FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nedostajati ce Rustem-aga,nas kapiten,valjda se bar oporavi neko od povrijedjenih...Jel ko drzao predavanje ispred sjevera,kao u Vitezu,ne upratih,hehe...
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Upravo je to recept. Ili jesi ili nisi.BitiSrcemVezan je napisao/la:pa nije recept za dobijanje igrača tako što ćeš gurnuti hadžića sa 17 koji još nije sazrio ni za 90 minuta juniorskog fudbala
Ako mogu druge ekipe gurnuti igrace njegovog uzrasta u ligi prvaka, onda mizemo i mi njega u ovoj najgoroj ligi Europe.
Ako to ne moze odigrati, onda nije ni talenat niti ce kad postati igrac.
Re: RE: Re: FK Sarajevo
ne rade to tako nigdjeEvander je napisao/la:Upravo je to recept. Ili jesi ili nisi.BitiSrcemVezan je napisao/la:pa nije recept za dobijanje igrača tako što ćeš gurnuti hadžića sa 17 koji još nije sazrio ni za 90 minuta juniorskog fudbala
Ako mogu druge ekipe gurnuti igrace njegovog uzrasta u ligi prvaka, onda mizemo i mi njega u ovoj najgoroj ligi Europe.
Ako to ne moze odigrati, onda nije ni talenat niti ce kad postati igrac.
to je proces koji traje, gdje se radi sa igracem na psihickom i fizickom planu, gdje godinu dvije trenira sa prvim timom i igra prijateljeske utakmice, navikne na seniorski fudbal, dobije priliku i gdje i poslije 5 losih partija klub znna da ima potencijal i da treba onaj "klik" da pokaze ono sto zna
kod nas klub nema nikakav cilj i plan, nema sistem ni sistematski pogled na buducnost, sve se radi na horuk, sve se radi neplanski.
Nemamo cilj, ni onaj minimalni ni nacin kako do tog cilja doci.... po automatizmu, ni igraci nemaju pojma sta da rade i za sta da igraju... koje su im ambicije, mladi igraci im ne prijete jer kod nas vrijedi da igrac koji igra u porvih 11 uvijek igra u prvih 11 i nikad ne moze na njegovo mjesto doci neko drugi jer bi odmah bili slabiji iako smo sada **** ....
Opet, sve je do kluba i nedostatka ambicija znanja i sistema
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- jurisicduska
- Kontakt:
Ja odgovorno tvrdim da je Blagojević bolji fudbaler nego što Rustemović ikad može i ikad je mogao biti, za jedno dvije klase. Doduše to nije teško jer svako od nas može da se spremi za 6 mjeseci da bude na istom nivou kao Rustemović koji sem fizičke spreme (u zadnje vrijeme upitne) ne posjeduje ni jednu karakteristiku fudbalera.
I Blagojević treba igrati. Evo protiv Širokog ako ne budemo bolje igrali bez Rustemovića pljunite me, ko god da igro umjesto njega. Frajer koji na pitanje u emisiji ne zna odgovorit, stidi se svoje sjene kapiten fudbalskog kluba, daj ba. Koje to on Liderske sposobnosti pokazuje. On i Duljević kapiten, za vas je Tatomirović primjer kako treba iako je i on loš kapiten.
Nadalje od crnogorskog ovog lažnjaka Herić je bolji duplo. Al džaba.
Žao mi Hamze, tek sad shvatam kakvog smo bisera imali a nadam se da ćemo i imati.
Dajte 100.000 KM na zimu meni ja ću vam napravit šampione. A ne vi ćete potrošiti 400.000 a nećete znati dovesti gdje treba igrača.
I Blagojević treba igrati. Evo protiv Širokog ako ne budemo bolje igrali bez Rustemovića pljunite me, ko god da igro umjesto njega. Frajer koji na pitanje u emisiji ne zna odgovorit, stidi se svoje sjene kapiten fudbalskog kluba, daj ba. Koje to on Liderske sposobnosti pokazuje. On i Duljević kapiten, za vas je Tatomirović primjer kako treba iako je i on loš kapiten.
Žao mi Hamze, tek sad shvatam kakvog smo bisera imali a nadam se da ćemo i imati.
Dajte 100.000 KM na zimu meni ja ću vam napravit šampione. A ne vi ćete potrošiti 400.000 a nećete znati dovesti gdje treba igrača.
Jedan od najboljih,ako ne i najbolji nas igrac u prvih 9 kola,nazalost...jurisicduska je napisao/la:Ja odgovorno tvrdim da je Blagojević bolji fudbaler nego što Rustemović ikad može i ikad je mogao biti, za jedno dvije klase. Doduše to nije teško jer svako od nas može da se spremi za 6 mjeseci da bude na istom nivou kao Rustemović koji sem fizičke spreme (u zadnje vrijeme upitne) ne posjeduje ni jednu karakteristiku fudbalera.
- jurisicduska
- Kontakt:
Ukusi su različiti, poštujem tvoje mišljenje. Za mene je Radan Šunjevarić Iniesta za Rustemovića. s loptom. Da je Radan imao Rustemovićevu fiziku igro bi u Betisu.
messi debitovao za barcu sa 16 godina kad je bio visok 150cm i mrsav ko granaBitiSrcemVezan je napisao/la:pa nije recept za dobijanje igrača tako što ćeš gurnuti hadžića sa 17 koji još nije sazrio ni za 90 minuta juniorskog fudbala
„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
A koga za sekretara prvog timabelosevic28 je napisao/la:Slavisa Vukicevic za SD-a, Semjon Milosevic za sefa Skauting sluzbe, Husref Musemic - koordinator svih selekcija. Otjerat uhljebovice. Dje's bolji remont...
SRETAN BROJ - 1725
Zanimljivo niko ne spominje Novakovića kao po običajuEvolution87 je napisao/la:Mi sve kukali ne valja nam odbrana, a ona najbolja u ligi
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ali zato se Rutem-paša pila preuzeo Samirovu ulogu
SRETAN BROJ - 1725
http://www.s.a.r.a.j.e.v.o365.com/sport ... u-dzointi/
SRETAN BROJ - 1725
Ne bi valjalo da svi isto mislimo...Da ovaj naš kapitena tj. zamjenik ima neko veliko znanje s loptom ne bi ni bio u Sarajevu,isto tako sam rekao da je Barić trenutno Mesi za Kadusica i stojim iza toga...Mi ako ovako nastavimo neće niko htjeti ni doći u Sarajevo...jurisicduska je napisao/la:Ukusi su različiti, poštujem tvoje mišljenje. Za mene je Radan Šunjevarić Iniesta za Rustemovića. s loptom. Da je Radan imao Rustemovićevu fiziku igro bi u Betisu.
potpisujem i ovo i post iznadjurisicduska je napisao/la:Ukusi su različiti, poštujem tvoje mišljenje. Za mene je Radan Šunjevarić Iniesta za Rustemovića. s loptom. Da je Radan imao Rustemovićevu fiziku igro bi u Betisu.
SARAJ'VO ZIVOT JE MOJ !!!
DUPLA KRUNA 2018/19
ZORAN ZEKIC MANGUP!
DUPLA KRUNA 2018/19
ZORAN ZEKIC MANGUP!
-
Pitaristok
- Kontakt:
Mislim da je u ovom trenutku problem ekipe mahalanje, ne zajednistvo, nema timskog duha.
Greska bi bila dati mladom igracu sansu u trenutku kad ekipi nikako ne ide, osim na fortunu, izgorio bi vrlo brzo, utopio bi se u sivilo ekipe i igre...
Kad poredis mladog igraca u Evropi trebaš uzeti u obzir da je taj iz evrope u vecoj prednosti jer su njega od malena trenirali stručnjaci...
Greska bi bila dati mladom igracu sansu u trenutku kad ekipi nikako ne ide, osim na fortunu, izgorio bi vrlo brzo, utopio bi se u sivilo ekipe i igre...
Kad poredis mladog igraca u Evropi trebaš uzeti u obzir da je taj iz evrope u vecoj prednosti jer su njega od malena trenirali stručnjaci...
Treba podrzat Calu i Co maksimalno i istrajat da imamo kontinuitet, makar kad je strucni stab u pitanju....
Ocito nas ceka novi remont .... a ovako vise nemoze taman jedan trener dovede 7-8 igraca pa ga smijene ....pa sve u krug ....
Ovako ostavit ljude koji (za razliku od predhodnika) ja vjerujem fkt vole Sarajevo pa mozda za polusezonu-dvije naprave ekipu koja ce funkcionisat kako treba .....
Ocito nas ceka novi remont .... a ovako vise nemoze taman jedan trener dovede 7-8 igraca pa ga smijene ....pa sve u krug ....
Ovako ostavit ljude koji (za razliku od predhodnika) ja vjerujem fkt vole Sarajevo pa mozda za polusezonu-dvije naprave ekipu koja ce funkcionisat kako treba .....
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
- jurisicduska
- Kontakt:
Ova ekipa da dovede tri četiri igrača ciljano
Ordagić, Cvijanović, Stenio i Alivodić ne bi imala izgubljenog boda.
To uopšte ne košta puno. Ali **** dok su ovi ljudi u upravi ja ne očekujem profesionalne fudbalere u ekipi. Profesionalci igraju fudbal za plate i treniraju i prije svega daju sve od sebe, ovoj upravi to ne odgovara, njima odgovara da igraju po pola s njima za plate, treniraju po njihovim metodama, i daju sve od sebe kad ono hoće a kad neće ništa.
Ordagić, Cvijanović, Stenio i Alivodić ne bi imala izgubljenog boda.
To uopšte ne košta puno. Ali **** dok su ovi ljudi u upravi ja ne očekujem profesionalne fudbalere u ekipi. Profesionalci igraju fudbal za plate i treniraju i prije svega daju sve od sebe, ovoj upravi to ne odgovara, njima odgovara da igraju po pola s njima za plate, treniraju po njihovim metodama, i daju sve od sebe kad ono hoće a kad neće ništa.
Na pitanje Kristica koji je problem realizacije,Rustemovic odgovara kako ce to doci sa vremenom.Pa idiote niste dosli ovdje uciti igrati fudbal u 25-oj godini ili ipak jeste 
M.Delac 2
U svim kategorijama smo trenutno drugi na tabeli 
Kakve su predikcije za naredne premijerligaške utakmice?
Recimo:
- protiv Širokog uzmemo maksimalno bod;
- protiv Slobode može i pobjeda;
- na derbiju bod;
- protiv Čovićevih gubimo jer je to nekako i najrealnije.
Maksimalno 5 bodova - citirajte me poslije.
Recimo:
- protiv Širokog uzmemo maksimalno bod;
- protiv Slobode može i pobjeda;
- na derbiju bod;
- protiv Čovićevih gubimo jer je to nekako i najrealnije.
Maksimalno 5 bodova - citirajte me poslije.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
@Pantelija je u pravu.
Koliko god lično navijao da talentirane mladiće iz vlastitog pogona treba nagraditi minutažom u prvom timu, kontraproduktivno je to raditi ishitreno i neplanski. U klubovima gdje postoji ozbiljna sportska organizacija postoje programska, metodična rješenja uvođenja u prvi tim. Takva intersekcija trenutno ne postoji u klubu. Čak šta više, neko nazor ubacivanje juniora bi istima, po mom skromnom mišljenju, samo naškodilo.
Pogledajte juniore ove sezone (isto vrijedi i za prošlu). Tu vlada porodična atmosfera, pobjednički mentalitet i optimalna relacija trenera (Alagića i saradnika) sa ekipom. Pogledajte prvi tim. Tu vlada sušta suprotnost.
Dodatni argument protiv neplanskog ubacivanja juniora u prvi tim je činjenica da je pred početak sezone 9 (sada već 7 odlaskom Osmanovića i Vazde) juniora uvedeno u prvi tim gdje čekaju svoje šanse. Imaju li ti momci kvalitet? Da nemaju zar bi bili bod iza osvajača lige po okončanju sezone i osvajači kupa? Da nemaju zar bi imali profesionalne ugovore, prošli pripreme i bili dio prvog tima? Ne kažem da su svi na istom nivou ali koji je smisao da istima ne da šansa? Da se otpišu zarad, po meni ekstra-kvalitetnih, juniora koji su činili okosnicu šampionske generacije kadeta iz prošle sezone? Kako bi se to odrazilo na sve mlade momke, na njihov mentalitet i povjerenje u klub usred takvih stihijskih otpisivanja iz/uvođenja u prvi tim. Zar Vazdin primjer nije dovoljan?
I još nešto. Veoma bitno je da mladi igrač malo trenira s prvim timom. Bar neki kraći period od 10-14 dana prije nego dobije ikakvu priliku. I igrači su ljudi (nisu imuni na sujete, ego, dodvoravanje, famu...) a posebno su ovi mlađi osjetljiviji i bitno je da im se pruži zdrava socijalizacija. Da sam ja mladi igrač smatrao bih pogubnim da se socijaliziram u društvu Rustemovića, Ćetkovića, Radovca i sličnih tipova kojima je biti fudbaler izbor životnog stila a ne karijere (čitaj pozeri).
@jurisicduska
Slažem se za Blagojevića. Da, Zoran Blagojević je motor juniora, izvrstan igrač. Da, Veladžić i Hadžić su vanserijski talenti za naše uslove. Znaš šta još? Klarić, Salčin, Imamović, Sadiku, Kovačević - redom izvrsni talenti za naša poimanja. Ševkija Resić is on fire i ove sezone najbolji igrač. Najzaslužniji da ga se nagradi seniorskim minutama. I njegov debi će doći upravo kao nagrada za dosadašnji rad i state of character. Vjerujem da će o tome ispravnu odluku donijeti Alagić i Ćala skupa. Hadžićevo vrijeme će doći. Demirelovo vrijeme je na pomolu.
Ali ima još nešto. Dobre partije i raskošan talent su prošle sezone u svojoj kategoriji pokazivali i Zeljković, Rastoder, Herić, Vazda, Čataković, Mujakić... ni Gljiva nije loš bio. Gdje su neki od tih igrača koji su fit i u prvom timu sada? Je li treba da i trenutne juniore obavije veo šutnje kad uđu u prvi tim? Kad ih zasjeni sva drama prvotimskog izdanja na terenu (i van njega), rezultata, odnosa uprava-navijači i sl. Ovo su više pitanja koja ja postavljam sam sebi.
Vjerujem Ćali i njegovim saradnicima koji imaju iskustvo probijanja u prvi tim kluba u kom su ponikli i ostvarili afirmaciju i uspješne karijere.
Koliko god lično navijao da talentirane mladiće iz vlastitog pogona treba nagraditi minutažom u prvom timu, kontraproduktivno je to raditi ishitreno i neplanski. U klubovima gdje postoji ozbiljna sportska organizacija postoje programska, metodična rješenja uvođenja u prvi tim. Takva intersekcija trenutno ne postoji u klubu. Čak šta više, neko nazor ubacivanje juniora bi istima, po mom skromnom mišljenju, samo naškodilo.
Pogledajte juniore ove sezone (isto vrijedi i za prošlu). Tu vlada porodična atmosfera, pobjednički mentalitet i optimalna relacija trenera (Alagića i saradnika) sa ekipom. Pogledajte prvi tim. Tu vlada sušta suprotnost.
Dodatni argument protiv neplanskog ubacivanja juniora u prvi tim je činjenica da je pred početak sezone 9 (sada već 7 odlaskom Osmanovića i Vazde) juniora uvedeno u prvi tim gdje čekaju svoje šanse. Imaju li ti momci kvalitet? Da nemaju zar bi bili bod iza osvajača lige po okončanju sezone i osvajači kupa? Da nemaju zar bi imali profesionalne ugovore, prošli pripreme i bili dio prvog tima? Ne kažem da su svi na istom nivou ali koji je smisao da istima ne da šansa? Da se otpišu zarad, po meni ekstra-kvalitetnih, juniora koji su činili okosnicu šampionske generacije kadeta iz prošle sezone? Kako bi se to odrazilo na sve mlade momke, na njihov mentalitet i povjerenje u klub usred takvih stihijskih otpisivanja iz/uvođenja u prvi tim. Zar Vazdin primjer nije dovoljan?
I još nešto. Veoma bitno je da mladi igrač malo trenira s prvim timom. Bar neki kraći period od 10-14 dana prije nego dobije ikakvu priliku. I igrači su ljudi (nisu imuni na sujete, ego, dodvoravanje, famu...) a posebno su ovi mlađi osjetljiviji i bitno je da im se pruži zdrava socijalizacija. Da sam ja mladi igrač smatrao bih pogubnim da se socijaliziram u društvu Rustemovića, Ćetkovića, Radovca i sličnih tipova kojima je biti fudbaler izbor životnog stila a ne karijere (čitaj pozeri).
@jurisicduska
Slažem se za Blagojevića. Da, Zoran Blagojević je motor juniora, izvrstan igrač. Da, Veladžić i Hadžić su vanserijski talenti za naše uslove. Znaš šta još? Klarić, Salčin, Imamović, Sadiku, Kovačević - redom izvrsni talenti za naša poimanja. Ševkija Resić is on fire i ove sezone najbolji igrač. Najzaslužniji da ga se nagradi seniorskim minutama. I njegov debi će doći upravo kao nagrada za dosadašnji rad i state of character. Vjerujem da će o tome ispravnu odluku donijeti Alagić i Ćala skupa. Hadžićevo vrijeme će doći. Demirelovo vrijeme je na pomolu.
Ali ima još nešto. Dobre partije i raskošan talent su prošle sezone u svojoj kategoriji pokazivali i Zeljković, Rastoder, Herić, Vazda, Čataković, Mujakić... ni Gljiva nije loš bio. Gdje su neki od tih igrača koji su fit i u prvom timu sada? Je li treba da i trenutne juniore obavije veo šutnje kad uđu u prvi tim? Kad ih zasjeni sva drama prvotimskog izdanja na terenu (i van njega), rezultata, odnosa uprava-navijači i sl. Ovo su više pitanja koja ja postavljam sam sebi.
Vjerujem Ćali i njegovim saradnicima koji imaju iskustvo probijanja u prvi tim kluba u kom su ponikli i ostvarili afirmaciju i uspješne karijere.
-
belosevic28
- Kontakt:
@pitic, sekretar kluba neka bude nenad.j.ebivi Majkl, teleca glOva 
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Trenutno korisnika/ca: fks74, Laganini1986 i 6 gostiju.