FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 20:31

Slažem se i ja se vraćam ko popišan nakon svakog poraza. Ko mali sam plako, i sad bi ponekad, čini mi se da bi mi lakše bilo...
Izvini ako nisam u pravu, ali Vas nekoliko ovdje stalno priča protiv uprave, pa sam mislio da bi bili sretni da odu. S toga je moje pitanje bilo šta su opcije. Uglavnom da ne dužim, ni ja nisam uopšte zadovoljan tim radom u sportskom segmentu. Napokon su taj dio prepustili ljudima od struke. Da li je Ćenan najbolje rješenje? Nije, ali nudilo se Šabanu, Stani( bar koliko ja znam) ali ljudi nisu htjeli. Hoće savjetodavno i vezama svojim (evo preko Stane je Križman došao) Ćenan se prihvatio toga, i to budimo iskreni u jako lošoj i nezahvalnoj situaciji. Imajmo strpljenja sada i vidimo šta će se dešavati do pauze. Ko se ikada imalo bavio sportom zna i svjestan je da se sada stvari jako teško mogu drastično promjeniti. A ko neće ili ne želi to da shvati pljuvaće i napadaće jbg...sve mu ko šlag na tortu dođe....

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 18 sep 2016, 20:39

Na osnovu ovog nepreuzimanja odgovornosti od strane onih koji su napravili krive poteze, mislim da je Cenan u ovoj situaciji doveden samo da bude zrtveni jarac. Daj Boze da grijesim, ne samo za ovo, nego za x stvari za koje su mi smrdile da ce biti takve kako se i ispostavilo da jesu. Kako rekoh, ja se zaista nadam da ce Slavko trznuti ovu ekipu, jer je ostalo jos jedino da u njega vjerujemo. Bodovno nije velika razlika, al kad uzmes u obzir kako mi igramo i kakav nam raspored slijedi, ta se razlika cini kao okean. Sretno nam svima da ne dozivimo potpuni krah.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 20:40

carsijaba je napisao/la:Čuj Kozarić i Žujo? :mrgreen: A onda dođe Gredić i kaže prethodne Uprave su nas zadužile 8 miliona BAM. Stečaj? KK Bosna? Uhljupi što dalje od Kluba.
Pa oni su predvodnici ove "agresije" na klub. Ima ih još naravno, ali da ne imenujem mnogi bi se sjebali i razočarali o kome se radi. Pa jbt šapiraju sudije da sude protiv Želje na Grbavici...i da znaš nije im to prvi put....smeće ljudsko...

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 20:45

amazon je napisao/la:Na osnovu ovog nepreuzimanja odgovornosti od strane onih koji su napravili krive poteze, mislim da je Cenan u ovoj situaciji doveden samo da bude zrtveni jarac. Daj Boze da grijesim, ne samo za ovo, nego za x stvari za koje su mi smrdile da ce biti takve kako se i ispostavilo da jesu. Kako rekoh, ja se zaista nadam da ce Slavko trznuti ovu ekipu, jer je ostalo jos jedino da u njega vjerujemo. Bodovno nije velika razlika, al kad uzmes u obzir kako mi igramo i kakav nam raspored slijedi, ta se razlika cini kao okean. Sretno nam svima da ne dozivimo potpuni krah.
Slažemo se mnogo, svakako hvala na lijepoj i kvalitetnoj diskusiji. Možemo kada hoćemo. O onome što nam oči vide, pa makar i drukčije gledali :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 20:48

TikTak je napisao/la:
Monci je napisao/la:Slažem se ja, ali evo hajmo otjerat ovu upravu šta je rješenje? Žujo? Kemo? Neko treći, neki poslovni ljudi koji su ovdje spominjani? Šta oni nude? Ako imaš projekat, pare, fino sazovi sve i prezentiraj. Prezentiraj kako imaš 20 miliona za donijeti u klub u naredne 4 godine, plus karte, prodaja igrača, manji sponzori...vjeruj mi otići će ovi u letu....
Međutim neko nam nudi povratak 10 godina unazad. Pljačkanje Želje uzimanje koliko ti drago. Rad isključivo u kešu. Marketinške ugovore u nafti i kafi...uzećemo u to sam siguran instant titulu, možda i dvije, možda i kup, i opet se zavaliti i dovesti klub pred gašenje. Izvini ja se ozbiljnim poslovima bavim cijeli svoj život, razumijem ovu problematiku, i ja to iskreno neću. Neću da doživim više nikad da moj Željo dođe pred gašenje.
Ovi ne znaju o lopti ništa, ali siguran sam da su pošteni, i da rade sve u najboljoj namjeri. Da mnogo griješe, griješe. Da smo popushili para, jesmo. Da to ispravljaju, ispravljaju. Treba nam vremena, sabura i strpljenja. Ukoliko ga budemo imali ne sumnjam da ćemo prevazići ovu situaciju. Ukoliko ne budemo strpljivi i ova uprava ode ( što nam dušmani i žele), neka nam je Bog na pomoći...
Meni ova prica nije jasna i nije korektna. Poslije nas potop, tako mi izgleda. Znaci mi cemo i ove godine ostati bez obecane titule, dovodit cemo promasaje, trosit cemo ogromne pare na raskidev ugovora i opet cemo se pitati sta jhje rjesenje. Nece se Zeljo ugasiti ako sutra sadasnji celnici odu, iako nam se tako stvari pokusavaju servirati, nit bi se ugasio da nisu dosli. Izvini, ali takvu pricu ne mogu i necu da prihvatim. U kojoj se prici spominju Kemo i Zujo? Za mene je ovo spinovanje, ljutio se ti ili ne.
Ma misli šta hoćeš racku me boli. Ja sam lijepo rekao šta mislim. Niko nije nedodirljiv, samo šta je rješenje i alternativa? KO JE SPREMAN DA PREUZME I PONUDI VIŠE? Jer bilo ko da dođe mora ponuditi više zar ne? Ili da tjeramo samo da bi tjerali.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 18 sep 2016, 20:57

Monci je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:Čuj Kozarić i Žujo? :mrgreen: A onda dođe Gredić i kaže prethodne Uprave su nas zadužile 8 miliona BAM. Stečaj? KK Bosna? Uhljupi što dalje od Kluba.
Pa oni su predvodnici ove "agresije" na klub. Ima ih još naravno, ali da ne imenujem mnogi bi se sjebali i razočarali o kome se radi. Pa jbt šapiraju sudije da sude protiv Želje na Grbavici...i da znaš nije im to prvi put....smeće ljudsko...
Izija uskrsnuo, haj sad razguli :tralala:

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 20:57

Ma ionako sam previše rekao. Ne diskutujem sa tobom više. Iznesi neki konstruktivan prijedlog, ideju, komentariši činjenice i onda možemo razgovarati. I opet ponavljam fakat me boli racku za njih. Ja sam prvi da ih sve pometemo, samo me zanima i to jako ko će doći i šta će bolje donijeti. **** ove, ovi bi letili ko fišek u sekundi....

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 20:59

plavousrcu je napisao/la:
Monci je napisao/la:
Izija uskrsnuo, haj sad razguli :tralala:
Kome to pričaš?

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 18 sep 2016, 21:14

Monci je napisao/la:
Nemoj molim te tih teorija zavjere na tom nivou kad mi nismo na terenu u stanju dva puta sutnuti u okvir gola za 90 minuta. Teren je najbolji pokazatalj i tu smo sami krojaci osvojenih ili neosvojenih bodova. Najbolji pokazatelj da ti sudija ne moze nista je utakmica protiv olimpika gdje si imao pomocnog sudiju koji te zavaljivao, al si ti bio bolji pa opet pobijedio. Tako da fakat nema potrebe pricati o sudijama, ko god nam ih namjestao, kad se mi meljamo po terenu.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 21:20

ovi su dosli poslije gredica pa nisu nista uradili aman zaman da bi drkali na to. zato umjesto ovih moze doci neko ali sa bar zna oko sporta, trofeja, igraca zbog cega klub postoji. sto se mene tice boli me kura.c za istok ako budemo ovako izgledali.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 21:25

Haj da ne širim previše. Ja sam nekad davno loptu "guro" i bio igrač zadnje linije. Onda kada znaš da je završen sudija, ideš u duel najoštrije što možeš, jer znaš da nema penala ili da će ga vrlo teško svirat. U suprotnom slučaju( kakav mi imamo sada) naši štoperi su ko balerine. Jbt ne smiješ dotaći nikoga penal ti svirnu. A onda im mi yebemo sve po spisku kako tanko i pichkasto igraju. Nisu stvari tu baš jednostavne...

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 21:32

ljudi bezveze komplikuju a stvari su jednostavne. mi smo ku.rac ekipa, s kur.ac trenerom i kur.ac upravom. sve ostalo je uljepsavanje govan.a. mi smo jedna bruka od kluba kad se uzme u ozbir koliko imamo love u odnosu na sve klubove iznad nas na tabeli. hocu da kazem i mislim da je ovaj debeli trener najmanji krivac ali on je jedan levat ala kostic. takvi treneri koji puno pricaju inace ne urade nista. velike plate igracima, kartoteka, ne treba mu vise igraca pa mu 90 minuta igra misketov igrac krizman koji je spreman ko moj dedo s 86 godina itd. koga vi handrite. jasno mi je za ove uhljepe sto ne idu na utakmice nego samo piskaraju po forumu, ima ovdje ljudi koji idu na utakmice za takve mi je cudno.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 18 sep 2016, 21:37

Monci je napisao/la:Haj da ne širim previše. Ja sam nekad davno loptu "guro" i bio igrač zadnje linije. Onda kada znaš da je završen sudija, ideš u duel najoštrije što možeš, jer znaš da nema penala ili da će ga vrlo teško svirat. U suprotnom slučaju( kakav mi imamo sada) naši štoperi su ko balerine. Jbt ne smiješ dotaći nikoga penal ti svirnu. A onda im mi yebemo sve po spisku kako tanko i pichkasto igraju. Nisu stvari tu baš jednostavne...
Pitanje za milion kuna. Ko je nama kriv pa nam u Upravi sjede ljudi koje u sportu niko ne poznaju i koji nikog ne poznaju. Kod nas se misli mi smo Zeljo i svi ce se saginjati. Hoce, al u k.urcu. Nemmamo nikog u Savezu, necemo ni imati jer nas kandidat Dejan Nikolic nije mogao proci ni u IO Kantonalnog saveza. I u ovim stvarima se ogleda velicina ljudi koji vode klub. Ko nam je kriv? Sami sebi.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 21:45

tacno sto kaze plavousrcu. ne treba biti bezobrazan pa ne reci da je misimovic uradio malo nesto na stadionu, usminkao bolje to izgleda, od ciji para uzet cemo da nije bitno, uradio je. to postuje svaki navijac koji dolazi na stadion, a to postovanje moze imati uvijek da rade pametno. a ne da igrac poput tiaga koji u ovoj ligi moze napraviti prevagu ode jer su upravi bezobraznici, i da ne idemo dalje od spanca i da se ponavljamo ko debili. to se sve zaboravi sta rade s igracima a prica se o refkletoru. je.be se meni za reflektor ja sjedim na sjeveru 10 godina nikad se nista nije uradilo, sjever isti kao sjever. nekad prljav nekad ociscen to je to. je.be se meni sto sad guzenje mogu sjediti fino na zapadu a ja moram gledati kroz jeb.enu mrezu utakmicu itd. zato palamudite negdje drugo i prosipajte suplje, ovo sve ne valja kur,cu sto prije odu iz kluba svima ce biti bolje. mi svakako necemo ni ove godine otici u evropu i ko ce nas tad gurati kad ovi nesposobni, nabudjenu levati odu?

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 21:57

Šta predlažeš buraz da radimo? Šta nam je rješenje?

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 22:04

ovako ne ide. mi za godinu dana kao klub necemo imati od cega ziviti. u izlogu nemamo niti jednog igraca za prodati, i da imamo kako prodati igraca iz kluba koji je u ovoj jadnoj ligi osmi na tabeli. evropu opet necemo vidjeti sve su prilike, a ovaj sastav i ne treba ici u evropu jer bi nas razgulili i amateri s andore. miske nek dovodi igrace ali u megamix i neka s sobom povede krizmana, vukotica, cenana i ostale ublehase.
ja predlazem otjerat sve igrace. jer ako su kosoric i bekric zasluzili da im neki debilu je.bu mater a za nas su klub igrali kad mnogi nisu, raspusti sve. stavi za trenera adzema, uvedi 20 juniora i ko hoce da igra od ovih levata i bori se za ligu i opstanak. a materi svojoj nek farbaju jedan reflektor i drkaju na to.
koji ce tebi sutra dobar igraci doci u Zelju kad vidi da tjeraju igrace svako 20 dana, da igraci idu iz kluba kad im ku.rcu cejf, da placamo na raskide ogromne pare. u klub moze samo doci neki seljacic da ti uzme lovu i ode za 20 dana. a sve to iz dzepa kluba a ne onih koji ta sranje prave.

ako ti meni predlazes da ovi ostanu i ako mi predlazes i kazes da je dobro sta ovi rade s igracima, kako klub ne stoji iza igraca, kako im je.bu majku s tribina a glavni krivci u misijim rupama, onda kljuc u bravu i gasi klub.
Zadnja izmjena: HausMan, dana/u 18 sep 2016, 22:11, ukupno mijenjano 1 put.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 22:10

A što Križmana života ti?

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 22:11

zato sto ga je on doveo. licno i personalno misimovic el grande.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 22:13

Nije ba.Križman je doveden na preporuku Maria Stanića. Nemoj pričati ono što ne znaš.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 22:15

e jeb.e.s ti mene jarane ko sansku kozu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: AvantiBL, Cwirek, kolezeljovac, MrkiMedo, Paromlinac i 55 gostiju.