Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 19 sep 2016, 22:22

Slazem se, ali je jedini slobodan kojeg mozemo dovesti u Januaru kao rjesenje do kraja sezone, nije WC pojacanje sigurno ali da je kvalitetniji od Asamoe ili Lemine jeste i odma je upgrade na ovaj vezni red gdje je bitno imati kvalitetnu sirinu.

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 sep 2016, 00:37

Witsel je najbliza realna zamjena za Pogbu.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

pendjercity
Kontakt:

Post Postao/la pendjercity » 20 sep 2016, 00:54

10DelPiero je napisao/la:Treba uzet u obzir da je Asamoah stvarno dugo odsustvovao sa terena a bio je vise nego solidan kada je tek dosao tako da i za njega treba malo strpljenja jer pisati da veze sa fudbalom nema i slicne gluposti a covjek napokon evo uvezao 2 utakmice nakon 2 godine.
Strpljenje i samopouzdanje se ganjaju na nekim lakšim utamicama, a ne liga prvaka i derbi Italije.
Slažem se da je bio dobar, ali nažalost uz dobar imao i ono bio..
On nakon povrede nikako da prebaci u trecu brzinu, a i duel igra mu je katastofalna pa njegova tehnika pada u treci plan...
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Volim te BOSNO !!!

J@72

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 20 sep 2016, 13:34

slika
Realno ni u jednoj formaciji mi se ne sviđa Dybalina pozicija, treba da igra bliže golu. Protiv Cagliarija ne bi bilo loše ovu prvu formaciju pokušati, dakle 4-3-3 samo sa defanzivnijim bekovima, dakle Licht i Evra ili bar jedan od njih, te Pjaca umjesto Dybale, neka odmori malo momčina...

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 20 sep 2016, 13:46

Stoji sve sto ste napisali i naravno da je trebao veznjak doci a prema Asamoahu je trebao da se ponasao kao prema Pjanketu ili Higuainu, polahko da ga uvodi u tim. Nisam ja ni mislio da mi njega trpimo na ovim bitnim utakmicama tu svakako ocekujem boljeg igraca od njega ali kada bi se vratio na onaj nivo prije bio bi solidan back up, istrpiti ga ovu sezonu pa vidjeti na cemu smo.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 20 sep 2016, 14:07

musla je napisao/la:
slika
Realno ni u jednoj formaciji mi se ne sviđa Dybalina pozicija, treba da igra bliže golu. Protiv Cagliarija ne bi bilo loše ovu prvu formaciju pokušati, dakle 4-3-3 samo sa defanzivnijim bekovima, dakle Licht i Evra ili bar jedan od njih, te Pjaca umjesto Dybale, neka odmori malo momčina...
Mislim da ce Dybala imati slobodnu rolu kao i do sad bez obzira na formaciju i gdje ga na grafici postave. Samo ce u nekim formacijama mozda biti oslobodjen onog spustanja duboko po loptu na nasoj polovici.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 20 sep 2016, 14:12

Nisam upratio nigdje, sta je sa Benatiom? Neka laksa povreda ili?

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 20 sep 2016, 15:07

LaVecchiaSignora je napisao/la:
musla je napisao/la:
slika
Mislim da ce Dybala imati slobodnu rolu kao i do sad bez obzira na formaciju i gdje ga na grafici postave. Samo ce u nekim formacijama mozda biti oslobodjen onog spustanja duboko po loptu na nasoj polovici.
Jedini nacin da se Dybala oslobodi vracanja po loptu jeste dovodjenje apsolutnog WC igraca u vezu ili mijenjanje formacije na 4231 sa Pjacom i Cuadradom po stranama dok bi Higuain radio ono sto najvise voli tj napadao prostor kog bi imao na pretek jer razliku i prostor na terenu cine i stvaraju igraci dobri u 1-1 situacijama a Pjaca i kolumbijac su tu fantasticni.
Medjutim nema od toga nista. Alegri bi se sa Barcelonom branio od Rome npr. Juventus ce i dalje biti ekipa koja prvobitno sprijecava druge da igraju fudbal.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 20 sep 2016, 15:31

Mislim da nisi upravu, Allegri je trener kojem je inace omiljena formacija i igra sa trequartistom ali je nije mogao igrati radi nedostatka glavne karike u toj formaciji - trequartiste. I jedan od njegovih glavnih zahtjeva je bilo dovodjenje istog gdje nismo uspjeli dovesti Draxlera a ni ove godine nismo bas doveli tacno tog igraca. Mislim da ce u buducnosti sigurno probati nekako da igra sa 4 pozadi kao sto je i prije dvije sezone gdje mu je Vidal igrao na poziciji ofanzivnog veznog a sad bi to mogao biti Dybala ili Pjaca sa nekim brzim protokom lopte izmedju linija i stvaranju sansi za Higuaina.

Ali otom-potom sve ce nam se pokazat :D

Moja neka zelja je Pjaca iza Higuaina i Dybale (4-3-1-2) koja bi se lahko mogla transformisati u 4-3-3 na terenu kad je to potrebno.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 sep 2016, 15:38

Marvin je napisao/la:
LaVecchiaSignora je napisao/la:
musla je napisao/la:
slika
Jedini nacin da se Dybala oslobodi vracanja po loptu jeste dovodjenje apsolutnog WC igraca u vezu ili mijenjanje formacije na 4231 sa Pjacom i Cuadradom po stranama dok bi Higuain radio ono sto najvise voli tj napadao prostor kog bi imao na pretek jer razliku i prostor na terenu cine i stvaraju igraci dobri u 1-1 situacijama a Pjaca i kolumbijac su tu fantasticni.
Medjutim nema od toga nista. Alegri bi se sa Barcelonom branio od Rome npr. Juventus ce i dalje biti ekipa koja prvobitno sprijecava druge da igraju fudbal.
...uključujući minimalno 2 ili 3 def.vezna u postavi pored 4 ili 5 odbrambenih igrača.
Ali to je Italija i nema se tu šta dalje razglabati.
u ovoj ligi su mnogi pokušaji nekakve ofanzivne, dopadljive igre završavali otkazima i zaostacima od po 20,30 bodova na kraju sezone (Garcijina Roma, Mancinijev Inter..)
Postoji nešto što se zove Juve style, i nema nam druge, mi čak i kad poludimo pa damo 2,3 gola u kratkom periodu, jednostavno ne znamo odigrati utakmicu do kraja (Carpi prošle sezone, Sasuolo ove sezone,Viole prije tri godine, Bayern prošle godine...)
Takva je liga, i mi smo se decenijama prilagodili PRVENSTVENO tome, a ovo u što se pretvorio evropski fudbal ,a talijanski ga nije ispratio, to je drugi par opanaka.
Ipak kod "nas" su borielo,toni,di natale...ikone lige a u evropi ne bi mogli biti zamjena dembi ba jbg.
ALi tu je opet poznati finan.problem, kad cavani,verati, silva, zlatan odose igrat francusku ligu iz te naše "najbolje" lige na svijetu...
Već odavno je i njemačka postala mamac, španija i engleska su evropska unija za nas a mi se i dalje kunemo u talijanštinu a prvi napadač repke igra kinesku ligu...a porto, bayer, sporting...su već odavno nepremostive prepreke da se plasira u ligu šampiona mnogim "velikanima" talij.fudbala.

Forza Juve

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 sep 2016, 15:47

Kako selektivno pamćenje. :roll: :facepalm:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 sep 2016, 15:59

Ma nema problema sa Juventusom, to mi je način života, mene iskreno ne privlači ni trunku više ni manje bio to neki meč Serie B prije 10 godina ili onaj u Berlinu prošle godine, nervoza u stomaku je uvijek ista (maksimalna!!)...i dok je tako, osjećam se dobro, mlado :)

Više sam se osvrnuo na sunovrat nečega što je nekad bio strah i trepet u ervropskom fudbalu a danas je predmet šprdnje , a to je "talijanski fudbal".
U derbiju italije neki dan su nam u prvih 11 igrala TRI talijana,a znamo šta znači to Juventusu...

FORZA JUVE

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 20 sep 2016, 17:14

Niko da spomene da je Inter imao vise Italijana u prvih 11 od Juventusa , odavno se to nije desilo :)

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 20 sep 2016, 22:26

Vidio sam,bilo me sramota napisati:(
Sutra mislim da hernanes ide u prvih 11,max ga nahvali danas...
Khedira odmara, evra i benatia out. Rugani ce od prve minute,pretpostavljam i higuain...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 sep 2016, 17:46

http://www.juventus.com/media/native/in ... %20eng.pdf

Zvaničan izvještaj finansija za proteklu godinu. Oboren rekord u prihodima sa 387 miliona. Nakon svih troškova imamo plus od 4 miliona.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 21 sep 2016, 17:52

Statistika bi rekla da je dobit 78% veca nego prosle godine a u stvari veca je za "samo" 1.8m (prosle godine bila 2.3m a ove 4.1) :mrgreen: , i dug je porastao za 11m za razliku od prosle finansijske godine.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 sep 2016, 11:32

Platis ga 90 miliona a on i dalje ima par kilograma viska, nije doveden da bi zabijao Sassoulu i Cagliariju

slika

Tek treba da se pokaze kao dobra kupovina

Mislim da je red da protiv Palerma napokon zaigramo u plavim dresovima :kafa:
Don't believe the hype.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 22 sep 2016, 12:02

Je li se zna nešto novo za Gigia i njegov izlazak sinoć, povreda? odsustvo? (osim onog što je Alegri rekao da je to bio "samo udarac").
Hvala

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 22 sep 2016, 12:53

imal iz Tuzle ili okolike da ide za Zagreb na tekmu, imamo 2 mejsta slobodna u autu, može i pp ?
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 sep 2016, 14:06

dinoo je napisao/la:Je li se zna nešto novo za Gigia i njegov izlazak sinoć, povreda? odsustvo? (osim onog što je Alegri rekao da je to bio "samo udarac").
Hvala
Jos se ne zna konkretno
Gigi Buffon che ieri è stato sostituito da Neto nel secondo tempo. Infatti, il capitano bianconero ha accusato un problema fisico e dovrà essere sottoposto ad accertamenti.
Don't believe the hype.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.