Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

sodaacm
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 11:40

Monolog je napisao/la:
Claus je napisao/la:Kakvo je uživanje šamarati ove neznalice, iako moram priznati da se čovjek brzo zasiti od jedne te iste priče.
:puke: :puke: :roll: :roll:

Post bih potpisao (sa malim izmjenama), ali onda pročitah ovo i skontah da sam bio u pravu što sam batalio ovaj forum. :wave:
Nema dalje :puke:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 10 sep 2016, 11:41

Ja u svakom slucaju ocekujem da Djokovic zada poslednji udarac tenisu. :cool:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 11:44

Claus je napisao/la:Vrijeđaš (i mene i ostale Federerove navijače), slobodan si da spominješ nečije roditelje i pored toga si toliko bezobrazan da drugima prebacuješ neke stvari oko pisanje. Je li te barem malo sramota :?:

Slažem se s @Monologom da je forum de facto propao, upravo zato što se tebi i likovima poput tebe dozvoljava da pišu šta god hoće, bez ikakvih sankcija (ne opomena, jer za takve kao ti iste ne vrijede).
Ako ko vrijedja ovde to si ti to svi znamo , bas si provokator pa se onda hinjski pravis zrtva....Ako ista mrzim u svom zivotu onda su ljudi kao ti , zlo ovog drustva....

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2016, 11:47

sodaacm je napisao/la:
Claus je napisao/la:Vrijeđaš (i mene i ostale Federerove navijače), slobodan si da spominješ nečije roditelje i pored toga si toliko bezobrazan da drugima prebacuješ neke stvari oko pisanje. Je li te barem malo sramota :?:

Slažem se s @Monologom da je forum de facto propao, upravo zato što se tebi i likovima poput tebe dozvoljava da pišu šta god hoće, bez ikakvih sankcija (ne opomena, jer za takve kao ti iste ne vrijede).
Ako ko vrijedja ovde to si ti to svi znamo , bas si provokator pa se onda hinjski pravis zrtva....Ako ista mrzim u svom zivotu onda su ljudi kao ti , zlo ovog drustva....
Umjesto pisanja nebuloza, učini uslugu i sebi i meni pa me stavi na ignore listu i nećeš biti prinuđen čitati moje komentare, stoga neće biti potrebe ni da odgovaraš na iste.

Od mene dosta za danas. :salut:

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 11:53

Claus je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:

Umjesto pisanja nebuloza, učini uslugu i sebi i meni pa me stavi na ignore listu i nećeš biti prinuđen čitati moje komentare, stoga neće biti potrebe ni da odgovaraš na iste.

Od mene dosta za danas. :salut:
Dosta je od tebe ne za danas vec mnogo duzi period...Sveznalico :urnebes:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2016, 12:24

dscile je napisao/la:Ja u svakom slucaju ocekujem da Djokovic zada poslednji udarac tenisu. :cool:
Oružjem protiv otmičara.. :urnebes:

@Claus ko da te zaposjeo mancini :think:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2016, 12:37

DANTES je napisao/la:@Claus ko da te zaposjeo mancini
Mancini je ozbiljan forumaš za ove tvoje, veću armiju ispranih mozgova nisam vidio još od 2011, Juventini im nisu ni do koljena. :mrgreen:

Dobra strana im je što brzo odustanu kad vide da nemaju gdje, mada me strah da ne padnu serveri ako Novak u nedjelju bude brojao do 13. :lol:

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 10 sep 2016, 12:40

Claun objasnio dajte covjeku trofej us opena. Zasluzio ga je vise od djokovica sa ovako smijesnim zrijebom

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2016, 12:56

Claus je napisao/la:
DANTES je napisao/la:@Claus ko da te zaposjeo mancini
Mancini je ozbiljan forumaš za ove tvoje, veću armiju ispranih mozgova nisam vidio još od 2011, Juventini im nisu ni do koljena. :mrgreen:

Dobra strana im je što brzo odustanu kad vide da nemaju gdje, mada me strah da ne padnu serveri ako Novak u nedjelju bude brojao do 13. :lol:
Mancini ozbiljan... Koje moje ovdje pišu 3-4 srbina, ja, dscile, alan, marconato

http://www.njuz.net/sta-poznati-pisu-na-tviteru-36/
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 10 sep 2016, 12:58

Sinoć sam gledao negdje do drugog seta i vidim da je Stan pobijedio. Volio bi da je Kei napravio podvig i otišao do kraja, u prvom setu je odlično igrao i sve do onog breaka u drugom ali djelovao je pun samopouzdanja. Predpostavljam da je i Stan proigrao u nastavku i to je to.
Nadamo se da će bit dobro finale.
Epidaurus je napisao/la:Zlatna era tenisa je meni licno od 2008. pa do neke 2014. U tom periodu smo gledali Fedexa, Nadala i Noleta na vrhuncu gdje su svako malo igrali medjusobno epske meceve (finale WImbledona 2008., finale AO 2012., polufinale US 2011. prije svih).
Slažem se, period 2008-2014. je bio zaista vrhunski i veoma žestok. Kao što si rekao ova trojica su dominirali i više puta sam pisao kako nedostaju takvi mečevi..

Što se mene tiče, finale US Opena 2011. je bolje od AO 2012. Također, i finale USO 2013. je bilo vrhunsko, u najmanju ruku negdje sa tim iz AO.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2016, 12:59

Zayebavam se bolan, crni Dante. :crazy: Nećeš me valjda i ti napast' kao ostatak klape. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2016, 13:02

Claus je napisao/la:Zayebavam se bolan, crni Dante. :crazy: Nećeš me valjda i ti napast' kao ostatak klape. :mrgreen:
Ja mislim da ti ne yebeš zadnjih mjesec dana.. :mrgreen:

Koje si ti godište? Rekao bih 89 tako nešto
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 sep 2016, 13:06

DANTES je napisao/la:
Claus je napisao/la:Zayebavam se bolan, crni Dante. :crazy: Nećeš me valjda i ti napast' kao ostatak klape. :mrgreen:
Ja mislim da ti ne yebeš zadnjih mjesec dana.. :mrgreen:

Koje si ti godište? Rekao bih 89 tako nešto
Neka to ostane tajna, svakako nije relevantno za rasprave. :mrgreen:

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 10 sep 2016, 13:18

darker10 je napisao/la:Naravno da ima.Pobijedio je u finalu 3 puta starog Federera,5 puta chokera Murraya i 3 puta ozlijedjenog post-prime Nadala.Jedino mu mogu priznat ovu titulu protiv Tsonge,jer je Francuz tada stvarno igrao tenis zivota :D

Vi sto ste pro-Djokovic prvo trebate skontat da ako pisate po Federerovoj konkurenciji i govorite da nije neki teniser,onda ne mozes smatrat dostignucem ako tvoj Djokovic dobije Federera u 33. ili 34. godini,jer to naravno nema smisla ako vec govorite da nije bio previse dobar ni u 25.
Za tvoju informaciju, Federer je pao jos 2010. godine, sa 28 godina, a to su najbolje godine u sportu koliko ja znam. Razumem da je vama tesko da shvatite da je njegov tenis prevazidjen u tom trenutku od strane Nadala, za oko je verovatno najlepsi u istoriji ali je prevazidjen, kao sto ce biti prevazdijen i ovaj Djokovicev vremenom. A to sto se tice nabijanja u 33 ili 34 godini, ne razumem sta hocete da kazete? Nabijao je i Federer skor u medjusobnim duelima 2006. i 2007. kada je ovaj imao 18-19 godina pa to nikome nije smetalo.

A kazes uzimao 3 puta protiv povredjenog post-prime Nadala? Pa nesto se ne secam da je on bio povredjen 2011...? I kako je to post-prime kada je covek tada imao 24-25 godina?

Ovo za Mareja chokera je smesno, decko ima vise GS titula nego 70% onih gore navedenih iz velike Federerove ere...

Edit: Ovom Clausu necu ni odgovarati, nema potrebe zamarati se sa takvim likovima.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 10 sep 2016, 13:21

Stvar je dakle na forumu jasna, ako osvoji (a nece) Stan bice spas tenisa.
A ako osvoji Nole, bice da je Stan bio umoran i istrosen i da se Nole provukao i nastavak mracnog doba u tenisa. :mrgreen:

Jaki ste ko Nato!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 13:34

NukeR_G1970 je napisao/la:

Edit: Ovom Clausu necu ni odgovarati, nema potrebe zamarati se sa takvim likovima.
Covjek je bahat, nametljiv i sto je najgore bolesno opsesivan.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 sep 2016, 14:15

darker10 je napisao/la:Naravno da ima.Pobijedio je u finalu 3 puta starog Federera,5 puta chokera Murraya i 3 puta ozlijedjenog post-prime Nadala.Jedino mu mogu priznat ovu titulu protiv Tsonge,jer je Francuz tada stvarno igrao tenis zivota :D

Vi sto ste pro-Djokovic prvo trebate skontat da ako pisate po Federerovoj konkurenciji i govorite da nije neki teniser,onda ne mozes smatrat dostignucem ako tvoj Djokovic dobije Federera u 33. ili 34. godini,jer to naravno nema smisla ako vec govorite da nije bio previse dobar ni u 25.
Za tvoju informaciju, Federer je pao jos 2010. godine, sa 28 godina, a to su najbolje godine u sportu koliko ja znam. Razumem da je vama tesko da shvatite da je njegov tenis prevazidjen u tom trenutku od strane Nadala, za oko je verovatno najlepsi u istoriji ali je prevazidjen, kao sto ce biti prevazdijen i ovaj Djokovicev vremenom. A to sto se tice nabijanja u 33 ili 34 godini, ne razumem sta hocete da kazete? Nabijao je i Federer skor u medjusobnim duelima 2006. i 2007. kada je ovaj imao 18-19 godina pa to nikome nije smetalo.

A kazes uzimao 3 puta protiv povredjenog post-prime Nadala? Pa nesto se ne secam da je on bio povredjen 2011...? I kako je to post-prime kada je covek tada imao 24-25 godina?

Ovo za Mareja chokera je smesno, decko ima vise GS titula nego 70% onih gore navedenih iz velike Federerove ere...

U tenisu to sigurno nisu najbolje godine.To sto je Djokovic bas tad procvjetao i uzeo najvise titula ne mora da znaci da vazi sa sve ostale..

Ono sto hocu rec je da ne mozes govorit da je Djokovic uzeo titule u jakoj eri,a Federer slaboj a ovamo Djokovic polovinu svojih GS titula uzima od 2014. do danas.Daj molim te,kakva je to era?Pa Safin je bog tenisa za Cilica,Nishikorija i slicne.

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 10 sep 2016, 14:26

sodaacm je napisao/la:

Sinoc nisam imao vremena da ti odgovorim, ali nisam zaboravio danas!
Ma sad svi mi koji navijamo za Federera crkajemo od muke sto ova prevara kao osvaja GS! Znaci od muke ne spava skoro cijela planeta! O da!
Nee, ja crkajem od muke sto je ikona sporta povrijedjena! Sto je po prvi put u svojoj blistavoj karijeri morao preskociti GS, sto ga godine stizu i nije u mogucnosti drzati casove tenisa ostatku ATP toura! Sto mozda vise nikad necu vidjeti njegov mec protiv Nadala, na koji bih pristao i da ga Nadal biciklom posalje kuci! E za to mi je krivo! Krivo mi je jer znam da se blizi kraj a tenis se pretvorio u sta se pretvorio!
Valjda svako iz nekog razloga prati tenis! E pa moj je bio, jeste i bice Federer! Od onog trenutka kada je na Wimbledonu pobijedio velikog Samprasa do ovog zadnjeg Wimledona i poraza od Raonica! Pratio sam i poraze i pobjede! I zavolio tenis! Njegov tenis! Igru! Stav!

I dodje mi neko ovdje govoriti kako veceras necu spavati i ostale gluposti! Ocito da ne smijes reci da je do ovog GS finala Djokovic dosao uz tri predaje i smijesno lagane protivnike! Jer odmah si protiv nebeskog Noleta? Kako? Njega samo povreda moze sprijeciti da pobijedi, ostalo sve je nemoguce! On je nepobjediv!
Cijeli svijet vidi kako padne na desno rame, a zaboli ga lijevo i pita se zasto ga ne vole? Kako? Sigurno sto je iz Srbije, dusa! Odmah u startu je omalovazavan! Valjda trebas zasluztit da u finalu Wimbledona, u Londonu na centralnom terenu dok igras protiv Britanca, publika navija za tebe!
I ako osvoji i ovaj GS, svaka cast! Cestitat treba svakako, sportski! Korektno! Nije njemu to palo s neba, zasluzio je sigurno i srecu ako mu se dogodila! Sve se u zivotu treba zasluziti! Rekoh to i ranije! Mozda ce kada se oprosti imati i vise GS od Rogera, treba i na tome cestitati! To je neminovno! Sve je to mozda i ako! Buducnost ce pokazati!
Ali da je za mene prevara, prevara je! I nema to veze s Rogerom, kontas? Gotivim ja i Del Potra, Wawrinku, Nadala, Thiema i ostale koji su isto pobjedjivali covjeka zbog kojeg i dalje pratim ovaj sport! Valjda gotivis osobe slicne tebi po necemu! Valjda!
A dok ja ne spavam od muke i prepirem se s tobom Federer nas oboje pozdravlja s nekog otoka, uziva! Ironija zivota! :kafa: :wave:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 10 sep 2016, 14:49

BARNYCLE je napisao/la:
sodaacm je napisao/la:

Sinoc nisam imao vremena da ti odgovorim, ali nisam zaboravio danas!
Ma sad svi mi koji navijamo za Federera crkajemo od muke sto ova prevara kao osvaja GS! Znaci od muke ne spava skoro cijela planeta! O da!
Nee, ja crkajem od muke sto je ikona sporta povrijedjena! Sto je po prvi put u svojoj blistavoj karijeri morao preskociti GS, sto ga godine stizu i nije u mogucnosti drzati casove tenisa ostatku ATP toura! Sto mozda vise nikad necu vidjeti njegov mec protiv Nadala, na koji bih pristao i da ga Nadal biciklom posalje kuci! E za to mi je krivo! Krivo mi je jer znam da se blizi kraj a tenis se pretvorio u sta se pretvorio!
Valjda svako iz nekog razloga prati tenis! E pa moj je bio, jeste i bice Federer! Od onog trenutka kada je na Wimbledonu pobijedio velikog Samprasa do ovog zadnjeg Wimledona i poraza od Raonica! Pratio sam i poraze i pobjede! I zavolio tenis! Njegov tenis! Igru! Stav!

I dodje mi neko ovdje govoriti kako veceras necu spavati i ostale gluposti! Ocito da ne smijes reci da je do ovog GS finala Djokovic dosao uz tri predaje i smijesno lagane protivnike! Jer odmah si protiv nebeskog Noleta? Kako? Njega samo povreda moze sprijeciti da pobijedi, ostalo sve je nemoguce! On je nepobjediv!
Cijeli svijet vidi kako padne na desno rame, a zaboli ga lijevo i pita se zasto ga ne vole? Kako? Sigurno sto je iz Srbije, dusa! Odmah u startu je omalovazavan! Valjda trebas zasluztit da u finalu Wimbledona, u Londonu na centralnom terenu dok igras protiv Britanca, publika navija za tebe!
I ako osvoji i ovaj GS, svaka cast! Cestitat treba svakako, sportski! Korektno! Nije njemu to palo s neba, zasluzio je sigurno i srecu ako mu se dogodila! Sve se u zivotu treba zasluziti! Rekoh to i ranije! Mozda ce kada se oprosti imati i vise GS od Rogera, treba i na tome cestitati! To je neminovno! Sve je to mozda i ako! Buducnost ce pokazati!
Ali da je za mene prevara, prevara je! I nema to veze s Rogerom, kontas? Gotivim ja i Del Potra, Wawrinku, Nadala, Thiema i ostale koji su isto pobjedjivali covjeka zbog kojeg i dalje pratim ovaj sport! Valjda gotivis osobe slicne tebi po necemu! Valjda!
A dok ja ne spavam od muke i prepirem se s tobom Federer nas oboje pozdravlja s nekog otoka, uziva! Ironija zivota! :kafa: :wave:
Ja stvarno ne mogu vidjeti razlog zasto ljudi pljuju po Novaku sto su se ljudi povrijedili protiv njega ili pak odustali iz samo njima poznatih razloga i na kraju ce biti nezasluzeno osvojena titula, mislim stvarno...To je igranje sa inteligencijom. Vasoj patetici nema kraja. Price o weak erama je totalni apsurd a ako vec hocete pricati i o tome onda svako ko se iole razumije tenis zna da je od 2009 pa do 2015 najveca era tenisa jer su svi u najboljoj formi, sazreli kao igraci osim mozda Nadala koji je stvarno imao nesrece sa povredama(mada je 2013 njegova jedna od boljih godina) i koji je neupitno za klasu jaci igrac od RF i to je dokazao u vremenu kako vi volite reci u najboljim RF godinama...Na kraju 23-11 je vise nego ocito...Kada pricas o prevarama Novaka, zasto je onda jedini Federer koji zagovara ukidanja chelendza? Zanimljivo da bas on to zagovara godinama unazad....jer naravno njegov uticaj na tenis je nemjerljiv pa tako bi imao mogucnost uticati na sudije vise nego ostali , razumljivo jer u odnosu na druge donosi vise para..Svi se oni bore izboriti za sebe bolju situaciju . Finale u Londonu kada je RF odustao nije prevara zbog navodne povrede ledja i nakon tri dana vec na terenu igra u DC . TO JE PREVARA .Ja licno obozavam RF kao uopsteno sve iz vrha svi imaju nesto sto kod njih gotivim ali brate mrzim kada vi opsesivni RF fanovi omalozavati Novaka sa moram reci debilskim argumentima.Neiznosite dvostruke nego petorostruke standarde samo da bi taj vas idol isplivao na vrhu...Mnogo navijaca na svijetu RF je bolesno opsesivno...

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 10 sep 2016, 14:55

Koliko Serena Williams ima godina? Opcenito svi sportisti traju duze, jer medicina i masa drugih stvari napreduju nevjerovatnom brzinom. Tako je i s teniserima, ne mozes ocekivati da danas neko sa 17 godina osvoji slem, ali zato i traju dosta duze. Prosjek igraca koji trenutno cine top 10 je preko 29.

Federerov nivo igre nije pao poslije 2007. ali je bilo trenutaka kad su ga mucile povreda ledja i mononukleoza, i ono najvaznije zbog godina ne moze svaki turnir zapinjati. Briljirao je na AO 2009. ali je i Rafa odigrao perfektno i na kraju je poklekao. Da je tako odigrao protiv bilo kojeg drugog igraca koji se do tad aktivno bavio tenisom, on bi taj mec dobio.

Slicna je situacija 2015. gdje je odigrao vrhunski protiv Murraya na W, ali ga je u finalu sacekao Djokovic. Na US Openu u finale ulazi bez izgubljenog seta, a tamo opet mrka kapa. Na sljaci vec par godina unazad tankira i vidi se da se cuva za njemu bitnije turnire, i sasvim je normalno da onih par meceva koje je Novak dobio protiv njega nisu neko mjerilo. Medjutim US i W 2015. su druge price, prije tih meceva i kladionice stavljale podjednake sanse za trofej.

Rafa je opet druga prica, za standarde koje su postavili Novak i Roger on je na betonu smijesan igrac, ali je osvojio 3 slema na US + AO, a na svakom od tih je odigrao briljantno finale, gdje mu nivo igre ide iznad najboljih Djokovica i Federera. Sustina je da takve meceve nije mogao ponavljati na ovoj vrsti podloge, pa je i suvise cesto ispadao prije zavrsnice turnira. Sam podatak da nikad nije stigao do polufinala prije 2008. govori dosta.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []