Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
ne, naravno da nije mirza bio onaj mirza kojeg zznamo... meni samo ne ide u glavu zasto bi neko trosio svoje vrijeme (a mjesec dana nije malo za nba igrace) uzalud...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
pa eto onda. mogao bi makar nesto rec i za svoje partije. reci, hej ljudi, zao mi je nisam bio na nivou. a sve sto je dosad rekao je da su drugi krivi. jedino za ono musi se izvinio, sto se desilo u zaru borbe.
ocito da su ga "najbolji navijaci u najboljoj dvorani u univerzumu" toliko razocarali da smatra da ne zasluzuju izvinjenje...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Nije tacno je da je ucestovao u svakom ciklusu, a neke nije igrao do kraja npr. u kvalifikacijama za EP 2015 nije isao na island i ako je i ta utakmica bila od nekog znacaja tako da je odigrao ukupno 3 utakmice, pa je preskocio EP (recimo opravdano radi bolesti) i sada je mislio odigrati 2 utakmice sa 3 sedmice pripremaKK_Bosna je napisao/la:mozda grijesim, ali mislim da su ovo tipicni zlonamjerni komentari... koliko me pamcenje sluzi mirza je svhi tih 13 godina ucestvovao u ciklusima za ep, bilo da je igrao samo kvalifikacije, bilo samo evropsko...dino-92 je napisao/la:Eto on je 13 godina tu(trebao je reci da je sa prekidima)
ponavljam, nisam siguran, ali mislim da je ucestvovao u svakom ciklusu...
Nije igrao ciklus kad je Bajramovic uzeo selekciju od Nene i poslje baraz opet sa bajramovicem i kada je dosao varda za isto EP
Pored ovoga znam da nije igrao baraz sa izraelom i makedonijom kada nas je portugal izbacio sa 1 mjesta, a prije toga je neni u sred kvalifikacija napustio reprezntaciju, ali neno je imao slifa pa mu je otisao kuci i rijesio stvar
Tako da uopce nije zlonamjeno kada mu se negira tih 13 godina pogotovo jer on tvrdi da je igrao 13 godina, a u stvari je u periodu od 13 godina igrao 8-9 (ono sto nije igrao i one godine kada se nismo plasirali na EP) koliko je tacno godina igrao ne da mi se provjeravati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
natjerao si me da pretrazim da li sam u pravu, i ispostavilo se da jesam. dakle:nerminh74 je napisao/la:Nije tacno je da je ucestovao u svakom ciklusu, a neke nije igrao do kraja npr. u kvalifikacijama za EP 2015 nije isao na island i ako je i ta utakmica bila od nekog znacaja tako da je odigrao ukupno 3 utakmice, pa je preskocio EP (recimo opravdano radi bolesti) i sada je mislio odigrati 2 utakmice sa 3 sedmice priprema
Nije igrao ciklus kad je Bajramovic uzeo selekciju od Nene i poslje baraz opet sa bajramovicem i kada je dosao varda za isto EP
Pored ovoga znam da nije igrao baraz sa izraelom i makedonijom kada nas je portugal izbacio sa 1 mjesta, a prije toga je neni u sred kvalifikacija napustio reprezntaciju, ali neno je imao slifa pa mu je otisao kuci i rijesio stvar
Tako da uopce nije zlonamjeno kada mu se negira tih 13 godina pogotovo jer on tvrdi da je igrao 13 godina, a u stvari je u periodu od 13 godina igrao 8-9 (ono sto nije igrao i one godine kada se nismo plasirali na EP) koliko je tacno godina igrao ne da mi se provjeravati
ciklus EP 2003: bio u reprezentaciji sa 18 godina, prodanovic mu nije dao ni minute na EP u svedskoj
ciklus EP 2005: igrao kvalifikacije, igrao na eurobasketu
ciklus EP 2007: igrao kvalifikacije, igrao dodatne kvalifikacije (ne kao sto tvrdis "Pored ovoga znam da nije igrao baraz sa izraelom i makedonijom kada nas je portugal izbacio sa 1 mjesta"), nismo otisli na eurobasket
ciklus EP 2009: igrao kvalifikacije, nije igrao dodatne kvalifikacije, nismo otisli na eurobasket
ciklus EP 2011: nije igrao kvalifikacije, igrao na eurobasketu
ciklus EP 2013: igrao kvalifikacije, eurobasket nije igrao zbog bolesti
ciklus EP 2015: igrao kvalifikacije, nismo se plasirali
dakle, covjek je igrao u svakom ciklusu, a propustio je samo dodatne kvalifikacije 2009, kvalifikacije 2011 i eurobasket zbog bolesti
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Potpis od a do z!dino-92 je napisao/la:pa mozda i jest. ja se sjecam da je falio prosle godine i u onim kvalifikacijama 2010, gdje smo upali na ep zato sto se prosirilo. on potencira tih 13 godina citavo vrijeme, kao da mu to sad daje pravo da radi sta hoce. to nije u redu s njegove strane. eto i kikan i gordic su tu bruku godina, pa ne znam jel nam kikan svaki intervju prica kako je on tu 10 godina.KK_Bosna je napisao/la:mozda grijesim, ali mislim da su ovo tipicni zlonamjerni komentari... koliko me pamcenje sluzi mirza je svhi tih 13 godina ucestvovao u ciklusima za ep, bilo da je igrao samo kvalifikacije, bilo samo evropsko...dino-92 je napisao/la:Eto on je 13 godina tu(trebao je reci da je sa prekidima)
ponavljam, nisam siguran, ali mislim da je ucestvovao u svakom ciklusu...
meni je mirza drag, ali me jednostavno razocarao svojim ponasanjem. opet cu ga vjerovatno i dalje gledat. gledao sam ga kao puno drugih u nba bilo to u 1 ili 4 sata, gledao sam ga i ranije u euroligi jos. bio sam gore u onoj litvanskoj zabiti kad je trpao hrvate, bio sam u slo kad je pogadjao sa parkinga.
i sad nam prosipa samo patetiku neku, te srcem te uvijek tu, a ja to iskreno nisam vidio kod njega, a nije ni ranije uvijek bio cvijecka, npr kad ga je aco prozivao. sad opet izgleda ne vidi nimalo krivicie u sebi.
ja se sjecam 2011, njemacka ispala sa ep u drugoj fazi. njemacki novinar pita nowitzkog za komentar o utakmici. a prvo sto dirk kaze je da se izvinjava naciji i saigracima, da je on kriv za ispadanje jer nije bio na nivou. a uopste nije odigrao lose ep. mozda nije sad izdominirao, ali ne moze se reci da je podbacio. bez obzira on je na sebe preuzeo. a mirza od pocetka priprema kriminalno igra, i to se provlacilo kroz citave kvale. ok ima i do trenera. ali njegov jedini izgovor je da je on tu 13 godina.
13 godina je tu kapiten, lijepo bi bilo kada bi to neki poceli da respektuju.
Jedan je MIRZA TELETOVIC!
Jedan je MIRZA TELETOVIC!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kako su fino nesposobnjakovici iz saveza prebacili lopticu na Teletovica, dolili ulje na vatru sa kaznom i sad se raspravlja o Mirzi, Mulcu, Dzananu a oni ostaju da rade posao koji su nakon ovog debakla morali napustiti
- tuzlak1987
- Kontakt:
Udrobio je svasta, kakve veze ima to sto igra 13 godina ako jedan ciklus puca neke trice sa 10 metara preko ruke, a 10 sekundi do kraja napada. Prvo u ekipi nije bilo jedinstva i respekta medjusobnog. Igrali su po instrukcijama nekih ljudi.
Zato je i Rusija dobila aplauz kada je izlazila jer su bili ekipa. Nasi su dobili zvizduke kada su izlazili jer nisu ekipa jer nisu ginuli jedan za drugog, jer se saketaju medjusobno. I to opet ne od nekih 7000 ljudi kao sto kaze.
Stvarno gluposti prica, ljudi su davali po 15 KM da ih gledaju i vise dosta na crnom trzistu i sta su dobili?!
Eto ne mora vise nikada ni doci ovdje reprezentacija. Sada mu kriva publika jer su oni disfunkcionalni.
Zato je i Rusija dobila aplauz kada je izlazila jer su bili ekipa. Nasi su dobili zvizduke kada su izlazili jer nisu ekipa jer nisu ginuli jedan za drugog, jer se saketaju medjusobno. I to opet ne od nekih 7000 ljudi kao sto kaze.
Stvarno gluposti prica, ljudi su davali po 15 KM da ih gledaju i vise dosta na crnom trzistu i sta su dobili?!
Eto ne mora vise nikada ni doci ovdje reprezentacija. Sada mu kriva publika jer su oni disfunkcionalni.
Bingomirzatele je napisao/la:Kako su fino nesposobnjakovici iz saveza prebacili lopticu na Teletovica, dolili ulje na vatru sa kaznom i sad se raspravlja o Mirzi, Mulcu, Dzananu a oni ostaju da rade posao koji su nakon ovog debakla morali napustiti
Bitno je da zataskaju svoje rabote.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Ok, u pravu si nisam istrazivao samo sam vadio iz glaveKK_Bosna je napisao/la:natjerao si me da pretrazim da li sam u pravu, i ispostavilo se da jesam. dakle:nerminh74 je napisao/la:Nije tacno je da je ucestovao u svakom ciklusu, a neke nije igrao do kraja npr. u kvalifikacijama za EP 2015 nije isao na island i ako je i ta utakmica bila od nekog znacaja tako da je odigrao ukupno 3 utakmice, pa je preskocio EP (recimo opravdano radi bolesti) i sada je mislio odigrati 2 utakmice sa 3 sedmice priprema
ciklus EP 2003: bio u reprezentaciji sa 18 godina, prodanovic mu nije dao ni minute na EP u svedskoj
ciklus EP 2005: igrao kvalifikacije, igrao na eurobasketu
ciklus EP 2007: igrao kvalifikacije, igrao dodatne kvalifikacije (ne kao sto tvrdis "Pored ovoga znam da nije igrao baraz sa izraelom i makedonijom kada nas je portugal izbacio sa 1 mjesta"), nismo otisli na eurobasket
ciklus EP 2009: igrao kvalifikacije, nije igrao dodatne kvalifikacije, nismo otisli na eurobasket
ciklus EP 2011: nije igrao kvalifikacije, igrao na eurobasketu
ciklus EP 2013: igrao kvalifikacije, eurobasket nije igrao zbog bolesti
ciklus EP 2015: igrao kvalifikacije, nismo se plasirali
dakle, covjek je igrao u svakom ciklusu, a propustio je samo dodatne kvalifikacije 2009, kvalifikacije 2011 i eurobasket zbog bolesti
Ali kao sto si sam napisao 2007 nije igrao (kvalifikacije su bile 2006), 2009 nije igrao, 2010 nije igrao (dodatne kvalifikacije ili baraz) i 2013 nije igrao (opravdano) , onda kako je igrao 13 godina za reprezentaciju
I ovo se moze objasnitiKK_Bosna je napisao/la:hajd mi samo onda objasni jednu stvar... ako se mirzi nije igralo i ako ga boli patka za reprezentaciju i drzavu i narod, zasto bi mjesec dana svog zivota potrosio umjesto da sa zenom ode na hajave, bali, sri lanku, mauricijus...?
Prvo mirza koliko znam od kada je u roditeljskim vodama najvise slobodno vrijeme provodi na relaciji BiH -Hrvatska, drugo Mirza itekako voli svoj status idola nacije samo ne voli vise da taj status zaradzuje nego pokusava sto vise sto bi rekli sfuseriti
Tako je na pripreme za EP 2013 pored cinjenice da je sezonu zavrsio pocetkom maja i tako imao 2-2,5 mjesec odmora (dok je vecina reprezentativaca imala max 1,5 mjesec) dosao fizicki zapusten i sa viskom kila zato je na jednom treningu imao zestoku svadzu sa Acom i na pocetku EP je zbog toga bio los sto nas je na kraju navjerovatnije kostalo 2 kruga pored sezaciolne zadnje utakmice i trojki sa parkinga
Cak je i pod duskovom palicom ostao kuci kada smo isli igrati tada jos relativno vaznu utakmicu na islandu
E sada smo dosli do ovih kvalifikacija na cije je pripreme dosao 7-8 dana poslje pocetka NBA roka, a da se bas mucio na pripremama koliko cujem i nije bas (zabusavao na treninzima, isao na svadbu, ...), takodzer nije htijeo da ide na gostovanja (sam si rekao za svedsku)
Ukratko mislio je da ce na suhi kvalitet, a bez puno prosipanja znoja odluciti neku utakmicu i tako zadrzati status idola nacije
Na zalost za sve nas zbog njegovog ne kapitenskog ponasnja, soliranja i zabusavnja na parketu je samo bacio sjenu na svoju karijeru, a bogami i dobro unazadio reprezentaciju
Poslje sveg recenog ponoviti cu Mirza je puno toga dao BiH kosarci i trenutno je nas najbolji igra ikada za ta smo mu svi zahvalni, ali definitivno nece biti legenda kao recimo Bilalovic i Markovic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Kvalifikacije nije igrao koliko se sjecam zbog povrede ledja donosio je na pripreme uredno nalaze lijecnika o daljoj pozadini ne igranja necu
Sada ga i vi pojednostavnisteemir79 je napisao/la:Bingomirzatele je napisao/la:Kako su fino nesposobnjakovici iz saveza prebacili lopticu na Teletovica, dolili ulje na vatru sa kaznom i sad se raspravlja o Mirzi, Mulcu, Dzananu a oni ostaju da rade posao koji su nakon ovog debakla morali napustiti![]()
Bitno je da zataskaju svoje rabote.
Evo ja prvi kazem ova garnitura saveza ne valja i ako se bude biralo izmedzu njih i mirze uvjek biram mirzu
Ali to ne mjenja cinjenicu da je mirza ove kvalifikacije odradio kriminalno
- LImperatorre
- Kontakt:
Po Mirzi nazvati neku dvoranu. (nije zajebancija) Mirza sa 36 godina na Eurobasketu vodi BiH do polufinala, minimalno sa prosjekom 25 poena po tekmi. (ovo da se mogu tad citirati i reći djeci da je babo znao sve odranije) 
The Emperor Falls: The Downfall Of The Best Striker In The World
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Osovina njegove komunikacije je da Mula igrao za Hrvatsku, pa i Aco je, njegova idiotska igra nema opravdanja. Ispao je ku.rac od covjeka. Trebao je odvesti reprezentaciju na Euro pa onda srati po covjeku, ne?
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Da, Tuzla i Šibenik su potpuno isti, još kada uzmemo vrijeme u kojem se sve to odvijaloUltrasNotRed je napisao/la:Osovina njegove komunikacije je da Mula igrao za Hrvatsku, pa i Aco je, njegova idiotska igra nema opravdanja. Ispao je ku.rac od covjeka. Trebao je odvesti reprezentaciju na Euro pa onda srati po covjeku, ne?
Čuj njegova idiotska igra, je li idiotsku šutirati protiv Litvanije sa 12 metara? To je igra Mirze Teletovića od prvih dana u BiH dresu. U Tuzli, dok se orilo Menso ped.eru jer nije htio Mirzu ubaciti, Mirza je pokazivao tu hladnokrvnost na terenu jer je pred sami kraj ušao da bi odmah šutirao sa 20-tak godina sa 12 metara.
Trebao je sam postići 50 poena, pa odvesti repku na Euru. Ekipa je maksimalno limitirana jer tu ima samo četiri ili pet ozbiljnih igrača. Dakle, Mirza, Jusuf, Nemanja, ispuhani Elmedin i to je to. Džanan je rupa u odbrani i poeni neka ne zavaraju nikoga, kada je višak u odbrani. Ako ti je 18 godinšnjak druga opcija u napadu bez velikog iskustva ni u klubskoj košarci onda znaš kakvu reprezentaciju imaš. Također rotacija u ekipi je katastrofalna, zamjesni plej je dobar za street basketball, a ne za kvalifikacije. Vanjskog šuta nismo imali, gdje je Mitrović???
I neka mu je rekao da je igrao za Hrvatsku, šupčina od čovjeka, nikad nije trebao biti trener, bolje i rs-ovac Bajić, nego ova smrad koji je izdao BiH u njenim najtežim trenucima.
Po Mirzi se pljuje kao po Edinu nakon prijateljske u Austriji, kakav narod, sto puta valjaš, jednom ne, odmah si šupak, balijski mentalitet na kvadrat.
Isti scenarij sa Emirom Spahićem ili polovnjakom kako je nazvan stotinu puta na forumu Miralem Pjanić ili ipak "ufurani" Amel Tuka.
Fuj, koja stoka od naroda, nikad ovdje neće biti napretka
Ne slazem se sa pljuvanjima i naravno da je mirza dao BiH i kosarci puno togaNeutral je napisao/la:Da, Tuzla i Šibenik su potpuno isti, još kada uzmemo vrijeme u kojem se sve to odvijaloUltrasNotRed je napisao/la:Osovina njegove komunikacije je da Mula igrao za Hrvatsku, pa i Aco je, njegova idiotska igra nema opravdanja. Ispao je ku.rac od covjeka. Trebao je odvesti reprezentaciju na Euro pa onda srati po covjeku, ne?Isto je.
Čuj njegova idiotska igra, je li idiotsku šutirati protiv Litvanije sa 12 metara? To je igra Mirze Teletovića od prvih dana u BiH dresu. U Tuzli, dok se orilo Menso ped.eru jer nije htio Mirzu ubaciti, Mirza je pokazivao tu hladnokrvnost na terenu jer je pred sami kraj ušao da bi odmah šutirao sa 20-tak godina sa 12 metara.
Trebao je sam postići 50 poena, pa odvesti repku na Euru. Ekipa je maksimalno limitirana jer tu ima samo četiri ili pet ozbiljnih igrača. Dakle, Mirza, Jusuf, Nemanja, ispuhani Elmedin i to je to. Džanan je rupa u odbrani i poeni neka ne zavaraju nikoga, kada je višak u odbrani. Ako ti je 18 godinšnjak druga opcija u napadu bez velikog iskustva ni u klubskoj košarci onda znaš kakvu reprezentaciju imaš. Također rotacija u ekipi je katastrofalna, zamjesni plej je dobar za street basketball, a ne za kvalifikacije. Vanjskog šuta nismo imali, gdje je Mitrović???
I neka mu je rekao da je igrao za Hrvatsku, šupčina od čovjeka, nikad nije trebao biti trener, bolje i rs-ovac Bajić, nego ova smrad koji je izdao BiH u njenim najtežim trenucima.
Po Mirzi se pljuje kao po Edinu nakon prijateljske u Austriji, kakav narod, sto puta valjaš, jednom ne, odmah si šupak, balijski mentalitet na kvadrat.
Isti scenarij sa Emirom Spahićem ili polovnjakom kako je nazvan stotinu puta na forumu Miralem Pjanić ili ipak "ufurani" Amel Tuka.
Fuj, koja stoka od naroda, nikad ovdje neće biti napretka
ALI nije legenda i ako od njega pravimo legendu kojoj se nista ne smije prigovoriti bez obzira na onakvo ponasanje u ovim kvalifikacijama onda se slazem jesmo stoka od naroda
Sa gornjim djelom se apsolutno slazem
Za mene je legenda iz više razloga.
Prva i osnovna, znam Mirzu od početnih koraka u košarci. Dok su drugi išli na kupanje, na 40+ on je sam pucao na koš i trenira, vjerujući da će uspjeti u košarci.
Dalje, transfer u Partizan, koji je otkazao.
Njegov razvoj i uvijek je spominjao BiH svakom prilikom.
Utakmice u NBA, baš kao što on kaže, zastava Bosne se viori, ubitačni tricaš koji je reklamirao Bosnu uveliko samo po Americi, da ne spominjem trpanje koje je imao igrajući u Španiji, gdje je cijela Evropa znala ko je Mirza Teletović.
Ja zaista ne znam koje su onda reference da neko stekne titulu "legende", ako ih nema Mirza.
PS: Je li ikad ranije imao problema sa bilo kojem trenerom u BiH? Svako ko ga zna privatno, zna o kakvom se velikom čovjeku radi, na parketu, a i van njega.
Prva i osnovna, znam Mirzu od početnih koraka u košarci. Dok su drugi išli na kupanje, na 40+ on je sam pucao na koš i trenira, vjerujući da će uspjeti u košarci.
Utakmice u NBA, baš kao što on kaže, zastava Bosne se viori, ubitačni tricaš koji je reklamirao Bosnu uveliko samo po Americi, da ne spominjem trpanje koje je imao igrajući u Španiji, gdje je cijela Evropa znala ko je Mirza Teletović.
Ja zaista ne znam koje su onda reference da neko stekne titulu "legende", ako ih nema Mirza.
PS: Je li ikad ranije imao problema sa bilo kojem trenerom u BiH? Svako ko ga zna privatno, zna o kakvom se velikom čovjeku radi, na parketu, a i van njega.
Problem je nastao kad je ovo prestao da radi radi sebe, svog napretka i patriotizma, vec samo za dolare. Ne znam da li je svjestan svoje uloge kao kapiten i kao primjer mladjim kolegama, ali je ocigledno da on ne vidi problem u kasnjenju na okupljanja i na treninge, na koje jos dolazi nespreman i van forme. Ja ga u citavoh ovoj situaciji mogu razumjeti, ali podrzati nikakoNeutral je napisao/la:Za mene je legenda iz više razloga.
Nećemo mu halaliti što je mogao umrijeti na parketu **** mu mater 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.