LaVecchiaSignora je napisao/la:I za ove prilike gore, koliko je njih bilo iz izgradjenih akcija? A ne iz njihovih greski ili ubacaja? O tome ti se prica citavo vrijeme, mi jednostavno nismo imali nikakvu igru. To i slijep vidi a
meni se cini ti ne.Cija je greska kad igrac profuli go sansu? To je
greska igraca. Ali kad ti ekipa nema igru, to je
greska trenera, valjda toliko znas.
Ali sto se tice ja mislim da je Allegri to i sam skuzio, dovoljno je inteligentan. Protiv Dinama pocinjemo sa prekucavanjem grupe

To je nešto zabranjeno igrati na protivničke greške ako znaš da će ih biti? I bilo ih je. Druga Khedirina šansa je iz izgrađene akcije. Higuainova prečka je iz izgrađene akcije. Udarac Sandra na kraju iz izgrađene akcije.
Ovo boldano - ja to cijelo vrijeme govorim, samo ne čitate i umislili ste sebi da ja branim Allegrija i krivim isključivo igrače. Krivica je podjednako i na jednim i na drugim, ali ovdje je nakon svakog kiksa samo jedan uobičajen krivac.
JuventinoVero je napisao/la:Problem je sto se ponasamo u CL ko da smo dobili wild card i tu smo cisto da ispunimo kvotu ucesnika..umjesto sa se ponasamo kao jedan od favorita za osvajanje.
Bvb izadje u gostima sa formacijom 4141 sa JEDNIM zadnjim veznim, oduce ih od fudbala..ne kazem, nije sevilja legia w. ali mi smo izasli na teren sa 8 defanzivaca, jednim napadacem i jadnim dybalom koji se vracao so centra da uzme loptu i pokusava da je prenese, što je posao veznog reda kojeg mi nismo imali u ovom meču.
Druga stvar poslije 30e min je bilo jasno da sevilja ne namjerava oreci centra, sta alegri radi? Cela 68.min da bi poslije toga igrali neke balone u 16m, pa ako ces tako onda ubavi mandzukica koji može da skoči.
Mijenja napadaca za napadaca, veznog za veznog, beka za beka..previse šablonski.
Zar je toliki rizik izvesti nekog stopera, ubaciti pjacu/cuadrada, preci na 433, ubaciti jos jednog veznog umjesto stopera pa preci na 4312, sa pjanicem iza 2 napadaca ili pjacu iza 2 napadaca sa..toliki je opcija da se pritisne protivnik..
Al allegriju je sve osim 352 izlaženja iz konfor zone osim u situacijama kad je primoran na to.
Sent from my Nokia 3310
Kao npr ovakve gluposti. Koga briga što je Allegri sve ključne utakmice u LP počinjao sa 4 u odbrani, bitno je selektivno pamćenje i bukvalno izmišljanje razloga za prekomjerno kritikovanje i pljuvanje.
Mene je izuzetno iznenadilo što Pjanić nije počeo. Iznenadilo me i što nije Pjacu ubacio umjesto nekog stopera, mislio sam da će to 100% uraditi. Predugo je čekao sa izmjenama, to je još jedna kritika. Ali isto tako unatoč tome igrači su imali priliku dobiti utakmicu, ali nisu. Krivicu dijele oboje.
LaVecchiaSignora je napisao/la:IlCapitano je napisao/la:I nije svaka loša utakmica Allegrijeva krivica. To je jedina poenta.
Jeste. Iz 1001 jednog razloga.Igrac moze uvijek zakazati ali citava ekipa ne.Zato je i trener najodgovorniji ukolko dodje do losih rezultata i prvi on napusta ekipu.
Nije. Iz isto toliko razloga. Čitava ekipa nije zakazala. Odbrana je odigrala vrlo dobro. Khedira također, Lemina solidan u svojoj ulozi. Dybala je igrao istu ulogu kao i u prve dvije utakmice sa ovim istim veznim redom kad je bio odličan, sinoć se spoticao na svaku loptu, bar 3-4 je izgubio oko šesnesterca zbog lošeg primanja. Higuain iako je bio usamljen u napadu nije imao jednog sprinta kako treba, upropastio par odličnih situacija. Alves iako je imao sav prostor svijeta pogodio više korner zastavica nego svojih saigrača.
Trener može imati loše rezultate, ali nije svaki loš rezultat (samo) na njemu.