Chinaglia je napisao/la:licno nikada nisam izlazio na izbore, ne znam kako se glasa, nit koji qrac, al me zanima s kakvim procentima je Faraon do sada prolazio, a s kakvim prvi pratilac.. po pricama ovdje, Bato mu je najveci protivnik, pa me zanima dal je Bato ujedno i najveci/najjaci njegov protivnik otkad je Faraon gradonacelnik.. ako se predvidja neka bliska trka, onda bi navijaci mozda mogli nesto promijenit i napravit razliku, al ako se to provuce kroz usi ljudima, ako je Faraon onako veci favorit, onda cisto sumnjam da se tu moze nesto napravit
ovaj vlada 15 godina, pa vi vidite, il radi stvarno dobar posao, pa ga ljudi gotive, il se ljudi boje promjena! ako pricam konkretno o sebi, glupo mi je da novog gradonacelnika biram na osnovu FK Sloboda Tuzla ili sporta generalno (i to u nadi da ce biti bolje, nista sigurno), a u drugim kandidatima neam blage, kao sto rekoh, ne pratim politicka desavanja uopste! al po komentarima ovdje vidim da je Bato sluga nekakvog Kukica i Gutica koji ne valjaju ni za qrac, a drugi kandidati ne mogu dobit Faraona, ni promil sanse nemaju!
jedan kaze da je sluga onoj dvojici iz SDA, drugi kaze da je Bato SBB, da je to samo kolacija sa SDA, a ja veze nemam jebote.. znam samo da ne bih volio da SDA zavlada Tuzlom i da postanemo jedna velika kasaba
Na pretproslim izborima (2008. godine) je bilo ovako:
- Jasmin Imamovic (SDP) 35.579 glasova (76,62%), sto znaci da 2012. izgubio cak 11.550 glasova.
- Salko Bukvarevic (SDA) 7.668 glasova (16,51%)
Na proslim izborima (2012. godine):
- Jasmin Imamovic (SDP) 24.029 glasova (56,36%)
- Adi Rifatbegovic (SDA) 7.066 glasova (16,57%)
- Zlatko Berbic (Nezavisni) 6.897 glasova (16,18%)
- Fikret Selman (SBB) 3.346 glasova (7,85%)
- Zlatko Vidakovic (HSP) 1.299 glasova (3,05%)
SDA + SBB = 10.412 glasova (32,75%).
Iz ovoga mozemo vidjeti da su trendovi takvi da SDA ima svoje stabilno glasacko tijelo, a da SDP veoma opada. DF ce nesto glasova uzeti SDP-u, ali opet vjerujem da ce Jasmin nece zgubiti vise od 10.000 glasova, odnosno da ce imati izmedju 15 i 20 hiljada. Najvise se nadam da ce Gadzo, na ime postenja i podrske onih radnika, dobiti glasove od penzionera, koji bi glasali i kad bi SDP stavio konja na listu.
Elem, 2012. je glasalo 42.637 ljudi, a 2008. je glasalo 46.438 ljudi, sto znaci da je izaslo 3.801 biraca manje, ali da usprkos tome, Jasmin izgubio 11.550 glasova sto je dobra vijest.
Ja licno ne mogu da vjerujem da kao razocarani Jasminov i SDP-ov glasac prizeljkujem da SDA prodje i da ovdje pisem o politici, ali takva nam je drzava. SDA nikad nije imala Tuzlu, ako ne urade nesto za klub, nema ih barem 15 godina nigdje. Valjda su toga svjesni.
Btw. ovi
privrednici nemaju nikakvih sansi. TC i ne vjerujem da ima toliko para da se uhvati Slobode, a spomijali su vlasnika Sarajke. Samo pogledajte kako im dostavljac vozi Golfa 2, sto dosta govori o spremnosti za investicije.
Ne vidim razlog zasto bi navijaci bili tu jer je navijacima mjesto na tribini, a ne tamo gdje se odlucuje. Fudbal je biznis, a ne moze se biznisom baviti ko pije pivo od dva litra.