FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 22:28

Ma uopšte se ne zezam. Fakat ga je Stanić doveo. Mislim da će biti jedan od rijetkih koji nije fula, samo je na žalost došao nespreman...

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 22:37

a zar kod slavke ne igraju samo najspremniji? sto li ovaj igra a ne moze da dise za 30 min? i jos igra 90 minuta? objasni nam to?

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 22:50

Pa ti Bgm ko da ja u svlačionici sjedim....znaš isto kao i ja da nema nikoga da igra na toj lijevoj strani ofanzivno. Križman je prvenstveno doveden na tu poziciju. Slavko nije htio da potpiše odmah, trenirao je neke dvije sedmice i onda potpisao. Sandi je profesionalac, i vratiće se on brzo fizički, i biće pravo pojačanje vidjećeš.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 18 sep 2016, 22:51

igra zato sto ga je doveo el miske grande i zato sto mora igrati.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 18 sep 2016, 22:56

E jbg eto ti si u pravu, šta da ti drugo kažem....

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 19 sep 2016, 12:25

mi nemamo u upravi ljudi koji bi mogli uraditi bilo sta. da su izabrali vukotica ko njega je.be ba nebitan lik, veze s fudbalom, nema pojma o tim stvarima. ali to je manje bitno, dobro neko napisa neki dan ostetili su nas protiv olimpica pa smo uzeli jer smo jaci. to vazi i za ostale utakmice, kad si jaci pobjedit ces. a kad si ka. rina trazis alibi u svemu i svaku utakmicu.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 19 sep 2016, 14:10

Vremeplov / Prije 50 godina: Želju je do bodova spasa u Beogradu bodrilo 10.000 navijača

19. 09. 2016. u 12:21:00 ****

Prije 20-ak dana preminuo je Josip Bukal, jedan od najboljih fudbalera u historiji Željezničara.

Kada se spomene legendarni strijelac, prva asocijacija su zasluge čuvenog centarfora za jedinu titulu prvaka Jugoslavije koja je stigla na Grbavicu 1972. godine, a pomalo neopravdano zapostavljeni su drugi nastupi i golovi Josipa Bukala.

Jedna takva utakmica, na kojoj se pisala historija Želje i legenda o Bukalu, odigrana je 19. juna 1966. na beogradskoj Karaburmi. Plavi su igrali presudnu utakmicu posljednjeg kola Prvenstva Jugoslavije u sezoni 1965/66.

Zbog dobro poznatog "slučaja Planinić", kada je golman Željezničara, priznao učešće u namještanju utakmica, tim s Grbavice kažnjen je oduzimanjem šest bodova. Tako je Željezničar, umjesto da se bori za vrh tabele, do posljednjeg kola morao strahovati za opstanak.

Dva kola prije kraja pretposljednju poziciju koja vodi u niži rang dijelili su Željezničar, Zagreb i beogradski Radnički sa po 22 boda. U 29. kolu, 12. juna 1966., Željezničar pobjeđuje niški Radnički 1:0 na Grbavici, ali trijumfe bilježe i direktni konkurenti.

Tako su uoči posljednjeg 30. kola Željezničar, Zagreb i Radnički (B) imali po 24 boda, a opasno je visio i Hajduk (također kažnjen oduzimanjem bodova u aferi Planinić) s 25 bodova.

Željezničar je posljednju utakmicu, tražeći bodove spasa, igrao u gostima protiv OFK Beograda. Protivnik je bio izuzetno snažan, romantičari s Karaburme koji su – predvođeni ubojitom napadačkom trojkom Samardžić, Santrač, Skoblar – te sezone osvojili Kup Maršala Tita pobijedivši Dinamo čak 6:2.

Na utakmici odluke na Karaburmi 19. juna našlo se oko 10.000 navijača Željezničara koji su burno pozdravili izlazak na teren ekipe u sastavu: Radović, Kadrić, Tojagić, Bračulj, Jovanović, Matić, Jelušić, Bukal, Lemić, Kalaba, Bratić.

Bodreni gromoglasnom podrškom brojnih navijača iz Sarajeva i BiH igrači Željezničara su od prvog zvižduka sudije Horvata zagospodarili terenom. Redaju se šanse pred golom Đorđevića koji je kapitulirao u 18. minuti. Lazar Lemić, u posljednjem nastupu za Željezničar prije prelaska u Fenerbahče, sjajno izvodi slobodan udarac s 20-ak metara i pogađa rašlje gola za 0:1.

U 63. minutu riješene su sve dileme. Nakon kornera najviši u skoku pred golom OFK Beograda bio je Josip Bukal za 0:2. Željezničar više nije zavisio od drugih rezultata, mada su komšije s Koševa otkinule bod beogradskom Radničkom i gurnuli ga u Drugu ligu.

Kada je sudija Horvat odsvirao kraj utakmice nastupilo je neopisivo slavlje: Hiljade navijača Željezničara utrčale su na teren i proslavili veliku pobjedu. Neki kažu da je ovaj trijumf "jače" proslavljen nego pobjeda nad Partizanom 4:0 šest godina kasnije, u komšiluku, na stadionu JNA, trijumf kojim je Željezničar osvojio titulu prvaka Jugoslavije.
Ovih 10 milja ovigledno nije imalo u svojim redovima Hausmane,Amazone tiktakove.
A i bolila ih je cuna ko je predsjednik,ko je podpredsjednik,kolika je plata,koliko imamo para....

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 19 sep 2016, 14:41

Jesu li ofarbali reflektore na Grbavici? Je li realno ocekivati da se istocna tribina podje graditi u ovoj godini kako je najavljivano?

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 19 sep 2016, 14:41

nas je bilo ali nije vukotica, misketa i ostalih.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 sep 2016, 21:07

bosnas_ je napisao/la:Jesu li ofarbali reflektore na Grbavici? Je li realno ocekivati da se istocna tribina podje graditi u ovoj godini kako je najavljivano?
Jedan reflektor je ofarban, a s tribinom se vec kasni. Kad ce se poceti graditi zavisi od rezultata. Ako ne pobijedimo Radnik i izgubimo u derbiju po ustaljenoj proceduri ce se bageri pojaviti na istoku kako bi se raji zamazale oci.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 19 sep 2016, 21:29

velika steta krizman ne igra dvije utakmice vec se povrijedio hahahahahaa. odigrao dvije tekme morao na infuziju. e moj miske kakav si ti levat. uz njega nema jahica i sinise. znaci mogli bi imati problema s brotnjom.

sto se tice reflektora ofarbali su jedan kad je bilo ono gutavo, a ostale ce farbati ako ispadnu iz kupa.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 19 sep 2016, 21:42

moje misljenje da oni nece nista praviti do polusezone da vide kakvi ce rezultati biti. ako bude lose i ne probudimo se nema ni njih a ni tribine, a para nece biti sigurno. pola miliona ce morati dati na raskide ugovora sve ovo vrijeme koliko su u klubu. boli te kur.ac miske trosi pare nisu tvoje.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 19 sep 2016, 21:44

Ma čim krene gradnja, siguran sam da će još više krenuti prodaja desetogodišnjih, tako da mislim da, ako je tačno to što ti kažeš, da je lova u pitanju a ne nešto drugo, bi se veoma brzo trebalo startati sa tim! :thumbup:

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 19 sep 2016, 21:50

treba to da potvrdi crnogorac on je isto fora u klubu :D

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 19 sep 2016, 22:41

carsijaba je napisao/la:Čuj Kozarić i Žujo? :mrgreen: A onda dođe Gredić i kaže prethodne Uprave su nas zadužile 8 miliona BAM. Stečaj? KK Bosna? Uhljupi što dalje od Kluba.
jah, sa misimovicem pocinje i zavrsava Zeljo i njegova istorija... plitko gledate, i jedni i drugi, obicni idolopoklonici. Zeljo je veci od ivice osima, dimitrijevica, domorockog i njima slicnih. naprijed pobrojanim, ovi koje, cesto, pominjete u svojim prepucavanjima, ne mogu cipele vezati, a kamoli sta drugo.
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 19 sep 2016, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 19 sep 2016, 22:44

dupelizci. zeljo postoji od kad je miske u klubu.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 19 sep 2016, 22:55

Monci je napisao/la:Ma ionako sam previše rekao. Ne diskutujem sa tobom više. Iznesi neki konstruktivan prijedlog, ideju, komentariši činjenice i onda možemo razgovarati. I opet ponavljam fakat me boli racku za njih. Ja sam prvi da ih sve pometemo, samo me zanima i to jako ko će doći i šta će bolje donijeti. **** ove, ovi bi letili ko fišek u sekundi....
nista ti nis rekao, samo iznosis price rekla-kazala. daj, argumentuj pricu da neko, iz bivsih uprava Zelje, sapira (ja, mahalskog izraza) sudije da silje protiv Zelje na grbavici. idete predaleko u branjenju lika i djela pojedinaca i crnjenju i blacenju drugih. nabijem ih sve na neku stvar. meni je Zeljo iznad svakoga. trenutno, na terenu, smo goli k.urac. a, ti, ispiraj mozak nekom drugom, meni ne mozes.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 sep 2016, 23:03

aleksandar_veliki je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Jesu li ofarbali reflektore na Grbavici? Je li realno ocekivati da se istocna tribina podje graditi u ovoj godini kako je najavljivano?
Jedan reflektor je ofarban, a s tribinom se vec kasni. Kad ce se poceti graditi zavisi od rezultata. Ako ne pobijedimo Radnik i izgubimo u derbiju po ustaljenoj proceduri ce se bageri pojaviti na istoku kako bi se raji zamazale oci.
Za reflektore ne znam ali danas sam dobio informacije od svog izvora iz kluba koji me nikad nije prevario vezane za tribinu. Trenutno je to top tema u klubu i najveci problem koji po meni nije nerijesiv je lova, ne dozvole koje jos nisu dobijene. Nesto love se ima, cekaju se uplate od grada i opstine i opet ce nedostajati, odnosno nema ih trenutno u proracunu za te stvari, nekih 400.000 KM. Mislim da ce se ubrzo krenuti s gradnjom i da ce se promaci na neki nacin ta sredstva. Ako ssm ja slagan onda i ja lazem, iako cisto sumnjam jer ovaj me nikad nije prevario, ali za sve postoji prvi put.
To je najmanji problem onda. Neka Misimovic pogura sa 400000 i ostat ce upisanim zlatnim slovima u istoriji kluba. Eto mu prilike samo nek ne kamci opet od nas navijaca.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 19 sep 2016, 23:13

Hoce li bit opet akcija donacija prosenja daj marku ziv bio.Sto nas levat uze gdje su repa sto su raja uplacivala nije valjda otislo sve u stolice,ko ovdje koga zajebaje.Sram vas bilo nikad gori nismo bili popisam se na reflektor.

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 19 sep 2016, 23:14

gdje su pare od navijaca niko ne zna.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.