predmetmrznje je napisao/la:jurisicduska je napisao/la:Incognito87 je napisao/la:Te trofeje možete računati negdje kad sjednete na skupu HDZ-a ili eventualno na Botinom koncertu.
Ja stvarno ne znam o čemu on priča.
Osjećam se ko onaj lik što kaže da na ovom svijetu sve što se dešava nije istina.
Država BiH podjeljena na tri republike. jeli bila? Jeste. Svaka republika imala svoj nogometni savez. Jeli imala? Jeste.
Svaki naslov svakog saveza vrijedi jednako.
2002 se ujedinila sva tri saveza u premijer ligu.
Nije to bilo tako davno, jel stvarno ovdje nema niko da se toga sjeća? Pitajte baaabe
ne morate odmah na zadnje noge.
Zakucavas sam sebe da nisi ni svjestan.
Jedina republika,medjunarodno priznata,je bila,ostala i ostace,R BiH.
Jedini priznati savez,bio je savez BiH.
Evropa se nije igrala jer se zeljela izbaciti politika iz nogometa,a nikako to sto ti sebi utvaras.
Ti trofeji kako vas tako i Sirokog vrijede isto kao sto bi vrijedio i trofej konfederacije u Americi...nesto kao Bozicni turnir.
Ipak dobar pokusaj spina i politizacije mora se priznati...medjutim sa pravnog stanovista istina je ipak malo drugacija.vrijede trofeji drzave jel tako,BiH,pa ko god je igrao ligu.To sto vi niste htjeli igrati tu ligu,medjunarodno priznate drzave je vas problem ali svaki trofej vrijedi od 95 jer je drzavni. To sto nam nisu dali igrati evropu je drugi par cipela.
Tkz.HB nije medjunarodno priznata jel tako,de fakto 95 nije ni postojala nego je postojala federacija kao entitet....jel tako. ..
Te "titule"(HB,Rs)ekvivalentne su cemu po medjunaradnom pravu -nicemu.
Inace spinuje se dosta sa poslijeratnim nogometom u BiH.
To ti je isto da se neki njemacki regionalac utvara da je trofejni od Bajerna,jer pobogu ima jedno 50-tak kupova svog okruga.