BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

opel
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la opel » 15 sep 2016, 14:28

zgmiky je napisao/la: bravo momci tako se igra iako ova legija bi izgubila i od dinama :urnebes: :urnebes:
Legia ima skoro duplo jeftiniji tim po TM od Dinama Zagreb, valjda to sve govori. Pravu sliku ćemo imati poslije Reala pa i Sportinga.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 15 sep 2016, 15:41

opel je napisao/la:Gdje su oni što ovaj prelazni rok proglasiše za najuspješniji u istoriji kluba. Za sada mudro šute.
Sta ti nepase kod dolazaka?
Dva svjetska pravaka i jedan evropski. Jedan od top5 talenata u svom uzrastu. Jedan igrac sa X-Faktorom koji obecava mnogo.
Jedini, po mom, bezpotrebni transfer je Rode. Nivo Sahina, al hajd ako se gleda kao sirina i upgrade na Leitnera onda Ok.
Bartra, nepokazuje nista obecavajuce. Nit ima pas igru Matsa, nit je u dvobojima stabilan kao Mats. No, ko je mogao drugi doci umjesto njega? Sa Toprakom bi fulali, Dragovic? Mozda, al tu je to sve u 5 grama. Süle? Lutrija kao i sa Bartrom a skuplji. Svi ostali sa 35+ mio cijenom nisu realni jer njima BVB neprestavlja interesantnu opciju.

Ako kritikujes, onda navedi zasto i ponudi alternative. Ovako sva diskusija se svodi na prepucavanje i mlacenje prazne slame.
Kritika na odlazak Matsa, DA. Velika fula uprave, ali su po mom ostatak odradili dobro.

Meni sinoc Pulisic bi najbolji. Götze se zahuktava :thumbup:
Rafa sve igra osim lijevog beka WTF. Momak je nesto poput Alabe. :njanjanja:
Mada je sinoc imo dosta gresaka, ali doci ce to sve na svoje.
Dembele na momente wolrdclass pa na nivou nekog amatera. Dooosta prostora za napredovat.
Castro nije krilni igrac i tacka. Fakat hebena konkurencija na ofanzivnom centru (Götze, Shinji, Castro, Rafa) :ljepota:
Papa ZAKON!
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 15 sep 2016, 16:39

Ova ekipa bi po meni trebala igrati dobar,stabilan fudbal tek u drugoj polovini sezone, kao pripremu za svoj vrhunac slijedeće sezone. Puno je tu novih igrača, puno je nepoznanica medju samim igračima. Ali da ekipa ima potencijala, ima ga itekako.

Bartru mnogi kritikuju, no dajte momku malo vremena. Najprije da se navikne na novu sredinu, na nove igrače, a možda i na trenera. Jedna stvar koja mene zabrinjava jeste što se Rafael gura svugdje osim na lijevog beka, no valjda TT zna šta radi. E. Mor najmanje prilika dobija, ali treba njemu malo da sazrije, no opet očekivao sam dosta više prilika u manjim utakmicama.

Glavna pokretačka snaga ove ekipe, Marco Reus, veliki je upitnik iznad njega, ne radi trenutne povrede, nego koliko će proći do nove povrede, te kakvu će formu imati kada bude zdrav.
Ja se iskreno nadam da će on uz Gotzea i Gotze uz njega naći svoju staru formu, a onda je sve lakše. Uz haubicu, dembelea i ostale igrače, ne vidim puno klubova koji će se suprotstaviti BvB-u.
Stern des Südens

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 15 sep 2016, 21:49

Lokos19 je napisao/la:
opel je napisao/la:Gdje su oni što ovaj prelazni rok proglasiše za najuspješniji u istoriji kluba. Za sada mudro šute.
Sta ti nepase kod dolazaka?

Ako kritikujes, onda navedi zasto i ponudi alternative. Ovako sva diskusija se svodi na prepucavanje i mlacenje prazne slame.
Kritika na odlazak Matsa, DA. Velika fula uprave, ali su po mom ostatak odradili dobro.
Nijedno ime od pojačanja nisam pomenuo u negativnom kontekstu osim što sam se zalagao za povratak Gecea iako su mnogi bili protiv, pa ih ja ne prozivam. Ne sumnjam da je uprava uradila najbolje što je mogla i ne mogu ja biti pop nad popom, samo sam nakon poraza protiv RB ironično komentarisao to što je neko unaprijed prelazni rok prije početka sezone proglasio za najuspješniji u istoriji kluba u maniru vidovite Džemile. Uostalom, na tu temu se šprdaju navijači FCB na pdf BL govore kako je FCB već napravio razliku nakon dva kola i kako je RB jedina nada za spas BL. I činjenica je ako FCB uskoro napravi razliku od 6-7 bodova, prvenstvo je gotovo ne u smislu da ne možemo osvojiti titulu, nego će opet biti na kraju pitanje hoće li biti 10 ili 15 bodova razlike, pogotovo što igramo LP i to se može loše odraziti na igre u BL. IUglavnom ja smatram da je ova uprava izvukla maksimum koji se mogao izvući, jer u ovakvoj BL sa vrlo problematičnim prravilom 50+1 ne znam kako bi moglo bolje i gdje je prostor za napredak kluba, jer ja mislim da klub objektivno više ne može znatnije napredovati. Uostalom najbolji primjer su Leverkuzen, BMG i Šalke koji godinama stagniraju, a Werder, Hamburger i Štutgart koji su nekad nešto značili u Evropi su odavno niko i ništa.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 sep 2016, 11:14

Pa dobro onda se slazemo. Buyern ce biti i ove a i sledece sezone 99,9% prvak. Netreba se opterecivat sad toliko tim skidanjem skalpa i nerealnim stvarima. Sansa da se suprostavi buyernu se propustila nakon duple krune kada su fatzketu falila mooda. Nadam se da je nadoso u voznji. Sta sada treba ciniti je razvit ove talente ali vec sada zacementirat njihove ugovore. Napr. Weigl mora vec sad produzit do 21, 22. Glavu na panj stavljam da je onaj svercer iz kravarske ga vec kontaktirao i sapno mu "mali neproduzuj ugovor, za dvije godine si nas novi alonso, a garantujemo ti i mjesto u repki". Treba zatvorit prilaz pod kos i odklonit najmanju potencijalnu opasnost. To naravno kosta ali na duze staze se isplati, vidi pod haubica.

A sto se tice buyernovih navijaca, njihovog podsmijavanja i drugih klubova opcenito. Osobno mi puca qarina za njima i uopste nezalazim na druge teme. Samo BVB.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 16 sep 2016, 11:27

Lokos19 je napisao/la:Pa dobro onda se slazemo. Buyern ce biti i ove a i sledece sezone 99,9% prvak. Netreba se opterecivat sad toliko tim skidanjem skalpa i nerealnim stvarima. Sansa da se suprostavi buyernu se propustila nakon duple krune kada su fatzketu falila mooda. Nadam se da je nadoso u voznji. Sta sada treba ciniti je razvit ove talente ali vec sada zacementirat njihove ugovore. Napr. Weigl mora vec sad produzit do 21, 22. Glavu na panj stavljam da je onaj svercer iz kravarske ga vec kontaktirao i sapno mu "mali neproduzuj ugovor, za dvije godine si nas novi alonso, a garantujemo ti i mjesto u repki". Treba zatvorit prilaz pod kos i odklonit najmanju potencijalnu opasnost. To naravno kosta ali na duze staze se isplati, vidi pod haubica.

A sto se tice buyernovih navijaca, njihovog podsmijavanja i drugih klubova opcenito. Osobno mi puca qarina za njima i uopste nezalazim na druge teme. Samo BVB.
Da upravo na slucaju Weigl , vidjecemo sta ce uprava na celu sa Watzke da uradi , gdje je i doticni izjavio da se Weigl_u sto prije treba produziti ugovor do 2021.
Znacemo uskoro , a to sto si napisao za navijace iz kravarske apsolutno se slazem s tobom , tamo ne treba ici jer se siri uzasan miris balage :rol:

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 16 sep 2016, 17:26

Kompleksa majko moja

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 17 sep 2016, 17:22

Emre brate moj sto si mi dobar :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 sep 2016, 17:26

Igrala se djeca,opet 6 komada...Guerreiro,Dembele,Pulisic,Mor :bow:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 17 sep 2016, 18:08

12 golova u 4 dana, sjajno za samopouzdanje. Pulisicev score učinak odličan, a mislio sam da će kupiti mrvice od minutaže.

Ako netko nađe dobar sažetak neka stavi ovdje. :thumbup:

Samo BVB! :mrgreen:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 sep 2016, 19:08

Ma idu golovi ko na traci! Divota! Jos dok se Reus vrati pa se uigra ekipa! Hjjjooojjj :opaopa: :opaopa: :opaopa:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 17 sep 2016, 19:56

Pulisic :o :cool: :thumbup:

Po ovome danas Castro ispade covjek oko kojeg se sve vrti, da ne kazem oko kojeg se ova djeca vrte :mrgreen:
Razigrava, asistira, pogadja, a ova mladjarija sa njim uigrana ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 17 sep 2016, 20:29

Opet šestica...

Igraju djeca ko veliki.... Ma Castro je i na pripremama bio ponajbolji.

Iako je današnji protivnik medju favoritima za zvajtu, opet je lijepo vidjeti da rotacija i odmor nekih igraca ne predstavlja problem za igru BvBa.
Mene Guerreiro oduševljava. Kako prefinjen tehničar. Pulisic isto vrlo dobar. Nema vremena za predah jer vec u utorak gostujemo Vukovima. Ne treba puno mijenjati, možda samo Auba i Bartra IN, a Pula nek igra dok se ne vrate Schurrle i Reus.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 18 sep 2016, 09:48

Kuba jucer kapetan Woba. Nije bezveze nasa legenda. :kafa:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 19 sep 2016, 09:33

Desperado09 je napisao/la:Opet šestica...
I to bez Aubice, Götze, Reus i Schürrle (za druga opela, tamo nekih 150 mio :cool: )

Dobra passigra, dinamika, mooda za dribling, otvaranje i preciznost. I like.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 19 sep 2016, 10:10

Lokos19 je napisao/la:
I to bez Aubice, Götze, Reus i Schürrle (za druga opela, tamo nekih 150 mio :cool: )

I bez tih 150 miliona opet je igralo 180 miliona protiv 27 miliona, omjer 6-1. Jedva čekam Sporting i Real, baš da vidim kako će se snaći obzirom da se TT nije proslavio lani u LE.

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 19 sep 2016, 12:20

opel je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:

I bez tih 150 miliona opet je igralo 180 miliona protiv 27 miliona, omjer 6-1. Jedva čekam Sporting i Real, baš da vidim kako će se snaći obzirom da se TT nije proslavio lani u LE.
Zjanit cemo protiv Reala , a i protiv Sportinga

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 20 sep 2016, 06:26

Znali se kad ce Refko , stakleni poceti sa treninzima ?

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 20 sep 2016, 15:01

opel je napisao/la:Legia ima skoro duplo jeftiniji tim po TM od Dinama Zagreb, valjda to sve govori. Pravu sliku ćemo imati poslije Reala pa i Sportinga.
opel je napisao/la:I bez tih 150 miliona opet je igralo 180 miliona protiv 27 miliona, omjer 6-1. Jedva čekam Sporting i Real, baš da vidim kako će se snaći obzirom da se TT nije proslavio lani u LE.
:mrgreen: :mrgreen:

Jesam ja kralj, ali ti si kraljina :D . I to kraljina transfermarketa :mrgreen:

Po ovoj tvojoj logici Portugal nije imao nikakve sanse pored skupljih Svaba, Talijana, Francuza..., Grci 2004. nikakve sanse pored vecine reprezentacija na Euru, BVB nikakve sanse protiv 5-6 tada skupljih ekipa kada su uzete dvije titule zaredom...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 20 sep 2016, 19:53

kraljttbvb je napisao/la:
Jesam ja kralj, ali ti si kraljina :D . I to kraljina transfermarketa :mrgreen:

Po ovoj tvojoj logici Portugal nije imao nikakve sanse pored skupljih Svaba, Talijana, Francuza..., Grci 2004. nikakve sanse pored vecine reprezentacija na Euru, BVB nikakve sanse protiv 5-6 tada skupljih ekipa kada su uzete dvije titule zaredom...
Ja rekoh da ekipe od 25 miliona nisu mjerilo našeg kvaliteta i da će Real i Sporting biti pravi test kao što je to bilo 2013. Apsolutno nisam nikakve prognoze izbacivao, samo me čudi što ti ne prognoziraš ishode protiv Reala i Sportinga, kad već nisi tako ograničen kao ja. I koliko bi para bio spreman uložiti na kladionicu i tipovati na finale LP u kojem bi igrali Porto, Lester, Leverkuzen i ostale slične njima, kad već pominješ Grčku i Portugal, što nema veze sa onim što sam ja htio da kažem.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.