Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

jasta
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la jasta » 11 sep 2016, 12:33

Ovdje "moderacija" kao na baterije, kao da je jedan čovjek na 4 profila. Ako Mirza nije legenda mi legende nemamo. A nama ne valja niko mi smo takav narod. Kad Musa ostvari ono što je Mirza, e onda ćemo pričat. To što je osvojio, samo nama značajno, omladinsko prvenstvo, ne znači ništa. Pa vi blatite Mirzu kao što ste i Đedovića kao što ste i Juku, kao što ste i Konakovića, kao što ste i Salihamidžića i Baljića, kao što ste i Džeku i Spahića.....i Damira Mršića i Harisa Mujezinovića. Zašto je otišao Stipanović i zašto je rekao: "nek dobije prostora Sulejmanović" - parafrazirano....Ma pričajte šta hoćete meni će Mirza uvijek biti legenda. Babo košarke u napaćenoj Bosni. Simbol uspjeha, zalaganja rada i truda. Musi zelim sve najbolje al jos on pure pojest mora.
Zadnja izmjena: jasta, dana/u 11 sep 2016, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 sep 2016, 12:33

pinoglavi je napisao/la:Deriste ako da za BiH onoliko koliko je Mirza i ako u svijetu kosarke postane jednak našem smećarskom kapitenu treba da bude zadovoljno. Napisati popisam se ja na tu karijeru je presmijesno, pisas se na karijeru naseg najboljeg poslijeratnog igraca :bow: Ako Musa dosegne njegove visne u igrackom smislu, u seljackom smislu je vec dosegao, treba Bogu zahvaliti.
Šta je to tačno Mirza dosegao?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 11 sep 2016, 12:34

Donnie Darko je napisao/la:Koliko je tačno sportista uradilo nešto za ovu državu po ovoj "Šta je Mirza uradio za nas" logici?
Nije niko osim nasih reprezentativaca u sjedecoj odbojci i zlatnih kadetskih kosarkasa...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 11 sep 2016, 12:35

pinoglavi je napisao/la:Deriste ako da za BiH onoliko koliko je Mirza i ako u svijetu kosarke postane jednak našem smećarskom kapitenu treba da bude zadovoljno. Napisati popisam se ja na tu karijeru je presmijesno, pisas se na karijeru naseg najboljeg poslijeratnog igraca :bow: Ako Musa dosegne njegove visne u igrackom smislu, u seljackom smislu je vec dosegao, treba Bogu zahvaliti.
Oh, shit. Najbolji?
Pa Nenad je za njega doktor košarke!

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 sep 2016, 12:36

boomerang5 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Koliko je tačno sportista uradilo nešto za ovu državu po ovoj "Šta je Mirza uradio za nas" logici?
Nije niko osim nasih reprezentativaca u sjedecoj odbojci i zlatnih kadetskih kosarkasa...
Zlato u kadetskoj je važno koliko i zlato na malonogometnom turniru, onako malo jačem.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 sep 2016, 12:36

Virtu4l je napisao/la:
Šta je to tačno Mirza dosegao?
Nakon Mirze, Mirza je naš najveći igrač. Dosegao je da ode prvi u NBA, da usreći sve nas koji smo ga ostajali gledati, da daje sve od sebe u dresu reprezentacije do ovog ciklusa. I naravno na sve to se propisno popišao i sve najgore mu želim, ali smiješno je predstavljati da Mirza nije ništa dao za nas. Grbavi balavac treba glavu pognuti kada prodje kraj Mirze Teletovića.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 11 sep 2016, 12:37, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 11 sep 2016, 12:36

jasmin10 je napisao/la:
HaRakIRi46 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Jel ima neko fb profil ove sto cisti ozbiljno pitam :D
:lol: :lol: joj kralja
Jedini koji je nešto pozitivno vidio u ovom videu :lol:
Zbog nje sam pregledo ovaj snimak jedno 50-tak puta i onda sam skonto sto sam uopce i poceo gledati,ozbiljno ako neko ima profil djevojke neka stavi :ljepota:
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 sep 2016, 12:36

Čovjek objasnio.
“Bit vrhunski košarkaš nije samo imat visinu i talenat! Vrhunski Košarkaš mora bit jak prvo psihički pa onda fizički. Sinoćnja utakmica me podsjetila na kafansku tuču pijanaca! Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća!

Od kapitena Teletovića koji sa ovakvim igrama i autoriterom i ponašanjem samo sramoti dres koji nosi! Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru.

Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit. Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?!

Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša.

Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke.

Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”, napisao je Pars na Facebooku.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 11 sep 2016, 12:37

jasta je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:
Zlato u kadetskoj je važno koliko i zlato na malonogometnom turniru, onako malo jačem.
Pa jesam ja kriv sto smo raspala sportska nacija da je to na drugoj poziciji ?

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 11 sep 2016, 12:37

Balavi Musa nema respekta prema kapitenu kojem nije ćeif ići igati utakmicu u rusiji, malo kasni na pripreme, zajebava se svakom treningu i onda u ključnoj utakmici za odlazak na EP igra neku svoju utakmicu gdje ne propusti niti jednu priliku da se **** selektroru... Usput bi malo i suigrače hvatao za vrat ako im se ne svidi nešto od navedenoga...

O **** mentalitet....

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 sep 2016, 12:41

Pa jesam ja kriv sto smo raspala sportska nacija da je to na drugoj poziciji ?[/quote]

Važniji je svaki plasman A repke na Eurobasket i onaj jedan nogometne na Sp i onaj jedan rukometne na SP i ona bronza Tuke...

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 11 sep 2016, 12:42

Realno mi od rata izgledamo kao neki divljaci diletanti, sto se tice kosarkaske reprezentacije, sta smo ro uradili na asniorskom nivou za ovih 20 godina? U fudbalu je vidljiv postepen napredak, a kosarka, narocito klubska? Jedan od najvecih uspjeha nam plasman Kk Bosne u final eight ABA lige? I onda neko prica o nekim legendama postratne kosarke? Gajio sam i ja velike nade da se razumijemo

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 11 sep 2016, 12:44

Je li po tebi Mirza legenda bh sporta/kosarke? Ako da, nabroj mi jos par legendi drugih drzava u svijetu cisto da uporedimo i shvatimo sta se misli pod legenda.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 11 sep 2016, 12:45

Gefufna je napisao/la:
Je li po tebi Mirza legenda bh sporta/kosarke? Ako da, nabroj mi jos par legendi drugih drzava u svijetu cisto da uporedimo i shvatimo sta se misli pod legenda.
Ako je tako onda mi legende i nemamo ;)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 11 sep 2016, 12:45

DINO KONAKOVIĆ : sa facebook-a
Krivi smo mi!
Nisu krivi Mirza, Musa ni Juka. Nije kriv ni Mula.
Kult reprezentacije se pravi, kreira, nekad godinama. Svi ga kreiramo. Ne samo odgovorni u savezu, kreiraju ga i mediji, cijela javnost, navijaci. Tesko se kreira, a lako se srusi.
Reprezentacija je svetinja, to je prvo pravilo. Niko nema pravo da bude iznad nje. Ni predsjednik, ni sekretar, ni direktor, ni trener, ni igraci. Nastup je dobrovoljan , nema prisile. Ne placa se. U nekim zemljama igraci placaju sebi pripreme jer savezi nemaju novac.
Argentina je osvojila zlato na Olimpijskim igrama 2004 u Atini, a Ginobili i ekipa su sami sebi platili pripreme. Imali su kult reprezentacije, imali su odlicne odnose, hemiju, i pobijedili su.
Sta danas znaci nastup za reprezentaciju? U fudbalu npr, u neke od najjacih liga svijeta ne mozete otici ako nemate dovoljan broj nastupa za svoju reprezentaciju. Engleska liga ima takva pravila. Hoce samo najbolje, a najbolji, podrazumjeva se, igraju za nacionalni tim. Ako ne igras za svoj nacionalni tim, ti nisi najbolji.
Kosarka nema takva pravila. Ko hoce igra, a ko nece ne igra. Moze potpisivati ugovore gdje god hoce.
Zadnjih 10 godina, svako okupljanje kosarkaske reprezentacije imamo igrace koji ne dodju na pripreme, povrijedjeni su, traze da preskoce odredjeni ciklus.
Imamo naravno i igrace koji dolaze na svako okupljanje medju prvima, raspolozeni, spremni.
Imali smo jednu cijelu generaciju u kojoj su svi igraci dolazili prvi!
Nenad Markovic, Samir Avdic, Gordan Firic, Dzevad Alihodzic...
U cemu je razlika?
Njima je bila cast, a svi mi ostali smo jasno davali do znanja koliko nam reprezentacija znaci.
Sta nam danas reprezentacija znaci? Cijenimo li one koji dolaze prvi? Cijenimo li one koji mnogo za nju rade? Jesmo li to jasno objasnili nasim igracima?
Ja mislim da nismo. Danas nam menadzer koji je odveo mnogo djece u druge reprezentacije dobije prostor u medijima u kojima pljuje po covjeku koji za reprezentaciju krvari. Dobije i pocasno mjesto u prvom redu dvorane, a ovaj sto za reprezentaciju krvari, dobije prijavu i istragu.
Predsjednik koji ostavi savez u kreditu i u dugu od 2,5 miliona KM i njegov prvi saradnik Generalni sekretar koji je finansirajuci samo jednu musku selekciju taj dug pravio, nikad nisu kritikovani u javnosti. Kritikovani su i razapeti ovi sto krvare za savez, ovi sto su finansirajuci 7 selekcija vratili pola duga saveza. Ovi sto su postali prvaci Evrope.
Igrac nam kaze da ide u Zagreb na jedan dan , ponese sve stvari, ne javi se tri dana nikome. Posalje preko portala poruku da je povrijedjen i nalaze ljekara iz Zagreba. Nisu mu bitni ljekari reprezentacije, ni pravila reprezentacije. Savez ga naruzi, javnost naruzi savez.
Amerikancu koji ne igra za BiH dozvoljavamo da zaradjuje novac sa nasim pasosem.
Mirzina reakcija, Musina reakcija, Jukina reakcija, samo su posljedice.
Krivi smo mi.
p.s Mejdanu i Tuzli jos jednom kapa do poda !!

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 11 sep 2016, 12:47

aleksandar_veliki je napisao/la:Prelako mi dijelimo te 'epitete'. Nama su legende sportisti koju u svom zivotu imaju ukupno dva trofeja, niti jednu pojedinacnu nagradu i s reprezentacijom nisu osvojili nista. Mi smo najveci krivci za ovo sto se desava.
Sranja koja se gomilaju oko svake reprezentacije se sistematski zataškavaju, novinari pišu jedne te iste tekstove samo sa drugim imenima i prilikom, o onom i što znaju ili neće ili se ne usuđuju pisati, nego se kao pravi dobra atmosfera zarad rezlutata i onda smo "MI" krivi...

Nismo! Kriv je savez koji dovede za selektora smrada koji nije želio igrati za BiH, kriv je selektor što dopusti da mu se igrač sere na glavu pred čitavom nacijom, kriv je igrač koji sebi može dopustiti da onakva sranja napravi na utakmici bez da ga iko pozove na odgovornost...

Vi novinari ste u svemu tome saučesnici. Sve znate i šutite ko kurve...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 sep 2016, 12:49

Gefufna je napisao/la:
Koje se sve gluposti nece napisati, Mirza jeste legenda bh kosarke i bh sporta ali nije nikakva legenda u sirim okvirima. Uostalom status legende se zasluzi i ponasanjem a Mirza je ponasanjem zasluzio nogu iz reprezentacije tako da se ovo legenda odnosi na period prije ovih kvalifikacija.
Nad tobom sunce najljepše sja

Sir Oliver
Kontakt:

Post Postao/la Sir Oliver » 11 sep 2016, 12:53

Cijelokupnu sinoćnju situaciju prokomentarisao je i legendarni košarkaš Asim Pars, prenose ****.
O krv ti **** i legendarnom košarkašu Asimu Parsu...

Ne ne, mi smo krivi. Mi ovakve isprdke proglašavamo legendama....

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 sep 2016, 12:53

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u Mejdanu poražena od Rusije 67:78, međutim meč su na kraju obilježile i nemile scene u kojima su glavni akteri bili Mirza Teletović i Džanan Musa.
Cijelokupnu sinoćnju situaciju prokomentarisao je i legendarni košarkaš Asim Pars.

“Bit vrhunski košarkaš nije samo imat visinu i talenat! Vrhunski Košarkaš mora bit jak prvo psihički pa onda fizički. Sinoćnja utakmica me podsjetila na kafansku tuču pijanaca! Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća!

Od kapitena Teletovića koji sa ovakvim igrama i autoriterom i ponašanjem samo sramoti dres koji nosi! Musa kao najmlađi treba prvo da poštuje godine starijih igrača i da nauči nešto. Njegovo ponašanje bahato za dječaka od 17 godina samo će ostavit mrlje na karijeru.

Ja lično ne volim takve neposlušne igrače koji su tempirana bomba nikad ne znaš šta može uradit. Sejo Bukva koji ga voda kao slijepca i kordinira sa njim treba da ga prepusti pravim trenerima i pedagozima ovo djete ako ovako nastavi nigdje neće završit, treneri prvo šta pitaju kad uzimaju igrača je li problematičan?!

Meni je najviše žao Jusufa Nurkića. Igrao sam godinama istu poziciju i znam šta je prevlast u reketu. Jusuf sa svojom snagom i pokretljivosti malo je dobivao lopti u reketu. Trenutno je najspremniji u ekipi. Šutiranje iz daleka i zaborav da imamo snagu pod košem i njega su dovele do pucanja. Ja da sam bio, svaku loptu bi mu spustio na niski post i da rješava situacije ispod koša.

Njegova prevlast pod košem otvorila bi poziciju za šut ostalim vanjskim igračima i bilo bi dosta lakše igrat. Šutiranje izvana i Jusufa je izrevoltiralo pa je i on izašao da šutira trojke.

Sve u svemu, košarkaški i nesvakidašnji debakl u svakom pogledu se brzo treba analizirati, kazniti pojedinci i nastaviti sa vrhunskim momcima”, napisao je Pars na Facebooku.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 sep 2016, 12:55

pinoglavi je napisao/la: Nakon Mirze, Mirza je naš najveći igrač. Dosegao je da ode prvi u NBA, da usreći sve nas koji smo ga ostajali gledati, da daje sve od sebe u dresu reprezentacije do ovog ciklusa. I naravno na sve to se propisno popišao i sve najgore mu želim, ali smiješno je predstavljati da Mirza nije ništa dao za nas. Grbavi balavac treba glavu pognuti kada prodje kraj Mirze Teletovića.
Dobro, jel vas vise sramota momka ovako vrijedjati? Ok nekog nazivati seljacinom ali ovo 'grbo' prelazi sve granice normalnog i moras biti gov.no yebeno od covjeka da nekog tako hinjski vrijedjas.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 1 gost.