BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- Desperado09
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Castro za 10 min pokaze da je igrac za prve postave. Uz njega Guerreiro i Auba najjaci.
Prelijepa igra

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Jedva 5 komada 
Uživanje je gledati Dortmund. 
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Wolfsburg u 3 kola primljenih 0 golova i onda dođe Borussia Dortmund i protutnja kroz njih sa lakih pet komada, kakav sex naših momaka, svaka im čast, jako lijep nogomet i premoćno to trenutno izgleda
na koju foru je igrač koji je tek došao u klub kapetan istog?! ja sam mislio da je wob ozbiljan klub
ali samo sam mislio
6, 6, 5 pa onda 4 u petak Freiburgu i dosta
na koju foru je igrač koji je tek došao u klub kapetan istog?! ja sam mislio da je wob ozbiljan klub
ebem ti Laipcig gdje mi gubimo bodove
-
KayserSose
- Kontakt:
...i 3 Realu.zgmiky je napisao/la:
U 7 dana 17 golova.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Svaka čast BvB, kakva jačina. 
- kraljttbvb
- Kontakt:
Sta imam prognozirati, moje je da gledam BVB, a ko je skuplji po TM-u prosto me nije briga. Necu se valjda jos tim stvarima zamarati.opel je napisao/la:Ja rekoh da ekipe od 25 miliona nisu mjerilo našeg kvaliteta i da će Real i Sporting biti pravi test kao što je to bilo 2013. Apsolutno nisam nikakve prognoze izbacivao, samo me čudi što ti ne prognoziraš ishode protiv Reala i Sportinga, kad već nisi tako ograničen kao ja. I koliko bi para bio spreman uložiti na kladionicu i tipovati na finale LP u kojem bi igrali Porto, Lester, Leverkuzen i ostale slične njima, kad već pominješ Grčku i Portugal, što nema veze sa onim što sam ja htio da kažem.kraljttbvb je napisao/la:
Jesam ja kralj, ali ti si kraljina. I to kraljina transfermarketa
![]()
Po ovoj tvojoj logici Portugal nije imao nikakve sanse pored skupljih Svaba, Talijana, Francuza..., Grci 2004. nikakve sanse pored vecine reprezentacija na Euru, BVB nikakve sanse protiv 5-6 tada skupljih ekipa kada su uzete dvije titule zaredom...
O ulaganju para uopste ne razmisljam, Bogu dragom hvala kladionicu nikada u zivotu ne odigrah. A i u tim sam godinama kada me vise ne zanimaju puno utakmice, samo pogledam BVB, za ostalo nemam vremena
Inace impresivna je sinoc bila statistika udaraca prema golu: 9 na gol i 0 pored gola
Od 9 udaraca na gol - 5 golova
Zadnje dvije tekme se potrefilo da na pocetku dadnemo gol i protivnik se otvori, pa ih kontrama sameljemo do kraja, a kad ne dadnemo to je vec problem (RBL). Cini se da jos uvijek nemamo odgovor na postavljenu odbranu
Pored beton napada, ne treba se zavaravati - odbrana pliva
Inace sinoc je Portugalac bio beton, posebno na pocetku
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
KayserSose
- Kontakt:
Ma nije to samo naš problem, to ti je univerzalna nogometna pojava.kraljttbvb je napisao/la: Zadnje dvije tekme se potrefilo da na pocetku dadnemo gol i protivnik se otvori, pa ih kontrama sameljemo do kraja, a kad ne dadnemo to je vec problem (RBL). Cini se da jos uvijek nemamo odgovor na postavljenu odbranu![]()
Mi smo nakon 2. gola prestali igrati i Gomez i Burki su nas spašavali od najgoreg. Sreća da smo nakon primljenog gola brzo poentirali.kraljttbvb je napisao/la:Pored beton napada, ne treba se zavaravati - odbrana pliva![]()
. Sinoc da smo nakon prvog primili i drugi, ko zna kako bi sve zavrsilo i da li bi uopste i pobijedili. Imat cemo problema protiv ovih jacih kada pritisnu, nije odbrana jos na nivou
![]()
kraljttbvb je napisao/la:Inace sinoc je Portugalac bio beton, posebno na pocetku. Nakupovali smo se ovog ljeta potencijala i dobrih igraca, u ovim zadnjim tekmama to posebno dolazi do izrazaja. Milina za gledati
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
- kraljttbvb
- Kontakt:
Castro je znaciKayserSose je napisao/la:Možda na kraju 2 najskuplja budu najmanje bitni. Da su sad svi zdravi, iza Aube bih tipovao na Reus-Raphael-Castro-Dembele.
Schurle ispade najbezveznije pojacanje, komotno se moglo i bez njega, ali ako ga je Tuchel htio, neka su ga kupili. Sto bi stari ljudi rekli, ko ima masla i gujcu maze. Pa kad se vec ima para, nek se i gujca malo pomaze
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Desperado09
- Kontakt:
Istina da je sinoć bilo dosta propuha u odbrani, ali je Burki bio fantastičan. Bojim se da ce Real znati iskoristiti "propuh" ako im se ukaže. Moramo to popraviti do utorka.
Sto se tiče Schurrlea, meni je bio ponajbolji od dosadašnjih pojačanja, međutim, sada to mjesto zauzima Guerreiro. Iako je rano o tome govoriti,, ali zasad sva pojačanja opravdavaju njihovo dovođenje.
Sto se tiče Schurrlea, meni je bio ponajbolji od dosadašnjih pojačanja, međutim, sada to mjesto zauzima Guerreiro. Iako je rano o tome govoriti,, ali zasad sva pojačanja opravdavaju njihovo dovođenje.
Schü je odlicno pojacanje. Takodje i Götze. Ne samo sportski nego i strateski, jer odvlace paznju i pritisak sa Osmana, Rafe i ostale mladjarije. Usput sam ubijedjen da ce trio Schü/Götze/Reus u drugoj polusezoni da melje.
Rafa igracina ipo.
Ovaj djecko vrijedi suhog zlata.
Sa kakvom lakocom i inteligenciom momak igra
Aubica jednu tekmu presjede na klupi i odma grize i satra se, cak i pressing mu nije mrzak.
Neka neka, tako i treba. Konkurencija cuda cini
Rafa igracina ipo.
Ovaj djecko vrijedi suhog zlata.
Sa kakvom lakocom i inteligenciom momak igra
Aubica jednu tekmu presjede na klupi i odma grize i satra se, cak i pressing mu nije mrzak.
Neka neka, tako i treba. Konkurencija cuda cini
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
Kakva dominacija sinoć
Kao što je već rečeno odbrana je plivala u pojedinim momentima, ali treba uzeti u obzir da se to desilo nakon furioznog starta i potpunog demoliranja protivnika na samom početku, pa je opuštanje, a donekle i pad koncetracije sasvim normalan.
Ova tekma me podsjetila koliko je kiks normalna pojava u ligi (Leipzig), te postaje frustrirajuće da naš konkurent za titulu nije sposoban da kiksa... to više ne može biti sportska sreća, a vala ni znanje. Bojim se da je to prikaz slabosti bundeske i to baš nije povoljno za nas i naš potencijalni uspjeh u budućnosti...
Kao što je već rečeno odbrana je plivala u pojedinim momentima, ali treba uzeti u obzir da se to desilo nakon furioznog starta i potpunog demoliranja protivnika na samom početku, pa je opuštanje, a donekle i pad koncetracije sasvim normalan.
Ova tekma me podsjetila koliko je kiks normalna pojava u ligi (Leipzig), te postaje frustrirajuće da naš konkurent za titulu nije sposoban da kiksa... to više ne može biti sportska sreća, a vala ni znanje. Bojim se da je to prikaz slabosti bundeske i to baš nije povoljno za nas i naš potencijalni uspjeh u budućnosti...
Tuhel je za mene trenercina,kada se sjetim Castra kada je tek dosao, a u Leverkusenu je igrao iskljucivo po strani i to pretezno defanzivno,i utakmicu protiv onih Norvezana sta su mu ljudi radili nije mogao pomaknuti kao amater je izgledao na terenu.
Onda doktor nadje rjesenje i stavi Castra u sredinu koji nikada nije igrao tu poziciju i covjeka preporodi danasnja Borussia je nezamisliva bez Castra.
Evo isto to radi sa Guerreirom(mada Guerreiro nema problem sa pozicijom beka kakvu je Castro imao) ,stavlja ga u vezni red i momak vec kida,kao da citav zivot igra tu poziciju.
Najvise mi se kod Tuhela svidja sto se ne boji rotacije i sto svi imaju priliku da se pokazu i dokazu,njemu imena ne igraju ulogu njemu je glavni pokazatelj teren pa bujrum izvoli pokazi se,i zato i jesu svi ovi igraci silno motivirani jer znaju da ce dobiti sansu i da je na njima samo da vrijedno rade i treniraju.
Drago mi je zbog Gotzea vraca samopouzdanje, ne znam da li ste primjetili ali Gotze je dobro skreso kilazu.
Onda doktor nadje rjesenje i stavi Castra u sredinu koji nikada nije igrao tu poziciju i covjeka preporodi danasnja Borussia je nezamisliva bez Castra.
Evo isto to radi sa Guerreirom(mada Guerreiro nema problem sa pozicijom beka kakvu je Castro imao) ,stavlja ga u vezni red i momak vec kida,kao da citav zivot igra tu poziciju.
Najvise mi se kod Tuhela svidja sto se ne boji rotacije i sto svi imaju priliku da se pokazu i dokazu,njemu imena ne igraju ulogu njemu je glavni pokazatelj teren pa bujrum izvoli pokazi se,i zato i jesu svi ovi igraci silno motivirani jer znaju da ce dobiti sansu i da je na njima samo da vrijedno rade i treniraju.
Drago mi je zbog Gotzea vraca samopouzdanje, ne znam da li ste primjetili ali Gotze je dobro skreso kilazu.
Upravo tako, od početka ovog vijeka koji traje već 16 godina, sem FCB timovi iz BL u Evropi nisu osvojili apsolutno ništa, čak ni LE koju su osvajali holandski, portugalski, ruski i ukrajinski klubovi. Od 2000-2012 svi prvaci BL sem FCB koji su osvajali BL su u LP redovno ispadali već u grupnoj fazi, nekad i kao zadnji u grupi što je zaista neshvatljivo.AmirBvB je napisao/la: Ova tekma me podsjetila koliko je kiks normalna pojava u ligi (Leipzig), te postaje frustrirajuće da naš konkurent za titulu nije sposoban da kiksa... to više ne može biti sportska sreća, a vala ni znanje. Bojim se da je to prikaz slabosti bundeske i to baš nije povoljno za nas i naš potencijalni uspjeh u budućnosti...
Ja iskreno prije nego sto je dosao nisam komentarisao Tuchela kao novog trenera, jer isitini za volju pojma nisam imao ko je covjek i kakav je trener . Znao sam ono na forumu sto sam procitao otprilike. Medutim mene licno sto se tice, ja imam samo rijeci pohvale za njega. Covjek je preporodio tim. Mnogo toga novoga uveo, mnoge igrace u zivot vratio i mene licno sto se tice, poslije Kloppa mislim da nismo mogli naci boljeg trenera da se u isto vrijeme i uklopi u nasu filozofiju a i da toliko poboljsa tim. Gece se trudi, vidi se to. Nije to jos uvijek onaj ubitacni Gece, ali na odlicnom je putu.samir1909 je napisao/la:Tuhel je za mene trenercina,kada se sjetim Castra kada je tek dosao, a u Leverkusenu je igrao iskljucivo po strani i to pretezno defanzivno,i utakmicu protiv onih Norvezana sta su mu ljudi radili nije mogao pomaknuti kao amater je izgledao na terenu.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Ja koliko se sjećam i sam Klopp je preporučio Tuchela BvB-eu. Neće taj napraviti takvu pogrešku. Vidim spominje se to da Bayern nije u stanju da kiksa. Malo je nezahvalno o tome govoriti, Bayern zadnjih 8godina ekipu samo nadograđuje, možda je izgubio Kroosa, da je oslabljena ekipa, dok je BvB imao dvije rekonstrukcije ekipe u zadnjih nekoliko godina. Odlazak Sahina, Kagawe, Gotzea, Levata i sada ova sa Hummyem Gundoganom i Mikijem.
Koliko god kvalitetna pojačanja se dovela, ne možeš očekivati da BvB igra na nivou kao Bayern, odnosno da ne kiksa. Ukoliko ova ekipa ostane na okupu 2,3 sezone to će biti logičan slijed događaja, da BvB bude ogroman konkurent Bayernu, da im diše za vratom. Ovako BvB jeste konkurent, ali je konkurent zato što se izdvajaju u odnosu na ostale klubove u Bundeski i samim tim odmah idu na drugo mjesto lige.
Sa ovim igračima treba dosta raditi, Schurlea, Gotzea i Reusa (kad se vrati) treba vratiti u formu, Dembelea treba malo stesati, uozbiljiti. Trebaju se uigrati, izgraditi sistem, taj sistem bi odprilike trebao biti veoma sličan Kloppovom iz šampionskih sezona.
Po meni je to malo teško objasniti, ali imam osjećaj da ti svi igrači (pričam o šampionskoj sezoni) mogu igrati samo u BvB i u njemu dostići svoj maximum, jer je skoro cijeli sistem podrijedjen svakom tom igraču ponaosob. Nije slučajno što se Sahin, Kagawa nisu snašli u drugim klubovima, evo sada i Mikitarijan. Gotze je klasa od igrača, ali ima drugih problema. Npr. Levat i Gundogan će se snaći, jer su WC igrači.
Koliko god kvalitetna pojačanja se dovela, ne možeš očekivati da BvB igra na nivou kao Bayern, odnosno da ne kiksa. Ukoliko ova ekipa ostane na okupu 2,3 sezone to će biti logičan slijed događaja, da BvB bude ogroman konkurent Bayernu, da im diše za vratom. Ovako BvB jeste konkurent, ali je konkurent zato što se izdvajaju u odnosu na ostale klubove u Bundeski i samim tim odmah idu na drugo mjesto lige.
Sa ovim igračima treba dosta raditi, Schurlea, Gotzea i Reusa (kad se vrati) treba vratiti u formu, Dembelea treba malo stesati, uozbiljiti. Trebaju se uigrati, izgraditi sistem, taj sistem bi odprilike trebao biti veoma sličan Kloppovom iz šampionskih sezona.
Po meni je to malo teško objasniti, ali imam osjećaj da ti svi igrači (pričam o šampionskoj sezoni) mogu igrati samo u BvB i u njemu dostići svoj maximum, jer je skoro cijeli sistem podrijedjen svakom tom igraču ponaosob. Nije slučajno što se Sahin, Kagawa nisu snašli u drugim klubovima, evo sada i Mikitarijan. Gotze je klasa od igrača, ali ima drugih problema. Npr. Levat i Gundogan će se snaći, jer su WC igrači.
Stern des Südens
Nije samo problem što BVB ne može dostići nivo FCB, nego što u BL ne postoji zdravo jezgro od 5-6 stabilnih klubova koji vuku ligu, čine je konkurentnom i imaju kontinuitet u Evropi. Stutgart je za 9 godina od prvaka dospio do druge lige, Werder je blizu toga, HSV sezonama očajan, Šalke, Leverkuzen, Wolfsburg sa ogromnim oscilacijama, BVB teško da će naredne 2-3 sezone zadržati sve kvalitetne igrače (Weigl, Reus, Auba, možda još neko eksplodira u međuvremenu/. I onda se ceh plaća tako što se u istoj sezoni igra finale LP a u BL kao drugoplasiranii zaostanu 25 bodova iza FCB, pa jednu sezonu ne igraju LP nikako, a u Evropi sem FCB decenijama niko ništa ne osvaja.proFCB je napisao/la: Koliko god kvalitetna pojačanja se dovela, ne možeš očekivati da BvB igra na nivou kao Bayern, odnosno da ne kiksa. Ukoliko ova ekipa ostane na okupu 2,3 sezone to će biti logičan slijed događaja, da BvB bude ogroman konkurent Bayernu, da im diše za vratom. Ovako BvB jeste konkurent, ali je konkurent zato što se izdvajaju u odnosu na ostale klubove u Bundeski i samim tim odmah idu na drugo mjesto lige.
E upravo to, nije stvar ni u BvB-u ni u Bayernu, koliko je stvar Bundeslige u globalu...opel je napisao/la:Nije samo problem što BVB ne može dostići nivo FCB, nego što u BL ne postoji zdravo jezgro od 5-6 stabilnih klubova koji vuku ligu, čine je konkurentnom i imaju kontinuitet u Evropi. Stutgart je za 9 godina od prvaka dospio do druge lige, Werder je blizu toga, HSV sezonama očajan, Šalke, Leverkuzen, Wolfsburg sa ogromnim oscilacijama, BVB teško da će naredne 2-3 sezone zadržati sve kvalitetne igrače (Weigl, Reus, Auba, možda još neko eksplodira u međuvremenu/. I onda se ceh plaća tako što se u istoj sezoni igra finale LP a u BL kao drugoplasiranii zaostanu 25 bodova iza FCB, pa jednu sezonu ne igraju LP nikako, a u Evropi sem FCB decenijama niko ništa ne osvaja.proFCB je napisao/la: Koliko god kvalitetna pojačanja se dovela, ne možeš očekivati da BvB igra na nivou kao Bayern, odnosno da ne kiksa. Ukoliko ova ekipa ostane na okupu 2,3 sezone to će biti logičan slijed događaja, da BvB bude ogroman konkurent Bayernu, da im diše za vratom. Ovako BvB jeste konkurent, ali je konkurent zato što se izdvajaju u odnosu na ostale klubove u Bundeski i samim tim odmah idu na drugo mjesto lige.
Nekada veliki klubovi su na sve nižim granama i nema nikakvih naznaka da će se to promijeniti, a za Europu da ne govorimo.
Ja bih više volio kada bi bili 4. u konkurentnijoj ligi u kojoj ima 5-6 klubova koji se bore za titulu do samog kraja sezone, nego da osvajamo ligu sa 20-30 poena razlike u odnosu na drugoplasiranog. Iz prostog razloga što bi onda i mi kao klub napredovali, a i liga bi bila zanimljivija igračima koji dolaze ili onima koje klub želi zadržati.
Znači problem nije u relaciji "BvB < Bayern", nego u "Bayern > čitava Bundesliga"...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.