Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

HDI
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la HDI » 15 sep 2016, 07:15

RS je problem. Nisu samo momci. Ako selektor sada nešto ne promjeni.
Hrstić se odazivao. Doslovno je izigran. Niko ne zna šta se tu na kraju odigralo. Hrvati nemaju kvalitetno juniorsko desno krilo. Pitanje je što Jarak nije prešao. I hoće li se isto tako sada Ereš odazvati A selekciji.
Jednom sa pisao da roditelji sami plaćaju put na okupljanje. Nigdje se nisu kvalificirali. A Hrvati sve igraju. Momcima je utakmica život.
Nema opravdanja da odlaze. Ali nije sve crno-bijelo.
RS hitno treba promjeniti politiku (pročistiti). Imamo kvalitetne rukometne škole. Možemo puno bolje od ovog gdje jesmo.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 sep 2016, 08:58

Hrstic je igrao na zadnjem turniru kad je grbavac vodio kombi-repku najboljih juniora i kadeta ;-)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 sep 2016, 09:01

Za hrvatsku igraju mandic, sarac i golman eres, ostalo je nase :-)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 sep 2016, 11:59

Nije naše sve dok ne ubilježi nastup za seniore. Svi oni žele igrati za Hrvatsku i ne treba ih kriviti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 15 sep 2016, 12:12

Ako zele, takvi nam onda i ne trebaju. Poznavajuci 'pravila' IHF-a, cak i ako zaigra u seniorima za nas, nema nikakvih problema da ode igrati za bilo koju drugu reprezentaciju?

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 15 sep 2016, 12:25

Federer17 je napisao/la:Ako zele, takvi nam onda i ne trebaju. Poznavajuci 'pravila' IHF-a, cak i ako zaigra u seniorima za nas, nema nikakvih problema da ode igrati za bilo koju drugu reprezentaciju?
Ali poslije pauze od 2 godine moze promjeniti repku.

A sta je sa Mateo Rodinom i on je dobar bombarder za koju repku on igra?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 sep 2016, 12:38

pusti virtual-a on ponekad misli da sve zna ;-)

i da ako neko zeli da promjeni reprezentaciju mora samo da saceka 3 godine (tj da nenastupa vise za repku koju zeli da napusti) i to je to! nema to nikakve veze jeli igrao za mladje ili A-repku.

dok nas dres brane, jarak, eres, pavlak, hrstic, Grbavac (golman), Grgic i Primorac su nasi! kad i ako odu, od tad postaju nebitni! a ako ostanu imaju do zadnjeg trena nasu tj u ovom slucaju moju PUNU PODRSKU!

Naprijed momci!
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 15 sep 2016, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 sep 2016, 12:40

Virtu4l je napisao/la:Nije naše sve dok ne ubilježi nastup za seniore. Svi oni žele igrati za Hrvatsku i ne treba ih kriviti.

molim te nesiri pogresne informacije!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 sep 2016, 12:58

edinjo-bih je napisao/la:Hrstic je igrao na zadnjem turniru kad je grbavac vodio kombi-repku najboljih juniora i kadeta ;-)
Zašto Hrstić nije igrao na kvalifikacionom turniru u Brčkom u aprilu mjesecu? To je zvanični turnir.
Voli te tvoje Sarajevo.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 sep 2016, 13:01

to njega pitaj, ja neznam. znam da je sad igrao na turniru u katru, drugo i sad je na sumanovom spisku a trece taman da i nenastupi vise z nas, negeneraliziraj na ostale jer su eres, jarak, Grgic,... se do sad uviejk odazivali ;-)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 sep 2016, 13:16

Čovjek ti je par postova iznad napisao zašto se nije odazvao pozivu Mrkonje, a slično će biti sa svakim koji dobije signal iz Hrvatske. Ta trojica koje si nabrojao nisu dovoljno dobri za susjede, a za nas su odlični, tako da nemam ništa protiv, čak mislim da su se malo zeznuli jer bi Jarak mogao biti paklen igrač.
Voli te tvoje Sarajevo.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 sep 2016, 13:19

i jarak i pavlak su jako dobri igraci. a sad molim te da se neraspravljamo, cijenim te kao dobrog forumasa ali sam i misljenja da nekad sa nekim stvarima pretjerujes i nedopustas druga misljenja, kako god...

ziv i zdrav bio ;-)

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 15 sep 2016, 13:36

Inace slabo pisem po forumu, ali posto sam upucen u neke stvari napisat cu kratki post.

Niko od ovih igraca nije izgubljen, vec naprotiv dolaskom Sumana i postavljanjem Zdenka kao pomocnika ( gdje je i sam Suman rekao da ima sve ovlasti kao i on), moguc je povratak nekih igraca.
Prvo cu napisati par stvari za igrace koji trenutno nastupaju za BiH.

Jarak i Pavlak: Za njih 2 se ne treba brinuti. Momci ponosno nastupaju za BiH. Pavlak-a sam par puta vidio kako drzi ruku na srce tokom himne, cak je objavio takvu jednu sliku gdje su ga "veliki hrvati" popljuvali a on im hladno spustio. Kad vidim ko je sve imao priliku igrati za repku, Jarak bi odmah trebao dobiti poziv kao jedno od boljih krila lige. Kod Pavlak-a je konkurencija dosta jaca, ali ima svoje sigurno mjesto u U21 reprezentaciji, tako da vrijeme za njega radi.

Hrstic: Kod njega je situacija malo drugacija. Momak nastupa vec duzi period za nase mlade reprezentacije ali je uvijek bio u sjeni Loncara itd. I kad je dolazio na okupljanja kao jedan od bolji strelaca lige, kod Mrkonje je dobivao minimalnu minutazu (bar u utakmicama sto sam ja pratio). Prvi turnir kod Zdenka prije par mjeseci i odprilike 21gol. u 3 utakmice. Ne kazem da ne bi poletio da igra za susjede, ali sa Zdenkom trenutno tu, NECE ON NIDJE sto bi onaj rekao. Momku je jednostavno bilo dopizdilo da placa svoje putovanja, da igra ligasku utakmicu u petak a utakmicu za mladu reprezentaciju u subotu ujutro jer glupi savez nije odgodio kolo. Dopizdilo mu je da Loncar mora biti na terenu 59 minuta, jer mu je cale sa selektorima bio ...
Ne kazem da je Loncar los igrac, ali za mene je Hrstic trenutno u prednosti radi jacih utakmica sto ima u nogama.

Sarac: Momak je prvo igrao kod nas. Mogu vam samo potvrditi da mu to nije bilo mrsko. A to sto nas je**** savez organizuje 2 utakmice u 3 godine za kadete to je druga prica. Sto im okupljanja traju 3 dana maksimalno, dok kod susjeda okupljanje kadeta i juniora zna trajati po 40 dana. Momak otisao gdje mu je bolje, gdje svake godine igra veliki turnir i gdje ima nevjerovatne uslove za napredak.

Mandic: Kratko i jasno: Pristao igrati za BiH, roditelji izvrsili ogroman pritisak i promjeni odluku. Zalosno al ... Opet se nadam da ce ga Zdenko ugurati bar jednu utakmicu kvalifikacija da bude sa seniorima i nakon toga imamo odlicnog igraca u U-21, i poslje toga u seniorima.

Ja iskreno ne krivim ove momke. Jednostavno dok savez radi ovako los posao ovo je za ocekivati. Njima je jedino godisnje okupljanje znalo biti u Bugojnu, gdje im Qatar pruzi odlicne utakmice i plati sav smjestaj. I u tim situacijama nas savez nije bio sposoban da im pokrije bar troskove putovanja iz svojih gradova. Npr u nogometu, svi koji polete igrati za susjede, njih smatram supcima, jer ako nista trenutno nogometni savez im pruza uslove skoro kao i kod seniora.

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 15 sep 2016, 13:55

Potpisujem sve.
Jarak veliki radnik.
Pavlak odličan pregled igre.
Šarac ima ogromnu konkurenciju u hrvatskoj repki na toj poziciji. Dečko će bit klasa. Treba se borit za njega.
Hrstić, igračina. Sve stoji za Lončara. Hrstiću su obećali poziv u A. Zvali Lončara. Trebali su obadvojici dat šansu.
Savez je zakazao sa mladima. Sve je na roditeljima. Lopte od kuće nose.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 15 sep 2016, 16:49

dzopan123 je napisao/la:Inace slabo pisem po forumu, ali posto sam upucen u neke stvari napisat cu kratki post.

Niko od ovih igraca nije izgubljen, vec naprotiv dolaskom Sumana i postavljanjem Zdenka kao pomocnika ( gdje je i sam Suman rekao da ima sve ovlasti kao i on), moguc je povratak nekih igraca.
Prvo cu napisati par stvari za igrace koji trenutno nastupaju za BiH.

Jarak i Pavlak: Za njih 2 se ne treba brinuti. Momci ponosno nastupaju za BiH. Pavlak-a sam par puta vidio kako drzi ruku na srce tokom himne, cak je objavio takvu jednu sliku gdje su ga "veliki hrvati" popljuvali a on im hladno spustio. Kad vidim ko je sve imao priliku igrati za repku, Jarak bi odmah trebao dobiti poziv kao jedno od boljih krila lige. Kod Pavlak-a je konkurencija dosta jaca, ali ima svoje sigurno mjesto u U21 reprezentaciji, tako da vrijeme za njega radi.

Hrstic: Kod njega je situacija malo drugacija. Momak nastupa vec duzi period za nase mlade reprezentacije ali je uvijek bio u sjeni Loncara itd. I kad je dolazio na okupljanja kao jedan od bolji strelaca lige, kod Mrkonje je dobivao minimalnu minutazu (bar u utakmicama sto sam ja pratio). Prvi turnir kod Zdenka prije par mjeseci i odprilike 21gol. u 3 utakmice. Ne kazem da ne bi poletio da igra za susjede, ali sa Zdenkom trenutno tu, NECE ON NIDJE sto bi onaj rekao. Momku je jednostavno bilo dopizdilo da placa svoje putovanja, da igra ligasku utakmicu u petak a utakmicu za mladu reprezentaciju u subotu ujutro jer glupi savez nije odgodio kolo. Dopizdilo mu je da Loncar mora biti na terenu 59 minuta, jer mu je cale sa selektorima bio ...
Ne kazem da je Loncar los igrac, ali za mene je Hrstic trenutno u prednosti radi jacih utakmica sto ima u nogama.

Sarac: Momak je prvo igrao kod nas. Mogu vam samo potvrditi da mu to nije bilo mrsko. A to sto nas je**** savez organizuje 2 utakmice u 3 godine za kadete to je druga prica. Sto im okupljanja traju 3 dana maksimalno, dok kod susjeda okupljanje kadeta i juniora zna trajati po 40 dana. Momak otisao gdje mu je bolje, gdje svake godine igra veliki turnir i gdje ima nevjerovatne uslove za napredak.

Mandic: Kratko i jasno: Pristao igrati za BiH, roditelji izvrsili ogroman pritisak i promjeni odluku. Zalosno al ... Opet se nadam da ce ga Zdenko ugurati bar jednu utakmicu kvalifikacija da bude sa seniorima i nakon toga imamo odlicnog igraca u U-21, i poslje toga u seniorima.

Ja iskreno ne krivim ove momke. Jednostavno dok savez radi ovako los posao ovo je za ocekivati. Njima je jedino godisnje okupljanje znalo biti u Bugojnu, gdje im Qatar pruzi odlicne utakmice i plati sav smjestaj. I u tim situacijama nas savez nije bio sposoban da im pokrije bar troskove putovanja iz svojih gradova. Npr u nogometu, svi koji polete igrati za susjede, njih smatram supcima, jer ako nista trenutno nogometni savez im pruza uslove skoro kao i kod seniora.
Pišeš gluposti. Ništa ti nisi pratio.Hrstić je kod Mrkonje uvijek bio startni lijevi bek dok se odazivao. Zadnji nastup bio na kvalifikacionim turniru u Danskoj prije gotovo tri godine.Od tada se nije odazivao.Od tada bila dva turnira u Bugojnu u organizaciji Katarana i kvalifikacioni turnir u Brčkom gde se Hrstić nije pojavio. E da mi je znati kako si gledao da da Lončar igra 59 minuta a Hrstić sjedi ? Da nisi bio u Danskoj ???
Grbavac bojkotovao Mrkonju zabranom odazivanja igrača Izviđača na turnir u Bugojno,a ove godine isposlovao pauzu u prvenstvu zbog istog turnira
ALI SADA JE ON BIO SELEKTOR ???
I ostali su plačali sebi putovanja nije samo Hrstić (Lončar dolazio iz Madjarske o svom trošku,Deronjić iz Danske o svom trošku itd) pa nisu kukali.

Prava istina je da je Hrstić dobio signal iz Hrvatske .Da li je bio iskren ili zamahivački to je pravo pitanje. Nemojte o Zdenku pisati bajke. On je taj koji ih šalje u Hrvatsku.Bosanac i hercegovac je samo onda kad prima platu u savezu.A kad nemogu proči u Hrvatskoj onda ih amnestira. Ko od ovih dečki uspije izboriti status hrvatskog reprezentativca svaka mu čast. I nije problem ako idu igrati za Hrvatsku i ako je više vole od BiH i netreba ih biti stid to priznati ali tako treba reči a ne tražiti razloge u nečem drugom ili nekom drugom.

Hrstić je trebao biti pozvan skupa sa Lončarem ali je Marković stornirao poziv sa obrazloženjem da igrač koji se ne odaziva u juniorsku repku nemože biti na okupljanju A repke i to je to.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 sep 2016, 17:18

HDI je napisao/la:Hrstiću su obećali poziv u A. Zvali Lončara. Trebali su obadvojici dat šansu.
Samo da ne bude zabune, Loncar nije usao u A selekciju na mjesto Hrstica. Zasto nije dobio Hrstic poziv to pitajte bivseg selektora.

I da ovog gore sto pise da je Loncar igrao 59 minuta. Nije ba 59 nego svih 60. Hrstic samo donosio vodu. :lol: Ja sam mislio da samo terra siba ovu pricu, ali evo ima jos takvih. Cuj Loncar igrao 59 minuta.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 15 sep 2016, 18:14

Činjenica je da je Mrkonja favorizovao Lončara.
Kao i to da je njegov otac često viđan u Mrkonjinom društvu.
Jarak se odazvao. Znači da Grbavac nije zabranio.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 sep 2016, 18:39

Nekvarite temu svadjom,
Hvala

HDI
Kontakt:

Post Postao/la HDI » 15 sep 2016, 18:45

edinjo-bih je napisao/la:Nekvarite temu svadjom,
Hvala
Nije svađa. Neka se kaže sve.
Dao Bog da se svi sutra okrenu našoj repki, da selektor uvede red i da igraju najbolji.
Mi ćemo lako sve zaboravit.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 15 sep 2016, 18:45

Ovo nije svadja.

Kad neko kaze nesto sto nije tako onda je red da se reaguje. Takvi kao ti i slicni ce dobiti krivu sliku, a to nije uredu.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.