Jel ti mislis da sve ekipe svijeta svih 40 minuta vrte akcije? Sta ako akcija propadne? Opet stani u stranu i cekaj da ti se da lopta da sutas preko ruke? Ili iz naleta u kontri, ili kad su oni u bonusu, ti u naletu umjesto da ides da izvuces bacanja ti pokusavas preko ruke, fadeaway..Znas li koliko puta se desi(naravno ne kod nas jer se slabo ko krece) da igrac ostane sam pod kosem zbog jedne kretnje viska? Nesto ne vjerujem da rusima trener crta akciju u kojoj im 3x lopta ispadne i odjednom se stvori igrac sam na trici ili pod kosem, ili da im crta svaki od tih 15 pasova koji naprave, postoji nesto sto se zove sloboda u igri(pogotovo ako vec ne postujes trenera), a ne mozes ocekivati da iznenada budes sam ako svo vrijeme stojis i ni ne pokusavas da zavaras odbrambeog igraca svojom kretnjom. Koliko puta na udvajanju Nurkica smo mi imali bilo gdje na terenu igraca viska? Jel to oni imaju 6 igraca pa nama svih 5 pokriveno, ili je krivica sto niko nece da se malo pokrene pa mozda dobije loptu u prazan prostor. Ako je akcija nacrtana da Nurkic igra ledjima prema kosu, to ne znaci da ostali trebaju da stanu na tricu i uz kokice isprate njegov pokusaj, ima dovoljno prostora na terenu da se i onu krecu a da mu ne smetajuDevilsAdvocate je napisao/la:Al ga ti usra, pa kako ocekujes da se krece, kad se nema ideje u napadu, dje da se krece , zna se sta znaci akcija, prave se blokovi, kontrablokovi, potrcavanja iza ledja odbrane, kako ce se kretat kad se za njega zalijepi igrac a ovi vamo gledaju svako sebe, i onda logicno covjek sutne 15 trcia preko ruke debilskih iz revolta jer drugacije ne bi ni sutnuoJHam je napisao/la:"ali kao kapiten reprezentacije BiH moja dužnost je da na parketu budem to što jesam. Da vodim računa da svi budu maksimalno angažovani oko pobjede"
pa to je znaci problem sto on nije bio maksimalno angazovan, vodio covjek racuna da ostali budu....
i ovo za Enesa, na pocetku kvalifikacija je neko cini mi se pisao kako Mirza u saradnji s menadzerom bas zbog tog Enesa igra preko neke stvari, da bi on dokazao nekom nesto, jel to zato sto vise nisu u dobrim odnosima s beobasketom??
Mirza je na konferenciji sve fino ispricao, ali je problem sto jedno prica a drugo radi, ni on sam ne stoji iza svojih rijeci. Ne mozes ocekivati da se nesto i nacrta za tebe kad kreces ko mrtav konj, stanes na jedno mjesto i samo cekas loptu, to nije akcija, mozda u nekoj nacrtanoj akciji neko drugi treba da dodje na tvoju poziciju nakon bloka ili kretnje, pa da se ti otvoris za sut, ali zbog tvog kafenisanja na istom mjestu do istog nije moglo doci? Mozda da koji put krenes prema kosu kad vidis da bi se moglo fuliti pa probas taj skok uhvatiti...Svaka njemu cast, al mi bi sad bili na euru da on igra onako kako prica da ostali trebaju...
Ovom drugom necu ni odgovoriti, igra za reprezentaciju a ne za savez, pa makar Dodik Bakir i kompanija bili u istom, treba da das 100% od sebe, i to ne samo kad sutas preko dvojice s 8m...