Lemina je problem, to je jedino objektivno sto sam trenutno u stanju napisat.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Sve se slažem osim dvije stvari:Marvin je napisao/la:Nikakvo maltretiranje nije citati konstruktivnu razmjenu misljenja.LaVecchiaSignora je napisao/la: Dosta smo maltretirali raju sa dugim postovima.
Forum i jer za toga.
Elem da se nadovezem... Totalni napadacki i lijep fudbal koji donosi rezultate mozes imati samo sa ultra kvalitetnim igracima i to treba znati igrati inace si Arsenal. Kvalitetna,disciplinovana i do detalja isplanirana defanziva moze donijeti odlicne rezultate protiv takvog fudbala. Vrhunski primjer toga je uzvrat u Minhenu gdje je Alegri pojeo Pepa. Bajern je smijesno izgledao. Da su napadali 80% a 20% se branili Juventus bi imao puno vise problema.
Takodje i totalna defanziva ne pije vode. I to smo imali priliku vidjeti u istom mecu. Moras primiti gol i sa vodom u usima nastavit utakmicu.
Iznimki ima,ne znam kakva odbrana je mogla nas odbraniti od Barce u finalu. Atomski napad vs atomska odbrana i vidjeli smo kako se zavrsilo.
Kaze - odbrana ti smanjuje sanse za poraz a napad povecava sanse za pobjedom.
Juve ne moze biti Barcelona,niko ne moze,takav fudbal je sa nista manje taktike od defanzivnog,razlika je u igracima. Da li bi Juve imao ovakvu odbranu sa 3 kloca?
Pustiti jacem protivniku loptu i presingom na centru ga tjerati da gubi loptu i brzo napadati je ok,ali naguziti se u svojih 16 metara to ne ide. Tada ti stoperi protivnicki ubacuju loptu u 16 metara i sve je moguce(Bajern)
Ovaj Juventus ima kvalitet da napadne bilo koga i odbrani se od bilo koga stim da mora naci pravi omjer tog dvoga naspram protivnika.
Sevilla definitivno nije ekipa kojoj ces dozvoliti 60+% posjed lopte kuci. To je sramota.
Juve mora malo vise paznje posvetiti davanju umjesto ne/primanju golova jer ima igrace za toga.
Ovo apsolutno nije tačno i to ponavljam po 100-ti put. Bayern je kružio i kružio oko šesnesterca, bez šuta praktički, dok Evra od 35 godina nije napravio glupost koju se uče djeca od 5 da ne prave pred svojim golom. Kao što si za Barcelonu rekao, ne postoji odbrana ili postavka koja će te odbraniti od amaterskih grešaka.ali naguziti se u svojih 16 metara to ne ide. Tada ti stoperi protivnicki ubacuju loptu u 16 metara i sve je moguce(Bajern)
Sevilla nije ta ekipa jer joj se nije ni dozvolilo:Sevilla definitivno nije ekipa kojoj ces dozvoliti 60+% posjed lopte kuci. To je sramota.
Nije sve crno-bijelo kako se čini dok si još 'vruć' nakon prvog gledanja utakmice.IlCapitano je napisao/la: Posjed ne dobija utakmice. Čak i da dobija - Sevilla je samo jedna utakmica.
Ali evo:
1. poluvrijeme - 43-57 u korist Seville
2. poluvrijeme - 59-41 u korist Juventusa
Konačno - 51-49 u korist Juventusa
Pa napisi , dok si jos pod emocijamaGefufna je napisao/la:Da nisam stukao bocu vina svima bih vam svasta nesto iskontrirao.![]()
Druze, okriviti samo Evru za ne prolazak dalje je smjesno. Mi da nismo bili u Buffonom krilu i da se nismo svjesno povukli nikad nam nebi Miler dao go glavom sa 2 metra od gola. Ali sam ja misljenja da smo LP zijanili utakmicama protiv Borusije M. Ja jesam za povlacenje i branjenje rezultata kada to treba, ali ono je bilo previse.IlCapitano je napisao/la: Ovo apsolutno nije tačno i to ponavljam po 100-ti put. Bayern je kružio i kružio oko šesnesterca, bez šuta praktički, dok Evra od 35 godina nije napravio glupost koju se uče djeca od 5 da ne prave pred svojim golom. Kao što si za Barcelonu rekao, ne postoji odbrana ili postavka koja će te odbraniti od amaterskih grešaka.
Iskontriraj meni akoBgd u nedjelju da ubijemo vrijemeGefufna je napisao/la:Da nisam stukao bocu vina svima bih vam svasta nesto iskontrirao.![]()
Naravno da posjed lopte ne donosi pobjedu,nego pokazuje koliko je jedna ekipa ofanzivno orijentisana,iz ovog tvog prilozenog jasno se vidi da se u utakmicu uslo sa namjerom da se ceka greska protivnika(ne napadacka igra),al kad je Alegri vidio da ne ide onda je pojacao napad,al za to je vec bilo prekasno,Alegri je glavni krivac za zadnjih pet prosutih bodova protiv Seville,al vjerujem da ova dva nece imati toliku vaznost kao ona tri iz prosle sezoneIlCapitano je napisao/la:Razumio bih taj strah da je Conte još tu. Sa Allegrijem ne jer je pokazao da je totalna suprotnost. I čak da nije, zbog ne znam ti kakvog straha se ne otpisuje čitava sezona. A bilo je i takvih komentara, i jedan je previše.LaVecchiaSignora je napisao/la:Sve ok, ali nije to samo "jedan los rezultat" , moras shvatiti da navijaci imaju strah i ova utakmica je samo flashback na neke tekme koje su se desavale ranijih godina i navijace jednostavno podsjeca na to i strah ih je. To moras i ti razumiti i biti otvorenog uma. Jednostavno poslije raznih kopenhagena,galatasraja, sevilja itd. navijaci imaju strah gdje zbog neke "kocnice" u glavi nismo prolazili dalje i ako smo bili kvalitetniji, i navijaci kada opet vide tu "kocnicu" dobiju flashback i prepadnu se, mada nekad nemaju ni razloga... ali navijaci su to.Da se ne nerviraju i brinu onda bi to bio znak da im nije dovoljno stalo. Sad fakat dosta o ovome, bezveze mlatimo samo u krug
Posjed ne dobija utakmice. Čak i da dobija - Sevilla je samo jedna utakmica.berardi25 je napisao/la:Kakav je to napadacki fudbal,kada protivnik koji se brani ima posjed lopte 60% na tvom terenuIlCapitano je napisao/la:Capello je taktizirao bez ikakve namjere da krene naprijed, ultra dosadan nogomet igrao. Ovo sad se ne može porediti iako smo tad imali i bolje igrače možda. Sad igramo napadački fudbal.![]()
Ali evo:
1. poluvrijeme - 43-57 u korist Seville
2. poluvrijeme - 59-41 u korist Juventusa
Konačno - 51-49 u korist Juventusa
Ma ne može biti nuspojava nikako. Razumio bih ja da smo se mi grčevito branili, šanse sijevale pred Buffonom i samo pitanje vremena kad ćemo ga primiti i nismo se mogli braniti više i pukli pod pritiskom. Ali potpuno normalan tempo, Bayern kruži oko šesnesterca, navijači Bayerna se već bili predali, zadnja minuta i Evra gubi loptu u svom šesnestercu praktički. Znači da toga nije bilo mi bi se još tri dana branili bez problema koliko smo dobro i čvrsto stajali.Marvin je napisao/la:Ja znam da nakon ulaska Mandzukica linija gdje ih docekujemo vise nije na centru nego na 16 metara. Bunker poceli igrati i izgubili. I neka smo.
Evra je samo nuspojava bunkera.
Da, čekali i dočekali greške protivnika gdje nismo iskoristili tri čista zicera u prvom poluvremenu.berardi25 je napisao/la: Naravno da posjed lopte ne donosi pobjedu,nego pokazuje koliko je jedna ekipa ofanzivno orijentisana,iz ovog tvog prilozenog jasno se vidi da se u utakmicu uslo sa namjerom da se ceka greska protivnika(ne napadacka igra),al kad je Alegri vidio da ne ide onda je pojacao napad,al za to je vec bilo prekasno,Alegri je glavni krivac za zadnjih pet prosutih bodova protiv Seville,al vjerujem da ova dva nece imati toliku vaznost kao ona tri iz prosle sezone
Kod tog gola Lewandowskog je prvo Pogba pogriješio jer je bio predaleko od Coste i pustio ga da centrira kako hoće, a onda čini mi se ili Bonucci ili Barzagli - jedan je u potpunosti promašio čitavu loptu glavom i zeznuo i Buffona koji nije imao vremena izboksati loptu.LaVecchiaSignora je napisao/la:Ja se izvinjavam, imam sliku u glavi gola od Lewandowskog ali sam mislio da je to Miler.
Prošao je taj voz prije tri godine. I ja se ukrcao.Gefufna je napisao/la:IlCapitano, ti ovo sve malo preozbiljno shvatas. Imat ces ozbiljnih box-to-box problema kad se ozenis.
O ovome ti se govori citavo vrijeme, Juventus jednostavno ne smije da se brani kuci od visestruko slabijeg protivnika niti da ga bude strah.I niko me ne moze uvjeriti da je to ispravan nacin (rezultat je potvrdio).IlCapitano je napisao/la:Da, čekali i dočekali greške protivnika gdje nismo iskoristili tri čista zicera u prvom poluvremenu.berardi25 je napisao/la: Naravno da posjed lopte ne donosi pobjedu,nego pokazuje koliko je jedna ekipa ofanzivno orijentisana,iz ovog tvog prilozenog jasno se vidi da se u utakmicu uslo sa namjerom da se ceka greska protivnika(ne napadacka igra),al kad je Alegri vidio da ne ide onda je pojacao napad,al za to je vec bilo prekasno,Alegri je glavni krivac za zadnjih pet prosutih bodova protiv Seville,al vjerujem da ova dva nece imati toliku vaznost kao ona tri iz prosle sezone
Eto vidis da sam u pravu. Za nekog je to svjetlo na kraju tunela, a za nekog je to voz.IlCapitano je napisao/la:Prošao je taj voz prije tri godine. I ja se ukrcao.
I sa tim sam se već složio. I rekao da nije sve tako crno.LaVecchiaSignora je napisao/la:O ovome ti se govori citavo vrijeme, Juventus jednostavno ne smije da se brani kuci od visestruko slabijeg protivnika niti da ga bude strah.I niko me ne moze uvjeriti da je to ispravan nacin (rezultat je potvrdio).IlCapitano je napisao/la:Da, čekali i dočekali greške protivnika gdje nismo iskoristili tri čista zicera u prvom poluvremenu.berardi25 je napisao/la: Naravno da posjed lopte ne donosi pobjedu,nego pokazuje koliko je jedna ekipa ofanzivno orijentisana,iz ovog tvog prilozenog jasno se vidi da se u utakmicu uslo sa namjerom da se ceka greska protivnika(ne napadacka igra),al kad je Alegri vidio da ne ide onda je pojacao napad,al za to je vec bilo prekasno,Alegri je glavni krivac za zadnjih pet prosutih bodova protiv Seville,al vjerujem da ova dva nece imati toliku vaznost kao ona tri iz prosle sezone
Juventus will exercise their option to sign Boca midfielder Rodrigo Bentancur (€9.4m) in the next summer. [Sky]
Objasnio sam sve jučer. Zicer je zicer kako god došlo do njega.berardi25 je napisao/la:iICapitano,kakva tri zicera,sve su to bili pokloni odbrane Seville,jedina izradjena akcija je bila u drugom poluvremenu kada je Iguain pogodio precku,ostalo sve je bilo tanko
Opet ponavljam post od jednog momka sa drugog foruma, za laku nocA je be mi se za penal, ako je penal nacin da pobjedimo nekog kom obranu drze Parneja i Ramnbi osrednji stoperi, onda ne zasluzujemo vise od nule.
Mene iritira Allegri ponekad, ponekad me odusevi potezima. Najgore je sto u Europi previse luta s nekim potezima. U kojoj god formaciji se igralo, Sandro i Pjanic su prvotimci. To su igraci koji bi igrali u **** Realu u prvoj postavi zavezanih ociju. Svaka cast Evri i Lemini, njih dva neka igraju protiv Dinama, ne veceras kad se mora probijati blok.
Najveca greska je Pjanic. Ljudi nakrkali beton u sredini, a nama igra smjestena na Bonuccija da povezuje redove. U redu, da je preko puta Barca, ok. Ali **** Sevilla. Daj tog Pjanica da stane na loptu, izmisli nesto. Daj mi gore Sandra i Alvesa da idu u prostor. Ako hoces presing, ubaci Mandzukica umjesto Higuaina, neka teroririza te jadne stopere, onda ubaci pola sata Higuaina i otvorit ce mu se 1-2 sanse za gol.
I nadam se da ce pokusati barem jednom 4312 gdje ce Dybala igrati iza dvije spice. Ili da to bude Pjaca, a Dybala i Higuain naprijed. Cisto da vidim protok lopte i kretnje. Ja bih veceras ovako igrao: Gigi, Alves, Leo, Chiellini, AS, Lemina, Khedira, Asa, Pjanic, Dybala, Higuain.
Pa neka nas i iskontriraju jednom dvaput, na golu je najveci ikad, izvadit ce nesto. Nije katastrofa ovo niti ce ispasti sta lose, ali nadam se da ce u puno vaznijim utakmica od ove igrati oni koji moraju igrati.
Ključan zadnji paragraf.LaVecchiaSignora je napisao/la:Opet ponavljam post od jednog momka sa drugog foruma, za laku nocPa neka nas i iskontriraju jednom dvaput, na golu je najveci ikad, izvadit ce nesto. Nije katastrofa ovo niti ce ispasti sta lose, ali nadam se da ce u puno vaznijim utakmica od ove igrati oni koji moraju igrati.
Ma naravno da će igrati najbolji. Glavu dajem da je ova utakmica igrana za mjesec dana, a ne sad, izašli bi Marchisio, Pjanić i Khedira u veznom, ali znamo svi koliko Allegri voli na početku eksperimentisati i praviti kombinacije. Pokazao je prije dvije godine, a i prošle sezone, da kad treba stisnuti i igrati pravu utakmicu izmislit će poziciju igraču samo da 11 najboljih igra. Nemam nikakve sumnje u to.
Gefufna je napisao/la: Recimo, ja sam sretan, jer danas znam da ce Lemina u nedjelju biti na klupi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.