Lapsus, mislio sam na lijevog beka.BenjooJutub je napisao/la:Nikad on u reprezentaciji nije igro desnog beka.Omark je napisao/la:Jedan od majstora koje smo imali u reprezentaciji, ali koga su, nažalost, povrede spriječile da napravi nešto više .
U reprezentaciji je rijetko kad igrao na svojoj prirodnoj poziciji, igrao je na poziciji desnog beka najviše i tu je pružao dobre partije, naravno, mada je bilo dosta mečeva koje je propuštao zbog povreda.
Sejad Salihovic
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Sejad Salihovic
Dragonice nije bitno jeli se pisalo nego ko je to pisao. Ako je neka zuta stampa onda to ne vrijedi nista. Ja se isto sjecam da kada je najavljivao da zeli da promjeni klub da je Hoffenheim u prvom trenutku rekao da zele da ostane. E sada dali kao starter ili kao igrac sa klupe to je vec drugo pitanje. Normalno da se je poklopilo. On je prelaskom u Kinu smanjio sebi mogucnost da ima neku bitnu ulogu u reprezentaciji u buducnosti na minimum minimuma. Nije imao ni pola godine prije transfera neku vecu ulogu a poslje ovog transfera normalno da se je poklopilo i njegovo nepozivanje. To je bilo sasvim ocekivano.
Ako se gleda igracki kvalitet i iskustvo Salihovic bi trebao biti jedan od prvih 15,16 igraca. Jedino logicno opravdanje je da se je zbog cestih povreda okrenulo nekim drugim igracima. Sva ostala opravdanja su tanka. Eto vidjet cemo dali ce sada Gervinho kada je u Kini igrati za Obalu Slonovace ili nece.
Ako se gleda igracki kvalitet i iskustvo Salihovic bi trebao biti jedan od prvih 15,16 igraca. Jedino logicno opravdanje je da se je zbog cestih povreda okrenulo nekim drugim igracima. Sva ostala opravdanja su tanka. Eto vidjet cemo dali ce sada Gervinho kada je u Kini igrati za Obalu Slonovace ili nece.
Sta ce nam igrac iz Kineske lige. Nema veze sto nam je falilo tada igraca na toj poziciji. Cuj Kina .....
http://sportsport.ba/ino_fudbal/deset-n ... 183581/s11
Fredy Guarin, Demba Ba, Paulinho, Gervinho, Elkeson, Ramires
, Jackson Martinez
, Alex Teixeira
Za Hulka su ponudili neki dan 95,5 miliona
http://sportsport.ba/ino_fudbal/zenit-o ... lka/183535
http://sportsport.ba/ino_fudbal/deset-n ... 183581/s11
Fredy Guarin, Demba Ba, Paulinho, Gervinho, Elkeson, Ramires

Za Hulka su ponudili neki dan 95,5 miliona
http://sportsport.ba/ino_fudbal/zenit-o ... lka/183535
Salihovića u prvih 11 jer je neki klub iz kineske lige ponudio 95,5mil za Hulka
Nad tobom sunce najljepše sja
Naravno da ne. Cuj neki klub ponudio. Pa jesi li ti svjetsan kakvi igraci su Jackson Martinez kojega su zeljeli maltene svi klubovi prosle sezone, pa sada ovaj Teixeira pa Ramires koji je godinama bio u prvih 14,15 igraca Chelsea. Pa cak i ovaj Gervinho da je ostao bio bi u prvih 11 Rome mozda cak i prije Dzeke. Ovdje se je godinu dana ismijavao Salihovic i Kineska liga u momentu kada nam je bio itekako potreban na terenu. Tesko da je poslje 9 ili koliko vec sezona u Bundesligi zaboravio da igra fudbal. Mada sada je to zavrsena prica vjerovatno. Samo tek toliko da se vidi da Salihovic nije jedini koji je presao u Kinu. A bice tih top igraca sve vise i vise. Jer ljudi nude duplo vece plate i sasvim normalno da je i Salihovic prihvatio ako se na njega nije racunalo ozbiljno u reprezentaciji. Ko nebi ?? Bas me zanima hoce li Kolumbija prestati pozivati Jacksona Martineza, Brazil Ramiresa i Obala Slonovace Gervinha u reprezentaciju sada kada igraju u Kini. Pitanje bili mozda cak i Hulk pristao da je Zenit dozvolio transfer.
-
- Kontakt:
Ajax moro je se ismijavat sejo iz kine da bi se cuvalo mjesto hadzica, susica i medunjanina naprimjer koji nije minute igro nigdje.. al nebitno vise pricat o tome on nam jos uvjek moze pomoc ali vidjet cemo sta ce selektor odlucit. I ako odluku vec svi znamo.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !
Prvo pogledaj kad su ti igrači prešli, drugo pogledaj u kojoj ligi igraju a u kojoj igra Salihović, treće ne znam u čemu je problem jer je Salihović dobio poziv za ključne mečeve i svi smo se složili da bolje od njega i Medunjanina u veznom redu nemamo, samo je selektor izabrao Medunjanina ispred njega.
Nad tobom sunce najljepše sja
Presli su godinu dana kasnije nego Salihovic. Ne svi naprimjer Demba Ba i Paulinho u istoj sezoni kao i on. Igrali/igraju sada u istoj ligi u kojoj je igrao i Salihovic kada je to mnogima bilo smijesno. Tek na kraju ove sezone ispali su jer ima levate za saigrace sigurno ne zbog njega. Sve sto sam zelio da kazem i sa ovim zavrsavam na ovoj temi da Kineska liga i nije bas za toliko ismijavanje ako ti je igrac potreban. U svakom slucaju posto su ispali u drugu ligu nazalost tesko da za njega ima mjesta vise u reprezentaciji. Mada kvalitet on ima jos uvijek sigurno samo igra u prelosem prvenstvu. Osim ako se ne vrati u neki ozbiljniji klub onda bi dobro dosao ako je u formi.
Pozvan je bio, vraćen u reprezentaciju, trenutno je u drugom rangu Kineske lige, tamo se sigurno ne igra onaj nivo koji je zadovoljavajući za reprezentaciju i tu sva priča završava.
bhfanatic14 je napisao/la:Ajax moro je se ismijavat sejo iz kine da bi se cuvalo mjesto hadzica, susica i medunjanina naprimjer koji nije minute igro nigdje.. al nebitno vise pricat o tome on nam jos uvjek moze pomoc ali vidjet cemo sta ce selektor odlucit. I ako odluku vec svi znamo.
Medunjanin i Sejo su u par deka, obojica imaju odredjene kvalitete i nedostatke, Medo npr jacu tehniku, Sejo bolji trkac, ova dvojica nisu njihov nivo.Medunjanin je nastupio u barazu zato sto je Mesa se vodio logikom da treba pojacati sredinu terena , medjutim to se trebalo uraditi u prvoj utakmici a Salihovica ostavit za Dablin, osim toga vjerovatno je Mesa smatrao da je Medunjanin vise zasluzio to mjesto zbog toga sto nam je taj isti Medunjanin koji nije odigrao minute maltene sam obezbjedio baraz .Nije potrebno omalovazavat jednog igraca da bi se drugi izdigao.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja.
Kratko i jasno, igrač iz druge kineske lige nema šta tražiti u reprezentaciji.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
- DragonGirl
- Kontakt:
Što se tiče pozivanja njih dvojice i tog nekog statusa kod Meše, mislim da je očito da Meša igrački preferira Harisa jer Haris je dobivao poziv i prije ta dva gola protiv Kipra iako je i tada uglavnom sjedio na klupi ili tribinama, dok je Sejo igrao pa bilo gdje, i za mene to nije bilo fer, s obzirom da su kvalitetom i doprinosom reprezentaciji tu negdje, iako po meni tu Salihović ima prednost zbog mlade selekcije, staža u reprezentaciji, igranja na neprirodnoj poziciji... Nakon toga OK, dao je prednost Harisu u utakmici baraža što je razumljivo, ali kada je vidio da ne funkcioniše zašto nije pokušao sa Sejom, to on zna. Međutim, bilo pa prošlo i što se tiče Seje i reprezentacije to je danas vjerovatno završena priča, ali da ga je Meša mogao bolje iskoristiti, mislim da je mogao.
DragonGirl je napisao/la:Što se tiče pozivanja njih dvojice i tog nekog statusa kod Meše, mislim da je očito da Meša igrački preferira Harisa jer Haris je dobivao poziv i prije ta dva gola protiv Kipra iako je i tada uglavnom sjedio na klupi ili tribinama, dok je Sejo igrao pa bilo gdje, i za mene to nije bilo fer, s obzirom da su kvalitetom i doprinosom reprezentaciji tu negdje, iako po meni tu Salihović ima prednost zbog mlade selekcije, staža u reprezentaciji, igranja na neprirodnoj poziciji... Nakon toga OK, dao je prednost Harisu u utakmici baraža što je razumljivo, ali kada je vidio da ne funkcioniše zašto nije pokušao sa Sejom, to on zna. Međutim, bilo pa prošlo i što se tiče Seje i reprezentacije to je danas vjerovatno završena priča, ali da ga je Meša mogao bolje iskoristiti, mislim da je mogao.
Obojica su kvalitetni igraci i mogu i dalje biti dio reprezentacije, momcima je 30 godina i nisu stari koliko pojedini ovdje pokusavaju da ih predstave, normalno je da minutazu trebaju dobijati shodno igri u klubovima ali jos uvijek mi nemamo dostojne zamjene za njih, koliko god pojedini ovdje potencirali neke igrace.Obojica su dali dosta ovoj reprezentaciji,pomogli da se plasiramo na Sp, da nije bilo Safetovih egzibicija u prvim utakmicama kvalifikacija i da im se dala sansa umjesto neiskusnih igraca vjerovatno bi sada bili na euru ali Boze moj.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
Ne znam sta se sa ovim likom desilo i zasto je tako propo al lik jos nije ni 32g napunio. Evo gledam, u rezervnom je timu kineske ekipe koja je u drugoj ligi. Dakle ne moze da dospije ni u prvi tim kineske druge lige. Stvarno ne znam sta se desava i zasto je toliko potonuo. Shvatam da je otiso u kinu zbog para ali valjda je mogao otici negdje da igra makar u prvoj ligi, ovako je u rezervnoj ekipi i samo prima pare a ocito ne igra jer oni ne igraju takmicarske utakmice. Mogao je valjda odigrati jos koju sezonu na profesionalnom nivou, kako je krenulo na kraju ove sezone se vjerovatno i oprasta od fudbala.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Ma on je uvjek bio staromodan igrac, dok je bio mladji mogo je barem trcat i izvlacit se na par lijepih suteva i centarsuteva, a sada kada je ostario bez trke ne moze nista, a sto je najgore a vidilo se to i u kvalifkacijama kad ga je Mesha vratio, za ono malo minuta, da lik vise ni nabacit ne zna, a kamoli sta drugo tako da, za ovakve igrace godine su smrt...DeeWa je napisao/la:Ne znam sta se sa ovim likom desilo i zasto je tako propo al lik jos nije ni 32g napunio. Evo gledam, u rezervnom je timu kineske ekipe koja je u drugoj ligi. Dakle ne moze da dospije ni u prvi tim kineske druge lige. Stvarno ne znam sta se desava i zasto je toliko potonuo. Shvatam da je otiso u kinu zbog para ali valjda je mogao otici negdje da igra makar u prvoj ligi, ovako je u rezervnoj ekipi i samo prima pare a ocito ne igra jer oni ne igraju takmicarske utakmice. Mogao je valjda odigrati jos koju sezonu na profesionalnom nivou, kako je krenulo na kraju ove sezone se vjerovatno i oprasta od fudbala.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Barem se ponosim sto je jos jedan put sportsport ba tim napisao clanak nakon mog posta, da ja nisam pisao vjerovatno ne bi onaj danas clanak o sejadu ni izasao.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Jazuk je zbog nekadašnje ljevice...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Nerminovic
- Kontakt:
- DragonGirl
- Kontakt:
Lova je ovdje prioritet, to je sasvim jasno, ali opet ne razumijem je li stvarno vrijedno ovolikog srozavanja karijere - rezerva tima druge kineske lige?! Hajd Kina i nekako, ali ovoliki pad od onakvog igrača mi je razočaravajući stvarno... 

- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Zavisi koliko je love u pitanju. Mozda je udvostrucio ili utrostrucio platu (ne bih se iznenadio). Ja sam cak cuo neke price da strani fudbaleri ne placaju porez u Kini. Ako je to istina, nije da odobravam, ali pomalo ga shvatam.DragonGirl je napisao/la:Lova je ovdje prioritet, to je sasvim jasno, ali opet ne razumijem je li stvarno vrijedno ovolikog srozavanja karijere - rezerva tima druge kineske lige?! Hajd Kina i nekako, ali ovoliki pad od onakvog igrača mi je razočaravajući stvarno...
Trenutno korisnika/ca: samoposmatram i 16 gostiju.