Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 26 sep 2016, 12:13

shzna je napisao/la:
FaustinoAsprilla je napisao/la: usput sam gledao i zelju na areni , ono sto je komentator reako da je glavni sudac svirao offside na svoju ruku , mislim da je covjek svirao faul u napadu koji je bio . valjalo bi ako ima snimka da vidimo sta signalizira .
Nije tačno, signalizirao je ofsajd, kasnije je podigao ruku u znak izvinjenja.
onda je do mene :D

vrlo čudno i glupo od strane suca da se izlaže nepotrebnom riziku u takvoj situaciji .

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 26 sep 2016, 14:01

NFSBIH kao da nije u interesu da nabave sistem za snimanje utakmica, jasno je da klubovi to sami ne mogu, uostalom to donekle i nije u nadleznosti kluba vec sudijske komisije NFSBIH i samog saveza.
Postoje sistemi koji kostaju i po par stotina hiljada maraka, za 12.klubova - stadiona vjerujem da ih nebi izaslo vise od pola miliona KM, sa druge strane profitirali bi i klubovi ali i savez i nebi se trebale onda praviti ceke oko stadiona sudijama.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 26 sep 2016, 14:09

Treba biti realan i objektivan od portala, medija, saveza ,forumaša pa nadalje i jedino tako se može dignuti kvalitet suđenja kolko, toliko. Ja sam mišljenja da treba portal uvesti rubriku pogreške suđenja xx kola prema procjeni forumaša. PA da se fino objeve greške pa i na taj način prozivati sudce ali relano bez obzira koji klub je u pitanju.Mi možemo bolje i kvalitetnije ako želimo analizirti neki offside, penal itd. nego tamo onaj plaćenik na BHT-u. koji je već odavno obnevidio. Trenutno na ovome portalu samo se oglašavaju kad su u pitanju Sarajevski klubovi i tu kukanje počinje malo više realnosti za bolji BiH nogomet nebi škodilo.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 26 sep 2016, 14:19

ZrinjskiMostar je napisao/la:Treba biti realan i objektivan od portala, medija, saveza ,forumaša pa nadalje i jedino tako se može dignuti kvalitet suđenja kolko, toliko. Ja sam mišljenja da treba portal uvesti rubriku pogreške suđenja xx kola prema procjeni forumaša. PA da se fino objeve greške pa i na taj način prozivati sudce ali relano bez obzira koji klub je u pitanju.Mi možemo bolje i kvalitetnije ako želimo analizirti neki offside, penal itd. nego tamo onaj plaćenik na BHT-u. koji je već odavno obnevidio. Trenutno na ovome portalu samo se oglašavaju kad su u pitanju Sarajevski klubovi i tu kukanje počinje malo više realnosti za bolji BiH nogomet nebi škodilo.
Ma prijatelju dobra ti je ideja, mada ja mislim Mafija je to sve , njima su pare bitne samo da redovno uzimaju svako kolo! Danas Široki, iduce kolo Zrinjski, Vitez , pa onda Radnik . Jedino Želju pljačkaju konstatno od 1.kola,a Boro se na TV-u pravi lud i govori nije imao namjeru i sl. :plac:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 sep 2016, 14:25

Novo Panića dovest da komentira, on je sad nezavisan :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 26 sep 2016, 15:15

Trebali smo i mi Valjicu sacekusu u Sarajevu praviti, lose sudjenje i nas je i njih zakino....
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 sep 2016, 15:20

xavi26 je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Ne znam kako niste do sada shvatili da je BHT ne smije pljuvati N/FS BiH. Istovremeno prije svake emisije Boro se konsultje sa N/FS BiH šta smije reći. Tako da ovo što Boro priča nije njegovo mišljenje, nego mišljenje Saveza. Boro je inače veliki stručnjak, i odlično poznaje fudbalsku tematiku.
Boro veliki strucnjak!? :crazy: :crazy: :crazy:
To što ga neki poznaju samo preko televizije ( a na TV šta radi sam napisao u postu) ne znači da ga znaju kakav je čovjek i kakav je poznavaoc fudbalske igre.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 26 sep 2016, 15:27

Previse kmecite za sudjenje, tipican nas mentalitet da je uvijek neko drugi kriv..
Sto se ne fokusiramo na nase klubove kojj igraju katastrofalno..
jesu nam sudije krive sto i u Evropi nam ljudi po sedam golova uvaljuju i ne mozemo prvo kolo protiv ekipa sa Malte proci.
Gresaka naravno ima, ali ih ima i u finalu Lige Prvaka, Svjetskom prvenstvu itd.
Ovdje se godinama mesarski fudbal igra, svi u pet deka nigdje smislene akcije s glave, tri i po hiljade najveca posjeta kola i vama sudjenje najslabija karika lige 12
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 26 sep 2016, 15:27

Osttribine je napisao/la:A jel bilo kakvo priopcenje od jutros, nisam u toku, i da, jesu li i sudije izazivale nerede pa ste ih pokusali zivota lisiti ?
Otkud znaš da su navijači Širokog napali Valjića? Prije da su pitari!
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 26 sep 2016, 16:07

maxmore je napisao/la:
Osttribine je napisao/la:A jel bilo kakvo priopcenje od jutros, nisam u toku, i da, jesu li i sudije izazivale nerede pa ste ih pokusali zivota lisiti ?
Ma jesu horde 100% :urnebes: :urnebes:
ZZ

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 26 sep 2016, 16:27

moj uzor-S.G je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
Ma jesu horde 100% :urnebes: :urnebes:
Ma ja pitarska posla. Namazani do jaja. :urnebes:
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 26 sep 2016, 16:46

Vidim da su sudije na zadnjih par postova glavna tema, pa cu dati svoj sud o tome. Za mene licno, najbolji sudija je Ognjen Valjic. On i kad navlaci ne navlaci ofirno, al sve u svemu sudi odlicno. Dalje bih naveo Darka Obradovica iz Stoca, koji je takodje dobar sudija al ga izgleda nema ko gurati da dobije Fifa znacku. Bjelica, Skakic i Jakupovic sude po direktivama i oni su skloni svim ovozemaljskim marifetlucima. Sejcam se kolko je ovdje pisano da je Skakic sudija FKS-a pa nas covjek masakrira u Sirokom prosle godine. Peljtu i Ticica necu komentarisati to su Salemovi pijuni i ne znam na osnovu cega Peljto dobi Fifin znak. U red korektnih stavio bih jos Bandica iz Gruda i Zivkovica iz Orasja.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 26 sep 2016, 17:10

Elvis Mujic jedini ima damu i autoritet !
Sudija kojeg u najvecoj mjeri postuju svi igraci iz lige.

Steta sto se on tesko probija na celo kod saveza, jer mu posao po nacionalnom kljucu kvari ovaj iz Bihaca u kojeg ulazu vec duzi niz godina, a vrijeme pokazuje da ga neosnovano trpaju
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 26 sep 2016, 17:12

esprit24 je napisao/la:Vidim da su sudije na zadnjih par postova glavna tema, pa cu dati svoj sud o tome. Za mene licno, najbolji sudija je Ognjen Valjic. On i kad navlaci ne navlaci ofirno, al sve u svemu sudi odlicno. Dalje bih naveo Darka Obradovica iz Stoca, koji je takodje dobar sudija al ga izgleda nema ko gurati da dobije Fifa znacku. Bjelica, Skakic i Jakupovic sude po direktivama i oni su skloni svim ovozemaljskim marifetlucima. Sejcam se kolko je ovdje pisano da je Skakic sudija FKS-a pa nas covjek masakrira u Sirokom prosle godine. Peljtu i Ticica necu komentarisati to su Salemovi pijuni i ne znam na osnovu cega Peljto dobi Fifin znak. U red korektnih stavio bih jos Bandica iz Gruda i Zivkovica iz Orasja.
A Tomo Cuic? :)
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 26 sep 2016, 17:28

Ja nisam rekao da se uvijek steli istim klubovima, samo je evidentno da je suđenje na katastrofalnom nivou. Istina je da se sarajevskim klubovima navlači više nego ostalim, može se ljutiti ko hoće ali je tako. Doduše, velikim se uvijek navlači, to je u svakoj ligi tako. Primjer su Man utd, Juve, Real, Barca... ponekad se istina i protiv njih sudi, rijetko ali se desi. Ne znam jeste li upućeni ali Mladosti su za cijelu prošlu sezonu i ovih 10 kola svirana 2 penala! 2 u 40 kola, mislite da je slučajno? Na utakmicama Mladosti protivnik je samo jednom dobio crveni karton u isto 40 utakmica. Provjerite slobodno. Ne kukam zbog Mladosti, nebitno je to, bitno je da su sudije najveća rana BH fudbala, zbog njihovih odluka nijedna sezona nije regularna. Sad će neko reći griješe i vani, i to je istina. Ali kako to da ni jedanog našeg sudije nema ni na mapi kad se sudi LP, EL, evropsko ili svjetsko prvenstvo, kvalifikacije ili bilo šta? Dobiju neko pretkolo ili totalno nebitnu utakmicu i to je to. To je dokaz njihovog neznanja ali i pokvarenosti saveza jer to svjesno tolerisu i znamo svi i da kroje rezultate. Smanjili smo ligu, uslove na stadiona podizemo, ali dok se ne rijesi suđenje nema nam naprijed i sve nam je uzalud.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 sep 2016, 20:48

Peljto je najgori sudija kojeg je Bosna ikad imala. Fuj.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 26 sep 2016, 20:53

Ja ne znam gdje je nestao onaj Kaljanac, meni je on jedini PS sudija u BiH. 50-50, sudice penal u 95 za goste bez imalo ustrucavanja

Elcor
Kontakt:

Post Postao/la Elcor » 26 sep 2016, 22:31

Addict je napisao/la:Ja nisam rekao da se uvijek steli istim klubovima, samo je evidentno da je suđenje na katastrofalnom nivou. Istina je da se sarajevskim klubovima navlači više nego ostalim, može se ljutiti ko hoće ali je tako. Doduše, velikim se uvijek navlači, to je u svakoj ligi tako. Primjer su Man utd, Juve, Real, Barca... ponekad se istina i protiv njih sudi, rijetko ali se desi. Ne znam jeste li upućeni ali Mladosti su za cijelu prošlu sezonu i ovih 10 kola svirana 2 penala! 2 u 40 kola, mislite da je slučajno? Na utakmicama Mladosti protivnik je samo jednom dobio crveni karton u isto 40 utakmica. Provjerite slobodno. Ne kukam zbog Mladosti, nebitno je to, bitno je da su sudije najveća rana BH fudbala, zbog njihovih odluka nijedna sezona nije regularna. Sad će neko reći griješe i vani, i to je istina. Ali kako to da ni jedanog našeg sudije nema ni na mapi kad se sudi LP, EL, evropsko ili svjetsko prvenstvo, kvalifikacije ili bilo šta? Dobiju neko pretkolo ili totalno nebitnu utakmicu i to je to. To je dokaz njihovog neznanja ali i pokvarenosti saveza jer to svjesno tolerisu i znamo svi i da kroje rezultate. Smanjili smo ligu, uslove na stadiona podizemo, ali dok se ne rijesi suđenje nema nam naprijed i sve nam je uzalud.
Bravo!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 27 sep 2016, 08:51

Pappy je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Ne znam kako niste do sada shvatili da je BHT ne smije pljuvati N/FS BiH. Istovremeno prije svake emisije Boro se konsultje sa N/FS BiH šta smije reći. Tako da ovo što Boro priča nije njegovo mišljenje, nego mišljenje Saveza. Boro je inače veliki stručnjak, i odlično poznaje fudbalsku tematiku.
Boro veliki strucnjak!? :crazy: :crazy: :crazy:
To što ga neki poznaju samo preko televizije ( a na TV šta radi sam napisao u postu) ne znači da ga znaju kakav je čovjek i kakav je poznavaoc fudbalske igre.
neka pocne misliti svojom glavom ili neka napusti emisiju, ovako se samo blamira....
Volim te Bosno!!!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 27 sep 2016, 10:37

maxmore je napisao/la:
Posto poznajem jednog od sudija, znam iz prve ruke da je vec unutra u stadionu bilo naguravanja sa sudijama, a ovo poslije se desilo valjda ovako kako Valjic kaze ili ti imas opet neku verziju uskobrijeskog puka gdje su sudije krive ili sta li vec ili pitari koji su vec uveliko tada ispraceni sa Pecare.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []