FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 27 sep 2016, 20:58

Pa kako onda biraju izvodjaca radova ako nemaju para !? :D
Sta klub dobiva tim sto ce izabrati najboljeg ponudjaca, te ga na kraju izraditi? onda firma ima zakonsko pravo tuziti klub i traziti nadoknadu stete, ti si novinar i normalno je da imas vise izvora iz kojih uzimas informacije, taj tvoj izvor bi onda trebao biti neko direkt iz kluba koji 100% zna o cemu prica, u sta sumnjam zbog meni poznatih relacija i odnosa.
Ja sam jos prije mjesec dana napisao da je klub dobio finansijsku injekciju koja je bila prijeko potrebna, a ista ce biti preusmjerena na gradnju istocne tribine te sminkanju reflektora.
Naprosto mi zvuci nevjerovatno za povjerovati da bi se celni ljudi kluba igrali sa tim, sa druge strane nakon sto je Siljak izjavio da je za gradnju skupljeno tek polovina novca, ostao sam bukvalno zatecen, par dana nakon toga pricao je drugu pricu interno ...
Mislim da od svega nema nista i da bi se sa gradnjom same tribine trebalo poceti krajem oktobra, prica koja se plasira sa jedne strane jeste nista drugo nego da se javno ne kaze da je finansijska zatvorena, zbog eventualno novih donacija, dok sa druge strane ona negativna sluzi za podapinjanje sadasnjim ljudima u klubu, treceg jednostavno nema, u sta cemo se svi uvjeriti veoma brzo.

Samo bih se nadovezao na jucerasnju pricu kako se navodno brani novinarima da rade svoj posao, kako nisu u stanju uzimati izjave jer im se brani, kako ovo kako ono, danas sam sjedio sa vasim kolegom koji mi je ispricao neku trecu pricu sa vama kao portalom u pozadini, on kao veliki Zeljovac i novinar prati Zelju bez ikakvih problema, preko klupskog PR-a dogovara sve, jer sve ide preko njega, sto je i savsim normalna pojava i za pohvalu, a dokaz tome jesu novinarski clanci koji iz dana u dan izlaze na portalima, evo i ovaj Petrovicev od danas ...
Pa mi nije jasno kako se niko ne zali na bilo sta, samo "vi", ocito da bi trebali malo relaksirati neke stvari, te bi ti ponovo trebao poceti pratiti Zelju kao sto si to radio dok je Amar bio u klubu, nisi bez razloga bio Amarov omiljeni novinar :D
Petrović za ##### : Da li je malo osvojiti devet bodova u pet utakmica?

Fudbaleri Željezničara neporaženi su već pet utakmica zaredom, računajući i Kup susret protiv Brotnja, a prema riječima šefa stručnog štaba Slavka Petrovića želja da je istim nepobjedivim ritmom ekipa nastavi i u Bijeljini gdje će u subotu Plavi igrati protiv Radnika.

Povreda Jahića

Za portal ##### Petrović je govorio o ovom meču, predstojećem derbiju, navijačima, ali i o samom uređenju kluba.

- U Bijeljini će igrati dvije moje ekipe. Moj aktuelni klub Željezničar i Radnik u kojem sam proveo sjajne momente u prošlosti. Neće nam biti lako jer je Radnik jedna od najspremnijih ekipa u ligi. Već osam prvenstvenih utakmica su bez poraza što dovoljno pokazuje o kakvoj se ekipi radi. Prošle godine, kada sam ih ja vodio, radili smo na defanzivi, a ove sezone je urađeno dosta na ofanziva, pa je Radnik postao jedna od najjačih ekipa u ligi - rekao je Petrović.

Od kada je preuzeo tim sa Grbavice Petrović je osvojio osam bodova iz četiri utakmice. U Bijeljinu, kako sam ističe, Željo ide da ne izgubi, što je stav koji ne priliči najtrofejnijem bh. klubu koji je već u solidnom bodovnom deficitu.

- Osvojiti bod u Bijeljini, odnosno devet bodova u pet utakmice u ovakvoj situaciji je puno, a ne malo. Ja ne živim od imena Željezničar. Niko ne živi od starog imena. Ko je Mladost? Ko je Krupa? To su sve manje poznate ekipe, ali su ispred nas na tabeli. I oni igraju fudbal i mislim da ovo stanje na tabeli nije slučajno, već je plod svega što se do sada u ovoj sezoni uradilo. Kako u Željezničaru, tako i u ostalim klubovima - istakao je trener Plavih.

Poslije Radnika slijedi prvenstvena pauza, a onda fudbalere Željezničara očekuje veliki derbi protiv Sarajeva.

- Na Koševu će se sastati dvije ekipe koje imaju najzvučnija imena. Ako oba tima ostanu neporažene nakon predstojećeg kola, onda će to biti i mamac za publiku, te zbog toga očekujem pun stadion i dobru atmosferu. Mnogi me pitaju za Boccaccinija, Radinovića, Stanića i Šećerovića da li ću ih poštediti zbog toga što imaju po dva žuta kartona. Moj odgovor je jasan. Ne gledam na drugu, treću, petu utakmicu, već samo na predstojeću. U Bijeljini će igrati najbitniji, najbolji i neće biti manipulacija - kategoričan je Petrović koji je dodao da u ovom trenutku ne može računati samo na Sanela Jahića koji sutra (srijeda) ima dodatno snimanje.

Dnevni izvještaj

Petrović ističe da je "izuzetno zadovoljan navijačima kluba koji su iako ekipa ne stoji baš najbolje na tabeli i dalje vjerno uz klub".

- Ekipi puno znače navijači. Ali i uređenje i funkcionisanje kluba koji je na strahovito visokom nivou organizacije. Zna se ko šta radi i ko treba da radi. Recimo, svaki uposlenik mora da piše dnevni izvještaj šta je taj dan radio i da to redovno šalje odgovornom licu. Željo je sigurno, ne samo u BiH, već i na Balkanu jedan od najorganizovanijih klubova. Znam to jer čitav dan sam na stadionu, sve vidim i sve je maksimalno profesionalno - kaže za kraj razgovora Petrović.
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 27 sep 2016, 21:38

Neandertalac je napisao/la:
Monci je napisao/la:Ja kažem ono što znam trenutno, a to je da mu se niko ne mješa. Meni je to najvažnije. Takođe imam osjećaj da ovaj trener ima karizmu i da nikome ne pada na pamet da mu se mješa u posao(osim onih koji su uz njega, ali i oni oprezno sugerišu). Sa druge strane nabijem na racku trenera(e) koji klepe ušima i dopuste da im neko drugi kreira taktiku i odlučuje ko će igrati i koga dovesti.
U svakom slučaju teško je ovo gradivo, i mnogo sreće treba da oo igrača doneeš pravu odluku. Pa u svakoj generaciji propadne ih 20, amožda jedan ili dva naprave nešto, ali opet kažem možda. Gledj Želju kroz istoriju. Koliko je igrača prošlo kroz sve kategorije, a koliko je od njih napravilo sjajne karijere, i na kraju koliko ih je "klubskih legendi" mislim onih pravih? Na jednu ruku da ih prebrojiš...a sjećamo se talenata, od šljake, blata pa i prve ekipe....sa štelama i bez, sa protekcijama ili bez njih....kad hoće hoće, a kad neće nemože i na glavu da se nasadiš
U pet deka smo sa misljenjem. Samo bih malo to nabijanje malo korigovao. Jedna od najvecih legendi kluba kaze Odi; Oda zasto pustis da ti dovode igrace, na kraju ces ti biti kriv. A on onako fin, samo slegne ramenima, kao nema veze. Jako fin cova.
Da ne pricamo sada dalje sta i kako je bilo, ne bi bilo konstruktivno nimalo.
Slavko trenutno, slazem se. Rekao sam svoje kao i ti.

Poenta mojih postova o mladima je strategija kojoj se klub u buducnosti mora okrenuti, zelio to ili ne. Znaci prije bih da `fulimo` sa mladim igrac iz naseg pogona nego sa nekim igracem sa strane. Suma sumarum to je to, sva sustina. Ok dovesti tri igraca godisnje, neka budu i skupi a bar znas u sta ulazes a sa njima mladi samo mogu biti bolji. Pa ces nekada od tri pogoditi jednog a nekada dvojicu. Svu trojicu, jako tesko ali i to je rizik koji moramo shvatiti i prihvatiti.
Trenutno imamo samo odluke `trenera`, i to je to. Kazu da valja stavio bi ga. Pa daj da ga svi vidimo, ili njih valjaju li pa da donosimo sud. Dajte djeci sansu na terenu, a ne ovako, malo klupa, malo posudba i na kraju; nije dobar u glavi, imao je sansu ali jede cips i pije kolu. Samim tim degradira se rad cijelog imladinskog pogona, strucnosti trenera itd, itd...
Nadam se da se slazes.
Da bi bio odličan trener ne možeš biti fin...moraš biti fakin i đubre, i što si gori svi te više cijene. Žao mi je Ode, i ja ga gotivim, ali po meni limitiran je i nije baš veliki trenerski kapacitet. Drugo, ja nisam pristalica da igraju naša djeca, nisam niti za to da igraju i igrači sa strane....ja sam pristalica da isključivo igraju najbolji, odnosno najperspektivniji, al uvijek oni koji mogu donijeti rezultatski iskorak, kao i iskorak u kvaliteti igre. Mi kao najtrofejniji klub u Bosni težimo stalno uspjesima, a uspjeha sa eksperimentisanjem i gledanjem kroz prste našoj djeci koji će "možda" nešto napraviti sigurno neće biti. Ja samatram da trenutno imamo trenera koji će forsirati mlade igrače, ali pod uslovom da oni to zasluže, i nikako drukčije. Profesionalni smo klub (mada mnogi ne misle tako) i uvijek moraju igrati samo najbolji, ma kako se zvali, čija djeca bili, i koliko godina imali.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 sep 2016, 22:10

Monci je napisao/la:
Monci je napisao/la:Ja kažem ono što znam trenutno, a to je da mu se niko ne mješa. Meni je to najvažnije. Takođe imam osjećaj da ovaj trener ima karizmu i da nikome ne pada na pamet da mu se mješa u posao(osim onih koji su uz njega, ali i oni oprezno sugerišu). Sa druge strane nabijem na racku trenera(e) koji klepe ušima i dopuste da im neko drugi kreira taktiku i odlučuje ko će igrati i koga dovesti.
U svakom slučaju teško je ovo gradivo, i mnogo sreće treba da oo igrača doneeš pravu odluku. Pa u svakoj generaciji propadne ih 20, amožda jedan ili dva naprave nešto, ali opet kažem možda. Gledj Želju kroz istoriju. Koliko je igrača prošlo kroz sve kategorije, a koliko je od njih napravilo sjajne karijere, i na kraju koliko ih je "klubskih legendi" mislim onih pravih? Na jednu ruku da ih prebrojiš...a sjećamo se talenata, od šljake, blata pa i prve ekipe....sa štelama i bez, sa protekcijama ili bez njih....kad hoće hoće, a kad neće nemože i na glavu da se nasadiš
U pet deka smo sa misljenjem. Samo bih malo to nabijanje malo korigovao. Jedna od najvecih legendi kluba kaze Odi; Oda zasto pustis da ti dovode igrace, na kraju ces ti biti kriv. A on onako fin, samo slegne ramenima, kao nema veze. Jako fin cova.
Da ne pricamo sada dalje sta i kako je bilo, ne bi bilo konstruktivno nimalo.
Slavko trenutno, slazem se. Rekao sam svoje kao i ti.

Poenta mojih postova o mladima je strategija kojoj se klub u buducnosti mora okrenuti, zelio to ili ne. Znaci prije bih da `fulimo` sa mladim igrac iz naseg pogona nego sa nekim igracem sa strane. Suma sumarum to je to, sva sustina. Ok dovesti tri igraca godisnje, neka budu i skupi a bar znas u sta ulazes a sa njima mladi samo mogu biti bolji. Pa ces nekada od tri pogoditi jednog a nekada dvojicu. Svu trojicu, jako tesko ali i to je rizik koji moramo shvatiti i prihvatiti.
Trenutno imamo samo odluke `trenera`, i to je to. Kazu da valja stavio bi ga. Pa daj da ga svi vidimo, ili njih valjaju li pa da donosimo sud. Dajte djeci sansu na terenu, a ne ovako, malo klupa, malo posudba i na kraju; nije dobar u glavi, imao je sansu ali jede cips i pije kolu. Samim tim degradira se rad cijelog imladinskog pogona, strucnosti trenera itd, itd...
Nadam se da se slazes.
Da bi bio odličan trener ne možeš biti fin...moraš biti fakin i đubre, i što si gori svi te više cijene. Žao mi je Ode, i ja ga gotivim, ali po meni limitiran je i nije baš veliki trenerski kapacitet. Drugo, ja nisam pristalica da igraju naša djeca, nisam niti za to da igraju i igrači sa strane....ja sam pristalica da isključivo igraju najbolji, odnosno najperspektivniji, al uvijek oni koji mogu donijeti rezultatski iskorak, kao i iskorak u kvaliteti igre. Mi kao najtrofejniji klub u Bosni težimo stalno uspjesima, a uspjeha sa eksperimentisanjem i gledanjem kroz prste našoj djeci koji će "možda" nešto napraviti sigurno neće biti. Ja samatram da trenutno imamo trenera koji će forsirati mlade igrače, ali pod uslovom da oni to zasluže, i nikako drukčije. Profesionalni smo klub (mada mnogi ne misle tako) i uvijek moraju igrati samo najbolji, ma kako se zvali, čija djeca bili, i koliko godina imali.
Ok, tvoje misljenje. Postujem. A opet bih malo oko ovoga sto si napisao, ide nam fino ova prepiska :-)

Limitiran. Vodimo se cinjenicama, samo to trazim.
Taj `limitirani`, sa `limitiranom` ekipom, sa djecom koja ce `mozda` nesto napraviti, viceprvak, do zadnjeg kola u igri za titulu i vjerujem da nije bilo `guranja` nekih drugih da bi bili prvaci. Onda u europi odigra iznad svih očekivanja, prodje ekipu koja kasnije nije imala poraza nekih 30 kola, tako nesto, ispadne od ekipe ciji je budzet deset puta kao nas. Lupam to deset, ali da su miljama ispred nas to niko ne moze osporiti.
A mi svi ponosni, dizemo ` limitiranog` u nebesa.
Donese nam bruku para. Afirmise igrace. Naravno ne samo on, pored njega zasluge idu svima koji su involvirani u taj proces.

Dalje. Dovedes Odi Livaju, Diatu, Mladenovica, Jocu i ostale. Otjeras Stanu, Benju, Hasanovica. Da otjeras, ovo mozemo i raspraviti kasnije ako pozelis.
Prodas jesnog od najboljih Baju, koji je iako desetine puta osporavan radio cuda na terenu. A jos djecak.

Zakljucak; Nije Odovic limitiran nego su ga drugi ogranicili ili kako ti kazes; limitirali.

Dalje. Igraju uvijek najbolji i najperspektivniji. Oni koji zasluze.
Od te ekipe poznate pod kako smo ih zvali; nasa djeca, Baja i Amir rekordni transferi ( Zuban, zapamti, mozda nam zatreba) Memija, Dado, Beganovic, Veca kuca uveliko na vrata prve postave.
Zakljucak; nasa djeca su itekako veliki potencijal, i to u velikom broju, tj nasa skola itekako ima uspjeha tj znaju sta rade.

Mladi su na neki nacin zrtva te nase politike. Dovedeni igraci nisu bili dovoljno kvalitetni, nisu bili najspremniji, nisu bili najbolji i nisu mogli donijeti rezultat.
Ja sam pisao o ovome kada se to desavalo, upozoravao, ali nisam shvacen ozbiljno i vec tada su me poceli `usutkavat`. Imaju postovi, da se lako provjeriti.
Posto su novi bili takvi kako sam ih opisao, svi su ocekivali da ova nasa djeca nastave sa dobrim igrama i da budu nosioci igre. Medjutim taj teret je bio prevelik. Mi smo se raspali vec i prije prvog poraza, jednostavno je kreirana takva atmosfera. 70 utakmica u takmicarskoj godini nije malo ni za igrace iz liga petice a kamoli za golobrade mladice koji su x utakmica igrali pod injekcijama. Memija i Dado pogotovu. Odlazi Oda, oni ostaju i bivaju gurnuti u drugi plan.

Nekih 30_ak igraca je dovedeno, najboljih, najspremnijih, najperspektivnijih i bili su `forsirani`.
Jesu li bolji od nase djece?

Svi vidimo gdje nas je to dovelo. Sreca nasa pa Petrovic za kratko vrijeme napravi malo cudo, trznu ekipu, pa su se ljudi koji su najveci krivci sakrili iza njega, kao iza velikog, celavog kisobrana. Bez ikakve odgovornosti za nacinjenu stetu.

A slazem se da trebaju igrati najbolji uz ono sto sam pricao da moramo imati dva tri nasa `produkta` u ekipi, htjeli mi to ili, bili oni bolji od stranaca ili ne.

Zadovoljstvo mi je ovako fino pricati sa tobom, kolega @ Monci.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 27 sep 2016, 22:30

Ne slažemo se mi ali lijepo diskutujemo....mislim da kratko gledaš...niti je trener niti je ekipa jedna polusezona, ili sezona i jedan izlazak u Europu. Moramo imati stateški pristup na bar 4 godine. Pa jbt Wenger je trener 20 godina, Ferguson i više bio, ima još primjera da ne nabrajam. Uzmi kod nas neku Mladost ( uz dužno poštovanje) i vidiš šta trener sa godinu i po sistema napravi...Po meni ja bi sa Mrvicom dogovorio odmah na dugi rok, svima jasno dao do znanja, trpio možd i neke lošije rezultate, ali imao strategiju. Pa jesu li to titule, ili samo Europa, ili samo proizvodanja i prodaja djece, ali SISTEM je nešto što nam fali. Mene ne zanima ko donosi rezultat, djeca ili stranci dok ja nasmijan napuštam Željine tekme. Po meni je to poneta, pa sa djecom ili bez. Naravno slađe je to kada imaš igrače koji srcem sve to osjećaju, ali nije preduslov. Evo Miro pruža i daje više od bilo koga a nije niti godinu dana tu....
Nadam se da razumiješ šta želim da kažem....

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 sep 2016, 22:48

Monci@ Evo vidis da se slazemo. I ja kazem da nam fali sistem, Amar ga je napravio, `neko` ga razvalio. :-)

Cinjenice, argumenti, fakti. To je bitno kolega. Ovo sta bi mi zeljeli, htjeli itd, to nije bitno. Mozemo se kako Amar kaze; napinjati ko` žabe, al` džaba kada ne znamo sta radimo.
I razumijem ja sta ti hoces reci, vjeruj. Samo u praksi to ne djeluje bas najbolje. Zasto, napisao sam u proslom postu, nadam se da ti mene razumijes.
Kao sto sam i na pocetku tog istog posta rekao, argumenti i činjenice a ne zelje i pozdravi.

Off; Al` se ispljuvasmo danas, estakvirulah :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 27 sep 2016, 23:24

Neandertalac je napisao/la:Monci@ Evo vidis da se slazemo. I ja kazem da nam fali sistem, Amar ga je napravio, `neko` ga razvalio. :-)

Cinjenice, argumenti, fakti. To je bitno kolega. Ovo sta bi mi zeljeli, htjeli itd, to nije bitno. Mozemo se kako Amar kaze; napinjati ko` žabe, al` džaba kada ne znamo sta radimo.
I razumijem ja sta ti hoces reci, vjeruj. Samo u praksi to ne djeluje bas najbolje. Zasto, napisao sam u proslom postu, nadam se da ti mene razumijes.
Kao sto sam i na pocetku tog istog posta rekao, argumenti i činjenice a ne zelje i pozdravi.

Ufff nemoj dalje odo spavat da ne kvarim diskusiju. Nemamo mi sistema odavno, a poslije rata sigurno. Željo nikada u svojoj istoriji nije imao upravu ispred ekipe. Uvijek je ekipa bila jača strana našeg Želje. Po meni ( a ne mora biti da se slažemo) od dolaska Grede i uspostavljanja sistema, po prvi put imamo upravu koja ide ispred ekipe. Iskreno meni je to drago, jer je lakše složiti ekipu, nego kvalitetne upravljačke strukture...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 sep 2016, 23:27

Mudro zbori Petrović, nema tu standardnih floskula 'mi smo Željo, mi uvijek idemo na pobjedu'. Nema te ekipe u ligi, pa i u regionu koja može najavljivati pobjede u Bijeljini, protiv jedne od najzdravijih ekipa u ligi gdje se radi sjajan posao. Prošle sezone su uzeli četiri boda protiv nas, vjerujem da će ovoga puta biti obrnuta situacija, mada su nam na Grbavici nabili kompleks kao niko.

Boccaccini, Radinović, Stanić i Šećerović se moraju čuvati kartona da ne bi propustili derbi, to posebno važi za prvu dvojicu.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 sep 2016, 23:41

Neka Stanića, to je dokaz da se isplati boriti, raditi, a ne pričati i mahalati. Mnogo me raduje njegov povratak, sumnjam da može biti onaj pravi, ali sad za sad je ok. Valjda je protiv Metalegea vidio kako jedan trenutak neopreznosti može da košta i da mu se slične greške neće ponavljati.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 sep 2016, 23:50

Monci je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Monci@ Evo vidis da se slazemo. I ja kazem da nam fali sistem, Amar ga je napravio, `neko` ga razvalio. :-)

Ufff nemoj dalje odo spavat da ne kvarim diskusiju. Nemamo mi sistema odavno, a poslije rata sigurno. Željo nikada u svojoj istoriji nije imao upravu ispred ekipe. Uvijek je ekipa bila jača strana našeg Želje. Po meni ( a ne mora biti da se slažemo) od dolaska Grede i uspostavljanja sistema, po prvi put imamo upravu koja ide ispred ekipe. Iskreno meni je to drago, jer je lakše složiti ekipu, nego kvalitetne upravljačke strukture...
Almir Gredic;

Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim.

Total nekih 5, 5 mill.

Koliko sada imamo na racunu? Imamo li ekipu za utroseni novac? Rezultate? Igrace koje cemo prodati da bi egzistirali?
U tome je i fol, sto se uprava nametnula da bude ispred ekipe.
Kvalitetne upravljacke strukture i nisu bas tako kvalitetno `upravljale`. Bar tako kazu argumenti ako se ja nisam sta zaHebao. Cinjenice kazu da nisam.
Da me ne shvatis pogresno i ja sam za ovu upravu i za sistem da se zna; ko kosi a ko vodu nosi. Ako me razumijes.

Slazem se da sutra nastavimo sa ovom finom diskusijom, zasto je kvariti, ima se sta procitati.

Laku noc kolega @Monci.

Virtu@ Ma Celo prica iskreno, nemamo mi sta kalkulisat, nama pobijeda treba. Ni bod nije los ali ako cemo dobiti komsije. Oba remija, pa jedino dobro sto nastavljamo niz neporazenosti, bodovno ne bas ajidealnije. O porazima ne vrijedi ni pricati jednostavno smanjen nam je manevarski prostor.
A fakat, Radnik iza Zrinjskog sigurno najnezgodnije gostovanje u ligi trenutno.
Bice gutavo u kost, pa ko koga.

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 sep 2016, 00:03

Ova uprava uopce nije ispred ekipe. Dobro moramo razmisliti o sistemu za buducnost jer cemo ovim tempom za par godina imati jako malo love. Pored toga jako bitna stavka je vracanja ljudi na tribine. Posljednja utakmica je pokazala da jako malo ljudi vjeruje ovoj ekipi i upravi. Ne dignemo li se na veci nivo bojim se da cemo imati vecih problema nego prije par godina.
Slavko i ekipa nekako moraju donijeti tri boda iz Bijeljine jer to bi nam koliko-toliko znacilo da ostanem medju prvih sest ekipa.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 28 sep 2016, 09:05

amazon je napisao/la:Ova uprava uopce nije ispred ekipe. Dobro moramo razmisliti o sistemu za buducnost jer cemo ovim tempom za par godina imati jako malo love. Pored toga jako bitna stavka je vracanja ljudi na tribine. Posljednja utakmica je pokazala da jako malo ljudi vjeruje ovoj ekipi i upravi. Ne dignemo li se na veci nivo bojim se da cemo imati vecih problema nego prije par godina.
Slavko i ekipa nekako moraju donijeti tri boda iz Bijeljine jer to bi nam koliko-toliko znacilo da ostanem medju prvih sest ekipa.
Mi cemo biti na konju kad ova uprava dodje u istu ravan sa ekipom. Nasu ekipu pravila je uprava i ako je ekipa losa automatski je uprava losa. Stice se dojam da pojedinci namjerno razdvajaju dva u nasem slucaju nerazdvojiva dijella, upravu i ekipu. Kako ih razdvojiti kad znamo da je uprava ili njeni pojedini clanovi po ustaljenoj proceduri sklapala igracku krizaljku. Mozemo govoriti o posebnim segmentima rada uprave i reci da su u nekim od tih odradili dobar posao ali nije posteno odvajati najvazniji segment od same uprave. Ko je bio na celu kluba kada je napravljen Plavi salon za deset godina ce novim generacijama biti beznacajno i nece se spominjati. Ko je bio na celu kluba kada smo nedavno karali ostale klubove spominjat ce se i za 50 godina. Koliko je ova uprava potrosila novca za tri godine bice beznacajan podatak ukoliko osvojimo dvije titule u ove dvije sezone.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 10:50

zeljoooooooooo je napisao/la:Iščupali smo se iz sivila, debelo smo se isčupali.

Poslije ovih 5 kola pod palicom Petrovića, napokon se vratilo povjerenje na svim poljima, koje je nedostajalo. Pored povjerenja, popravio se i odnos prema svetom dresu, pa je tako lijepo vidjeti igrače kako trče jedni drugima u zagrljaj poslije pogotka, dok u isto vrijeme Slavko "pleše" kao na bobama uz aut liniju - neprocjenjivo! :opaopa:
Koliko god te stvari nekome izgledale trivijalne, zapravo su odraz ljubavi, želje i htijenja, i vraćaju navijačima želju da dođu na Grbavicu i sudjeluju u tome. Frustriralo me danima Lendrićemo čupanje šorca i negodovanje kada ne dobije loptu, Bekrićevo pričanje u nedogled sa sudijama koje izgleda prolazi samo još u našoj ligi, i druge ružne scene koje ne priliče igraču koji na prsima nosi sveti grb. Slavko je uveo red i disciplinu, i to je ono što me najviše raduje.

Igra je nadošla kroz tu disciplinu, pogotovo u fazi odbrane i tu moramo biti itekako zadovoljni. Napad će isto tako nadoći veoma brzo, s tim da se čeka i Blagojević da dosegne svoj vrhunac, da odigra napokon partije na koje nas je navikao, a trenutno je na 20% od toga - znači da prostora ima još mnogo. Neko je prije pisao o našoj lijevoj strani, a i tu očekujem da Križman "povuče" mnogo kada bude u potpunosti spreman, a onda ćemo imati balans na obje strane, i Lendrića/Nikolića koji mogu zabiti svakoj ekipi.

O Miroslavu neću mnogo, osim da ne pamtim igrača u Želji koji je za kraće vrijeme stekao veće poštovanje. Zaslužio je to svojim igrama, a takav igrač da ovakve partije pruža u Dinamu, na ljeto bi otišao za 7-8 miliona, bez puno natezanja. Naša liga nažalost nije u stanju tako da ga proda, te se iskreno nadam da ćemo izboriti Evropu ove godine, gdje će on doživjeti svoj bljesak i donijeti nam novu finansijsku injekciju. Vjerujem da bi svi bili presretni da ga zadržimo, ali po meni je to ravno naučnoj fantastici.

Sto se tiče posjete, iz kola u kolo po medijima kruže priče kako je Grbavica najposjećenija, i to dovoljno govori samo za sebe. Ja lično, da sam zadovoljan - i nisam, ali defitivno igra i mjesto na tabeli diktira posjetu, koja bi se mogla uduplati ukoliko se uspijemo probiti u top 3, a onda nas tito neće zaustaviti.

Žao mi je što se nije počelo sa Istokom, te se nadam da će čim prije, jer je to nešto što nam ne smije izmaći iz ruku.

Protiv Radnika očekujem ludu sreću i 0:1 u 90' a onda ide uranjeno plavo proljeće! :kafa:
:thumbup:

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 11:09

Evo u Bijeljini vlada velika euforija pred utakmicu, kao onda za finale KUP-a kada su igrali, karte u prodaju pustaju jos u cetvrtak, dakle dva dana pred utakmicu a i Radnik poziva sve srednjoskolce na utakmicu, sto je svakako za pohvalu bit ce puna tribina :thumbup:

Na neke postove kasnije cu se osvrnuti nemam zivaca sad ...
1921'

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 sep 2016, 11:15

Vezano za ovo oko istoka.Poziv koji je klub objavio nije bio poziv za doatavljanje ponuda nego za izkazivanje ineteresa.Fino stoji na zvanicnoj.
Do sada je interes iskazalo 5-6 kompanija koje su preuzele svu dokumentaciju da bi mogli poslati odgovarajucu ponudu za izgradnju tribine.
Zainteresovane kompanije trebaju najkasnije do 29. septembra 2016. godine elektronskim putem na mail [email protected] ili putem pošte kontaktirati administraciju Kluba u svrhu preuzimanja aproksimativnog predmjera radova i projekta za izgradnju istočne tribine neophodnog za dostavljanje ponuda.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 11:24

SarajlijaTM je napisao/la:Vezano za ovo oko istoka.Poziv koji je klub objavio nije bio poziv za doatavljanje ponuda nego za izkazivanje ineteresa.Fino stoji na zvanicnoj.
Do sada je interes iskazalo 5-6 kompanija koje su preuzele svu dokumentaciju da bi mogli poslati odgovarajucu ponudu za izgradnju tribine.
Zainteresovane kompanije trebaju najkasnije do 29. septembra 2016. godine elektronskim putem na mail [email protected] ili putem pošte kontaktirati administraciju Kluba u svrhu preuzimanja aproksimativnog predmjera radova i projekta za izgradnju istočne tribine neophodnog za dostavljanje ponuda.
:lol:

Pa znas li kako to frcera? :mrgreen:
1921'

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 sep 2016, 11:28

Ne kontam sta je smijesno.Samo sam napisao onako kako jeste a to je da u klub nije dosla niti jedna ponuda za izgradnju istoka samo je ovih nekoliko kompanija iskazalo interes.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 28 sep 2016, 12:06

Ma onako ja ...

Kompanije vec sada salju ponude za izgradnju same tribine, 11.kompanija je poslalo svoje ponude, medju kojima po jedna kompanija iz Austrije i Slovenije, klub mora po zakonu poslovati odnosno mora se potruditi da to tako bude, papirologija koja se sada zvanicno preuzima bila je gotova jos krajem jula, te je tada to jos podijeljeno zainteresovanim kompanijama a sada se to i zvanicno preuzima dakle ne dijeli se.
U sklopu toga kompanije koje su u prednosti (nije ok. prema drugim, ali nije ni protiv zakonito) poslale su do sada i ponude sa tacnim ciframa izgradnje same istocne tribine, takodjer sam imao priliku pogledati papirologiju kluba koja je dobila kompanija Unigradnja iz Sarajeva, i mogu reci da je za pohvalu kako je sve odradjeno, te na zaista vrhunskom nivou.

Dosta je spinovanja oko svega koliko primjetim i to sa svih strana sto me i ne cudi, ne cudi me cak ni kada to dolazi direkt iz kluba
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 12:20

Pa dobro, @Sarajlija samo pise ono sto se moze procitati na zvanicnoj.
Nije nikakvo `spinovanje` i smatram kako nam ta previranju, nisu i nece donijeti nista dobro.
Nisam upoznat sa tim kada ce se nesto raditi, koliko love imamo, ko je sta poslao itd vec se kao i vecina vodim obavjestenjima sa zvanicne.
Nema potrebe za prepirkom, pogotovu sada.

Sada nam treba podrska i hladna glava. U Bijeljinu abd po tri boda pa onda nas 20 milja na lavor;

Od 46 postoji ovaj derbi
I moj je dedo pjev`o
Ti se Sarajevo *ebi
A godine prolaze
I nista se ne mijenja
Jos uvijek ista pjesma
Željo *ebe Sarajeva

90+ minuta :-)

UPRAVA NAPOLJE!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 sep 2016, 12:22

Almir Gredic;

Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim.

Total nekih 5, 5 mill.

Koliko sada imamo na racunu? Imamo li ekipu za utroseni novac? Rezultate? Igrace koje cemo prodati da bi egzistirali?
U tome je i fol, sto se uprava nametnula da bude ispred ekipe.
Kvalitetne upravljacke strukture i nisu bas tako kvalitetno `upravljale`. Bar tako kazu argumenti ako se ja nisam sta zaHebao. Cinjenice kazu da nisam.
Da me ne shvatis pogresno i ja sam za ovu upravu i za sistem da se zna; ko kosi a ko vodu nosi. Ako me razumijes.
ne bih spekulisao o nasem bankovnom kontu jer zaista nemam pojma.
repliciram ti samo zbog toga sto za razliku od tebe, ja mislim da imamo ekipu za utroseni novac. dugo smo lutali, dugo smo slagali kockice, rezultatksi nas je to skupo kostalo ali ja ipak na kraju vidim ekipu za taj utroseni novac.

s druge strane, mislim da je rano suditi o "poslovnim odlukama" upravljackih struktura jer se ciklus unutar takvih odluka jos nije zavrsio. da bi se mogla podvuci crta mi cemo se morati strpiti da bi vidjeli za koliko ce novca biti prodan npr. Lendric, Miro, Krizman... peti-deseti.
tek nakon toga, u ukupnoj racunici cemo vidjeti koliko smo "dobri" ili "losi" u parama da bi mogli suditi o potezima koje su naprile upravljacke strukture.

matematika je neumoljiva, a istina je da u ovoj fazi "racunice" imamo minus. medjutim, jos nismo dosli do konacnog rezultata.
jedan dobar igracki transfer matematiku mijenja u korist "poslovnih odluka" nasih upravljackih struktura.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 sep 2016, 12:29

Za život cijeli@

Tacno. Ovo je samo do sada, stoji. Takodje kao sto kazes imamo sansu zaraditi. Stoji. Nadamo se svi za dobrobit kluba kako ce se situacija znatno popraviti u nasu korist.

Da ne ulazimo sada u sve detalje tvog posta, gore sam napisao, sada samo jedinstvo i podrska da apsolviramo Bijeljinu pa pitare, nastavimo sa dobrim igrama.
Ovaj post od juce je samo nastavak jedne pravo duge diskusije.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, bvsic, Pact1921, Rauber33 i 102 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []