Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Federer17

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Federer17 » 19 sep 2016, 23:49

bodi123 je napisao/la:Galaxy S7 je strasan, ja sam licno dao S5 i nadoplatio jos nesto novca, prezadovoljan sam
U telekomu? Koliko si jos doplatio?

Conte
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Conte » 19 sep 2016, 23:52

Federer17 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Galaxy S7 je strasan, ja sam licno dao S5 i nadoplatio jos nesto novca, prezadovoljan sam
Ne možeš u bht-u mjenjat to vjerovatno radnji nekoj ;)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 sep 2016, 23:55

Federer17 je napisao/la:
Ne u telekomu, kod njih nema zamjene.. kod jednog covjeka koji se bavi preprodajama mobitela, nabavlja preko americkog trzista(vjerovatno sve to ide na crno pa ne placa porez pa je zato i jeftinije nesto malo nego inace u telekomu i shopovima) nove telefone, ja sam dao svoj polovan S5 i nadoplatio 400km a dobio nov S7 edge, isti potpuno kao iz telekoma.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 sep 2016, 00:10

bodi123 je napisao/la:
Ne u telekomu, kod njih nema zamjene.. kod jednog covjeka koji se bavi preprodajama mobitela, nabavlja preko americkog trzista(vjerovatno sve to ide na crno pa ne placa porez pa je zato i jeftinije nesto malo nego inace u telekomu i shopovima) nove telefone, ja sam dao svoj polovan S5 i nadoplatio 400km a dobio nov S7 edge, isti potpuno kao iz telekoma.
Ma i pretpostavljao sam, mada nikada nisam narucivao preko telekoma, pa i ne znam kako to hoda kod njih. Ti si vrh prosao, s7 edge je mozda trenutno i najbolji mobitel na trzistu, ali opet su ukusi razliciti. Je li taj covjek neko koga poznajes licno i 100% je pouzdan, ili neko s pika (u slucaju da budem nekad htio mijenjati na takav nacin)?

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 sep 2016, 00:22

Federer17 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Ma i pretpostavljao sam, mada nikada nisam narucivao preko telekoma, pa i ne znam kako to hoda kod njih. Ti si vrh prosao, s7 edge je mozda trenutno i najbolji mobitel na trzistu, ali opet su ukusi razliciti. Je li taj covjek neko koga poznajes licno i 100% je pouzdan, ili neko s pika (u slucaju da budem nekad htio mijenjati na takav nacin)?
Stari me je uvezao sa njim, neki je njegov ratni haver, uglavnom poznaju se, pa sam se ja raspitao kako i sta, narucio i cekao dok mi ne nabavi nekih sedmicu, covjek je normala, otisli popili kafu, ja ponjeo svoj S5 i novac, on ponjeo neotpakovan S7 edge, provjerio moj telefon dal je sve ok, razmijenili i to je to, jedino sto sam morao je punjac malo konfigurisati jer sa americkog trzista dolaze oni njihovi koji ne mogu u nase uticnice... nista posebno, nema nikakve brige, mobitel perfektno radi, meni je licno isto trenutno najjaci mobitel na trzistu, uopsteno Samsung pravi strasno kvalitetne proizvode, ja sam ovaj S5 uzeo prije 2 godine, i do neki dan kad sam ga dao on je bio fakticki 90% isti kao i prije 2 godine, fercera i dalje perfektno
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 sep 2016, 00:30

bodi123 je napisao/la: Stari me je uvezao sa njim, neki je njegov ratni haver, uglavnom poznaju se, pa sam se ja raspitao kako i sta, narucio i cekao dok mi ne nabavi nekih sedmicu, covjek je normala, otisli popili kafu, ja ponjeo svoj S5 i novac, on ponjeo neotpakovan S7 edge, provjerio moj telefon dal je sve ok, razmijenili i to je to, jedino sto sam morao je punjac malo konfigurisati jer sa americkog trzista dolaze oni njihovi koji ne mogu u nase uticnice... nista posebno, nema nikakve brige, mobitel perfektno radi, meni je licno isto trenutno najjaci mobitel na trzistu, uopsteno Samsung pravi strasno kvalitetne proizvode, ja sam ovaj S5 uzeo prije 2 godine, i do neki dan kad sam ga dao on je bio fakticki 90% isti kao i prije 2 godine, fercera i dalje perfektno
Jest da nisam iz Sarajeva (volio bih doci i vidjeti mobitel) i ne volim narucivati osim iz ove radnje u kojoj kupujem vec 10ak godina, ali to tvoje mi je skroz povjerljivo i nema razloga da ti ne vjerujem. Hvala ti, ako budem htio nesto kupovati, javit cu ti se.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 20 sep 2016, 00:32

Federer17 je napisao/la: Jest da nisam iz Sarajeva (volio bih doci i vidjeti mobitel) i ne volim narucivati osim iz ove radnje u kojoj kupujem vec 10ak godina, ali to tvoje mi je skroz povjerljivo i nema razloga da ti ne vjerujem. Hvala ti, ako budem htio nesto kupovati, javit cu ti se.
Vazi, ma nikakvih problema, narucis, on nabavi odes razmijenis i to je to, nikakva prljava posla nisu s covjekom fakat. :thumbup:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2016, 00:42

bodi123 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la: Jest da nisam iz Sarajeva (volio bih doci i vidjeti mobitel) i ne volim narucivati osim iz ove radnje u kojoj kupujem vec 10ak godina, ali to tvoje mi je skroz povjerljivo i nema razloga da ti ne vjerujem. Hvala ti, ako budem htio nesto kupovati, javit cu ti se.
Vazi, ma nikakvih problema, narucis, on nabavi odes razmijenis i to je to, nikakva prljava posla nisu s covjekom fakat. :thumbup:

Imas pp, i ja sam zainteresovan,kad je tako povoljno
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2016, 20:02

bodi123 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Stari me je uvezao sa njim, neki je njegov ratni haver, uglavnom poznaju se, pa sam se ja raspitao kako i sta, narucio i cekao dok mi ne nabavi nekih sedmicu, covjek je normala, otisli popili kafu, ja ponjeo svoj S5 i novac, on ponjeo neotpakovan S7 edge, provjerio moj telefon dal je sve ok, razmijenili i to je to, jedino sto sam morao je punjac malo konfigurisati jer sa americkog trzista dolaze oni njihovi koji ne mogu u nase uticnice... nista posebno, nema nikakve brige, mobitel perfektno radi, meni je licno isto trenutno najjaci mobitel na trzistu, uopsteno Samsung pravi strasno kvalitetne proizvode, ja sam ovaj S5 uzeo prije 2 godine, i do neki dan kad sam ga dao on je bio fakticki 90% isti kao i prije 2 godine, fercera i dalje perfektno

potrefio si pravi, vjerovatno je u tebe onaj sa snapdragon 820, ako budeš ikada okusio cyanogenmod na s7 biće upravo zbog procesora :D

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2016, 20:51

Jel ko zainteresovan za raspravu, koji telefon odabrati i zasto ne :mrgreen:

Dok cekam dok kolega sa foruma odgovori kakve su cijene, da priupitam i ovdje.

Iako se dugo borio, vrijemw preci na android, mora se.
Kao sto sam vec apomi jao za oko zapao sony z3+

@Quaresma navede da se pregrijava, malo sam citao pa jednima dobro drugima ne, mada igre i rrijetko da bih igrao.
Uklapa mi se u budzet, i sviđa izgledom

Z5 mi vec skuplji, a za polovan se nikad ne zna.

Ima li ko jos kakvu preporuku, Sony mi je prvenstveno izgledom prioritet, tako da su mi ostali svi nekako ohladili, mada bih za dobru priliku mozda i g3-g4 ili s6 edge...
Mia San Mia

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 20 sep 2016, 21:48

ako ti igre nisu prioritet onda go for it, mada ideš na svoju odgovornost, a opet, ljeto je proslo :mrgreen:

z3+ je baš sexy

ja kontao donaplatiti za Z5 Premium, ali više volim svoju garu

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 20 sep 2016, 21:58

ja sam hvalio M5, za one pare po meni super telefon, ostale te nisam se susreto, ovaj jesam cacko i dobar je pravo :thumbup:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2016, 22:09

Cackao sam i ja m5, ali z3+ ima ono nesto haha
Ovdje u Njem. 400€, dok kod nas vidim po Pik radnjama cca 550KM, jest da garancija nije ista, al sta ces.

Za 15-ak dana sam kuci, pa onda ide i definitivno z3+.
Mia San Mia

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 20 sep 2016, 22:10

R32 je napisao/la:Cackao sam i ja m5, ali z3+ ima ono nesto haha
Ovdje u Njem. 400€, dok kod nas vidim po Pik radnjama cca 550KM, jest da garancija nije ista, al sta ces.

Za 15-ak dana sam kuci, pa onda ide i definitivno z3+.
ti to u dojcland :mrgreen: razgledaj auta vidi koliko se krecu fine petice :mrgreen:
i da koliko je kod njih tamo ps3? :mrgreen:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2016, 22:45

:mrgreen: Naturlih
Evo treci mjesec, samo arbajt bajo moj :lol:

Ma i ja sam gledao cetvorku kakvu reko za dijelova, al da dovezes kod nas najmanje 400-500€ moras dati, table, gorivo, putarina...
Nabere se...
A vjeruj puno radim nemam vremena ni ja puno da hodam, i ovo iskoristim da sta vidim, il gdje kafu popijem.

Mada su cijene tu negdje kao i kod nas, ili jos fabricke, ako je novo... Jer slabo na crno da ide kao kod nas xd
Eh ima uvijek onih sto guraju nos svugdje, procackaju, pa nađu jeftino :mrgreen:
Mia San Mia

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 20 sep 2016, 23:06

R32 je napisao/la::mrgreen: Naturlih

Ma i ja sam gledao cetvorku kakvu reko za dijelova, al da dovezes kod nas najmanje 400-500€ moras dati, table, gorivo, putarina...
Nabere se...
A vjeruj puno radim nemam vremena ni ja puno da hodam, i ovo iskoristim da sta vidim, il gdje kafu popijem.

Mada su cijene tu negdje kao i kod nas, ili jos fabricke, ako je novo... Jer slabo na crno da ide kao kod nas xd
Eh ima uvijek onih sto guraju nos svugdje, procackaju, pa nađu jeftino :mrgreen:
haj valjda je fino placen arbajt bio :mrgreen: pa da ih fino potrosis :mrgreen:

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 20 sep 2016, 23:11

Nabere se...

Za te pare ja bi uzeo oneplus 3

BordoArmy88
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la BordoArmy88 » 20 sep 2016, 23:19

dema je napisao/la:
Evo treci mjesec, samo arbajt bajo moj [emoji38]

Nabere se...

Za te pare ja bi uzeo oneplus 3
Za 400 Eura stvarno najbolja kupovina, novo, moćno a nije (pre)skupo. ;)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 sep 2016, 23:29

Ne bih isao toliko, mislio sam 200-300€ max.
Mada nikad se ne zna, mozda mi jos nneki odvuce paznju.

@Conte, satnica 10€ neto, mora bit dobro :D, a auta i ja gledam po malo koliko imam.vremena, ako sta naletim proslijedit cu.
Skoro je bio Fokus 2004, 400€. 1.6 cini mi se.
Mia San Mia

Conte
Kontakt:

Post Postao/la Conte » 21 sep 2016, 01:07

R32 je napisao/la:Ne bih isao toliko, mislio sam 200-300€ max.
Mada nikad se ne zna, mozda mi jos nneki odvuce paznju.

@Conte, satnica 10€ neto, mora bit dobro :D, a auta i ja gledam po malo koliko imam.vremena, ako sta naletim proslijedit cu.
Skoro je bio Fokus 2004, 400€. 1.6 cini mi se.
ma ja lijepa njemacka satnica ko meni dnevnica kuknjava kuknjava
ma kazu jbg da mozes naletit na bas jeftinih auta tamo, eto taj focus npr. mozes fino na njemu zaraditi ako je u dobrom stanju :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.