Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Naš ogroman problem je što odbrane mogu udvajati i Jusufa i Mirzu jer apsolutno sebi mogu dopustiti da naši bekovi ostanu sami na šutu. Puno veća prijetnja je Nurkić na 3-4 metra od koša, nego Gordić, Gajić, Vrabac, Zahiragić i ostali kada su sami na trici.
Zbog toga Mirzi i nisam puno zamjerio ispucavanje. On ima "moć" da se cijela odbrana bazira na njega, Švedi su kao ludi ganjali, ali i kada se stvori višak nije velika korist kada to nema ko kazniti. Budimo realni, Mirza one luđačke šuteve može pogađati u većim procentima nego naši ostali bekovi puno čistije šuteve. Nekada su tu bili Đeda, Renfro, Šutalo, Mašić i bila je puno druga priča
Zbog toga Mirzi i nisam puno zamjerio ispucavanje. On ima "moć" da se cijela odbrana bazira na njega, Švedi su kao ludi ganjali, ali i kada se stvori višak nije velika korist kada to nema ko kazniti. Budimo realni, Mirza one luđačke šuteve može pogađati u većim procentima nego naši ostali bekovi puno čistije šuteve. Nekada su tu bili Đeda, Renfro, Šutalo, Mašić i bila je puno druga priča
ZELJEZNICAR 1921!
Mokes je napisao/la:Uzimamo Ruse i gubimo od Svedske
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Otkada je mirza bosanacsave je napisao/la:delinjo je napisao/la:pa boljee i oni da siluju nego da nas Vraabac ,Buza i ekipa tjera na smijeh svojim potezimasave je napisao/la:
vrlo lako moguce, mada mislim da nam sutra slijedi jedno silovanje lopte i košarke od strane nba tandema. Obadvojica nemaju kontrole i obadvojica su tvrde bosanske glave i obadvojica će imati jaku želju sutra da se dokazu, pa se obično iz te jake želje desava da Juka prevodi loptu kao play nastojeći od koša do koša da poentira ili da mirza puca sa pola terena i svih drugih nemogucih i mogucih pozicija.
ajd Juka je jos mlad i usijana glava, ali Mirza izgleda svoju bosansko-planinsku narav nikada nece smiriti. Doduse, kod amera nema talasanja, posebice kad si jedan među hiljadu, gdje se samo mozes pokriti usima, pa zato repka trpi njegovo silovanje. Nekad i pogodi. Moze se istrpiti jos ovu tekmu.
A inace vrabac je kriticnim momentima udario dvije blokade, dok je za najveci broj skokova u napadu kriv upravo mirza
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Šta na ovo kaže sekularna Tuzla?Pred utakmicu sa Rusijom u Tuzli: Bh. košarkaši klanjali džumu u Turali - begovoj džamiji
Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Nedim Buza, najveće košarkaške zvijezde naše zemlje, danas u klanjali džuma namaz u tuzlanskoj Gazi Turali - begovoj džamiji, koja se nalazi u centru grada soli.
Namaz je u džamiji koja je nacionani spomenik naše zemlje predvodio imam Turali - begove džamije hafiz Merim efendija Đulović.
Nakon što su obavili islamsku dužnost, bh. košarkaši su se strpljivo fotografisali sa brojnim vjernicima koji su klanjali namaz u ovoj džamiji.
Inače, Košarkaška reprezentacija naše zemlje boravi u Tuzli, a sutra navečer je očekuje kvalifikaciona utakmica protiv Rusije u prepunom Mejdanu.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Daj, molim te, kako možeš porediti ljudsku gromadu i igrača koji je igrao summer league sa Adinom kojem je jedino odbrana na nekom nivou?save je napisao/la:Momku treba samopouzdanja - on je neka verzija Bavcica. Sve dok se bori i trudi od mene ima podrsku, a siguran sam da bi mogao dici nivo igre na veći nivo uz nekog dobrog trenera i slobodu u igri u nekom klubu.Unofficialpage je napisao/la:Napadaju momka bez ikakvog razloga, prošlu je bio među boljim.NEZALAGANJE je napisao/la:Vrabac jako korektan proslu tekmu.Poslije Muse,mozda i najkorisniji igrac bio.Dobro je vise sa pljuvanjem decka kao "dobar dan",ma kako on odigrao....
http://www.beobasket.net/news/9851/edin ... eague.html
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Ima li je i kolika je sansa ako izgubimo od Rusa a dobijemo u Svedskoj da se nadjemo na EB?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
bodi123 je napisao/la:Ima li je i kolika je sansa ako izgubimo od Rusa a dobijemo u Svedskoj da se nadjemo na EB?
Minimalna. Mi ako ne može dobiti ovakvu Rusiju u Mejdanu onda i ne zaslužujemo da se plasiramo na Eurobasket.
Jel ti imas ikada ista napisati za sport, onako kritika, pohvala, misljenje? Samo ides okolo i ovakve stvari postavljas sa nekim svojim komentarimaHigh je napisao/la:Šta na ovo kaže sekularna Tuzla?Pred utakmicu sa Rusijom u Tuzli: Bh. košarkaši klanjali džumu u Turali - begovoj džamiji
Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Nedim Buza, najveće košarkaške zvijezde naše zemlje, danas u klanjali džuma namaz u tuzlanskoj Gazi Turali - begovoj džamiji, koja se nalazi u centru grada soli.
Namaz je u džamiji koja je nacionani spomenik naše zemlje predvodio imam Turali - begove džamije hafiz Merim efendija Đulović.
Nakon što su obavili islamsku dužnost, bh. košarkaši su se strpljivo fotografisali sa brojnim vjernicima koji su klanjali namaz u ovoj džamiji.
Inače, Košarkaška reprezentacija naše zemlje boravi u Tuzli, a sutra navečer je očekuje kvalifikaciona utakmica protiv Rusije u prepunom Mejdanu.
Tuzla kaze nek rade sta god hoce samo da pobjede Rusiju
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 09 sep 2016, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja
Sad bas gledam ove tabele, ako sam dobro prokuzio nama je potrebno da u 3 grupe drugoplasirani i treceplasirani izmedju sebe podjele po 1 pobjedu, a da izgube obje od prvoplasirane ekipe, i onda bi se mi nasli u najbolje 4 treceplasirane.remA1 je napisao/la:bodi123 je napisao/la:Ima li je i kolika je sansa ako izgubimo od Rusa a dobijemo u Svedskoj da se nadjemo na EB?
Minimalna. Mi ako ne može dobiti ovakvu Rusiju u Mejdanu onda i ne zaslužujemo da se plasiramo na Eurobasket.
Tako da sutra su nam nuzno potrebne pobjede Bugarske protiv Ukrajine, Bjelorusije protiv Estonije, i pobjeda Makedonije protiv Velike Britanije kada budu igrali, uz uslov da Slovenija, Poljska i Madjarska odrade svoj dio posla i ne izgube od navedenih selekcija do kraja. Tesko da ce se sve poklopit nazalost..
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Prestani biti nebitan.pinoglavi je napisao/la: Jel ti imas ikada ista napisati za sport, onako kritika, pohvala, misljenje? Samo ides okolo i ovakve stvari postavljas sa nekim svojim komentarima
Tuzla kaze nek rade sta god hoce samo da pobjede Rusiju
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Nema se sta poklapat, sve je u njihovim rukama.
Ako pobijedimo obje i zasluzili smo da idemo, ako ne ostajemo kuci i to je to.
Ako pobijedimo obje i zasluzili smo da idemo, ako ne ostajemo kuci i to je to.
ZZ
Pa kakav je ovo engleski yebem ti nebo.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- Donnie Darko
- Kontakt:
Piše kao što bi pisala djeca koja uče engleski u petom ili šestom razredu.Puma je napisao/la:Pa kakav je ovo engleski yebem ti nebo.![]()
Ovo su tek počeci Beo Basketa bili,a prošle godine kao agencija su imali više draftovanih igrača nego bilo koji koledž 
Inače Bjelorusija će teško pobjediti Estonce. Gledao sam prvu utakmicu i baš su ih zgazili. Kao i sve baltičke ekipe imaju dobre šutere, a Parakuski ipak nije kvalitet igrača da može sam igrati. Lyutch jedini tu još može povući, ali Estonci sa Veidemanom u ovakvoj formi su ipak jača ekipa
Pobjeda Bugarske protiv Ukrajine ne bi bilo nikakvo iznenađenje, možda čak i jači roster da imaju.
Za Britance je teško prognzoirati jer toplo-hladno igraju, ali bojim se da je red da Mađarska odigra loše jednu utakmicu. Ako jedan od dvojca Hanga-Vojvoda ne bude na svom nivou, oni su teški prosjek
Inače Bjelorusija će teško pobjediti Estonce. Gledao sam prvu utakmicu i baš su ih zgazili. Kao i sve baltičke ekipe imaju dobre šutere, a Parakuski ipak nije kvalitet igrača da može sam igrati. Lyutch jedini tu još može povući, ali Estonci sa Veidemanom u ovakvoj formi su ipak jača ekipa
Pobjeda Bugarske protiv Ukrajine ne bi bilo nikakvo iznenađenje, možda čak i jači roster da imaju.
Za Britance je teško prognzoirati jer toplo-hladno igraju, ali bojim se da je red da Mađarska odigra loše jednu utakmicu. Ako jedan od dvojca Hanga-Vojvoda ne bude na svom nivou, oni su teški prosjek
ZELJEZNICAR 1921!
Ajde momci odigrajte veceras za vasu i nasu BiH. Iskupite se za eksces na pripremama, sramotu u Rusiji i patnju protiv Svedske. Imat cete pun Mejdan i stotine hiljada ispred malih i velikih ekrana koji cekaju da nas obradujete i kvalifikujete na EB, nemojte nas iznevjeriti

Budimo realni trebali smo ili od Rusa izgubiti sa 10-15 razlike ili Svedjane dobiti kuci sa dvocifrenom razlikom i sad bi nam bilo kakve pobjede do kraja donijele plasman na EP . A nas Rusi uniste i dobijamo losu Svedsku sa 2 razlike... Cime smo zasluzili da idemo
Daj, molim te, kako možeš porediti ljudsku gromadu i igrača koji je igrao summer league sa Adinom kojem je jedino odbrana na nekom nivou?
Aldina sam uporedio sa Bavcicem na temelju psihe, samopouzdanja , a ne na osnovu igračkih kvaliteta. Bavčić da je imao Musina muda ili od Đedovića, mogao je imati extra karijeru.
uzimamo u hendikepu....MIrza 34 ....Nurkic 26...Musa 18 ....Vrabac 1...Buza 1....Gordic 8 ....i Kikanovic 5 ali promasenih bacanja 
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Sta je ovo nigdje euforije nista, kao da se i ne igra kljucni mec kvalifikacija veceras

Nismo pretjerano optimisticni pa vjerovatno zbog toga, ocekujem reprizu iz Rusije, prvo poluvrijeme cemo biti blizu a razbit ce nas u drugom, posebno u trecoj cetvrtini.mirsad993 je napisao/la:Sta je ovo nigdje euforije nista, kao da se i ne igra kljucni mec kvalifikacija veceras![]()
![]()
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.