Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Jel se moze Iphone otkljucati, ako je ICloud zakljucan? Ili kako vec to ide, jel ima ovih kojima se plati 200-300KM da otkljucaju?
Mia San Mia
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ne moze, i ne padaj na fore ako ti pokusavaju dokazati da se moze otkljucati
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Mozes preko maila na telefonu pokusat kontaktirat vlasnika koji je zakljucao telefon i nekako dobit sifru. Al zasto bi ga onda zakljucao na prvom mjestu.. 
Uglavnom, takvi iPhoni sluze samo za dijelova.
Uglavnom, takvi iPhoni sluze samo za dijelova.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Koji cu telefon sebi uzeti? Za jedno 150-200 KM, polovan. Nisam neki haman napredni korisnik, samo da me pretjerano ne zayebaje, ja sretan... 
pomagajte, kako znate
kako ovo rjesiti osim odnijeti u servis? tamo ce mi odmah restart i obrisati sve iz telefona a nisam nista prebacio na disk, ne mogu jednostavno uci u telefon nikako, kad pristinem ovo "prisilno zatvori" nakon sekunde se opet pojavljuje.... gasio sam i palio telefon ali nema efekta...
telefon uopste ne radi nikako, ne mogu me zvati, nista...

kako ovo rjesiti osim odnijeti u servis? tamo ce mi odmah restart i obrisati sve iz telefona a nisam nista prebacio na disk, ne mogu jednostavno uci u telefon nikako, kad pristinem ovo "prisilno zatvori" nakon sekunde se opet pojavljuje.... gasio sam i palio telefon ali nema efekta...

-
NAJGORA_BAGRA
- Kontakt:
Udji u recovery mode. Iskljuci telefon, pa kad se bude palio drzi volume up i power button zajedno.reeds je napisao/la:pomagajte, kako znate![]()
Ima reboot system now, ali ne znam da li to brise sve sa telefona.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa jel mozes bez obzira na to, kad prikopcas telefon na pc, i da tako spremiš šta ti treba
-
BordoArmy88
- Kontakt:
Ako si radio root i imaš instaliran neki recovery (TWRP recimo), mogao bi ući u isti i preko njega spojiti telefon sa računarom i spasit podatke sa interne memorije, ali ako nemaš ni root ni recovery, bojim se da ti ne preostaje ništa drugo nego taj fabrički reset preko tipki tj. "hard reset", potraži na google kako ide za tvoj telefon jer se razlikuje od telefona do telefona!reeds je napisao/la:pomagajte, kako znate![]()
hvala na pomoci, uspio sam nekako, ni ja ne znam sam kako
uci u safe mode i spasiti ono sto mi je najbitnije i prebaciti na laptop, pokusao sam sa tim reboot system, i sa nekim recovery ali sve sto se dogodilo je bilo to da sam uspio upaliti telefon jednom normalno, ali drugi put kada se resetovao ponovo isti problem....
ocito cu ga morati nositi u servis

ocito cu ga morati nositi u servis
Mozes za te pare kineza novog sa garancijom ako ti to ista znaci..SlevinKelevra je napisao/la:Koji cu telefon sebi uzeti? Za jedno 150-200 KM, polovan. Nisam neki haman napredni korisnik, samo da me pretjerano ne zayebaje, ja sretan...
Ili sta ja znam, imas polovnih na piku Samsunga S3 po 200,Ima i Lumia i za manje pare, jel ima sta posebno da te interesuje?
Baterija,Kamera?
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, nista specijalno. Kamera solidna i da se ne zakucava i usporava dok si na netu.Sarmelino je napisao/la:Mozes za te pare kineza novog sa garancijom ako ti to ista znaci..SlevinKelevra je napisao/la:Koji cu telefon sebi uzeti? Za jedno 150-200 KM, polovan. Nisam neki haman napredni korisnik, samo da me pretjerano ne zayebaje, ja sretan...
Ili sta ja znam, imas polovnih na piku Samsunga S3 po 200,Ima i Lumia i za manje pare, jel ima sta posebno da te interesuje?
Baterija,Kamera?
U mene stara neki dan sebi digla u posti Samsung Galaxy J2 Dual, 300 km je bio, al uzmi u obzir da je posta i da je nov tako da bi polovni trebali biti oko 200km kako si i konto..SlevinKelevra je napisao/la:Koji cu telefon sebi uzeti? Za jedno 150-200 KM, polovan. Nisam neki haman napredni korisnik, samo da me pretjerano ne zayebaje, ja sretan...
sto se tice mobitela, sasvim solidan za te pare, kamera 5 MP, sasvim solidna ako ti ne treba nesto specijalno, quad core 1,3, 8 gb memorije, 1gb rama, odlican telefon, pa eto pogledaj koliko se krecu cijene kada je polovan
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ma S3 Neo je za te pare najbolji izbor
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
hvala svima na pomoci jos jednom, danas sam nosio telefon u servis i rezultat je taj da je crkla RAM memorija, a za popravak mi trazi 80 km...iskreno za telefon koji sam platio 200 km, mi se ne daje za popravak 80... tako da cu vjerovatno uzeti neki novi telelefon... e sad imam u opticaju ove telefone pa ako ima neko iskustva, informacije, savjete... telefoni se preko telekoma svi....kako ovo rjesiti osim odnijeti u servis? tamo ce mi odmah restart i obrisati sve iz telefona a nisam nista prebacio na disk, ne mogu jednostavno uci u telefon nikako, kad pristinem ovo "prisilno zatvori" nakon sekunde se opet pojavljuje.... gasio sam i palio telefon ali nema efekta...
http://www.igreklik.com/slike/images/74 ... 240040.jpg samsung a5 2016
http://www.igreklik.com/slike/images/90 ... 777741.jpg huawei p9
http://www.igreklik.com/slike/images/57 ... 007899.jpg lg g5
ili neki cetvrti koji preporucujete
Zadnja izmjena: reeds, dana/u 19 sep 2016, 20:22, ukupno mijenjano 3 puta.
uzmi xperiu m5 za nju znam da su je imali na stanju, a mobitel je vrh 
Galaxy S7 je strasan, ja sam licno dao S5 i nadoplatio jos nesto novca, prezadovoljan sam
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
taj nemaju u ponudi nazalost... i ja sam ga mislio uzeti, a nemam bas toliko novca da mogu iskesirati u prodavnicibodi123 je napisao/la:Galaxy S7 je strasan, ja sam licno dao S5 i nadoplatio jos nesto novca, prezadovoljan sam
hmm, nemoguce da nemaju, bar u Sarajevu, haver mi je neki dan digao dole na Malti jedan, mora biti, skoro su izasli to sad ide kao halva, najtrazeniji su... u kojem gradu zivis?reeds je napisao/la:taj nemaju u ponudi nazalost... i ja sam ga mislio uzeti, a nemam bas toliko novca da mogu iskesirati u prodavnicibodi123 je napisao/la:Galaxy S7 je strasan, ja sam licno dao S5 i nadoplatio jos nesto novca, prezadovoljan sam
Možeš ga naručiti, pa te oni zovnu kad dođe u tvoju poslovnicu... Ako žuriš, uzmi G5, mada bih ja u dilemu ubacio i HTC 10, doduše iz subjektivnih razloga, nešto su mi Tajvanci dragi, al' oni su u pet deka svakako...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina