PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

jurisicduska
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 20:43

E **** Sabinho. 7 ukupno miliona budžet. Za funkcionisanje kluba. Primjera radi ostali klubovi osim Sarajevskih i ovih političkih sumnjam da imaju preko 3. Radnik imao 500.000 budžet igrao europu. Naša akademija ima toliki budžet. Za putovanja, stanarine, stipendije, odlaske na turnire, plate trenerima.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 sep 2016, 20:46

jurisicduska je napisao/la:E **** Sabinho. 7 ukupno miliona budžet. Za funkcionisanje kluba. Primjera radi ostali klubovi osim Sarajevskih i ovih političkih sumnjam da imaju preko 3. Radnik imao 500.000 budžet igrao europu.
Na terenu igraju samo igraci, oni koji su placeni a predvodi ih covjek sa klube. To je sportski segment kluba, koji prezentuje klub na terenu. ;) Imam i ja u kuci sad 200km, a od toga u pon moram dati 160 za rezije i sto sam duzan haveru. ;) Moralo se bolje ali ne treba brkati pojmove. Ne moze se asd reci da Zeljo ima taj i taj budzet a prave stadion i najvise para odlazi tu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 20:47

Željo ne pravi stadion parama iz budžeta. Nit budžetske pare odlaze tu. Plus je što su namjenski račun za to otvorili i te pare služe samo za stadion. Kod nas bi ih već neko ukrao.

A i dalje je to duplo veći budžet od drugog najvećeg za igrače. Pa samo ove godine si doveo 13 igrača i sa isto toliko sporazumno raskinuo (Čitaj dao pare) zamisli kakve su to pare. To ti je cijela ekipa nova.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 sep 2016, 20:49

Sabinho je napisao/la:Jesmo li mi fakat imali 7 miliona za igrace?
Nema šanse, to je skoro 600.000 KM mjesečno, ovaj lupa i preuveličava, nije mu prvi put.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 20:54

Virtu4l je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Jesmo li mi fakat imali 7 miliona za igrace?
Nema šanse, to je skoro 600.000 KM mjesečno, ovaj lupa i preuveličava, nije mu prvi put.
U periodu od 1.1. do 31.12.2015. godine, nakon dugog niza godina, FK Sarajevo uspio je ostvariti pozitivan finansijski bilans u jednoj kalendarskoj godini. Naime, proteklu godinu tim sa Koševa je zaključio sa dobitkom u iznosu od 336.485,1 KM. FK Sarajevo je u kalendarskoj 2015. godini ostvario 6.949.575,47 KM prihoda, dok su rashodi iznosili 6.613.090,37 KM.

Službene informacije. I nisam rekao nigdje da je to za igrače. Nemoj se pravit pametniji nego što jesi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 sep 2016, 20:56

jurisicduska je napisao/la:**** Zrinjski brate. Mogu mlatnuti šta hoće. Nije to to. Nemaju oni emr.

Pokušao sam ti objasniti da nije razlika 2 boda između nas. I to što mi mrzimo Kusturicu ne znači da mrzimo Sarajevo i da svako može srati po njemu kako mu se ćefne. Imamo i mi svoj neki ponos, kao i svi ostali.

Valjda je normalno da se mi podjebajemo neću zajebavat navijače Mladosti iako bi njima teže palo jer eno oni nezadovoljni bodom.
Nije to ba, nego mi šega kako vi pitari nama otvarate oči :rol: :rol: šta je naša uprava obecala, šta je Kostić izjavio , kakvi su nam igraci, treneri, koliko je loš Lendrić, šta radi Miske bla bla bla....ko da mi to sami ne vidimo, pa nam treba pomoć komšija :crazy:
A vi u slicnom qrcu ko i mi :lol: umjesto da se okrenete svojim problemima vi smarate šta su Šiljak ili Kostić obećali prije pola godine :crazy: Bolan, ode Zrinjski po još jednu titulu dok vi nama "otvarate oči" :salut: isto ovako je bilo i lani, sjeti se - vi nama otvarali oči jer mi ko biva ne vidimo ništa , dok su nas (i vas i nas) Zrinjski i Sloboda tukli kitama po glavi :damn: odrali nas po ćelu :urnebes: Super je to furka.

Realno, koga boli q krasni na ovom forumu za prazna obecanja Šiljka ili Kostića :rol: ali eto, vi ste tu da nas redovno podsjetite na to :thumbup: cijeni se to

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 21:01

Ja sam napisao sa budžetom 7 miliona su mogli više. Tačno tako. Ako vas dvojica pod budžetom podrazumjevate plate igračima nema problema.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 sep 2016, 21:02

Editovao sam post posto sam mislio da @duska meni replicira, nisam vidio da se @virtual ubacio. 7Milki je golemo, ali mora se jasno reci za sta su pare rasporedjene pa da uporedimo. Zeljeznicar sad isto debelo placa igracki kadar... @duska pokusao sam ti objasniti na sta mislim, procitaj opet da se ne ponavljam. ;)

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 21:04

Sabinho je napisao/la:Editovao sam post posto sam mislio da @duska meni replicira, nisam vidio da se @virtual ubacio. 7Milki je golemo, ali mora se jasno reci za sta su pare rasporedjene pa da uporedimo. Zeljeznicar sad isto debelo placa igracki kadar... @duska pokusao sam ti objasniti na sta mislim, procitaj opet da se ne ponavljam. ;)
Ma skontali smo se nikakav problem. Budžet od 7 miliona je najveći u ligi i to je trebalo iskoristiti. Zato nam je ove godine 5. Ako se opet ne plasiramo u europu biće 3. Ako se plasiramo opet ćemo imati priliku izdići se iz sivila bh lige sa velikim budžetom. Nadam se da neće opet zajebati.

Sponzorski ugovori su nam vezani za rezultat nažalost.. Barem ovaj bitni. Tan nam je opet legalno upumpao 700.000 KM preko Barbarića. To je dovoljno da se dovede 5 ekstra igrača. Mi smo doveli 13 nako. Jedino ako i ti ne misliš da Barbarić ima kvalitet za Belgije.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 17 sep 2016, 21:07, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 sep 2016, 21:06

jurisicduska je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Editovao sam post posto sam mislio da @duska meni replicira, nisam vidio da se @virtual ubacio. 7Milki je golemo, ali mora se jasno reci za sta su pare rasporedjene pa da uporedimo. Zeljeznicar sad isto debelo placa igracki kadar... @duska pokusao sam ti objasniti na sta mislim, procitaj opet da se ne ponavljam. ;)
Ma skontali smo se nikakav problem. Budžet od 7 miliona je najveći u ligi i to je trebalo iskoristiti. Zato nam je ove godine 5. Ako se opet ne plasiramo u europu biće 3.
Mene zanima koliki je budzet koji se odnosi na igrace, dakle ono sto donosi pobjede i trofeje a koliko kod drugih ekipa, narocito Zrinjskog, Zelje i Slobode. Naravno, te podatke necemo niakd imati.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 21:07

Mislim da sad Željezničar i prošle godine mi su najveći budžeti za prvi tim od kad postoji liga. Naša šampionska ekipa je bila duplo manje plaćena nego prošlogodišnja.

Šteta što smo i mi I Željezničar pola tih para u vodu bacili. Pa dođe na isto ko ostale ekipe.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 17 sep 2016, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 sep 2016, 21:11

jurisicduska je napisao/la:U periodu od 1.1. do 31.12.2015. godine, nakon dugog niza godina, FK Sarajevo uspio je ostvariti pozitivan finansijski bilans u jednoj kalendarskoj godini. Naime, proteklu godinu tim sa Koševa je zaključio sa dobitkom u iznosu od 336.485,1 KM. FK Sarajevo je u kalendarskoj 2015. godini ostvario 6.949.575,47 KM prihoda, dok su rashodi iznosili 6.613.090,37 KM.

Službene informacije. I nisam rekao nigdje da je to za igrače. Nemoj se pravit pametniji nego što jesi.
Te ušminkane brojeve mogu okačiti mačku o rep. Rashodi od skoro sedam miliona km jednog premijerligaša su nerealni i nestvarni, plus što je najskupljeg igrača plaćao drugi klub.

Idemo laički, da je 30 igrača imalo platu od 10.000 KM, to je 300.000 KM mjesečno, a svi znamo da nema šanse da su plate bile tolike. Ostaje nam još 300.000 KM mjesečno za ostale obaveze. Tako da taj broj nema veze sa životom, osim ako nisu uračunali izgradnju akademije, što se ne može računati kao budžet. Čak i sa akademijom je previše, jer nisu plaćali zemljište.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 21:15

Vidi Virtual Benko je prošle godine plaćan od strane Sarajeva. Nije od Kardifa.

Vratilo se 2,5 miliona duga. Putovalo se, pretkola, dovodilo se igrača nije samo plata, raskidalo se, otpremnine. Akademija troši preko 500.000 na odlaske na turnire širom europe, smještaj, stipendije etc. Troškovi organizacije.

Ja sam odmah rekao da je friziran izvještaj, nemam s tim problema i s tim mišljenjem. Uglavnom potrošeno je toliko. Toliko para se stvarno proizvelo i ovaj drugi iznos fali u kasi. Zato mi hoćemo ostavke. Baš zato. Jer nikom od nas nije jasno kako s tolikim parama gledamo ovo. Jesu one pokradene, pronevjere, bačene u vodu, mene boli k, glavno je da su ih potrošili.

To je službeni izvještaj, mogu oni manipulisati npr gdje je utrošeno, ali tačno se na kraju vide prihodi vs rashodi
Velik administrativni aparat, skauti, razni pr ovi, kurci palci, 5 trenera, otpremnine za njih. Ima tu da se usereš od straha koliko je para bačeno.

Zato ja kažem trebat će dugo da neko ima tolike pare na raspolaganju. I sa "zavrnutim" pipama Sarajevo i dalje ima najveći budžet.

Generalno ovi kalendarski budžeti daju mnogo prostora za malverzacije. Npr neku obavezu plate u januaru prebace je u slijedeći budžet.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 17 sep 2016, 21:53

Podyebavao bih i ja da znam da mi klubu sutra vraćaju prošlosezonski dug a da su rivali kiksali. :kafa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 sep 2016, 21:54

jurisicduska je napisao/la:Mislim da sad Željezničar i prošle godine mi su najveći budžeti za prvi tim od kad postoji liga. Naša šampionska ekipa je bila duplo manje plaćena nego prošlogodišnja.

Šteta što smo i mi I Željezničar pola tih para u vodu bacili. Pa dođe na isto ko ostale ekipe.
To je rizik plivanja u dubljim vodama. ;)

Lakoste
Kontakt:

Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Lakoste » 17 sep 2016, 21:54

shzna je napisao/la:Podyebavao bih i ja da znam da mi klubu sutra vraćaju prošlosezonski dug a da su rivali kiksali. :kafa:
Sta ono nazivate igrace klosarima i pickicama?

Zar to niste ismijavali kad su radile Horde? :kafa:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 sep 2016, 21:55

Sabe je li te muce oci danas nesto?
Bahati, bahati Željkan!
1946

shzna
Kontakt:

Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la shzna » 17 sep 2016, 21:58

Lakoste je napisao/la: Sta ono nazivate igrace klosarima i pickicama?

Zar to niste ismijavali kad su radile Horde? :kafa:
Mora se Boga mi. Samo da se ne krene sa skidanjem dresova i gađanjem štangama. Ko pjeva zlo ne misli. Moraš priznati da je pjesma kraljevska. :kafa:

Kako sam slijepo vjerovao ovoj generaciji igrača, baš očekivao puno od njih a postali su mi najmrži likovi koji su obukli plavi dres.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 sep 2016, 21:59

joker90 je napisao/la:Sabe je li te muce oci danas nesto?
Ne brate moj. :?: :) :ljepota: :ljepota:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 sep 2016, 22:01

Sabinho je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Sabe je li te muce oci danas nesto?
Ne brate moj. :?: :) :ljepota: :ljepota:
Vidim samo nesto namigujes na kraju postova! :mrgreen: Ono misteriozno..

A dobra je ova pjesma kona danas, pogotovo kad igracima kazu, vi ste kloosari, kaaao mi! :urnebes:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []