zna da je jako dobar, školovan i pošten trener, a njegov dobar rad pokazuje i to da je nedavno priključen u stručni štab U-21 repke. Kadeti sa Dženom sigurno igraju najljepši fudbal u državi, i sve dok bude pravio dobre rezultate ja sam zadovoljan. Nova generacija kadeta nakon dva poraza u prva dva kola su trenutno drugi na tabeli, samo dva boda iza Slobode. Ne treba kritikovati rad akademije već trenere prvog tima zašto ih ne koriste. Kadušić i utakmice protiv Slavije i Veleža prošle sezone su dokaz da se može i mora pružiti šansa juniorima!
Misljenja sam da mi nemamo Akademiju...
Tereni u butmiru mogu samo biti kamp il tako nesto ali akademija nikako, daleko je to od akademije...

Jel ima link te emisije?

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 08 sep 2016, 20:20

:damn: :damn:

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 20:34

Pitaristok je napisao/la:
Memara je napisao/la:Akademija nam radi samo dvije godine a ne deset kao što to neki ovdje žele predstaviti. Svako ko zna Alagića zna da je jako dobar, školovan i pošten trener, a njegov dobar rad pokazuje i to da je nedavno priključen u stručni štab U-21 repke. Kadeti sa Dženom sigurno igraju najljepši fudbal u državi, i sve dok bude pravio dobre rezultate ja sam zadovoljan. Nova generacija kadeta nakon dva poraza u prva dva kola su trenutno drugi na tabeli, samo dva boda iza Slobode. Ne treba kritikovati rad akademije već trenere prvog tima zašto ih ne koriste. Kadušić i utakmice protiv Slavije i Veleža prošle sezone su dokaz da se može i mora pružiti šansa juniorima!
Misljenja sam da mi nemamo Akademiju...
Tereni u butmiru mogu samo biti kamp il tako nesto ali akademija nikako, daleko je to od akademije...

Jel ima link te emisije?
Pa bar kad pricas gluposti raspitaj se kako funkcionise akademija i kako kod nas funkcionise pa uporedi i vidi je li to akademija ili nije.Kakve sve gluposti covjek ovdje procita .Ja znam da je furka sad kritikovati i srati ali akademija i kamp su stvari na koje svaki gradjanin grada i drzave koji nije navijac Sarajeva moze da bude ponosan.Kad pogledas slike sa treninga vidis da smo ozbiljan i veliki klub.A raspitaj se sta je akademija i uporedi sa nama pa ces vidjeti,a ne da pricas gluposti koje ne znas i nemas pojma.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 08 sep 2016, 21:10

Memara je napisao/la:Savez treba formirati U-21 ligu kao npr. u Češkoj.
Ovo je jako dobra ideja.
Kad vec treneri nemaju hrabrosti ubaciti već donekle zrelog igrača nego plaćaju nekakve inostrane amatere 3 puta više. A u prvoj ekipi treba davati šansu igračima sa 17 godina kako to vec rade širom regiona.
Sabrine mi moje!

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 sep 2016, 21:29

Majkl
Ti uporedi neku akademiju s nasom, glupko.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 sep 2016, 21:37

Mladi igraci u nasoj ligi, prije svega nisu takticki zreli da igraju sa seniorma. To je najveci problem.
Niko ih u omladinskim selekcijama ne uci o kretanju i pozicioniranju na terenu, o taktickim zadacima. Nema sistema igre. Nije dovoljno znati pimplati, sevati, nabaciti i sutati loptu.
To je sve poslijedica losih trenera i njihova nestrucnost da igraca adekvatno pripreme za seniorski fudbal. Kod nas su najbolji igraci u juniorskim kategorijama oni koji su fizicki superiorni u odnosu na konkurenciju. Onda dodje medju seniore koji su fizicki na tom nivou i takav igrac se izgubi. Njegova fizika vise nista ne znaci. Cist primjer je onaj Mujagic kod gurbeta. Talenta kod nas ima, ali taj talent je najmanje bitan da bi neko postao igrac. Skole fudbala su lose, uslovi su losi, treneri su losi, mentalitet mladih igraca je katastrofalan, liga je seoska i nije prilagodjena razvoju mladog igraca.

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 08 sep 2016, 21:48

Film "Nema problema" od 18 minute.
Ko zeli malo smijeha nek pogleda.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 21:49

To Evandere sto pricas sve se radi u akademiji i akademija je to u ponom smislu te rijeci,a ako ne vjerujete evo nek npr. ovi sa portala ss.ba naprave nelu reportazu ili nesto kad rade teoretski dio analize.kad rade treninge.teretanu itd.nek snime jedan citav dan.Nemojte mlatiti gluposti kad pojma nemate sta i kako se radi.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Locust
Kontakt:

Post Postao/la Locust » 08 sep 2016, 21:54

Majkl je napisao/la:To Evandere sto pricas sve se radi u akademiji i akademija je to u ponom smislu te rijeci,a ako ne vjerujete evo nek npr. ovi sa portala ss.ba naprave nelu reportazu ili nesto kad rade teoretski dio analize.kad rade treninge.teretanu itd.nek snime jedan citav dan.Nemojte mlatiti gluposti kad pojma nemate sta i kako se radi.
Vidjecemo za 3-4 godine ko je u pravu ti ili evander.

Za sada se slazem sa evanderom i mislim da nam je kadar **** u akademiji

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 08 sep 2016, 22:01

Majkl je napisao/la:To Evandere sto pricas sve se radi u akademiji i akademija je to u ponom smislu te rijeci,a ako ne vjerujete evo nek npr. ovi sa portala ss.ba naprave nelu reportazu ili nesto kad rade teoretski dio analize.kad rade treninge.teretanu itd.nek snime jedan citav dan.Nemojte mlatiti gluposti kad pojma nemate sta i kako se radi.
Vrijeme ce pokazati. Evo ide ova generacija proslogodisnjih kadeta. Vidjet cemo da li ce iko od njih ista uraditi.
Vec ove godine bi bar dva igraca iz te ekipe trebala se vrtiti oko prvog tima, a slijedece bi trebali biti prvotimci.
Ne desi li se to, jos jedna talentovana generacija je propala, kao sto su propali proslogodisnji juniori i oni prije.

Sa druge strane, recimo Dinamo ce i ove godine izbaciti dva, tri nova golobrada momka i to u ligi prvaka. I to ce tamo oni igrati, nece biti samo zavedeni u zapisniku.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 22:08

To je li **** ili nije kadar u akademiji ja ti ne mogu reci ja mislim da po ovim rezultatima Dzenana ,Alagica i ostalih koji rade to ne govori tako.Vidjecemo pravi rezultati akademije se tek ocekuju u buducnosti jer je jos rano,ali ima tu igraca koji su u prvom timu Kadusic,Catakovic pa i Heric,ne racunam Mihojevica I Radovca oni su nesto stariji (nr mislim na godine nego na sttaz u prvom timu)i vec "dugo "su tu i mozw se reci da su standardni njih trojica osim Hamze koji nije zbog povrede a sigurno bi imao znacajnu minutazu.Vidjecemo za pocetak od njih cetvorice sta ce biti,ali morate da znate da svaka akademija u svijetu koje traju decenijama ne izbacuju svaku sezonu 10. Igraca ili vise kako to neki zamisljaju uvijek je jedan evwntualno dva po sezoni.Ali sto ohrabruje i sto ja mislim nijedan klub nema u nasoj ligi je da mi najmanje dvojicu mladih imamo u prvih 11 a nekad i trojicu pogotovo sto su vrlo mladi.Kadusic 97, Mihojevic 96 , Radovac 96 godiste.Radovac evo ja mislim 3 sezona jedan od standardnih i vec sad ima nekoliko velikih utakmica u Evropi i kpd nas,da nije bilo te povrede koja ga je mucila neko vrijeme bio bi jos bolji i ne bi bilo onih padova i losih perioda.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Primorac
Kontakt:

Post Postao/la Primorac » 08 sep 2016, 22:15

Kako ce neki igrac iz akademije postati prvotimac kad nemaju sanse pored ovih polovnjaka sa strane.Što se tice sadasnjih juniora oni su superiorno osvojili ligu sa cak 8 bodova prednosti nad zeljom dali 111 golova
Sad neko ovdje pise nema talenta daj ba uozbiljite se

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 22:16

Pitaristok je napisao/la:Majkl
Ti uporedi neku akademiju s nasom, glupko.
Hoce li neko upozoriti i banovate ove i slicne sto me vrjedjaju aj a nikad nikom nisam ni jednu ruznu rijec rekao.Iznesi argumente i raspitaj se prvo prije nego sto pocnes lazi i neistine pricati,u redu je da kritikujes ali da pricas o necem sto pojma nemas nije.Budi pozdravljen
ŠTA SE OVO DEŠAVA

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 sep 2016, 22:17

Radovac i Duljevic su bili dobri prije dvije godine sad su losi ,zasto ? Zato sto je bila dobra ekipa ,atmosfera oko kluba pozitivna i mladom igracu se lako uklopiti . sad kakva je situacija u i oko kluba tesko da ispliva neko od mladi igraca,puno je tu faktora kako ce se razviti mladi igrac .

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 08 sep 2016, 22:24

Primorac je napisao/la:Kako ce neki igrac iz akademije postati prvotimac kad nemaju sanse pored ovih polovnjaka sa strane.Što se tice sadasnjih juniora oni su superiorno osvojili ligu sa cak 8 bodova prednosti nad zeljom dali 111 golova
Sad neko ovdje pise nema talenta daj ba uozbiljite se

A i moras da znas a i pitaj svakog trenera u BiH da je kadetska i juniorska liga skroz nesto drugo u odnosu na seniorsku premier ligu.Skroz je to drugi svijet za njih.I neki koji su tamo razvaljivali kad krenu izgube se i onda si napravio gore.Zato neki treba da budu na posudbi u malom klubu ili u drugoj ligi jer moraju postepeno da sazriju.E onda tu nastupaju roditelji i menadjeri doduse sad menadjeri malp manje i pocnu ucjenjivati i govoriti kako on ne moze ostati u klubu ako nece 100% igrati ,nece nigdje nq posudbu i onda se igrac izgubi. trazi raskid ili sl.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 08 sep 2016, 22:29

Dinamo ima extra politiku. Dovode dobre strane igrace, ne tako mlade. Pored njih svake godine guraju svoje juniore i mlade igrace. Ti mladi igraci iz godine u godinu se prodaju. Dolaze i odlaze kao na trac. Sad prodadose Roga i Pjacu,ostaju im Benkovic, Semper, Coric...
Strance ne mijenjau i rijetko prodaju i oni im cine okosnicu ekipe. Mladi igraci upadaju u jak kolektiv i imaju prostora za napredak. Imaju prostora i za gresku, jer iza sebe imaju dobre igrace koji ce to ispraviti.
Od koga Hadzic sutra da nauci nesto? Ko ce za njega vuci na terenu? Bekic i Ahmetovic?

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 08 sep 2016, 22:32

Ovo je najgora liga europe i nema potreba za dramom kad je u pitanju prelazak iz juniora u prvi tim.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 08 sep 2016, 22:33

Sta ste zagalamili :urnebes:
Cala spasavaj ovo kako znas i umijes :salut:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Benjolos, Burberry46, edgarallanpoe04, Sinfoc1986, THEC i 71 gost.