FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Gifron
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Gifron » 13 sep 2016, 18:04

Skver je napisao/la:Koja radost u Sarajevu gradu.....izgleda da ce dobiti produzeni Bajram..... :rol:

P.S. Pojedinci vec izrazavaju zelje kojeg bi Slobodinog igraca mogli dovesti......Kapetan Leši & Co.
Pa draze im je ovo sto se nama desava nego titula Lige prvaka.Jos ce i proslavu organizovati kako su krenuli.
Jedan grad, jedna ljubav!

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 13 sep 2016, 18:05

Gifron je napisao/la:
Skver je napisao/la:Koja radost u Sarajevu gradu.....izgleda da ce dobiti produzeni Bajram..... :rol:

P.S. Pojedinci vec izrazavaju zelje kojeg bi Slobodinog igraca mogli dovesti......Kapetan Leši & Co.
Pa draze im je ovo sto se nama desava nego titula Lige prvaka.Jos ce i proslavu organizovati kako su krenuli.
Kada im razjebemo sijelo :rol:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 13 sep 2016, 18:06

Ja nekako vjerujem da ce Azmir ostati... I vjerujem da ce od sutra Sloboda biti dosta jaca, jer ovo je Faraonj veoma bitno... U koliko Azmir ode on je popusio izbore, to je sigurno. Kurevic je vjerovatno ovo odgodio za sutra da proba sve sredit' da Azem ostane...

Pa nije lud da dodje do izvora i ne napije se vode... Toliko toga je uradio i sad' treba da odustane
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 13 sep 2016, 18:08

Probisvjet je napisao/la:
xeksor je napisao/la:Da vam kazem ko nezna Azmira nemoze ni pricat koliko je covjek disao i zivio za slobodu, ko djete se radovo svakom bodu a i guto i zivaca gubio kad gubi, prije svega dao je zdravlje za slobodu i rijesio dosta stvari. Sto kaze nise svjesni koliko mu se podapinjala kuka i koliko je se nadavao para za tuđe tuzbe. Da klub funkcionise izdvaja mjesecno minimum 130 000 km. pomoć je jedino imao od UG Slobodaa. Nikad mu niko nije ponudio privatizaciju kluba, a takođe isti je trazio da ima samo upravljačka prava i da se stadion vrati klubu i da parcipira u izgradnji. Grad mu je ponudio pravnu pomoć prilikom tuzbi i uzeo rijesavanja na sebe. nisu ispostovali, godisnju transu prema klubu nisu ispostovali, pa covjek koliko volio to nemoze tek tako bacat novac a nema podrske . A cucet te ko su mu najveći grobari bili, sve legende koji su se dobro ugradili sa strane u tuzbama. Neznam sta sutra moze se dogodit al danas na kafi cojek je vjerujte zaplako bio. najgore kaze sto sam dao rijec igracima koje su dosli zbog mene i mojih obećavanja al kako je reko naj vjerovatnije će sve sam ispostovat do kraja polusezone. Eto i milenko mu je dao ozkaz u slogi. Nema tu neke politike to je samo lopovluk pojedinaca i moćnika.
Zasto ne progovori javno? Ko su ti sto podrzavaju grobare Slobode i koji su to sto ga lazu i opstruiraju? Mi mozemo nagadjati, ali treba on to licnio iznjeti.
Ma druze volio bi da hoće reć al nije on cojek smrad da proziva. Vidis da po raznim portalika jedni te isti ga uvijek prozivaju a ko p.... su sutili za vrijeme carobnih uprava. Protiv mladosti jedan se okreće i **** mater seljacku. Sreća pa nije cuo. Na donatorskoj veceri neki kaze stobdajemo pare da azmir trosi. Gospidin ode do korvete i uzme i pokaze stednu rf banke sa cifrom od 40 mil.i kaze toliko sam spreman ulozit u slobodu. A nasi bi ljudi volili da sklapaju tim, trenere, vide klubove a da neko drugi plaća. E sad će mo vidjet te galamđije sta će i kako će.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 13 sep 2016, 18:10

SARS je napisao/la:komentar jednog navijaca i gradjanina iz Zenice....

Onaj ko misli da ce mu biti bolje sa desnicarom i nacistom,evo bujrum na Bilino Polje,ja cu da volontiram ovdje, pa da pokazem kako je to kad kroz klub i grad protutnje SS divizije I uniste mu carsiju. Nas klub je mrtav,unisten,satran. Ili cete gledati Slobodu ili "Buducnost" ali sa Zlace
pa Sabovic je bio SDA kad je krao klub, prije njega Mesa Bajric takodjer SDA (nekad bio i predsjednik Zmaja od Bosne) :urnebes: pa SDA-njeni poltroni su nam i opustosili klub i nabili dugove :!: Ej moj Huka da si barem s nama garantujem da bi situacija puno bolja bila a imali bi covjeka koji puno veci trener, autoritet, fajter, gospodin od svih ostalih zajedno u nasoj ligi :kafa: sutra sta bude bit ce :pray:
Sloboda Tuzla

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 sep 2016, 18:36

Saznao sam i sta bi sa onim Citroenom :) Veselo
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

pompom
Kontakt:

Post Postao/la pompom » 13 sep 2016, 18:38

TaRgEt_ je napisao/la:Saznao sam i sta bi sa onim Citroenom :) Veselo
???? Može i u pp
Živinice izdat neće!!!
Azmir Husić!!!
Azmir Husić jedan je od nas!!!
BOJKOT!

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 13 sep 2016, 18:47

Ne mogu da razumijem, zasto covjeku ne otvore put, pa ako ima 40.000.000 KM spremnih da ulozi, neka ulozi.
Kako ne kontaju da je fudbal biznis i donosi velike prihode.

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 13 sep 2016, 18:48

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ne mogu da razumijem, zasto covjeku ne otvore put, pa ako ima 40.000.000 KM spremnih da ulozi, neka ulozi.
Nema njih tu.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 13 sep 2016, 18:50

Treba on to nekako uzeti sve u svoje ruke i ugledati se na Mamića, a odyebati sve ove taldžije. Imao bi para i za sebe, a i klub bi bio u odličnom stanju.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 13 sep 2016, 18:53

Azmir je rekao (kako se sjećam i ako ne griješim) da i ako bude napuštao klub da neće otići skroz dok ne dođe neko novi na čelo kluba i stabilizuje se.. ?
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 13 sep 2016, 18:54

... :kafa: :facepalm: :facepalm:
Koga nema bez njega se mora.
Nije bitno ništa, samo SLOBODA,a mi smo sa njom prolazili svašta.
Neznam samo jednu stvar, ili nekoliko:
-odakle tolika frka zbog trenera Slobode. Sarajevo promjenu trenera i samo kažu ime novog trenera i da stari nije im'o rezultate i kraj.
-Psuju se treneri svuda, a samo u Slobodi ne smiješ ga mrko pogledat.
Mijenjaju se predsjednici,Skupštine,Upravni odbori i nikom ništa.
Sve je normalno,samo u Slobodi "nešto se krije iza ostavke,smjene" ili sl.
Sjećam se dobro i ranijih sličnih slučajeva. Čim SLOBODA počne da se bori za vrh onda to nekome smeta i počnu igre,smicalice i upliće se sve i svašta.
VRIJEDI LI ONDA IGRATI OVU LIGU KOJI NEKI ZOVU "PREMIJER", ili su joj i taj naziv ciljano dali.
Opština je sama izgradila "Sjever" i sada izdvojila 2 miliona za početak"Istoka" i kad su sve žalbe na procedure prošle i treba da se krene sa izgradnjom, nešto nije uredu između Gradonačelnika i Predsjednika UO Slobode. U međuvremenu je Premijer primio Predsjednika UO Slobode i šefa stručnog štaba Slobode i obećao punu podršku Slobodi i pomoć pri izgradnji stadiona, a Izbori....kao da su gotovi.
AKO JE TO TAKO ŠTO NAS ****.
Vaš je lako istjerat iz Slobode jer nje u vama nije ni bilo,a mi smo u njoj i ona je u nama i nikad nas niko ne može istjerat iz nje, a ni nju iz nas.
Eto to se pitam: Ko je ovdje lud i ko koga ludim pravi.

nemam.nick
Kontakt:

Post Postao/la nemam.nick » 13 sep 2016, 19:03

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sve mi smrdi na to da se Azmir spetljao sa SDA-SBB smradovima.
Odakle ti ta informacija?

Mnogi ovdje ne kontaju par stvari:

1. Azmir ne moze tek tako napustiti klub zato sto je ulozio velika novcana sredstva. Kako ce ih vratiti? Moze pokrenuti postupak za vracanje pozajmice, ali se nece naplatiti. Nema sansi. Klub nema imovine da vrati tih 2-3 miliona (ne znam tacnu cifru) koliko je i ulozio. Kad bi se povukao, klub ide prema bankrotu.

2. Klub trenutno bez Azmira ima relativno male prihode (sponzori, ulaznice), a igraci imaju solidne ugovore i kao takvi se ne bi mogli dalje naplatiti, pa bi i tu doslo do problema. Svi bi tuzili klub sto je i OK. Svi mi radimo za novac i od novca zivimo, a ne od ljubavi. Ode Azmir, ode i novac za plate igracima, ali tu su i doprinosi, porezi i ostalo.

3. Azmir moze otici i da ne trazi nazad pozajmice (koje su nacin da se ubrizga novac u klub). Neko ko je posteno zaradio novac kao Azmir, sigurno nije toliko glup da pusti niz vodu 2-3 miliona.

4. Tacno se znaju sve pravomocne presude koje nisu izvrsene. Svaki pojedinac i organizacija mogu poslati sluzbeni dopis u sud i dobiti listu podignutih tuzbi, a gdje se ocekuje presuda u narednom periodu. Takodjer, bez problema se mogu dobiti i one presude koje su pravomocne (bez mogucnosti zalbe), ali koje nisu provedene.

5. Kad se donese presuda treba se izvrsiti. Ko ne provodi presudu cini krivicno djelo.

6. Kad se presuda izvrsava, prvo se uzima novac (blagajna, transakcijski racun) i zato dolaze nedjeljom za vrijeme utakmice, kako se ne bi desilo da se novac potrosi u medjuvremenu.

7. Kad nema "zivog" novca u klubu, onda se plijeni imovina tipa TV, namjestaj, autobus, itd., pa se to dalje prodaje i tako se namiruje lice koje je dobilo tuzbu.

8. Posto se znaju svi aktivni predmeti gdje se ocekuje donosenje presude, kao i predmeti koji su presudjeni, nikoga ne treba iznenadjivati osobe koje dodju da izvrse presudu. Uostalom, presude treba postovati.

9. Inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona se ne bave provodjenjem presuda. Ne bave se ni opcinski inspektori. Bave se sudski izvrsitelji koji mogu zatraziti pomoc sudske policije (koja je federalni nivo vlasti) ukoliko smatraju da bi moglo doci do prepreka u realizaciji iste.

10. Moje licno misljenje je da ce Azmir ostati, ali da na jedan pametan nacin vrsi pritisak na gradske strukture, kako bi pomogli klubu, a jako je tesko to izbjegavati uoci izbora.

Vjerujem i da ga je iznerviralo sto su zaplijenili taj novac, ali sta je tu je. Barem njega ovakve stvari ne bi trebale iznenadjivati. Zasto njega? Zato sto dolazi iz Amerike gdje se tuzi za sve i svasta, i gdje se presude izvrsavaju.

Pozdrav svima.

p.s. mozda je Kreka urgirala u sudu da se presuda provede. Mozda i nije, ali to ne treba nikoga zabrinjavati. Presude su tu da se postuju i bolje da je sad placeno nego da se gomilaju zatezne kamate. Da li bi vi voljeli da se danas nije izvrsila presuda vec za godinu-dvije, pa tako da se jos vise plati sa kamatama?

p.p.s. privatizacija je neophodna i to kako je u rijeseno u Hrvatskoj. Klub moze biti udruzenje, ali se moze pretvoriti i u dionicko drustvo kao sto su recimo Hajduk i Rijeka. Trenutno za ovo ne postoje zakonske mogucnosti.

Takodjer, cinjenica je da klub trenutno ne vrijedi mnogo. Ko ga kupi, kupit ce i par miliona dugova. Imovine puno nema, a dugova ima. Jedino vrijedi to ime Sloboda plus igraci, ali je pitanje koliko se novca moze od imena FK Sloboda moze pretvoriti u novac. Ja bih volio kad bi se zakonski omogucilo pretvaranje kluba u dionicko drustvo, a ciji bi vlasnik bio Azmir.
Zadnja izmjena: nemam.nick, dana/u 13 sep 2016, 19:05, ukupno mijenjano 1 put.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 sep 2016, 19:05

DoeTz je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ne mogu da razumijem, zasto covjeku ne otvore put, pa ako ima 40.000.000 KM spremnih da ulozi, neka ulozi.
Nema njih tu.
To je to....uloži ti 40 miliona al moraš i nas ugradit.... Sta ima veze sto faraon dade za DŽABA onakvu parcelu j e b e n o m merkatoru koji je btw propao.... Kako je on to onda opisao pjesnički.... ZA DOBROBIT I RAZVOJ GRADA..... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 sep 2016, 19:30

nemam.nick je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Sve mi smrdi na to da se Azmir spetljao sa SDA-SBB smradovima.
Odakle ti ta informacija?

Mnogi ovdje ne kontaju par stvari:

1. Azmir ne moze tek tako napustiti klub zato sto je ulozio velika novcana sredstva. Kako ce ih vratiti? Moze pokrenuti postupak za vracanje pozajmice, ali se nece naplatiti. Nema sansi. Klub nema imovine da vrati tih 2-3 miliona (ne znam tacnu cifru) koliko je i ulozio. Kad bi se povukao, klub ide prema bankrotu.

2. Klub trenutno bez Azmira ima relativno male prihode (sponzori, ulaznice), a igraci imaju solidne ugovore i kao takvi se ne bi mogli dalje naplatiti, pa bi i tu doslo do problema. Svi bi tuzili klub sto je i OK. Svi mi radimo za novac i od novca zivimo, a ne od ljubavi. Ode Azmir, ode i novac za plate igracima, ali tu su i doprinosi, porezi i ostalo.

3. Azmir moze otici i da ne trazi nazad pozajmice (koje su nacin da se ubrizga novac u klub). Neko ko je posteno zaradio novac kao Azmir, sigurno nije toliko glup da pusti niz vodu 2-3 miliona.

4. Tacno se znaju sve pravomocne presude koje nisu izvrsene. Svaki pojedinac i organizacija mogu poslati sluzbeni dopis u sud i dobiti listu podignutih tuzbi, a gdje se ocekuje presuda u narednom periodu. Takodjer, bez problema se mogu dobiti i one presude koje su pravomocne (bez mogucnosti zalbe), ali koje nisu provedene.

5. Kad se donese presuda treba se izvrsiti. Ko ne provodi presudu cini krivicno djelo.

6. Kad se presuda izvrsava, prvo se uzima novac (blagajna, transakcijski racun) i zato dolaze nedjeljom za vrijeme utakmice, kako se ne bi desilo da se novac potrosi u medjuvremenu.

7. Kad nema "zivog" novca u klubu, onda se plijeni imovina tipa TV, namjestaj, autobus, itd., pa se to dalje prodaje i tako se namiruje lice koje je dobilo tuzbu.

8. Posto se znaju svi aktivni predmeti gdje se ocekuje donosenje presude, kao i predmeti koji su presudjeni, nikoga ne treba iznenadjivati osobe koje dodju da izvrse presudu. Uostalom, presude treba postovati.

9. Inspektori iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona se ne bave provodjenjem presuda. Ne bave se ni opcinski inspektori. Bave se sudski izvrsitelji koji mogu zatraziti pomoc sudske policije (koja je federalni nivo vlasti) ukoliko smatraju da bi moglo doci do prepreka u realizaciji iste.

10. Moje licno misljenje je da ce Azmir ostati, ali da na jedan pametan nacin vrsi pritisak na gradske strukture, kako bi pomogli klubu, a jako je tesko to izbjegavati uoci izbora.

Vjerujem i da ga je iznerviralo sto su zaplijenili taj novac, ali sta je tu je. Barem njega ovakve stvari ne bi trebale iznenadjivati. Zasto njega? Zato sto dolazi iz Amerike gdje se tuzi za sve i svasta, i gdje se presude izvrsavaju.

Pozdrav svima.

p.s. mozda je Kreka urgirala u sudu da se presuda provede. Mozda i nije, ali to ne treba nikoga zabrinjavati. Presude su tu da se postuju i bolje da je sad placeno nego da se gomilaju zatezne kamate. Da li bi vi voljeli da se danas nije izvrsila presuda vec za godinu-dvije, pa tako da se jos vise plati sa kamatama?

p.p.s. privatizacija je neophodna i to kako je u rijeseno u Hrvatskoj. Klub moze biti udruzenje, ali se moze pretvoriti i u dionicko drustvo kao sto su recimo Hajduk i Rijeka. Trenutno za ovo ne postoje zakonske mogucnosti.

Takodjer, cinjenica je da klub trenutno ne vrijedi mnogo. Ko ga kupi, kupit ce i par miliona dugova. Imovine puno nema, a dugova ima. Jedino vrijedi to ime Sloboda plus igraci, ali je pitanje koliko se novca moze od imena FK Sloboda moze pretvoriti u novac. Ja bih volio kad bi se zakonski omogucilo pretvaranje kluba u dionicko drustvo, a ciji bi vlasnik bio Azmir.
Ma nema, tebi je pravomocnu presudu platiti i nema druge. Ako Azmir ode, odmah ce splasnuti i plave koverte, do decembra ce prestati i dolaziti, tuzbe ce ici na cekanje jer ce svi znati da nema para. Ovako se svi odjednom sjatili, za lijeka im trebalo.

Kako ne vrijedi klub mnogo, uz klub dobijes 4mil KM, dobijes ponajvece pljuvace jedne Zapadne tribine, dobijes Indira i ponajgoru navijacku skupinu, Husaru da ti puse za vratom, najvece legende nekog kluba i neizmjernu ljubav, old skool kompjuter, 8 izgubljenih finala kupa, Ikinu da ti tusi lose kopije majica unutar stadiona i jos masu toga dobijes. Itekako mnogo toga ide uz nas klub. :urnebes:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 13 sep 2016, 19:50

Al kad vidim da Imamovic stavlja sliku Tušnja kraj svog imena, bude mi zlo, hoću da povraćam.

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 13 sep 2016, 19:55

Još uvjek ne mogu da vjerujem u sve ovo, kada bih rekao da sam ravnodušan lagao bih, nekako mi teško sve ovo pada, ali neću da priznam sam sebi da je tako.

Nekako sam do danas vjerovao da bi Azmir mogao ostati, ali od danas više ne vjerujem u to, na Tušanj više ne idem dok ne vidim zdravu Slobodu, ako bih išao to bi bila pobjeda svih onih koji su sve ovo potkopavali, pratit ću sve to sa strane i čekati bolje dane!

Azmire hvala ti za sve što si učinio za ovaj klub, hvala ti za svu sreću koju si donio nama navijačima. Da je moglo drugačije moglo je, ali ti Azmire nisi nikoga slušao, nisi ničije mišljenje uvažavao, radio si sam, a sam se ne može, što se na kraju i pokazalo!

Hvala ti jos jednom!

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 13 sep 2016, 19:57

Meni je iskreno muka od svega ovoga.
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

Tuzlaado
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlaado » 13 sep 2016, 19:58

Hajmo mi navijaci skupiti novac za Kreku pa im isplatit tih 20000 koliko smo duzni od 2002 god **** im fameliju

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 13 sep 2016, 20:03

Vala i Azmir kada je zagrizao progutaj mater mu yebem.Gledam sta je Beduin napisao i ima smisla.
Sta ces sada ako ugase klub proglase bankrot...pisem to pod uslovom da je stvarno otisao.
Kada si baja i baratas milionima uzmi pare vrati sav dug,utefteri na pozajmicu .
Ali onda imas cist klub profitabilan i ukoliko te zayebaju,izbace bilo sta cista obraza trazis pozajmice,najbolje je IMACES OD KOGA I CEGA NAPLATITI novac.
Pa neka oni tebi vracaju ratu,tuzi braca.
Ovamo sada samo situacija ide na njihov mlin ako ti odustanes nama je u godinu dvije proglasiti bankrot i opstinska liga. Najgore je sto bi u tom slucaju oni imali cist klub i hajmo Jovo nanovo :!:
Proglasili bankrot ili stvorili novi fuzijom nekom,yebe se njima .
Kada si baja baci 4,5 miliona nuliraj dugove i ako se sta desi tuzi i neka oni tebi vracaju.Imaces cist klub i garanciju da ces barem nesto naplatiti (kada odes).
Yebem ti ovu zajebanciju ba
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.