Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Prle89
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Prle89 » 11 sep 2016, 14:05

HeraklitMracni je napisao/la:Neko namjerno mirzi radi iza ledja !!! Pa vec 7 dana pise se ovdje kako mirza nece putovat u Svedsku a nikad Mirza nije to rekao .. i to ovdje su pisali upuceni u savez a svi znamo ko su !!
On sam sebe potkopava, sam sebi je najveći neprijatelj.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 sep 2016, 14:07

Prle89 je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:Neko namjerno mirzi radi iza ledja !!! Pa vec 7 dana pise se ovdje kako mirza nece putovat u Svedsku a nikad Mirza nije to rekao .. i to ovdje su pisali upuceni u savez a svi znamo ko su !!
Pa sto je se ovdje pisalo da nece putovati i prije ovog incidenta ?

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 11 sep 2016, 14:09

HeraklitMracni je napisao/la:
Prle89 je napisao/la:
Pa sto je se ovdje pisalo da nece putovati i prije ovog incidenta ?
Svejedno putovao on ili ne, on je rak rana ove reprezentacije.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 sep 2016, 14:10

Rak rana je mula i njemu ce saff presudit serijatskim sudjenjem :D

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 11 sep 2016, 14:10

ma nista, malo se posuo pepelom jer je skontao sta je uradio, no ja opet ponavljam da nije meni toliko problematican ovaj ispad sa Musom koliko njegov neprofesionalan odnos prema reprezentaciji i ocigledno rusenje autoriteta trenera. s nekim stvarima se slazem, no nije on stao posteno ispred ogledala i pogledao realno kako stvari stoje. On da je onaj pravi i da igra prvo za tim, a onda za druge, on bi cinio i suigrace boljim, a ovo sto sam vidio od njega u ove dvije utakmice je isto kao da smo doveli nespremnog amera koji je uzeo divljati u napadu da nabije statistiku za novi ugovor, a odbrana jedna velika nula. Kazem, ja da sam Mirzin saigrac, pa ja bih nakon dvije utakmice mu prvi sasuo u lice "alo, koji ti je vise", tako da sta god da je Musa rekao, to je proizvod frustracije radi njegovog odnosa u ove dvije utakmice, a on je jedini imao damu da mu to kaze u lice, dok recimo jedan Minja mu se na timeoutu izvinjava sto je Damiru palo na pamet da odigra akciju na Minju kad se lomi utakmica...

Nije ova pressica ni sekunde promijenila moje misljenje, ne moze meni neko sa par otrcanih fazona zamazati oci, pa nismo slijepci...

On ako je vec dosao na Damirovu molbu trebao je da se udruzi s njim i da ga uzdigne, da on od njega napravi autoritet svojim uticajem, a ne da ga potkopava... Ne znam, mnogo toga je nama nepoznato u svoj prici, no na osnovu ovog sto vidim ja mu ne mogu halaliti ove kvalifikacije nikako.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 sep 2016, 14:11

Dobro kaže čovjek, u Skenderiju kaže čeka 30. min da se odigra neka akcija na njega. To i jest problem, nema ničeg u ekipi. Ti team building su očito smetali Mirzi, nema hijerarhije, hemije, uigranosti jer umjesto što su slavili i veselili se trebali su trenirati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 11 sep 2016, 14:13

Teletović: Nikada neću ostaviti reprezentaciju, nikada!Fotogalerija
Prije oko 1h, E. Čaušević

Musa: Reprezentacija je za mene svetinja
Prije oko 3h, E. Čaušević

Rodila majka svoje patriote :D

Sportimo
Kontakt:

Post Postao/la Sportimo » 11 sep 2016, 14:15

Pazite sad ovu situaciju...Teletovic (kapiten???) Znate sta znaci kapiten???da mu pljusne sljagu i posalje ga na spavanje jer mu je ono kasno bilo sinoc igrati ...drugo: Djedovic: pare davao savezu,pa nije on Mikro-kredit,pa mu jos trazili,mucili momka,znaci provjereno...Trece: Musa: mora igrat,nalozeno,menadzeri,visa sila,postotak ljudima u savezu od novog ugovora...ko kome, malac od 17,covjeku koji prosao i sito i reseto...pa trebao ga je za parket zalijepiti...daleko od toga da Musa=kvalitet,al druze prvo dzoger i brisat parket,pa tek onda silu izrazavati...

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 sep 2016, 14:16

Sto nas ne pobise srbi '92 sve, majke nam ga nabijem nezahvalne, pa mi BOsnje na zasluzujemo da zivimo matere mi, koliko smo gadan narod, kakve sve komentare pisete, pa jel vas sramota ?? Puu
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 11 sep 2016, 14:17

"ali kao kapiten reprezentacije BiH moja dužnost je da na parketu budem to što jesam. Da vodim računa da svi budu maksimalno angažovani oko pobjede"

pa to je znaci problem sto on nije bio maksimalno angazovan, vodio covjek racuna da ostali budu....
i ovo za Enesa, na pocetku kvalifikacija je neko cini mi se pisao kako Mirza u saradnji s menadzerom bas zbog tog Enesa igra preko neke stvari, da bi on dokazao nekom nesto, jel to zato sto vise nisu u dobrim odnosima s beobasketom??
Mirza je na konferenciji sve fino ispricao, ali je problem sto jedno prica a drugo radi, ni on sam ne stoji iza svojih rijeci. Ne mozes ocekivati da se nesto i nacrta za tebe kad kreces ko mrtav konj, stanes na jedno mjesto i samo cekas loptu, to nije akcija, mozda u nekoj nacrtanoj akciji neko drugi treba da dodje na tvoju poziciju nakon bloka ili kretnje, pa da se ti otvoris za sut, ali zbog tvog kafenisanja na istom mjestu do istog nije moglo doci? Mozda da koji put krenes prema kosu kad vidis da bi se moglo fuliti pa probas taj skok uhvatiti...Svaka njemu cast, al mi bi sad bili na euru da on igra onako kako prica da ostali trebaju...

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 sep 2016, 14:18

Sportimo je napisao/la:Pazite sad ovu situaciju...Teletovic (kapiten???) Znate sta znaci kapiten???da mu pljusne sljagu i posalje ga na spavanje jer mu je ono kasno bilo sinoc igrati ...drugo: Djedovic: pare davao savezu,pa nije on Mikro-kredit,pa mu jos trazili,mucili momka,znaci provjereno...Trece: Musa: mora igrat,nalozeno,menadzeri,visa sila,postotak ljudima u savezu od novog ugovora...ko kome, malac od 17,covjeku koji prosao i sito i reseto...pa trebao ga je za parket zalijepiti...daleko od toga da Musa=kvalitet,al druze prvo dzoger i brisat parket,pa tek onda silu izrazavati...
Stvarno strasno pa treba sad kako se digla hajka na njega dici hajku na savez pa da se to vise rijesi a ne ovako u sve se svako umijesao, mažu nam oči i samo lažu isto kao i kompletna politicka struktura drzave. Ma fuj pitam se stvarno vrijedim li ja kao obicaj covjek ovoj drzavi ista.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 11 sep 2016, 14:20

Ma nema ovdje nevinih, svi snose svoj dio odgovornosti i svi su krivi. Da smo imali trenera trenerom, koji je od prvog dana postavio pravila i ciljeve, sumnjam da bi doslo do ovoliko ispada. Lijepo od Mirze sto je sazvao ovaj press, mada je jasno da je to uradio kako bi sacuvao svoju guzicu, jer zna da bi u suprotnom imao 2mil ljudi protiv sebe. Pricao je dosta korektno, ali bio i mnogo kontradiktoran. Samo da razjasnim situaciju kad je Mirza navodno nasrnuo i na Vrabca. To je totalna laz prvo bhbasket seljacina, a drugo i ovih ovdje koji su se pojavljivali s tom informacijom. Adin je par sekundi prije toga promasio tricu i zicer polaganje, a onda se pozvao TO i Teletovic ga je na klupi u vidu podrske doslovno protresao, kao 'hajde igraj, ne osvrci se na to i ne plasi se, uci ce naredna'. I posto se ispricalo sve sto se moglo ispricati, da samo kazem ovim koji su protiv Tuzle i Tuzlaka da se nije skandiralo 'Fukare Tuzla', nego 'ustani Tuzla', i to od strane malog broja BH Fanatikosa. Isto tako, gdje su oni sto su rekli da ce biti pozorisna atmosfera, jer nece doci oni s nekakvim Fukarama? :lol:
Mejdan zivi kosarku, to je najbolja publika u drzavi, koja je nosila ovu ekipu sinoc cijeli mec. To se moglo vidjeti i na odbrani i borbenosti igraca u prvom poluvremenu, a u drugom su svi oni jednostavno i fizicki pali. Pored svih propusta ove reprezentacije, to je jos jedan u nizu, jer ova ekipa ni fizicki nije bila u stanju da odigra 40 minuta, bez obzira na skracenu rotaciju.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 11 sep 2016, 14:22

Meni su najjaci ovi neobrazovani i neupuceni novinari. Nemaju oni pojma kako sta funkcionise i sta se desava u vezi nase kosarke. Plafon su pitanja sta se ocekuje protiv Svedske u narednoj utakmici. Kako bih ga ja izresetao pitanjima, napustio bi on preskonferenciju, a ne ovako ko politicar neki zamazuje oci, a ovi ko telad svakako pojma nemaju.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 sep 2016, 14:22

JHam je napisao/la:"ali kao kapiten reprezentacije BiH moja dužnost je da na parketu budem to što jesam. Da vodim računa da svi budu maksimalno angažovani oko pobjede"

pa to je znaci problem sto on nije bio maksimalno angazovan, vodio covjek racuna da ostali budu....
i ovo za Enesa, na pocetku kvalifikacija je neko cini mi se pisao kako Mirza u saradnji s menadzerom bas zbog tog Enesa igra preko neke stvari, da bi on dokazao nekom nesto, jel to zato sto vise nisu u dobrim odnosima s beobasketom??
Mirza je na konferenciji sve fino ispricao, ali je problem sto jedno prica a drugo radi, ni on sam ne stoji iza svojih rijeci. Ne mozes ocekivati da se nesto i nacrta za tebe kad kreces ko mrtav konj, stanes na jedno mjesto i samo cekas loptu, to nije akcija, mozda u nekoj nacrtanoj akciji neko drugi treba da dodje na tvoju poziciju nakon bloka ili kretnje, pa da se ti otvoris za sut, ali zbog tvog kafenisanja na istom mjestu do istog nije moglo doci? Mozda da koji put krenes prema kosu kad vidis da bi se moglo fuliti pa probas taj skok uhvatiti...Svaka njemu cast, al mi bi sad bili na euru da on igra onako kako prica da ostali trebaju...
Al ga ti usra, pa kako ocekujes da se krece, kad se nema ideje u napadu, dje da se krece , zna se sta znaci akcija, prave se blokovi, kontrablokovi, potrcavanja iza ledja odbrane, kako ce se kretat kad se za njega zalijepi igrac a ovi vamo gledaju svako sebe, i onda logicno covjek sutne 15 trcia preko ruke debilskih iz revolta jer drugacije ne bi ni sutnuo
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Sportimo
Kontakt:

Post Postao/la Sportimo » 11 sep 2016, 14:23

JHam je napisao/la:"ali kao kapiten reprezentacije BiH moja dužnost je da na parketu budem to što jesam. Da vodim računa da svi budu maksimalno angažovani oko pobjede"

SKACEL SE TEBI KAD TI SE U SAVEZU NEZA NI KO PIJE,NI KO PLACA...DJEDOVIC?NURKIC??JEDAN PERIOD???SIKIRAS-zasto,gdje je tu konferencija,izadji u javnost gugnite golubovi...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 11 sep 2016, 14:23

Unofficialpage je napisao/la:Dobro kaže čovjek, u Skenderiju kaže čeka 30. min da se odigra neka akcija na njega. To i jest problem, nema ničeg u ekipi. Ti team building su očito smetali Mirzi, nema hijerarhije, hemije, uigranosti jer umjesto što su slavili i veselili se trebali su trenirati.
ajd da je tako

šta mogu biti razlozi toga?

trener svjesno ne želi da igra akciju za ubjedljivo najboljeg igrača? ja ne znam kakav idiot možeš biti da to ne pokušaš.

trener poziva akciju za Mirzu i saigrači statiraju i ne žele praviti kretnje?

mislim mora biti neki logičan razlog?

po svemu ovome viđenom i pročitanom, kao moguća konstrukcija svega ovoga mogu biti sukobi bivšeg i sadašnjeg saveza, a sve preko leđa reprezentacije, ovi jedni zastupaju juku, drugi musu, teletović nema nikoga i zato proziva novi savez.....i sve vrijeme se spominju neke odlične atmosfere unutar ekipe, to neki treninzi ovo ono, a evo tri utakmice mi na terenu izgledamo kao amateri. pa jel Bosnić na jednom time outu rekao da naši samo stoje u obrani, da se uoošte ne kreću? Ti kada si u odbrani nemaš loptu pa da praviš neke akcije, nego jednostavno samo trka i koncentracija, a naši se gubili samo tako, a napadali nas prosječna rusija i ispodprosječna švedska. Ni H od hemije unutar ekipe ja nisam vidio u 120 minuta na terenu ove kvalifikacije
nema potpisa

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 sep 2016, 14:24

Gdje su ovi sto su mu sinoc j.e.b.a.l.i od-do zato sto kao nece ici u Svedsku ?

TELETOVIC MIRZA :bih:

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 sep 2016, 14:25

Objasnjeno sve :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 11 sep 2016, 14:26

Nije ni čudo što naš narod svake godine glasa za iste političke stranke. Kada čovjek uspije sa jednom presicom sa sebe skinuti ljagu kao da ništa nije bilo. A onda pojedinci dolaze sa pričom kako je normalno da kapiten udara ostale igrače. Pa onda se dolazi sa insajderskim pričama da je najtaletovaniji igrač u prvom sastavu samo zbog menandžera ili tome slično. Kada "kapiten" bude poštovao dres za koji igra onda može pričati o poštovanju. On prvi nije poštovao Nenada Markovića dok je bio selektor koji je bio daleko bolji igrač od njega a kao čovjek da ne govorimo. Ko misli da Musa nije zaslužio da igra u prvoj postavi samo neka se sjeti ko nas je vodio do pobjede kada smo u Skenderiji igrali protiv Švedske.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 sep 2016, 14:28

Prle89 je napisao/la:Nije ni čudo što naš narod svake godine glasa za iste političke stranke. Kada čovjek uspije sa jednom presicom sa sebe skinuti ljagu kao da ništa nije bilo. A onda pojedinci dolaze sa pričom kako je normalno da kapiten udara ostale igrače. Pa onda se dolazi sa insajderskim pričama da je najtaletovaniji igrač u prvom sastavu samo zbog menandžera ili tome slično. Kada "kapiten" bude poštovao dres za koji igra onda može pričati o poštovanju. On prvi nije poštovao Nenada Markovića dok je bio selektor koji je bio daleko bolji igrač od njega a kao čovjek da ne govorimo. Ko misli da Musa nije zaslužio da igra u prvoj postavi samo neka se sjeti ko nas je vodio do pobjede kada smo u Skenderiji igrali protiv Švedske.
Jesil ti gledao uopste utakmicu i snimke poslije, ko koga udera, pa Musa se njemu unio u facu i kreno mlatarat rukama, Teleltovic ga htio smirit samo i odgurnut od sebe, sta pricas ti Bog te spopo

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.