Iščupali smo se iz sivila, debelo smo se isčupali.
Poslije ovih 5 kola pod palicom Petrovića, napokon se vratilo povjerenje na svim poljima, koje je nedostajalo. Pored povjerenja, popravio se i odnos prema svetom dresu, pa je tako lijepo vidjeti igrače kako trče jedni drugima u zagrljaj poslije pogotka, dok u isto vrijeme Slavko "pleše" kao na bobama uz aut liniju - neprocjenjivo!
Koliko god te stvari nekome izgledale trivijalne, zapravo su odraz ljubavi, želje i htijenja, i vraćaju navijačima želju da dođu na Grbavicu i sudjeluju u tome. Frustriralo me danima Lendrićemo čupanje šorca i negodovanje kada ne dobije loptu, Bekrićevo pričanje u nedogled sa sudijama koje izgleda prolazi samo još u našoj ligi, i druge ružne scene koje ne priliče igraču koji na prsima nosi sveti grb. Slavko je uveo red i disciplinu, i to je ono što me najviše raduje.
Igra je nadošla kroz tu disciplinu, pogotovo u fazi odbrane i tu moramo biti itekako zadovoljni. Napad će isto tako nadoći veoma brzo, s tim da se čeka i Blagojević da dosegne svoj vrhunac, da odigra napokon partije na koje nas je navikao, a trenutno je na 20% od toga - znači da prostora ima još mnogo. Neko je prije pisao o našoj lijevoj strani, a i tu očekujem da Križman "povuče" mnogo kada bude u potpunosti spreman, a onda ćemo imati balans na obje strane, i Lendrića/Nikolića koji mogu zabiti svakoj ekipi.
O Miroslavu neću mnogo, osim da ne pamtim igrača u Želji koji je za kraće vrijeme stekao veće poštovanje. Zaslužio je to svojim igrama, a takav igrač da ovakve partije pruža u Dinamu, na ljeto bi otišao za 7-8 miliona, bez puno natezanja. Naša liga nažalost nije u stanju tako da ga proda, te se iskreno nadam da ćemo izboriti Evropu ove godine, gdje će on doživjeti svoj bljesak i donijeti nam novu finansijsku injekciju. Vjerujem da bi svi bili presretni da ga zadržimo, ali po meni je to ravno naučnoj fantastici.
Sto se tiče posjete, iz kola u kolo po medijima kruže priče kako je Grbavica najposjećenija, i to dovoljno govori samo za sebe. Ja lično, da sam zadovoljan - i nisam, ali defitivno igra i mjesto na tabeli diktira posjetu, koja bi se mogla uduplati ukoliko se uspijemo probiti u top 3, a onda nas tito neće zaustaviti.
Žao mi je što se nije počelo sa Istokom, te se nadam da će čim prije, jer je to nešto što nam ne smije izmaći iz ruku.
Protiv Radnika očekujem ludu sreću i 0:1 u 90' a onda ide uranjeno plavo proljeće!