Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

Signore
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la Signore » 15 sep 2016, 09:47

KayserSose je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:I onda kažu ne treba **** ove levatske ekipe direktno u europsku ligu :rol: Poserem se na Ligu Prvaka u kojoj je 4 ili 5 ekipa popišano od glave do pete u prvoj utakmici.

Mogu komotno izbrisati kompletan 4. šešir iz takmičenja, umjesto da te ekipe zamjene jačim ekipama iz najjačih liga, moglo bi se promijeniti samo na bolje.
Pišani su npr. i Arsenal ili Roma od Bayerna. Da zbog toga izbacimo po jednog predstavnika Italiji i Engleskoj?
Pisana je Barca od Bayerna. Ma treba ukinut medjunarodna takmicenja, nemoguce je ugoditi ovim.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 sep 2016, 10:23

KayserSose je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:I onda kažu ne treba **** ove levatske ekipe direktno u europsku ligu :rol: Poserem se na Ligu Prvaka u kojoj je 4 ili 5 ekipa popišano od glave do pete u prvoj utakmici.

Mogu komotno izbrisati kompletan 4. šešir iz takmičenja, umjesto da te ekipe zamjene jačim ekipama iz najjačih liga, moglo bi se promijeniti samo na bolje.
Pišani su npr. i Arsenal ili Roma od Bayerna. Da zbog toga izbacimo po jednog predstavnika Italiji i Engleskoj?
Razlika između Arsenala i Rome te ovih ekipa je ta što se Arsenal i Roma barem bore za drugi krug takmičenja, a skoro uvijek se i nađu tamo (Arsenal barem, Roma ponekad), a ove ekipe su skoro uvijek kanta za nabijanje i bore se za treće mjesto odnosno plasman u takmičenje gdje ionako pripadaju, a neke ekipe poput Dinama se bore da ne završe takmičenje sa nula bodova.

Ne vidim poentu u takvim ekipa u ovakvom takmičenju. Ničemu ne doprinose.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 sep 2016, 10:42

Pa natjecanje se zove Liga PRVAKA. Kad se to promijeni onda možete kukat da te ekipe tu ne pripadaju. Dotada one su tu sasvim zasluženo. Treba gledati šire od samog nabijanja takvih klubova, šta njima LP donosi, njihovim navijačima i slično. Nogomet je daleko više od samo bogatih klubova. Ne treba od Lige Prvaka napravit superligu jer takve slične lige gledamo oduvijek.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 15 sep 2016, 10:48

Ma samo klubove sa dvije i vise osvojene lp kao sigurne ucesnike, one sa jednom titulom u kvale, naravno vratiti Nottingham Forest i udri. :lol:

Real kao nosilac liste ima pravo naknadno zovnuti nekog od buranije ak treba popuniti prazninu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Osservatore
Kontakt:

Post Postao/la Osservatore » 15 sep 2016, 10:52

Istina je da se natjecanje Liga prvaka/šampiona.
I baš zbog toga ovakve ekipe i zaslužuju dobiti šansu da malo lakšim načinom dođu do nje.
Druga stvar je što mislim da bi većina nas htjela da ovo natjecanje ipak okupi svu kremu Europe. Po meni bi se trebala vratiti stara pravila i da bi imalo smisla nazvati ovo natjecanje drugim imenom ako je potrebno. Šteta je vidjeti da u 4 pretkolu ispadaju ekipe koje su realno za klasu možda iznad nekih Maccabija, Dinama, Legije, čak i Celtica itd itd. Mislim realno, Liga Europe po meni ništa nije značajno dobila na značenju time što u njoj sudjeluje puno više jakih ekipa nego je to bio slučaj prije. Nisam je toliko pratio prije (tj. u mjeri kao LP), pa je ne pratim ni sada. Ozbiljnije, tamo tek od QF.
Stvarno, ima li smisla da u najjačem natjecanju poslije Svjetskog prvenstva dolazi do tolikih razlika u kvaliteti, 0-6; 7-0 itd.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 sep 2016, 11:05

finale 2018 u kijevu

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 sep 2016, 11:37

Lillard je napisao/la:Pa natjecanje se zove Liga PRVAKA. Kad se to promijeni onda možete kukat da te ekipe tu ne pripadaju. Dotada one su tu sasvim zasluženo. Treba gledati šire od samog nabijanja takvih klubova, šta njima LP donosi, njihovim navijačima i slično. Nogomet je daleko više od samo bogatih klubova. Ne treba od Lige Prvaka napravit superligu jer takve slične lige gledamo oduvijek.
Sreca pa je ovaj Slovenac sto ce biti izabran za glavnog izricito protiv toga i te ideje Superlige, tako da mozda i odlozi formiranje te lige bogatih, jer ne sumnjam da ce milijarderi pokusati napraviti svoju zatvorenu ligu u narednih 10ak godina.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 sep 2016, 11:48

dscile je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Pa natjecanje se zove Liga PRVAKA. Kad se to promijeni onda možete kukat da te ekipe tu ne pripadaju. Dotada one su tu sasvim zasluženo. Treba gledati šire od samog nabijanja takvih klubova, šta njima LP donosi, njihovim navijačima i slično. Nogomet je daleko više od samo bogatih klubova. Ne treba od Lige Prvaka napravit superligu jer takve slične lige gledamo oduvijek.
Sreca pa je ovaj Slovenac sto ce biti izabran za glavnog izricito protiv toga i te ideje Superlige, tako da mozda i odlozi formiranje te lige bogatih, jer ne sumnjam da ce milijarderi pokusati napraviti svoju zatvorenu ligu u narednih 10ak godina.
pitanje je sa jedne strane šta on u opšte može (i ako hoće) da uradi protiv velikih timova koji kolo vode, a sa druge strane da li je ta superliga možda i jedino moguće rješenje protiv ovih 5:0 ili 7:0 utakmica u grupnoj fazi lige šampiona. budimo iskreni, liga šampiona postaje interesantna tek tamo negdje od četvrtfinala, a i tu samo djelomično. ja nisam siguran da se tu išta više može uraditi.

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 15 sep 2016, 11:54

Saurman je napisao/la:Samo vratiti stari sistem kvalifikacija kad si u trećem pretkolu morao izbaciti nekog iz liga petice da bi ušao u grupnu fazu.Ovako u zadnjem pretkolu levati se sastanu sa levatima i ulete u CL gdje primaju petarde u najboljem slučaju.

Tako jee.kad je doso klosar platini ovo je promjeno i dao slabima priliku i sjebo lp a i kup uefa

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 15 sep 2016, 11:58

let3 je napisao/la: Bice dobar okršaj između Dortmunda i ciganije.
:facepalm:
pa Dortmund uopce nije u grupi sa barsom...
:mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 15 sep 2016, 11:58

@jestamaji

Stvar je da je LS uvijek bila ovakva, cak i prije uvodjenja ovakvih kvalifikacija. Uvijek si imao nekoliko ekipa koji su totalni autsajderi, samo sto je to ljudima pocelo smetati zadnjih godina. Kao "J*bote sta cu gledati LS, Dortmund pobijedio 6-0", a cisto sumnjam da je vecina neutralaca pored Reala i Sitija gledala bas tu utakmicu. Imas 8 utakmica na dan i smeta ti ona jedna u kojoj je nabijanje. Ne pisem ovo tebi kao tebi, nego generalno.

A ako cemo biti skroz realni, gledajuci ovu sezonu.. mozemo izbaciti sve ekipe osim Bajerna, Juventusa, Reala, Barse, Atletika i Sitija.. i napraviti takmicenje posebno za njih. Svejedno nema sanse da neko van te grupe uzme pehar.

Ali dobro, to je samo moje misljenje. Ispada da sam jedan od rijetkih koji smatra da bi zatvaranjem LS bila ubijena cijela poenta fudbala.. takodje sam jedan od rijetkih koji misli da je potreban salary cap u fudbalu. Ne ovaj kvazi pokusaj koji klubovi zaobilaze na razne nacine, nego pravi.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 sep 2016, 11:59

KpbKaka22 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Samo vratiti stari sistem kvalifikacija kad si u trećem pretkolu morao izbaciti nekog iz liga petice da bi ušao u grupnu fazu.Ovako u zadnjem pretkolu levati se sastanu sa levatima i ulete u CL gdje primaju petarde u najboljem slučaju.

Tako jee.kad je doso klosar platini ovo je promjeno i dao slabima priliku i sjebo lp a i kup uefa
platini je sjebo svašta nešto uključujući na kraju i samog sebe :mrgreen:

šupčina je u mojom očima umro onda kada je glasao za katar. ali šta očekivati od jednog smrdljivog francuza nego tako nešto slično

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 15 sep 2016, 12:02

dscile je napisao/la: Sreca pa je ovaj Slovenac sto ce biti izabran za glavnog izricito protiv toga i te ideje Superlige, tako da mozda i odlozi formiranje te lige bogatih, jer ne sumnjam da ce milijarderi pokusati napraviti svoju zatvorenu ligu u narednih 10ak godina.
I u tu Superligu bi oni koga? Milan koji zavrsi iza Rome, a koja dobije porciju od Barcelone. Liverpool koji zavrsi iza West Hama kojeg bruka Birkirkara i dvije godine u nizu izbacuje 'tamo neka' Astra. Nisu ni svjesni da bi ovi propali velikani takodjer bili kanta za napucavanje.

Ili bi u tu ligu opet najjace ekipe iz svojih liga? I opet dobiju Leicester, Napoli, Rostov itd. Milanu uspjeh biti u top10, Liverpoolu svako malo omakne Europa... Ti klubovi polako tonu i ako ih UEFA sad svojim glupostima ne izvuce zavrsit ce ko Nottinhgam, Zvezda, Leeds itd. To su bili velikani onog doba. Milan, Liverpool, Ajax su bili velikani prethodnih 15-20 godina, a sad su tu Napoli, City, PSG i za 20 godina ce danasnja djeca plakati kad Napoli, City i PSG podju padati, a pojavi se netko novi.

Ovo nije fer naprije zbog Bayerna, Reala, Barce i klubova koji toliko desetljeca uspjevaju odrzati konstantu dok drugi suludo trose i svejedno propadaju. I onda se pojavi netko novi tko bi mogao izaci na put ovog trojca i odmah ga treba pokopati.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 15 sep 2016, 12:04

dscile je napisao/la:@jestamaji

Stvar je da je LS uvijek bila ovakva, cak i prije uvodjenja ovakvih kvalifikacija. Uvijek si imao nekoliko ekipa koji su totalni autsajderi, samo sto je to ljudima pocelo smetati zadnjih godina. Kao "J*bote sta cu gledati LS, Dortmund pobijedio 6-0", a cisto sumnjam da je vecina neutralaca pored Reala i Sitija gledala bas tu utakmicu. Imas 8 utakmica na dan i smeta ti ona jedna u kojoj je nabijanje. Ne pisem ovo tebi kao tebi, nego generalno.

A ako cemo biti skroz realni, gledajuci ovu sezonu.. mozemo izbaciti sve ekipe osim Bajerna, Juventusa, Reala, Barse, Atletika i Sitija.. i napraviti takmicenje posebno za njih. Svejedno nema sanse da neko van te grupe uzme pehar.

Ali dobro, to je samo moje misljenje. Ispada da sam jedan od rijetkih koji smatra da bi zatvaranjem LS bila ubijena cijela poenta fudbala.. takodje sam jedan od rijetkih koji misli da je potreban salary cap u fudbalu. Ne ovaj kvazi pokusaj koji klubovi zaobilaze na razne nacine, nego pravi.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
To je to.

@Signore, navodno bi u tu Superligu mogli uci i neki kineski i timovi iz MLS-a :damn:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 15 sep 2016, 12:06

jedino pravo rijesenje jedsste da svi ovi manji timovi koji dodju nekakao sada u grupnu fazuu budu prodati nekim milijarderima.time bi nestavo finacijski jaz izmedju najvecih i manjih mogli bi dovoditi vleikle igrace nestalo bi jaza i u finacijskom i igrackom pogledu ,to bi tek bila prava lp zadrzala bi sadasnji format ;)a bila bi neka vrsta superlige ;)
Zadnja izmjena: Karlo, dana/u 15 sep 2016, 12:13, ukupno mijenjano 2 puta.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 sep 2016, 12:07

ja mislim da su razlike sve veće i veće i grupna faza postaje sve manje interesantna. u mome društvu je u prošlosti liga šampiona bila nešto što se prati od seprembra do maja, sada sve više i više mojih jarana kaže "liga šampiona, aha, gledaću to dogodine od marta ... kad krene"

dakle problem nije u tome četvrtfinalu, polufinalu i poslije, problem je u putu do tamo, a tu se ko što i ti kažeš malo toga može učiniti

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 15 sep 2016, 12:08

jest, samo sto ce taj Milan i Liverpool kakvi god da su privuci jos vise sponzora te pomoci rastu TV prava sa svojim ogromnim fanbase-om

koga od sponzora zanima Legia, Dinamo, Ludogorets i sl.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 15 sep 2016, 12:09

Karlo je napisao/la:
Mokes je napisao/la:

To je to.

@Signore, navodno bi u tu Superligu mogli uci i neki kineski i timovi iz MLS-a :damn:
gdje mjke ti stavi juventus u ovu skupinu :eh:
pa bili su u finalu pretprošle godine :mrgreen:

na našim prostorima se italijanska liga uvijek pomno pratila i još je veliki broj onih koji ne shvataju (ili bolje rečeno ne priznaju) da je serija A odavno zglajzala i izgubila svaki korak sa velikim ligama u engleskoj, njemačkoj i španiji.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 15 sep 2016, 12:15

Mokes je napisao/la:

To je to.

to ti je isto ko kad bi u NBA doso olimpijakos barca ili slicno
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 15 sep 2016, 12:20

Da li vi razumijete da je ovdje problem mnogo dublje prirode nego o ovom što vi pričate ? Ljudi gotovo je već se je daleko otišlo od neke normale što se tiče nogometa, daleko se je otišlo od pravog smisla nogometa i onog zbog čega on postoji, već unazad možda 8-9 god to više nije to. Meni je nepojmljivo bilo 40 ili 50mil za Zidanea kad je otišao u Real, cijeli svijet se čudio sumi novca za jednog dufbalera, ali ipak je to bio Zizu pa i nekako je imalo smisla ali se već tad znalo gdje ide fudbal...

Davno se je trebalo stati u kraj velikom prilivu novca jer je bilo logično da će doći od ove teme danas o kojoj vi polemišete. Prevelik utjecaj sponzora, kompanija, privatizaicja klubova od strane bliskoistočnih tajkuna i svakojakih milijardera koji pretvaraju ovu najljepšu igru na svijetu u *ebenu industriju u kojoj veliki jedu male, u kojoj mali ne mogu doći do izražaja niti bilo čega ili bilo kojeg vida uspjeha. Ljudi moji fudbal je prije bio ljudima svetinja, bijeg od nekad surove i nepravdne stvarnosti gdje su navijači jedva čekali *ebeni vikend i da tu izbace svu frustraciju, zabave se geldajući maajstorije pojedinaca i podržavajući svoje klubove, malo argonacije, ***** i pokoja fer tuča nije bila nikakav problem, pa pogledajte krcate i prepune stadione širom svijeta 60ih 70ih i 80ih. Pogledajte cijene karata tada po 3 funte, po 5 njemačkih maraka i onda pogledajte sada od 50funti pa do 50 a da ne oričam i o većim cijenama koje su sramotne i užasne. Koliko vidim na stadionima sve manje i manje navijača u svakom smislu, koliko se grupa bori i buni protiv preskupih ulaznica ? Nije nogomet Hollywood *ebeni nego nešto što je više od igre, gdje nema glume, jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje ljudi još mogu ispoljiti svoju pravu strast, ljubav i gdje postoji tradicija koju masa ljudi iskazuje zajedništvom, a gdje to dsnas još ima, a kako je krenulo i ovdje svojim uplitanjem prstiju od strane tih istih milijardera manipulatora to nestaje jer sjebali su sve u svijtu manipulacijom gdje nema više srednje klase, radničke klase nego imaš podanike i kolovođe, to je prešlo i na nogomet i nažalost premalo ljudi to konta.

Ja se zgražam nekad kad vi komentarišete ko transferima ibratite se Pogbi od 100mil pa to je fuj, to je užasno nešto i žalosno i smiješno u isto vrijeme, ništa lično protiv momka ali nema smisla, pa na šta je nogomet spao da jedan manipulativni menadžer dolazi u javnost i vijesti više nego neki masjtorski potez ili neki korisni sadržaj trenra, navijača itd. Na šta je nogomet spao mijenjanjem grbova klubovima eto samo tako jer je privatizovan od strane nekog ko veze nema od fudbala ali ima keš pa ajde kad je maskenbal nek se i princeza *ebe. Prije se igrao i inter toto kup svi ga igrali nije bilo kao danas za Euro Ligu ma *beš to imamo više para od 9 mjesto u EPL nego da osvojimo to, eto to je ***** fudbal i ta politika.

Nemojte me pogrešno shvatiti, itekkao treba novac u svemu u svijetu da se napreduje ali sve ima granicu, sve što se u životu koristi prekomjerno i bez granice sjebe se nestane ili se pokvari, u fudbalu treba prioritet biti nogomet, igra, navijači, fer i korektnost, a ne ovo u šta se pretvara, u tvornice u industriju gdje tzc lažni navijači dolaze gledati predstavu a iskreni navijači su primorani sjediti iza ograde. Primjer je Dinamo Zagreb, jebote LP kada nemaš navijača, kada vršiš monopol u državi i gdje nema fudbala uopšte gdje nemaš konkurenta, kao monopol Bayerna u njemačkoj i još primjera ima dosta, nije to to, to nije onda više fudbal to je liga kompanija gdje Volkswagen pojede Fiata itd. bubam primjer.

Izvinjavam se na dugom postu ali nadam se ko god da pročita da će skontati šta želim reći i šta je poenta.

P.S. Problem ima rješenje ali o tome drugom prilikom jer ima o tome diskutovati danima...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.