U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 14 mar 2020, 17:50, ukupno mijenjano 2 puta.
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Pa dobro, ipak nije loše, možda i Demirović iznenadi pa makar dobaci do Mainza, Hannovera, Freiburga. Za backup napadača repke ne bi bilo loše.
Sve u svemu, iz svake generacije kad bi izvlačili po 3-4 dobra igrača, bili bi na konju . Evo iz ove Mustedanagić, Hadžić i još neki da iskoči ( možda Šerbečića, ako se pokaže, Krstajić uspije uvaliti negdje na zapad ubrzo pa dobijemo dobrog štopera, znam da su spominjali da je talenat ) to bi bilo dovoljno za generaciju
Sve u svemu, iz svake generacije kad bi izvlačili po 3-4 dobra igrača, bili bi na konju . Evo iz ove Mustedanagić, Hadžić i još neki da iskoči ( možda Šerbečića, ako se pokaže, Krstajić uspije uvaliti negdje na zapad ubrzo pa dobijemo dobrog štopera, znam da su spominjali da je talenat ) to bi bilo dovoljno za generaciju
Mimo ovog spiska, jer se na njemu naleze mnogo igraca iz ino-liga, ja odavno govorim da je generacije 1998 nasa najtalentovanija generacija, u smislu gdje igraju i koliki potencijal posjedujuju, izmedju 90' - 00'. U ovoj generaciji ima mnogo vise igraca osim Demirovica koji bi mogli postati standardni reprezentativci. A mogu i da nestanu skroz. To su djeca i dalje. Demirovic je kapiten juniora i ima 3 gola u 4 utakmice do sada. Ja mislim da njega Leipzig racuna itekako, ali vidim da ugovor mu vrijedu do iduce godine. Malo cudno ali vidjetcemo.. Prosle sezone je takodjer tresao mreze i u kadetima i u juniorima. Kako god, neki drugi igraci u kojima vidim potencijal: Mirza Mustafic, Mato Stanic, Denis Zeric, Amar Suljic... Onda imas nekoliko igraca tipa Bjelica, Markovica, Husica, Serbecica, Behrama, Jovica.. koje nisam toliko gledao da bi mogao dati neki sud. Ali du sa itekako interesantni igraci za pratiti to jesu. Namjerno nisam ovdje izdvojio Mustedanagica jer u njemu nije vrijedno trositi vrijeme. Radi se o veletalentu i nije bezveze momak kapiten U17 bio i danasnji kapiten U19 a ocekujem od njega da traku preuzme kad vrijeme dodje i u U21. Takodjer i u igracima 1999 imamo dosta interesantni igraca ali hoceli sta biti od njih to samo vrijeme moze pokazat. Medjutim igraci poput Kovaca, Celikovica, Hadzica x2, Besirevica, Sabanadzovica, Veladzica, Smajica, Dadica... vrijedi i dalje pratiti i nadati se da ce barem nekoliko od ti igraca u buducnosti napraviti dobre i jake karijere. A vjerujem da mogu. Vjerujem da imaju taj potencijal. Medjutim, misljenja sam i dalje da MORAJU imati strucne stabove koji su zreli dovoljno i koji znaju svoj zanat da bi ih koristili kako treba u reprezentaciji. A ne samo gurati na ho ruk i nadati se najboljem. Misljenja sam da smo dosta propustili sa generacijama proslim jer nisu one toliko lose ili katastrofalne bile kako su rezultati pokazivali odnosno kako su se lose vodili od strane strucni stabove, odnosno, od selektora. To isto vazi za danasnju situaciju sa U21-rekom. Niko me nemoze ubijediti da ove ekipa nije mogla uzeti minimum 2-3 pobjede u ovim kvalifikacijama. Jer nismo toliko losi. Ali dovoljno je pogledati utakmicu i vidjet ces da neki od njih uopste ne smiju igrati jer nemaju kvaliteta. Da vecina nezna sta je njihova uopste uloga u timu. Da su neki igraci stureni ili igraju na pogresnim pozicijama. A kao slag na tortu da se za dvije godine nisu mogli naci igraci iz susjedstva ili inostranstva koji bi se mogli privesti da pokupe te pozicije. Bosna i Hercegovina je rudnik talenata ali bez osoba koji ce znati da izvedu tu djecu na pravi put u drzavnim dresu djabe nama taj talenat. Jer ne igra vise talenat. On je 20 % uspjesnog igraca.bavarian_bk je napisao/la:Pa dobro, ipak nije loše, možda i Demirović iznenadi pa makar dobaci do Mainza, Hannovera, Freiburga. Za backup napadača repke ne bi bilo loše.
Ako se ne uspije otici u elitni krug, to ce biti katastrofalan rezultat i Karacic mora vec sutrasnji dan biti nogiran. Ova generacija ima ogroman potencijal i nadam se da ce ga ljudi koji vode ove igrace znati iskoristiti!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Kad se sjetim samo koliko je tih talenata iz ''velikih'' klubova proslo kroz nase repke, a nijedan nije dogurao do A selekcije. U pravilu boljim igracima se pokazuju omladinci iz nasih klubova. Od Modica, Atajica, Hajrovic Jr, Omeragica, Lazica, eto Husic i da ne nabrajam vise, svi su oni potonuli u svojim karijerama. Jedino je Bicakcic uspio napraviti neku karijeru a da je ponikao u vecem klubu, evo i Prcic nesto kao igra. Ostali nisu daleko dogurali. Tako da ja ni sad ne vjerujem ovim igracima iz inostranstva lafo dortmund, bayern, schalke, metz, st.etiene, dinamo (u dinamu u svakoj generaciji imamo po 2 igraca jos nijedan nije dogurao do seniora) itd.itd. Mustafica su najavljivali kao Messija, nesto ga nema.
Malkočević odabrao kandidate za kvalifikacioni turnir
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 23. do 28. septembra u Moldaviji učestvovati na truniru grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Pored domaćina turnira protivnici našoj „U-17“ selekciji biće još Latvija i Rusija.
Igrači će se okupiti u petak, 16. septembra u Vogošći, gdje će se pripremati do 21. 9. i polaska za Moldaviju kada će biti određeno 18 reprezentativaca koji će nastupati na turniru.
Raspored utakmica „U-17“ reprezentacije BiH:
23. 9. 2016. 16:00 Bosna i Hercegovina-Latvija
25. 9. 2016. 16:00 Bosna i Hercegovina-Moldavija
28. 9. 2016. 16:00 Rusija-Bosna i Hercegovina

Da vidimo i tog Ramica. Puno su ga nahvalili do sad, u fazonu kalesijski Messi.
Ma tesko je sta reci kad su djeca u pitanju, ali ovako na prvi pogled spisak koji bi trebao da bude dovoljan za Elitni krug. Imamo dobru grupu, odnosno dosta prolaznu. S Rusijom smo vec nekoliko puta igrali prosle godine, i ako je ovo nova generacija, tako da se nadam da je selektor vec upratio njihov stil igre. Latvija i Moldavija moraju biti sest poena. Sve osim toga je veliki neuspjeh. Naravno da se treba ocekivati minimum drugu mjesto u grupi, ali s nama se nikad nezna nazalost...
Spisak ko spisak. Iskreno osim nekoliko igraca koje znam preko novina (interneta), vecinu nikada nisam gledao tako a je tesko dati neki sud. Jedini igrac o kojem imam jasan stav je Sadiku iz Sarajeva koji je vec u prijasnjoj generaciji igrao glavnu ulogu, cak nekada i izbacio Zeljinog Velica iz startne postave, kao i Partizanovog Marica. Sve u svemu, dobar igrac. Mislim da u njemu ima potencijala za vrlo dobrog stopera u buducnosti.
Takodjer na spisku je i Marko Martinovic koji je prije nekoliko sedmica potpisao trogodisnji ugovor s Benficom. Nikada ga nisam gledao ali cim je potpisao za takav klub onda je to dovoljno za reci, da u njemu cuci veliki talenat. Da li ce sta biti od njega vidjetcemo. Benfica u zadnje vrijeme dosta igraca dovodi s Balkana, pogotovo srba. Itekako znaju s cime imaju posla kad su u pitanju djeca iz ovog regiona.
Prvi put je tu i Miralem Ramic. Njega Hertha do sada nije pustala na pripreme u U17, kao i na onaj dvomec s Italijom. Ove sezone je standardan u Herthi i igrao je na vise pozicija (DM, CM, CF). Postigao je i jedan gol u gradskom derbiju. Vidjetcemo sta on moze. Ako bude i 70 % dobar koliko se provlacio kroz novine, imat cemo dobrog igraca u ovom uzrastu.
Savic, Sikanjic i Santrac je isto interesantan trio iz CZ. Prva dva vaze za dvojicu najbolji strijelaca u njihovom uzrastu u Srbiji. Dok je Santrac isto igrac na kojeg se dosta racuna, kako sam ja shvatio situaciju.
Kad su u pitanju igraci iz nase lige, jedinog igraca za kojeg ista mogu reci je Hasanovic, koji definitivno vazi za jednog od naj interesantniji igraca Zeljine omladinske skole. Postigao je gol Italiji u onom dvomecu u Graziniji. Mislim da ce biti nasa udarna igla u prvom mecu kvalifikacija protiv Latvije.
Jedino iznenadjenje je mozda lijevi bek Sergej Dojcinovic iz Zvijezde 09. Do sada nisam cuo nikada za njega, ali na prvi mah vidim da je ove sezone u Prvoj Ligi od sest uvodni utakmica vec nastupao u tri meca i odigrao cijele susrete protiv Sloge Doboj, Dervente, Rudar Prijedora. I ako ima samo 16 godina....
Suma sumarum. Sakib ima itekako interesantan spisak igraca na raspolaganju. Ako ih bude poslozio kako treba, prolazak u elitni krug nece izostati. Opet kazem, sve osim sest poena protiv Latvije i Moldavije je veliki neuspjeh. A ocekujem i egal utakmicu sa Rusijom. Reprezentacija koja u omladinskim selekcijama neki veliki bauk, ali imaju jaku disciplinu sto ih krasi.
Moja prognoza: Nesto optimistican, nadam se da necu pojesti jedno veliki **** samo... 1 mjesto i 7 poena na kontu. Zavrsavamo mozda u prvoj jakosnoj grupi u elitnom krugu, ili minimum drugoj. Sto znaci da dobijamo eventualno nesto "laksi" raspored u tamosnjoj grupi. Euro je prosiren sto znaci da dvije ekipe iz Elitnog drustva idu na zavrsnicu!
Sretno!
Spisak ko spisak. Iskreno osim nekoliko igraca koje znam preko novina (interneta), vecinu nikada nisam gledao tako a je tesko dati neki sud. Jedini igrac o kojem imam jasan stav je Sadiku iz Sarajeva koji je vec u prijasnjoj generaciji igrao glavnu ulogu, cak nekada i izbacio Zeljinog Velica iz startne postave, kao i Partizanovog Marica. Sve u svemu, dobar igrac. Mislim da u njemu ima potencijala za vrlo dobrog stopera u buducnosti.
Takodjer na spisku je i Marko Martinovic koji je prije nekoliko sedmica potpisao trogodisnji ugovor s Benficom. Nikada ga nisam gledao ali cim je potpisao za takav klub onda je to dovoljno za reci, da u njemu cuci veliki talenat. Da li ce sta biti od njega vidjetcemo. Benfica u zadnje vrijeme dosta igraca dovodi s Balkana, pogotovo srba. Itekako znaju s cime imaju posla kad su u pitanju djeca iz ovog regiona.
Prvi put je tu i Miralem Ramic. Njega Hertha do sada nije pustala na pripreme u U17, kao i na onaj dvomec s Italijom. Ove sezone je standardan u Herthi i igrao je na vise pozicija (DM, CM, CF). Postigao je i jedan gol u gradskom derbiju. Vidjetcemo sta on moze. Ako bude i 70 % dobar koliko se provlacio kroz novine, imat cemo dobrog igraca u ovom uzrastu.
Savic, Sikanjic i Santrac je isto interesantan trio iz CZ. Prva dva vaze za dvojicu najbolji strijelaca u njihovom uzrastu u Srbiji. Dok je Santrac isto igrac na kojeg se dosta racuna, kako sam ja shvatio situaciju.
Kad su u pitanju igraci iz nase lige, jedinog igraca za kojeg ista mogu reci je Hasanovic, koji definitivno vazi za jednog od naj interesantniji igraca Zeljine omladinske skole. Postigao je gol Italiji u onom dvomecu u Graziniji. Mislim da ce biti nasa udarna igla u prvom mecu kvalifikacija protiv Latvije.
Jedino iznenadjenje je mozda lijevi bek Sergej Dojcinovic iz Zvijezde 09. Do sada nisam cuo nikada za njega, ali na prvi mah vidim da je ove sezone u Prvoj Ligi od sest uvodni utakmica vec nastupao u tri meca i odigrao cijele susrete protiv Sloge Doboj, Dervente, Rudar Prijedora. I ako ima samo 16 godina....
Suma sumarum. Sakib ima itekako interesantan spisak igraca na raspolaganju. Ako ih bude poslozio kako treba, prolazak u elitni krug nece izostati. Opet kazem, sve osim sest poena protiv Latvije i Moldavije je veliki neuspjeh. A ocekujem i egal utakmicu sa Rusijom. Reprezentacija koja u omladinskim selekcijama neki veliki bauk, ali imaju jaku disciplinu sto ih krasi.
Moja prognoza: Nesto optimistican, nadam se da necu pojesti jedno veliki **** samo... 1 mjesto i 7 poena na kontu. Zavrsavamo mozda u prvoj jakosnoj grupi u elitnom krugu, ili minimum drugoj. Sto znaci da dobijamo eventualno nesto "laksi" raspored u tamosnjoj grupi. Euro je prosiren sto znaci da dvije ekipe iz Elitnog drustva idu na zavrsnicu!
Sretno!
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Jest to sigurno da ce Domagoj Marusic i Marko Martinovic igrati za nas?
Marušić je igrao za U15 i U16 Hrvatske i nema ga na spisku U17 što znači da vjerovatno hoće,za Martinovića se nije spominjala Hrvatska a igrao je već za naše.
it's football day
Zna li neko spisak igraca koji su nastupali u mecu? Na stranici saveza nista. Predpostavljam da je bilo dosta otkazanja pogotovo od igraca iz njemacke.
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Niko da napiše da je Gojak debitovao u LP sa 19 godina 
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: U-21, U-19, U-17
I to čini mi se da je imao onu dobru priliku, tj. da je prečku pogodio . Kako je krenulo ove godine će imati više prilika od Hodžića.NebeskaSila96 je napisao/la:Niko da napiše da je Gojak debitovao u LP sa 19 godina
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: U-21, U-19, U-17
Ja mislim da će Hodzic na posudbu u Lokomotivu.Evidentno je da Cico na njega ne računa toliko ali i svi se hvataju na to da je prošle bio najbolji strijelac Dinama.Kao što sam rekao na njegovoj temi da to nije realni pokazatelj njegove igre prošle sezone bez obzira na to što je bio najbolji strijelac.U dosta tih mečeva je bio veoma loš,pokazivao qurcobolju na terenu i nema konstantnosti nikako.Jednu utakmicu zabije 3 gola sljedeće dvije neprimjetan totalno.bavarian_bk je napisao/la:I to čini mi se da je imao onu dobru priliku, tj. da je prečku pogodio . Kako je krenulo ove godine će imati više prilika od Hodžića.NebeskaSila96 je napisao/la:Niko da napiše da je Gojak debitovao u LP sa 19 godina
-
edinjo-bih
- Kontakt:
gubimo (U19) 2:0, izgleda da fali dosta glavnih igraca, ali staces kad niko od medija nista nejavlja...
-
edinjo-bih
- Kontakt:
inace je ova generacija (1998. godiste) jako talentirana, pojacana sa po par igraca 1997., 1999. i 2000. to bi za 3-5 godina aBd mogla biti zamjena glavnih igraca u A-reprezentaciji koji ce tada polahko poceti da se prestanu baviti fudbalom.
da spomenemo par njih:
1997.: gojak, hadziahmetovic,...
1998.: mustedanagic, mustafic, bijelic, demirovic, jovic, behram, serbecic, suljic, varesanovic, dadic,...
1999.: hadzic jedan i drugi, smajic, sikanjic, kovac,...
2000.: ramic, maric, tegeltija,...
PS: naravno se zu njih moramo boriti i za burnica i bektica!!
da spomenemo par njih:
1997.: gojak, hadziahmetovic,...
1998.: mustedanagic, mustafic, bijelic, demirovic, jovic, behram, serbecic, suljic, varesanovic, dadic,...
1999.: hadzic jedan i drugi, smajic, sikanjic, kovac,...
2000.: ramic, maric, tegeltija,...
PS: naravno se zu njih moramo boriti i za burnica i bektica!!
- Incognito87
- Kontakt:
Nadam se da je neko od nadležnih obratio pažnju na Burnića.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Niko ne spominje bracu Denisa i Ervina Omica, jedan u Romi drugi prelazi u Bayern.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Mislim da je omic iz rome manji talenat nego sto mislimo (nadam se da grijesim)!
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Osman Hadzikic na golu protiv Astre...vode 2-1
Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, General505 i 15 gostiju.