Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
ljubiteljsporta
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Neko negdje napisa da će Mirza imati press. Pa bilo bi dobro čuti i njegovu stranu. Međutim, sve i da zanemarimo zadnje minute sinoćnje utakmice, puno se toga nakupilo. Ok, jasno je ko dan da Mulaomerović je tek u rangu perspektivnog trenera i koji od prvog momenta nije imao autoritet nad ovim likovima. Vjerovatno je i Mula u pravu kada kaže da"niko nema na njima autoritet. Naravno, imaju oni veliki treneri ala Dusko Ivanović i tako dalje.
I tu dolazimo do onoga koje sve ovo zakuhao. Dakle našeg vrlog Upravnog odbora, onog sekretara Barbarića (koji se pravi mahnit i radi sve uz okviru propisa)...Neko će reći da branim Konakovića, Mahmutovića, Stojanovića...Prvo nemam ja ništa od njih da bih ikoga branio. Drugo ako su lopovi sve dok ih ne osude necu ni u sta vjerovati a previše je u nas u drzavi "unaprijed osuđenih". Ono što sto ostaje su fakti. TI ljudi su za 4 godine napravili nešto. Naravno da nisu nabolji i nisu sve , ali u odnosu na ono što imamo u ovo nedeljno jutro, napravili su pravo malo čudo. Sada nemamo ništa. I to je fakt. Ova "gospoda" u Savezu se pravila pametna i sve ujebala. Tako da prije nego što ijednom selektoru ili igraču "zavrnemo vrat" logično je da ovi moraju ići kući.
A sad malo i o igračima. Utvrđivali mi ili ne činjenice kapiten nije bio ni k od kapitena. Da je on njima zaista autoritet, a to se stiče u svlačionici i na treningu, onda bi mu i riječ bila dovoljna da se Musa smiri. Međutim, on to nije. Zašto ? Ne znam, eto neko napisa sav taj ciganluk na treninzima. U svakom slučaju, sve one svoje trice i pobjede sada je popišao i na kraju mnu ostaje da se samo obogatio u NBA. Aferim, neka je, njegove su pare. Što mu ja zavidio meni se vratilo naopako u životu. Međutim, još će igrati 2-3 godine i gotovo. U Americi ionako neće znati za njega, takvih ima hiljade, a u dalekoj Bosni e vidjet će te. To će mu teško pasti. Jer svi smo mi ljudi i volimo biti u centru pažnje. A kada nje nestane, kada prestanem da igram, ostaje mi da sam bio legenda i da se opet tu vrtim oko košarke (konkretno time se bavi). A ovdje on sve to popišao. Ok, zaborave ljudi pola svega uvijek, ali svejedno, sebi je nakačio mrlju i ubjedljivo je najveći gubitnik večeri.
Što se tiče Juke, mislim da sva njegova ne disciplina (spominje je Mulaomerović) i greške proizvod su lošeg trenera. Al daleko od toga da je i on cvjećka ne voli sebi davati previše za pravo.
Što se tiče ostalih, ima tu još jedan mit koji je pao. Osim Muse, niko od svih silnih naših mlađih igrača nije nikakav mega talenat. Da jesu, oni bi to pokazali u ovih 8-9 utakmica. I to je isto fakt. Međutim, to je ono što imamo i ne možemo bježati od toga.
Ima jedna i dobra stvar. Sada svakako imamo dvije godine do sljedećih kvalifikacija, pa solidno vremena da uz ozbiljnog trenera složi se ekipa sa mnogo više hemije. Ima tu momaka koji su "materijal". Ne možeš Gordića otpisati jer momak ima svoje limite al pošteno odradi uvijek sve. Mali Gegić (18), pa neki naturalizovani Ametikanac ili ovi postojeći, pa Musa (17), Čampara (17), Atić (19)...pa ne možeš ni pobrisati ni Buzu (21) i Vrabca (22). Možda ti i Minja Milošević može dati ruke da ovu mlađariju malo poguraš. Nije puno star a momak uvijek korektno odradi svoje. Imaš tu Sikiraša (17), Karahodžića (20), Sulejmanoviča (21).. Možda još neko...Kikan je momak koji je uvijek bio pošten prema dresu repke. Isto kao i Andrija. Opet naglašava i ovi koje sam pobrojao ne znači da će biti ekstra veliki igrači, ali to su naši potencijali. ****, vrijeme je očito za rad na duže staze. Namjerno sam preskočio Juku. Sa njim više ništa ne znaš. Ne otpisujem ga ja, ali opet kažem sa njim se ništa ne zna. Mirza ? Mislim da je on odigrao posljednje svoje utakmice za repku. Uostalom za 3 godine, na nekom novom Eurobasketu će mu biti 33-34. Nije to toliko za otpisa, koliko kao što rekoh sinoćnji događaj mu je obilježiuo karijeru.
Pa eto i Crnogorci su nešto slično prošli prije dvije godine.
I tu dolazimo do onoga koje sve ovo zakuhao. Dakle našeg vrlog Upravnog odbora, onog sekretara Barbarića (koji se pravi mahnit i radi sve uz okviru propisa)...Neko će reći da branim Konakovića, Mahmutovića, Stojanovića...Prvo nemam ja ništa od njih da bih ikoga branio. Drugo ako su lopovi sve dok ih ne osude necu ni u sta vjerovati a previše je u nas u drzavi "unaprijed osuđenih". Ono što sto ostaje su fakti. TI ljudi su za 4 godine napravili nešto. Naravno da nisu nabolji i nisu sve , ali u odnosu na ono što imamo u ovo nedeljno jutro, napravili su pravo malo čudo. Sada nemamo ništa. I to je fakt. Ova "gospoda" u Savezu se pravila pametna i sve ujebala. Tako da prije nego što ijednom selektoru ili igraču "zavrnemo vrat" logično je da ovi moraju ići kući.
A sad malo i o igračima. Utvrđivali mi ili ne činjenice kapiten nije bio ni k od kapitena. Da je on njima zaista autoritet, a to se stiče u svlačionici i na treningu, onda bi mu i riječ bila dovoljna da se Musa smiri. Međutim, on to nije. Zašto ? Ne znam, eto neko napisa sav taj ciganluk na treninzima. U svakom slučaju, sve one svoje trice i pobjede sada je popišao i na kraju mnu ostaje da se samo obogatio u NBA. Aferim, neka je, njegove su pare. Što mu ja zavidio meni se vratilo naopako u životu. Međutim, još će igrati 2-3 godine i gotovo. U Americi ionako neće znati za njega, takvih ima hiljade, a u dalekoj Bosni e vidjet će te. To će mu teško pasti. Jer svi smo mi ljudi i volimo biti u centru pažnje. A kada nje nestane, kada prestanem da igram, ostaje mi da sam bio legenda i da se opet tu vrtim oko košarke (konkretno time se bavi). A ovdje on sve to popišao. Ok, zaborave ljudi pola svega uvijek, ali svejedno, sebi je nakačio mrlju i ubjedljivo je najveći gubitnik večeri.
Što se tiče Juke, mislim da sva njegova ne disciplina (spominje je Mulaomerović) i greške proizvod su lošeg trenera. Al daleko od toga da je i on cvjećka ne voli sebi davati previše za pravo.
Što se tiče ostalih, ima tu još jedan mit koji je pao. Osim Muse, niko od svih silnih naših mlađih igrača nije nikakav mega talenat. Da jesu, oni bi to pokazali u ovih 8-9 utakmica. I to je isto fakt. Međutim, to je ono što imamo i ne možemo bježati od toga.
Ima jedna i dobra stvar. Sada svakako imamo dvije godine do sljedećih kvalifikacija, pa solidno vremena da uz ozbiljnog trenera složi se ekipa sa mnogo više hemije. Ima tu momaka koji su "materijal". Ne možeš Gordića otpisati jer momak ima svoje limite al pošteno odradi uvijek sve. Mali Gegić (18), pa neki naturalizovani Ametikanac ili ovi postojeći, pa Musa (17), Čampara (17), Atić (19)...pa ne možeš ni pobrisati ni Buzu (21) i Vrabca (22). Možda ti i Minja Milošević može dati ruke da ovu mlađariju malo poguraš. Nije puno star a momak uvijek korektno odradi svoje. Imaš tu Sikiraša (17), Karahodžića (20), Sulejmanoviča (21).. Možda još neko...Kikan je momak koji je uvijek bio pošten prema dresu repke. Isto kao i Andrija. Opet naglašava i ovi koje sam pobrojao ne znači da će biti ekstra veliki igrači, ali to su naši potencijali. ****, vrijeme je očito za rad na duže staze. Namjerno sam preskočio Juku. Sa njim više ništa ne znaš. Ne otpisujem ga ja, ali opet kažem sa njim se ništa ne zna. Mirza ? Mislim da je on odigrao posljednje svoje utakmice za repku. Uostalom za 3 godine, na nekom novom Eurobasketu će mu biti 33-34. Nije to toliko za otpisa, koliko kao što rekoh sinoćnji događaj mu je obilježiuo karijeru.
Pa eto i Crnogorci su nešto slično prošli prije dvije godine.
Donnie Darko je napisao/la:Da, to je kap koja je prelila čašu. Zbog toga ne smije ostati trener.Gefufna je napisao/la:Ko je ono ovdje spomenuo Saff?![]()
http://saff.ba/strasno-selektor-kosarka ... 9SZUk197IU
zbog toga ga treba u zatvor poslati
Dernek sa priprema se nastavio i na parketu.
Ti voliiiis njuuuuu a tebe jaaaa

Ti voliiiis njuuuuu a tebe jaaaa
- majestic24
- Kontakt:
Prva stvar,sto se tice timskog sporta u BiH...svakom nacionalnom timu prvo dovesti dobrog psihologa.
Sto se tice kosarke...ovaj tim ima svojih mana,ali ovaj tim ima itekako kvalitete da bez rpbolema se kvalificira na EP. Ruse smo ubili u prvom poluvremenu..imali smo +16. One tri trojke sto smo primili na kraju poluvremena nisu problem. Serije poena u kosarci se desavaju uvjek i svakome. Ali problem je pristup igraca.
Kao prvo,Mirza jest kapiten,trenutno nas najbolji kosarkas. Ali Mirza jedno treba da zna...reprezentacija nije njegovo vlasnistvo. Sve i jednom sportasu,nebitno da li je to Teletovic ili Bavcic,Dzeko ili Stevanovic,Toromanovic ili Karacic...svakom od njih treba biti cast kad dobiju poziv da se odazovu nacionalnom pozivu. Njhovo je da slusaju selektora,nebito da li je na klupi amater kao sto je Mulaomerovic ili ipak trener koji zna svoj posao kao sto je to bio Petrovic. Jucer je Mirza glavni krivac za poraz i od njega treba sve krenuti. Sutirao je neke nemoguce trice,zabijao se u protivnika,gubio lopte..i da je on bio malo prisebniji u prvom poluvremenu mogli smo imati blizu 30 poena prednosti protiv Rusa.
Nurkic je za mene bio dobar. Neznam zasto ga pojedinci prozivaju. Ali i on treba poraditi na sebi . Momak je zvijer u odbrani,on dok je bio u igri Rusi su se na nasem dijelu ispadali smijesni. Ali meni je nelogicno da centar kao on ima fin sut sa poludistance,a pod kosem kad treba poloziti loptu kao da baca kuglu sa ramena a ne yebenu kosarkasku loptu.
iskreno pisao bih jos,ali moram voziti zenu u shoping pa cemo nastaviti drugi put.
Sto se tice kosarke...ovaj tim ima svojih mana,ali ovaj tim ima itekako kvalitete da bez rpbolema se kvalificira na EP. Ruse smo ubili u prvom poluvremenu..imali smo +16. One tri trojke sto smo primili na kraju poluvremena nisu problem. Serije poena u kosarci se desavaju uvjek i svakome. Ali problem je pristup igraca.
Kao prvo,Mirza jest kapiten,trenutno nas najbolji kosarkas. Ali Mirza jedno treba da zna...reprezentacija nije njegovo vlasnistvo. Sve i jednom sportasu,nebitno da li je to Teletovic ili Bavcic,Dzeko ili Stevanovic,Toromanovic ili Karacic...svakom od njih treba biti cast kad dobiju poziv da se odazovu nacionalnom pozivu. Njhovo je da slusaju selektora,nebito da li je na klupi amater kao sto je Mulaomerovic ili ipak trener koji zna svoj posao kao sto je to bio Petrovic. Jucer je Mirza glavni krivac za poraz i od njega treba sve krenuti. Sutirao je neke nemoguce trice,zabijao se u protivnika,gubio lopte..i da je on bio malo prisebniji u prvom poluvremenu mogli smo imati blizu 30 poena prednosti protiv Rusa.
Nurkic je za mene bio dobar. Neznam zasto ga pojedinci prozivaju. Ali i on treba poraditi na sebi . Momak je zvijer u odbrani,on dok je bio u igri Rusi su se na nasem dijelu ispadali smijesni. Ali meni je nelogicno da centar kao on ima fin sut sa poludistance,a pod kosem kad treba poloziti loptu kao da baca kuglu sa ramena a ne yebenu kosarkasku loptu.
iskreno pisao bih jos,ali moram voziti zenu u shoping pa cemo nastaviti drugi put.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
-
HaRakIRi46
- Kontakt:
Jel ima neko fb profil ove sto cisti ozbiljno pitamfilip13 je napisao/la:
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!
HURTICU ODLAZI !!!!
HaRakIRi46 je napisao/la:Jel ima neko fb profil ove sto cisti ozbiljno pitamfilip13 je napisao/la:
Jedini koji je nešto pozitivno vidio u ovom videu
filip13 je napisao/la:Donnie Darko je napisao/la:Da, to je kap koja je prelila čašu. Zbog toga ne smije ostati trener.Gefufna je napisao/la:Ko je ono ovdje spomenuo Saff?![]()
http://saff.ba/strasno-selektor-kosarka ... 9SZUk197IU
zbog toga ga treba u zatvor poslati[/quote
Sranje od portala,pljujete po repki,jedva docekali,od pocetka priprema to radite,sve u necijem interesu.Sad ispade Mirza najgori,ne znamo ni sta mu je rekao,pa treba mu koja vaspitna.puno se podigao mali,a vi napadajte Mirzu,kad je ubacivao s parkinga svrsavali ste,cekali do sabaha da ga gledate i sad ga neko zeli predstaviti najgorim
Muia se fura na srpske trenere, konta nesto ae malo cu bogarat da se vidi da sam za.**** lik... Ti si qrcina od trenera i ovo je sve tvoja greska , imas autoritet ko miš, nisi u stanju balavca Musu drzat pod kontrolom da o ostalim ne pricamo.
Najjaci su ovi koji stadose hadno na stranu Muse u fazonu donjeli zlato...
Pa tada je Musa i bio ok momak, sta bi poslje na u17, kada je mu je SP sluzilo kao neki trening za raspucavanje. A isto se zamjera Mirzi sada, kakva ironija Allaše

Najjaci su ovi koji stadose hadno na stranu Muse u fazonu donjeli zlato...
Pa tada je Musa i bio ok momak, sta bi poslje na u17, kada je mu je SP sluzilo kao neki trening za raspucavanje. A isto se zamjera Mirzi sada, kakva ironija Allaše
Ne trebamo stati na stranu drvosječe. Naravno jedino zlato koje smo osvojili u bilo kojem timskom sportu pored sjedeće odbojke trebamo smatrati beznačajnim. Dok su te trojke sa parkinga nešto bitno kao da smo sa njima nešto dobili. Neka kabadahija te trojke pogađa u Americi, nadam se da ga više nikad nećemo vidjeti u našoj reprezentaciji.
Nije mi jasna jedna stvar, zasto se nakon sinocnjih ruznih scena Dzanan Musa u bilo kojem navratu oslovljava kao krivac?
I ja sam mislio da je malo poletio, ali kada vidim da decko sa onakvim emocijama (kao npr kada umalo ne poleti kada rusima lopta ode u aut) igra, kada place na kraju, pa nema sanse da se nakon svega on stavlja kao krivac...
Mirza kao prvo nije htjeo izaci u 2/4 mislim, ostao je do kraja, sa nikim ne komunicira, i jos onda ono na kraju, udara dijete, a radi cega? Zato sto je dijete dobilo lakat u prsa...
Sramotno...
I sta je to jos izmedju njega i Adina bilo?
I ja sam mislio da je malo poletio, ali kada vidim da decko sa onakvim emocijama (kao npr kada umalo ne poleti kada rusima lopta ode u aut) igra, kada place na kraju, pa nema sanse da se nakon svega on stavlja kao krivac...
Mirza kao prvo nije htjeo izaci u 2/4 mislim, ostao je do kraja, sa nikim ne komunicira, i jos onda ono na kraju, udara dijete, a radi cega? Zato sto je dijete dobilo lakat u prsa...
Sramotno...
Ne treba stati na niciju stranu nego biti realan i priznati da su oba igraca zajebala stvar, a glavni krivac je re.tardos Mula.Prle89 je napisao/la:Ne trebamo stati na stranu drvosječe. Naravno jedino zlato koje smo osvojili u bilo kojem timskom sportu pored sjedeće odbojke trebamo smatrati beznačajnim. Dok su te trojke sa parkinga nešto bitno kao da smo sa njima nešto dobili. Neka kabadahija te trojke pogađa u Americi, nadam se da ga više nikad nećemo vidjeti u našoj reprezentaciji.
Koliko vidim svi nesto, ukljucujuci vatrene fanatikose tuzlake sinoc stade na stranu Muse. Kada pitas sto, pa eto on je das dika i ponos donjeo u16 zlato za razliku od Mirze, mlad je, ne treba se na njemu istresati, dusica ...
Isti Musa ni u cedeviti nije redovan, a upravo od tog u16 on nista napravio nije i to je cinjenica. Cinjenica je i da je enorman talenat ali daleko od afirmisanog igraca i ako prepa njemu ne bude strogoce, gledacemo ga na vrhuncu karijere u euroliga klubovima, dok ce duplo manji talenti od njega igrati po NBA
Sve i da nije kriv za sukob sa Dzananom, a jeste(mada i malac kad se malo pogleda ima previse drskosti za svoje godine), Mirzi se na danasnjem presu treba postaviti nekoliko pitanja(sumnjam da ce ih biti jer su kod nas novinari p.i.c.k.i.c.e)
Kako je moguce da on cijele pripreme spava u svom stanu a ne sa ostalim reprezentativcima??
Druga stvar, prica mi kolega koji je kao mladic trenirao kosarku sa Mirzom kako su se dogovorili u srijedu da piju kafu. I Mirza mu reko ajd zvat cu te poslije treninga koji je taj dan bio u 18,00 sati. I ovaj mi pokaza poziv od Mirze koji se desio u 18,45 sati. Kad ga je pitao otkud da je tako malo trajao trening Mirza mu reko ma zayebi to nema tu nista pametno, i u pola treninga je napustio i otisao na kafu.
Jel se tako treba ponasati jedan kapiten???
Kako je moguce da on cijele pripreme spava u svom stanu a ne sa ostalim reprezentativcima??
Druga stvar, prica mi kolega koji je kao mladic trenirao kosarku sa Mirzom kako su se dogovorili u srijedu da piju kafu. I Mirza mu reko ajd zvat cu te poslije treninga koji je taj dan bio u 18,00 sati. I ovaj mi pokaza poziv od Mirze koji se desio u 18,45 sati. Kad ga je pitao otkud da je tako malo trajao trening Mirza mu reko ma zayebi to nema tu nista pametno, i u pola treninga je napustio i otisao na kafu.
Jel se tako treba ponasati jedan kapiten???
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- BuffonGigi
- Kontakt:
Eto vam sad gospodo reprezentacija sa Jusufom i Damirom, bez Haruna i Duska Ivanovica, jeste sada sretni moroni imbecilni?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Ma yebem ja svima mater.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Zato sto leti visoko...17 godina mu je on se prepire sa Kapitenom.... Na kraju krajeva kada sve saberomo ovo smo sami sebi sjebali, od prvog dana im pakuju price, probleme... Mula nije mogao jer mu nisu dali a sa Cibosima ce daleko dogurati...Mislim 1,2 igraca ignorisu trenera a 2,3 igraca ignorisu Kapitena...Mirza mater je svetinja a Musa spusti se decko ne lozi se na ovacije publike od toga neces postati igrac.sb1996 je napisao/la:Nije mi jasna jedna stvar, zasto se nakon sinocnjih ruznih scena Dzanan Musa u bilo kojem navratu oslovljava kao krivac?
Sramotno...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Tragikomicno.
Mirza je nisko spao bez obzira na izrecene rijeci nadobudnog Muse.
Dozivjeli smo jednu veliku blamazu, region nam se smije, ne idemo na Eurobasket, stvoreno je mnogo problema u i oko repke.
Pilo se i sinoc poslije utakmice...
Mirza je nisko spao bez obzira na izrecene rijeci nadobudnog Muse.
Dozivjeli smo jednu veliku blamazu, region nam se smije, ne idemo na Eurobasket, stvoreno je mnogo problema u i oko repke.
Pilo se i sinoc poslije utakmice...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
bordobijeli
- Kontakt:
Kako smo glup narod Boze sacuvaj , ovo gurkanje Teletovica i Muse je najmanji problem , problem je u odnosu prema repeezentaciji , nepostivanju trenera i taktike, amaterizam na pripremama , hijerarhiji u timu , licni ego igraca , tim je ispred pojedinca . ovo su pravi problemi koji dovedu do bruke koja se sinoc desila . uvijek se bavimo pogresnim stvarima kao npr psovanjem Mulaomerovica pa Dule Vujosevic i psovao i davio Bogdanovica pa 15 god prvak srbije bio a mali jedan od najbolji igraca evrope. Pocnite vise gledati stvari pravim ocima mucnite malo glavom
"Utakmica protiv Švedske igra se 14. septembra, a našim košarkašima treba pobjeda od oko 40 poena razlike, te pobjeda Makedonije protiv Velike Britanije kako bi se na kraju plasirali na Evropsko prvenstvo."
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/ostale- ... udo/206359
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/ostale- ... udo/206359
Pa zar mu je Musa ista ruzno rekao)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.